Doğuma Hazırlık eşim kızıma hiç sevinmedi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

bffean

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2011
429
410
323
Manisa
16 haftalık hamileyim bir kaç gün önce kontrolde bebeğimin kız olacağını öğrendik ama eşim doktorun yanında sustu kaldı şok oldu.doktro bile şaşırdı ne oldu üzüldünüz galiba dedi eşime eşim hiç beklemiyordum kendimi hep erkeğe hazırlamıştım dedi.
ben başında beri kız istiyordum ve rüyamda hep kız görüyordum ben çok sevindim ama sevincim kursağımda kaldı.
eşim annesi ve çevresi hep rüyasında erkek görmüşte hep erkek olacak demişlerde benimkide kendini alıştırmış.ya böyle cahilce bişey olabilirmi.
hiç sevincim kalmadı soğudum hamilelikten annelikten eşimin davranışından dolayı.şimdi de bana yalandan kızım nasıl diye souyor ama yapmacık olduğu belli.hiçbişey yapasım yok çok üzüldüm eşimin davranışına.

amaaan boşver, o erkek olacak diye kocanı şartlayanların gereksizliği.

bebeğiniz azıcık hareketlensin, bi doğsun senden çok sever. :)

şimdi at tribini çekil. :19:sonra çok pişman olacak.

inşallah sonrasında sevinir diye dua ediyorum.ama hiç hoş bişeyde değil ilk bebeğimiz havalara uçması gerekirken adam doktorun yanında ağlayacaktı nerdeyse.eve gelene kadar kavga etttik zaten halada küsüm konuşmak içimden gelmiyor.

inşallah sonrasında sevinir diye dua ediyorum.ama hiç hoş bişeyde değil ilk bebeğimiz havalara uçması gerekirken adam doktorun yanında ağlayacaktı nerdeyse.eve gelene kadar kavga etttik zaten halada küsüm konuşmak içimden gelmiyor.

Hiç tadınızı kaçırmayın. İnsanlar bazen nerde nasıl tepki vermeleri gerektiğini bilemiyorlar. Tamam erkeğe koşullanmış olabilir etkisinde kalıp o an heyecanını gösteremez ama sizi üzmesi hiç doğru değil. Bebeğiniz doğduğunda tam olarak algılayacak ve kızına aşık olacak zaten. Sizde bu durumları düşünüp kendinizi strese sokmayın. Bu eşsiz duygunun tadını çıkartın. Kızınızı sağlıkla kucağınıza almak nasip olur inş :nazar:

Bizde de tam tersi oldu..eşimin ailesnde kız cocugu olmadıgi icin hep kızı odaklamışlar eşime düsünce olarak..ondan eşimde hep kız istiyodu ..doktora gttgmde farkli sehrlerdeydik cıktım aradım doktor %90 erkek dio ddm haftaya tekrar gt istersen %10luk bi ihtimal war dgsir belki ddi ses tonu bi garip falan..snra dogruyu söyledm kızmış ddm ama kesn dgl %90 dmş dio o kadr tedrgn yani ya oglan olursa die gecen tedayli ultrasona grdk cinsiyet hala kız mı die soruyo:):) yani ne empoze edilrse o dusunce we istek yapisnda oluyolar..
Dogumdan snra kokladgnda 2-3 aylikken hele bi gülück atsn sizde o zaman görüceksnz sizi bile bastirir bazi knularda;)
Hem ilk çocuk kız olursa bereket olurmş Efndmz (sav) öyle dmş..
Bende kiz istiyodum erkek ddgmde eşimin sesi gariplesnce bozuldm sinir oldm hatta ama diyorm ya bende kiz istedgm halde:) erkek olsa böyle yapickti die kendi kendime sinr olmştm:)

Öncelikle allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin arkadaşım benim bildiğim babalar kızlarını daha çok sever en azından benim babam beni erkek kardeşimden daha çok severdi.
Sende üzülme boşuna takma böyle şeyleri kafana hiç bişeyin moralini bozmasına izin verme çünkü hamile kadınlar çok hassas biricik kızını üzmek istemezsin değilmi?

16 haftalık hamileyim bir kaç gün önce kontrolde bebeğimin kız olacağını öğrendik ama eşim doktorun yanında sustu kaldı şok oldu.doktro bile şaşırdı ne oldu üzüldünüz galiba dedi eşime eşim hiç beklemiyordum kendimi hep erkeğe hazırlamıştım dedi.
ben başında beri kız istiyordum ve rüyamda hep kız görüyordum ben çok sevindim ama sevincim kursağımda kaldı.
eşim annesi ve çevresi hep rüyasında erkek görmüşte hep erkek olacak demişlerde benimkide kendini alıştırmış.ya böyle cahilce bişey olabilirmi.
hiç sevincim kalmadı soğudum hamilelikten annelikten eşimin davranışından dolayı.şimdi de bana yalandan kızım nasıl diye souyor ama yapmacık olduğu belli.hiçbişey yapasım yok çok üzüldüm eşimin davranışına.

Sizi cok iyi anliyorum yalnız dglsnz malesf bazi babalar yapiyor bunu hissettgnz o duygulari bende hamilelgm boyunca hissettm simdi kizimi kucagma aldm saglikli sihhatli cok sukur ama dogumdan sonrada esimde cok bir degisklik olmadi ayni hevessizlgi devam edyor zamanla duzelecgnide dusunmuyorm acikcasi. zor bir his allah düşmanına yine vermesin kendini yalnz sahipsiz esinin desteğini yurekten hissetmemek yapmacik hisstmek cok zor hamilelgmde dogumdan sonra hep gunlerce agladm k.valideme cinsiyeti kiz dedgmizde hii neyse 2.erkek olur belki dedi ben kendmi cok uzdm bunlar icin lütfn siz üzmeyin yipratmayn kendinizi evladinz size allahn bir emaneti ona en iyi sekilde bakin baskada birsy dusunmeyn

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

erkek çocuk isteyip kız babası olan bir sürü tanıdığım doğduktan ve büyüdükten sonra 10 erkeğe değişmem hatta ikincisi de kız olur inşallah diyorlar. Ben çok kız istemiştim. mini mini etekler bıcır bıcır konuşmalar bence her haliyle kız çocukları çok özel. Ama Allah'ın işi erkek olacak ilk bebeğimiz. Ben aslında 2 çocuk yeter diyorum ama 3 erkek evladım olsa 4. kız olsun diye 4. yü doğururum (Allah kısmet ederse). Kız evlat öz evlattır. Hiç sıkma canını senin müdahale etmene bile gerek kalmaz eşinin düşüncelerine

Bizede dr 13 haftalikken erkege benziyor demisti kesin olmamakla birlikte
allahta biliyor ya erkek bebeklerde hep hevesim var dün dr gittim kiz dedi kizmi diye yeniden sordun kiz dedi kalkti
sona erkek yazmislardiya ilkte pc ye onu gordu on gun dona bidaha bakalim dedi....
esim hani erkekti diyo bana....kesin değildi o zaman oda biliyodu sona ben agzini aramak ici
zaten sen kiz istiyodun erkekler kiz cocuguna duskun olur dedim canim o tam tersiii diyooo
sona burda okudugum hamilelik testleri temiz cikip dogduktan sonra engelli oldugu anlasilan bebekleri
okuyunca allahim beni affet dedim saglikli olsunda hic fark etmez...disardada iki yaslarinda kiz cocugu içimi iyice korukledi

erkekler baba olduklarını, babaları ölünce anlarmıs .. :ssz:
ne kadar gercek bilinmez ama sok ta esiniz ..
:51:

ben bu düşüncede olan kocalara çok sinir oluyorum.. Allahtan hayırlı olanı istemiyolar da yok erkek olsun soyumu yürütsün Allah akıl fikir versin... burası sınav dünyası Allah sana evet bi erkek çocuk verir ve sakat verir Allah korusun o zaman görürsün hanyayı konyayı... herzaman hayırlısı neyse onu ver Rabbim dedim... senelerce uğraşıp çocuk sahibi olamayan o kadar insan var ki ...

çocuğu olmasa daha mı iyiymiş? benimki de kıza benziyo dediklerinde cok bozuldu..erkek çıkınca havaya uçtu. Allahın adaletinden korkarım.Allah affetsin evlat beğenmeyenleri.

Üzülmeyin demek kolay belki ama gerçekten hiç üzülmeyin. Bence ilk kez baba olacağından ve bu konuda cahil olduğu için böyle bir tepki vermiştir.

Hamilelikten soğudum diyorsunuz ya, yapmayın. Bebek tek başına yapılmıyor ok, ama Allah bu güzel duyguyu sadece kadına vermişse, bebeğin doğduğunda ve biraz büyümeye başladığında bunu daha iyi anlayacaksın ki, o aslında sana emanet bir can. Tam olarak ifade edemiyorum belki ama, babası ne kadar sevse de ilgilense de, o aslında senin bir parçan olacak. Ben şu an bunu yaşıyorum, belki önceden söyleselerdi anlayamazdım ama gerçekten bir anne olarak bunu yaşıyorsunuz.

2.5 yaşında bir kızım var, oğlum yok ama kız çocuk bir başka diye düşünüyorum. Kız çocuk annenin arkadaşı, can yoldaşı oluyor, haftasonları babamızın dışarıda işi varsa ben evde her anımı kızımla geçirmekten inanılmaz keyif alıyorum, temizlik yaparken sağımda solumda dolaşması, bıcır bıcır herşeyi sorması, bazen beni kızdırması. İyi ki var. Allahım onu bağışlasın bize.

Şu an 2. bebeğime hamileyim, ilk öğrendiğimde onun da kız olmasını istedim ve öyle hissettim. Vee tekrar kızım olacağını öğrendim. Şükürler olsun rabbim kalbime göre verdi. Çok mutluyum.

Kız evlat her zaman ailesine karşı daha vefalı, daha sıcaktır. İleride erkek evladın da olur, dışardan kim ne demiş, ne düşünmüş umurunda olmamalı.
Ayrıca anne karnında bebekler, istenip istenmediklerini bile hissedebiliyorlarmış diye okumuştum. Bebişini de üzme boş yere. O senin mucizen. Bu güzel duygunun ve hamileliğin tadını çıkarmanı tavsiye edebilirim .Eminim ki, eşin de bebeğiniz doğduğunda pişman olacaktır ilk baştaki düşüncelerinden.

slm tatlım sanki benim eşimi ve ailesini anlatıyorsun bende senınle aynı durumdayım ınankı doktor bıze ılk erkek dedı ama görsen eşim ailesi beni bi pofpofluyoo bı sevıo aman askım bısey yapma aman askım oğluma sana bısey olucak tarzı otururken bıle kaynanam ayağımın altına mınder koyardı:) tabı ben kızım olacağını bılıyordum ıcıme doguyordu 7.ayda doktor kız demez mı tabı ne eşim ne kaynanam o günden sonra eski ilgi alakaları olmadı kaynanam doktor la kavga edecektı resmen sımdı ölüyorum desem kımsenın umrunda deilimm ilgi alaka kesıldı doğumuma 10 gun var görsen halıme acırsın hiç bişeyini almadılar beşik elbise herseyini bnm ailem yaptı onlar hiç bişey yapmadı üzülüyorum ama umrumda deıller ben onları allaha havele ettim kzımın dogmasını bekliyorum biliyorum doğduktan sonra sevecekler ama hep onlara karşı bi kırgınlık olcak içimde sende kafana takma allah bebeğini sağ salim kucağına vermeyi nasip etsin

slm tatlım sanki benim eşimi ve ailesini anlatıyorsun bende senınle aynı durumdayım ınankı doktor bıze ılk erkek dedı ama görsen eşim ailesi beni bi pofpofluyoo bı sevıo aman askım bısey yapma aman askım oğluma sana bısey olucak tarzı otururken bıle kaynanam ayağımın altına mınder koyardı:) tabı ben kızım olacağını bılıyordum ıcıme doguyordu 7.ayda doktor kız demez mı tabı ne eşim ne kaynanam o günden sonra eski ilgi alakaları olmadı kaynanam doktor la kavga edecektı resmen sımdı ölüyorum desem kımsenın umrunda deilimm ilgi alaka kesıldı doğumuma 10 gun var görsen halıme acırsın hiç bişeyini almadılar beşik elbise herseyini bnm ailem yaptı onlar hiç bişey yapmadı üzülüyorum ama umrumda deıller ben onları allaha havele ettim kzımın dogmasını bekliyorum biliyorum doğduktan sonra sevecekler ama hep onlara karşı bi kırgınlık olcak içimde sende kafana takma allah bebeğini sağ salim kucağına vermeyi nasip etsin

güçlü duruşunuza hayran kaldım :46:

Bu esin akrabarindan nedir cektigimiz herseye burnunu sokuyorlar oda yetmezmis gibi eslerimizin kafasini karistiriyorlar her konuda herseye burnunu sokmalari beni deli ediyor :47: :47: onlar once kendine baksin kendilerini doguran kadin degilmi kendileri kadin degilmi kizlari yokmu salaK seyler sen kafana takma meleginin sagligini dusun cok stres hamilelik doneminde iyi degil bebesin dogdumu esin cok sevecek bi gulmeye baslasin hareketlensin herseyini vermek isticek obur istemeyenlerde dis kapinin dis mandali zaten takma kafana :ssz:

Son düzenleyen: Moderatör:
hiiiç üzülme canımm boşver sen hamilelğin tadını çıkar erkeklerin %90 ı böyle malesef.. odaklanmışlar bir erkek çocuğa gidiyor. benimki de ben hamile olduğumu öğrendiğimden beri oğlum die sevdi karnımı hatta bebek yapmaya karar verdik kayınvalidemler eşim hep erkek olcak erkek diyordu o kadar kızıyordum kii ben de etkilendiğim için sanırım erkek hissediyordum ama diodum ki inşallah kızım olurda hepiniz ağzınızın payını alırsınız ve de öle oldu he he kimin ne düşündüğü umrunda olmasın ne derler şanslı annelerin ilk evlatları kız olur.. ooh sefamız olsun (erkek bebiş anneleri yanlış anlamayın bu ooh erkek bebek isteyen babalara ve ailelerine gelsin )

hıc uzulme canım kız evlat her zaman hayırlı evlattır kız cocuklarını dırı dırı gömerlerken kızını omuzunda gezdıren tek kısı peygamber efendımızdır..eltım anlatmıstı bı odlu var 10 yasına gırdıngınde tekrar ıstemıs kızına hamıle kalmıs kocası ogrendıgınde aldır falan demıs kız cocuk ıstemıyorum dıye kadına 9 ay hıc bısey almamış ama sımdı kızına asık rabbım bıze vermıyor kı kıymetını bılelim evlat dıye aglıyorum ama olmayınca olmuyor oyle kızıyorum kı erkek kız ayrımı yapan ınsanlara kızın dogdunda oyle cılvelı cadı olcak kı gözu kızından baska bısey gormuycek tum babaların oldugu gıbı:16::16:

Back
X