EŞİM PARANOİD KİŞİLİK BOZUKLUĞU HASTASI

ilkbahari_bekliyorum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2018
971
192
18
41
kızlar uzun uzun anlatmıcam, dün keşfettim ki videolardan eşim paranoid kişilik bozukluğu hastası.tedavisi yok bu hastalığın.normal zamanlarında iyi, ama güvensizlikleri çok, bazı konularda bazı kişilerle ilgili çok kuruyor kafasında.o kişilerden biri de benim..biliyorum zarar göreceğim deyip, kafasında büyütüp büyütüp sonra o olmamasını istediği şeyin olmaması için gerekirse fiziksel şiddete tehdide kadar gidiyor.
ben de şüpheciyim ben de fazla güvenmem.bu öyle değil, şüpheleri sanki olmuş gibi heyacanlanıyor, bağırıyor, çağırıyor, bazı bağlantıları yanlış kuruyor.başta komik geliyordu.g
lerek geçiştiriyordum.ona sevgimi gösterdim.seni seviyorum güven bana dedim, daha çok sinirleniyordu ve itiyordu beni.hangimiz normal ki dedim, şüphelerine gülüyordum, inandıramıyordum onu, mesela ilk şüphesi doğum izninde istanbula gideceksin diyor da başka bişi demiyor.hayır diyorum, inanmıyor.şaka gibi...bunun gibi şüpheleri çok fazla olduğunda ısrarla arar gelir, işyerimi iş arkadaşlarımı baskıyla arar.
şimdi ayrıyız gerçi...geçen cuma benim facede çocuğumuzun fotosunu paylaşmış, arayamıyor da beni, telefonda tehdit edince şikayetçi oldum.bu yüzden arayamıyor da
babamla da atıştık.ağladım bugün falan.kocam deliydi meliydi ama iyiydi dedim normal zamanlarında.yarın yirmilik diş ameliyatına gidicem bu soğukta.ve yalnız gidicem.babam kızmış götürmüyor beni.bir saatlik yok, hadi gittim nasıl dönücem ağzımda dikişler.o esnada kocamı hatırladım.o beni götürürdü dedim, onu çok özledim...şimdi babama güvenerek buraya geldi.şimdiden tayini istanbula al diye tutturdu.ben orda yaşayamam diyorum.ben de senin arkanda gezemem diyor.e o zaman çocuğa kim bakacak.eşim sorunlu bir tip olduğu için nafaka da alma diyor babam.
acaba boşanma davası açarak yanlış mı yaptım bilmiyorum kızlar.son üç ayda en az üç büyük kavga etmişizdir.öte yandan kavga harici iyiydik.kendimi yapayalnız hissediyorum.

sevdiğimiz insanların psikolojisinde tuhaflık hissettiğimizde araştırıp tahmin yürütmemiz doğal fakat siz direkt kesin tanı ve teşhis koymuşsunuz bu konuda bir uzmanlığınız yoksa eğer bir uzmanın bunu yapması lazım
uzmana da gödürdüm, teşhisi bilmiyorum ama kullandığı ilaçlardan biri antipsikotik özellikteydi, psikoz için kullanılan ilaçlardandı.birebir aynı özellikler.

uzmana da gödürdüm, teşhisi bilmiyorum ama kullandığı ilaçlardan biri antipsikotik özellikteydi, psikoz için kullanılan ilaçlardandı.birebir aynı özellikler.

Bende uzman değilim genel düzeyde bir bilgim var antipsikotik ilaçlar akıl rahatsızlıkları için kullanılıyor bildiğim kadarıyla ve kullandığı ilacın etken maddesi, kullanım amacı, yararları vb. şeylerin, psikoz ilaçları ile örtüşmesinden yola çıkarakta kanıya varmamak lazım çok farklı bir şeye yarayan ilaçta olabilir. Psikyatrist e götürdünüz eşinizi sanırım fakat konuşmadınız mı uzmanın kendisiyle, eşinizin sorunu hakkında net bir bilgiye sahip değilmişsiniz gibi geldi

Doktora gitti mi eşiniz?
Teşhis koyuldu mu?
Belki de düşündüğünüz gibi degildir..
Bu tarz guvensizlik yaratan beyinde kurguya neden olan bir cok hastalik var sonuçta..
gittik yani beş sene önce.hamilelikteki şiddetinden sonra götürdüm.antipsikotik ilaç yazmış

Bende uzman değilim genel düzeyde bir bilgim var antipsikotik ilaçlar akıl rahatsızlıkları için kullanılıyor bildiğim kadarıyla ve kullandığı ilacın etken maddesi, kullanım amacı, yararları vb. şeylerin, psikoz ilaçları ile örtüşmesinden yola çıkarakta kanıya varmamak lazım çok farklı bir şeye yarayan ilaçta olabilir. Psikyatrist e götürdünüz eşinizi sanırım fakat konuşmadınız mı uzmanın kendisiyle, eşinizin sorunu hakkında net bir bilgiye sahip değilmişsiniz gibi geldi
ya ben işte burada anlattıklarımı anlattım, reçeteyi eşim aldı ilacı eşim yaptırdı teşhisi bilmiyorum sormadım.ilçalardan biri antipsikotikti.

Teşhis koyup tedavisi olmadığına da karar verdiğinize göre psikiyatrist olmalısınız.

Ben sorunuzu tam anlamadım, size şiddet uygulayan, psikolojik açıdan rahatsız olduğunu düşündüğünüz bir adama geri dönmeyi mi planlıyorsunuz?

tedavisi olmadığını nereden biliyorsunuz
adam hasta olduğunu kabul etmiyor.düşünce neden sonuç ilişkileri çok çarpık.psikoterapi ile düzelirmiş o da değişmek isterse.ki istemiyor adam.depresyon gibi bişi değil kişilik bozuklukları araştırın göreceksiniz.babası da öyleydi.genetik geçişli imiş

adam kocaman adam, onun yanında soramadım hocam teşhisiniz ne diye...

sevdiğimiz insanların psikolojisinde tuhaflık hissettiğimizde araştırıp tahmin yürütmemiz doğal fakat siz direkt kesin tanı ve teşhis koymuşsunuz bu konuda bir uzmanlığınız yoksa eğer bir uzmanın bunu yapması lazım
Terapistim ve bana yazılanların %85'i, kurgu gibi geliyor, çünkü bilgisi (!) olmayan bir kişi bunları nereden biliyor, bir de hiçbir hareket, tavır yanlış olmadan :)
Düşündürücü. Ama farz edelim ki doğruluk payı çok yüksek, tedavi edilir bir hastalık, zor ama edilir sayın konu sahibi. :)

Onun dışında, boşanmışsın falan olmuş filan olmuş, birşey demem. Kocanı özlediğin şimdi mi aklına geldi?

Teşhis koyup tedavisi olmadığına da karar verdiğinize göre psikiyatrist olmalısınız.

Ben sorunuzu tam anlamadım, size şiddet uygulayan, psikolojik açıdan rahatsız olduğunu düşündüğünüz bir adama geri dönmeyi mi planlıyorsunuz?
burada o kadar mutsuzum ki.keşke iyileşebilse iyileşmeyi istese...ben çok yalnızım.bu nasıl bir hayat ya...yine özledim onu.kınamayın.lütfen.hasta da olsa seviyorum onu ama sonumuz yok işte, yok

Back
X