• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim mahkeme açtığım yere itiraz edeceğini söyledi.

duygular

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
1.523
727
333
Bi sorum var yardımcı olabilirsen çok sevinirim...

Baba evine döndüğümde dava açmadan 1 gün önce gidip ikametgahımı babamın adresine aldırdım...Başka şehirde evlenmiştim....Davayı memleketimde açtım...

Eşim mahkeme yerine itiraz edeceğini filan söyledi..Dava dilekçeme nüfüs adres değişliğini gösteren belgeyide ekledim..

Ben nevşehirdeyim eşim kırıkkalede mesaj atmış kırıkkaleye gelip gidersin die....Mahkeme yerini taşıyamaz değil mi ikametgahımdan dolayı?????????

canım öncelikle geçmiş olsun diyorum.sana bildiği kadarıyla yardımcı olmak isterim..sen açtığın yerde davanı takip edersin oda ikametgahının bulunduğu yerde. yani aynı mahkemede bulunmanıza gerek yok. eğer sen şuan bulunduğun yerden davayı açtıysan savcılık eşinin ikametgahı olan adresin olduğu savcılıktanifadesini alıp senin bulunduğun yere gönderecek.biraz uzun sürecek ama yanlış bilmiorsam böyle.Kuzenimda aynı durumdaydı çünkü..

Boşanma veya ayrılık davalarında yetkili mahkeme, eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir.

Eşlerden birinin yerleşim yeri: ben baba evine döndüm yerleşim yerim şu an burası ve ikametgahıda davadan 1 gün önce memleketime aldırdım..

6 ay beraber kalamadıkki zaten...

Eşlerden birinin yerleşim yeri: ben baba evine döndüm yerleşim yerim şu an burası ve ikametgahıda davadan 1 gün önce memleketime aldırdım..

6 ay beraber kalamadıkki zaten...

ben kanun maddesini yazdım.
ailenizin yanındasınız, resmi olarak ikametgahı da almışsınız.
yerleşim yeriniz orası artık.
mahkeme eşinizin itirazını reddedecektir.
davanız görülecektir.

Canım ya neden hemen acil ikametgahını değiştirdin anlayamadım ben :26:
Daha öncesinde ne yaşandı çok detaylı takip edemedim ama mahkemeler eşlerden biri evlerini çok geçerli bir sebep olmadan terk edince kusurlu buluyormuş diye bir şey hatırlıyorum emin değilim fakat sen bir de resmi olarak ikametgahını değiştirince, eşin tarafından bu şekilde de kullanılmasın ? Her şekilde düşünmek lazım. Bende eşimimden ayrıldım, şuanda annemin evindeyim ama her ihtimale karşı ikametgahımı taşımadım.

Daha öncesinde ne yaşandı çok detaylı takip edemedim ama mahkemeler eşlerden biri evlerini çok geçerli bir sebep olmadan terk edince kusurlu buluyormuş diye bir şey hatırlıyorum emin değilim fakat sen bir de resmi olarak ikametgahını değiştirince, eşin tarafından bu şekilde de kullanılmasın ? Her şekilde düşünmek lazım. Bende eşimimden ayrıldım, şuanda annemin evindeyim ama her ihtimale karşı ikametgahımı taşımadım.

tatlım ikametgahı hemen değiştirmemi avukatım söyledi.....ve dava dosyama ikametgah belgemi de ekledi...

bi de sen eşinle aynı memleketteysen sorun yok...bizim memleketler farklı o yüzdenmiş...

tatlım ikametgahı hemen değiştirmemi avukatım söyledi.....ve dava dosyama ikametgah belgemi de ekledi...

Hah o zaman avukatın söylediyse en doğrusudur. Peki şey neden hemen değiştirmeni önerdi, davayı bulunduğun yerden açabilmen için mi ? Diyecektim ama cevap vermişssin canım, sonradan gördüm çok tşk

Son düzenleme:
ama işte eşim davayı kendi memleketime aldırıcam sana bilmem kaç bin liralık dava açcam felan felan bi sürü şey söledi...

ister istemez takıyo insan...

ama işte eşim davayı kendi memleketime aldırıcam sana bilmem kaç bin liralık dava açcam felan felan bi sürü şey söledi...

ister istemez takıyo insan...

Boşversene, aynısı benim başımda da var, anca konuşup dururlar. Heralde geliş - gidiş masrafının hesabını yapıyor :D
Avukatın seni bu şekilde yönlendirdi ise zaten bunuda düşünüp hesaba katmıştır. İçin rahat olsun

Boşversene, aynısı benim başımda da var, anca konuşup dururlar. Heralde geliş - gidiş masrafının hesabını yapıyor :D
Avukatın seni bu şekilde yönlendirdi ise zaten bunuda düşünüp hesaba katmıştır. İçin rahat olsun

hah aynısı walla geliş gidiş hesabını yapıyor ne diye mesaj atmış biliyon mu " avukatların gazına gelme"

deli ediyor beni yaaa....

Rabbim tez vakitte feraha erdirdin Sizi inşallah
Su gibi akıp gitsin şu davanız da rahatlayın canı gönülden diliyorum bunu....

canım öncelikle geçmiş olsun diyorum.sana bildiği kadarıyla yardımcı olmak isterim..sen açtığın yerde davanı takip edersin oda ikametgahının bulunduğu yerde. yani aynı mahkemede bulunmanıza gerek yok. eğer sen şuan bulunduğun yerden davayı açtıysan savcılık eşinin ikametgahı olan adresin olduğu savcılıktanifadesini alıp senin bulunduğun yere gönderecek.biraz uzun sürecek ama yanlış bilmiorsam böyle.Kuzenimda aynı durumdaydı çünkü..

bende böyle biliyorum .. Herkes kendi bulunduğu yerde..

canım benim merhaba çok geçmiş olsun senin için hayırlısı ne ise o olsun diyorum

toprağım demek istiyorum çünkü bende nevşehirliyim bu stede aynı toprakdan birini bulmak çok güzel :17:

canım benim merhaba çok geçmiş olsun senin için hayırlısı ne ise o olsun diyorum

toprağım demek istiyorum çünkü bende nevşehirliyim bu stede aynı toprakdan birini bulmak çok güzel :17:

saol canım...evt memleketimden birini burda görmek güzel...

Canım merhabalar.Bende eşimle muğlada yaşıyordum ama ailem izmirde.10 ay evli kaldım.Ailemin yanına geldim seninde yaptığın gibi ikametgahımı izmire aldırdım.Avukatım öyle istedi.Ve boşanma davamı açtım.19 mart bu pzt duruşmam var.Ve duruşma izmirde görülücek.Eşimde izmir mahkemesine dilekçe yazmış muğlada görülsün diye dava ama.Davayı ben açtığım ve ikametgahımı izmire aldırdığım için dava izmirde görülücek.Rahat ol canım eşinde kesin itiraz dilekçesi yazıcaktır ama sen ikametgahını aldırdıysan problem yok.O istediği kadar itiraz etsin.Taleplerin oldumu tazminat vs.

Back
X