- 8 Haziran 2023
- 40
- 27
- 8
- 49
- Konu Sahibi susuzlukhersey
-
Merhabalar. Eşimle ayrı yaşıyoruz, kavgamız gürültümüz yok. Boşanmadık. Şimdilik boşanma konusunu rafa kaldırdık.
Konu şu; babam hayattayken kentsel dönüşüme girmiş bir evimiz var. İnsaat halinde ve çok değerlendi. Babamin vefatıyla miras bölündü, annem dahil tüm kardesler hakkını aldi. Ev henüz bitmedi. Önümüzdeki yil sonuna doğru bitecek. Benim de niyetim, (ev satilacak) payıma düşenle bir ev almak.
Ev alırsam ve ölüm, boşanma gibi bir durumda eşime bir hak doğuyor mu? Ailem bir an önce boşanmamı istiyor. Alacağım evden hak iddia edeceğini düşünüyorlar. Ancak iş yerinde beraberiz. İsverenim kendisi, saygı icerisinde çalışıyoruz. Bu arada ilk evliligimden bir kızım var. Şu anki eşimle ortak çocuk veya mülk yok. Konuyla ilgili beni aydinlatacak biri yardımcı olabilir mi? Teşekkür ederim.
Evlilikte eşlerin miras hakları kişiseldir. Kimse kimsenin miras hakkından pay alamaz.Merhabalar. Eşimle ayrı yaşıyoruz, kavgamız gürültümüz yok. Boşanmadık. Şimdilik boşanma konusunu rafa kaldırdık.
Konu şu; babam hayattayken kentsel dönüşüme girmiş bir evimiz var. İnsaat halinde ve çok değerlendi. Babamin vefatıyla miras bölündü, annem dahil tüm kardesler hakkını aldi. Ev henüz bitmedi. Önümüzdeki yil sonuna doğru bitecek. Benim de niyetim, (ev satilacak) payıma düşenle bir ev almak.
Ev alırsam ve ölüm, boşanma gibi bir durumda eşime bir hak doğuyor mu? Ailem bir an önce boşanmamı istiyor. Alacağım evden hak iddia edeceğini düşünüyorlar. Ancak iş yerinde beraberiz. İsverenim kendisi, saygı icerisinde çalışıyoruz. Bu arada ilk evliligimden bir kızım var. Şu anki eşimle ortak çocuk veya mülk yok. Konuyla ilgili beni aydinlatacak biri yardımcı olabilir mi? Teşekkür ederim.
Miras kişisel bir mal varlığıdır ama siz mirası satıp başka bir menkul alacaksınız..eş kişisi bu yeni evden veya paradan pay isterse bunu mirastan dolayı aldiginizi ispatlamaniz gerekecek,yani dava süreci olacaktır.. bunlarla uğraşmamak için boşandıktan sonra yeni ev almanız iyi olurMerhabalar. Eşimle ayrı yaşıyoruz, kavgamız gürültümüz yok. Boşanmadık. Şimdilik boşanma konusunu rafa kaldırdık.
Bildiğim kadarıyla miras gelen mal mülkte eş hak talep edemiyor. Ancak o mülkü satıp başka bir yer alırsanız hakkı var sanırımMerhabalar. Eşimle ayrı yaşıyoruz, kavgamız gürültümüz yok. Boşanmadık. Şimdilik boşanma konusunu rafa kaldırdık.
Mirasen gelen bir malın satımıyla alınan ev de kişisel mal yerine geçen ikame değer olduğu için hak talep edemez. Ancak bu konuda bir dava açıldığı an soluğu iyi bir avukatın yanında alman gerekir. Dava dilekçesinin tebliğinden iki hafta içerisinde kişisel mal olduğu savunmasında bulunmaz delillerini sunmaz isen, geçmiş olsun evin yarı bedelini alır. Bu dediğim mirasen gelen evin satımından elde edilen parayla evin alındığı ayrıca üzerine para eklenmediği durum için geçerlidir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?