• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim tatilde2

ruhappy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
63
0
36
Muğla
daha önce sizlere yzmıştım.cevaplarınıza çok teşekkürler.eşim artık o konuyu açmıyor, açmamamı istiyor açarsam tartışma olacakmış...yani dediğim dedik,ama beni kırmamak için gitmiyor kardeşiyle bu yaz tatile. bunun yerine kardeşiyle Amerikaya gitmeye karar vermişler eylülde ,benim çalıştığım bir dönemde, onlar gidecekler ben onların memleketinde evde yalnız kalıcam. eşimin görevi yani sorumluluğuymuş kızkardeşini Amerikaya götürmek.kız orda araştırma yapacakmış.beni sorumluluğum dedi.bana gidersem ömür boyu kırgınlığın olur mu diye sordu?ben de bir yere gidersem senin benimle birlikte gelmen bundan sonra senin sorumluluğun dedim. suratı asıldı. ben kendi seminerlerime sen istemezsin diye iptal ettiiriyorum bundan sonra ben gideceksem senin benimle gelmen gerekir bu senin sorumluluğun değil mi dedim.cevap veremedi. bu arada eşimin iş yteri kendisinin olduğu için istediği zaman gider gelir, rahat yani. anlayamıyorum, ben mi abartıyorum, yanlış mıyım, doğru mu ?hata kimin? ondan ve ailesinden nefret etmeye başladım,kendisini eşim gibi hissetmiyorum,varlığı yokluğu belli değil.severek evlendik ama nefret ediyorum çoğu zaman.allah onları bildiği gibi yapsınlar.1 senelik evliliğimde rahat verdikleri bir gün olmadı.sürekli kapımda,telefonumda, ya da biz onlarda.ilk haftamdı evliliğimin araması durmazdı ne yemek pişirdin oğluma,amcanız gelcek gelin falan, bizimki de ağzını açmadı hiç....ALLAHım duy sesimi,en kısa zamanda kurtar beni....

kardeşine karşı sorumluluğu varmışta size karşı yokmuymuş.sizde seminerlere gidin bakalım sizinlede gelecekmi.aynı evde aynı yastığa baş koyuyosunuz size karşı sorumluluğu daha fazla.eşinizin biraz kendine gelmesi gerek

1 yıllık bir evlilikte bu kadar kendinden nefret ettirdiğine göre geröekten büyük bişeyler yaşamış olman gerek canım.. umarım en kısa zamanda sizin en hayırlı sonuç hangisi ise o oluryerimseniben ama bence biraz rahat bırakmaya çalış gitsin geldin amerikaya sen de seminerlerine gidersin madem kendisi o kadar rahat geziyo senin de istediğini yapma hakkın var yaniyerimseniben

ılk evlendıgımız aylarda esım de kardeslerımın sorumlulugu dıye kendını parcalıyordu.
Hasta olsalar peslerınden kosar, hastaneye gıder, ben ıcerde yatsam bakmazdı.
Sımdı uykusunu boluyor, gecenın bır vaktı,
ılac getırmek yada basım agrıyorsa masaj yapmak ıcın.
Cunku onun oncelıgı ben olmalıyım, o yatagı ben onunla paylasıyorsam kardeslerınden cok bana deger vermelı.
Madem esınız kardesıne karsı sorumlu hıssedıyor kendını.
Daha fazlasını sızın ıcın yapmalı kı kardesınızden farklı oldugunuzu hıssedebılesınız.
Ben bıkmadan anlattım, kımı zaman darıldı, uzuldu.
Ama sanırım su an ıstedıgımı elde ettım.
Sızde bıkmadan cabalamaya devam edın.
Yoksa kendı halıne bırakırsanız asla oncelıgı sız olmazsınız.

kızkardeşiyle tatile gitmesinden ziyade,aranızda büyük bir iletişim kopukluğu var gibi.aynı dili konuşamıyorsunuz,anladığım kadarıyla evlilikte bir bütün olamamışsınız.
bu da geçimsizliğe yol açmış.yapabileceğiniz,en güzel şey oturup her şeyi açık açık konuşup belli bir karara varmak,çünkü altında başka sebepler de var.mesela,eşinizin sorumsuzluğu gibi.
siz de ,gençliğinizi heba etmeyin derim.

ılk evlendıgımız aylarda esım de kardeslerımın sorumlulugu dıye kendını parcalıyordu.
Hasta olsalar peslerınden kosar, hastaneye gıder, ben ıcerde yatsam bakmazdı.
Sımdı uykusunu boluyor, gecenın bır vaktı,
ılac getırmek yada basım agrıyorsa masaj yapmak ıcın.
Cunku onun oncelıgı ben olmalıyım, o yatagı ben onunla paylasıyorsam kardeslerınden cok bana deger vermelı.
Madem esınız kardesıne karsı sorumlu hıssedıyor kendını.
Daha fazlasını sızın ıcın yapmalı kı kardesınızden farklı oldugunuzu hıssedebılesınız.
Ben bıkmadan anlattım, kımı zaman darıldı, uzuldu.
Ama sanırım su an ıstedıgımı elde ettım.
Sızde bıkmadan cabalamaya devam edın.
Yoksa kendı halıne bırakırsanız asla oncelıgı sız olmazsınız.

aslında konuştuğum zamanlar suratı çok kötü asılıyor,susuyor,kapatalım konuyu diyor, ve sen göreceksin gibi hafif duyup duymamakta zorlandığım bir ses tonuyla ağzını kıpırdatıyor. bu adamla her yaptığı hatayı konuştuğumda beni çok sıkıyorsun,bıktım,ben böyle devam edemem diyor.

kızkardeşiyle tatile gitmesinden ziyade,aranızda büyük bir iletişim kopukluğu var gibi.aynı dili konuşamıyorsunuz,anladığım kadarıyla evlilikte bir bütün olamamışsınız.
bu da geçimsizliğe yol açmış.yapabileceğiniz,en güzel şey oturup her şeyi açık açık konuşup belli bir karara varmak,çünkü altında başka sebepler de var.mesela,eşinizin sorumsuzluğu gibi.
siz de ,gençliğinizi heba etmeyin derim.

evet bende senin gibi düşünüyorum.evli olduğumuzun farkında değil,konuşma yok,akşam eve gelir, haber izlenir, yemek yenir, film izlenir,sabah ben erkenden kalkarım,onu göremem akşama kadar. haftasonu annesi bizde ya da biz onlarda. aylar böyle geçti.bana ailesine ayırdığı kadar zaman ayırmıyor. ailesiyle çok nmutlu, ben çok sıkıyormuşum, onun sohbetinden anlamıyormuşum,benimle konuşmak zevk vermiyormuş..

evet bende senin gibi düşünüyorum.evli olduğumuzun farkında değil,konuşma yok,akşam eve gelir, haber izlenir, yemek yenir, film izlenir,sabah ben erkenden kalkarım,onu göremem akşama kadar. haftasonu annesi bizde ya da biz onlarda. aylar böyle geçti.bana ailesine ayırdığı kadar zaman ayırmıyor. ailesiyle çok nmutlu, ben çok sıkıyormuşum, onun sohbetinden anlamıyormuşum,benimle konuşmak zevk vermiyormuş..

siz daha ne kadarlık evlisiniz ki,siz sıkıyormuşsunuz.............ne kadar onur kırıcı sözler kullanmış yeni evli bir erkek olarak eşine.
siz severek mi evlendiniz,yoksa istmeyerek falan zorla mı.
acaba,ailesinden uzak bir yerlere taşınma imkanınız falan yok mu,hani sürekli onların hakimiyetin de olmakta insanı bunaltır,kısıtlar.eşiniz de bu aşamayı yaşıyor olabilir.sürekli sürekli aileyle de görüşmek de bir yerden sonra kabak tadı verir evli bir insan için.
aslında evini,sessizliği,sizi istemesi gerekir.kendi yaşam alanında mutlu olabilmek için.
benim,anlattıklarınızdan başka bir sebep de yoksa anlatmadığınız ya da anlatamadığınız istenmediğinizdir.
üzgünüm belki bu kelimem size kırıcı gelebilir ama,sizinle ve ailesiyle ilgili kurduğu cümlelere baktım sürekli olumsuz cümleler kurmuş.
en son çarelerden önce şehrinizi,semtinizi falan değiştirin.kendinize eşinizle birlikte yeni planlar yapın.ve ona bunun bir problem olduğunu ve çözülmesi gerektiğini söyleyin acilen.

o zaman siz de onu rahat bırakın ama kendi yapmak istediklerinizden de zerre taviz vermeyin. programınızı yapıp kendi arkadaş çevrenizle gezin tozun. isterse gelsin, istemezse otursun evde. sizin yanınınza o gelmiyorsa siz de onun peşine düşmeyin. sıkılıp duracağınıza, düşünüp üzüleceğinize onun olmadığı hayatınızın da keyifli olmasını sağlamaya çalışın.

ruhappy Benım esımde farksızdı, ınan.
Sadece vaktını aılesı ıle gecırmesı dısında.
Eve gelırdı, sureklı tv ızlerdı, tv ızlerkende konusmamı ıstemezdı.
Sımdı kendı pesımden gelıyor, bıraz suskun kalsam ılla laf atıyor.
Yanına uzanmamı ıstıyor.
Yada sakalar yaparak dıkkatımı cekıyor.
Dısarı cıkmak konusunda ıkna edemezdım.
Sımdı zaman zaman cıkıyoruz.
Belkı restoranta gıtmıyoruz ama zaten benım ıcın onemlı olan bu degıldı.
Onemlı olan onunla zaman gecırmektı.
Oncelerı aglayarak, kızarak hatta kımı zaman ıncıterek anlatırdım derdımı.
Sımdı neselı bır sekılde soylemeyı denıyorum.
Sureklı sıtem etmek yerıne, farklı cumleler kullanıyorum.
Ise yarıyor da sanırım.
Bak dun mesela, yol ortasında kızdırdı benı.
Tam da o esnada, bır yere gıdıp cay ıcme fıkrı vardı.
Hızla ılerledım, normalde fıttırır bu hareketıme.
Pesımden kostu, 'nereye, hadı bır yere gıdecektık, gıdelım' dedı.
Bende uzatmadım, gıttık, gulduk, eglendık, evımıze donduk.
Ama ınan 3 ay once boyle bır durumda kavga etsek,
Eve geldımde o bana ben ona agır laflar ederdım.
Zamanla oturuyor evlılık, buna gercekten ınandım.
Sonra oyle bır an gelıyor kı, o huzura alısıyorsun, kım bıkar kı zaten huzurlu olmaktan?
Sırf huzurun devamlılıgı ıcın tepkılerını kontrol etmeye baslıyorsun,
boylece daha mutlu oluyorsun.
Bu elbette tek taraflı olacak ıs degıl.
Karsılıklı olmalı.
Benım esım, hıc bır zaman tartısmak ıstemezdı.
Fakat dınlerdı benı, ofkem gecene kadar.
Yanıt vermıyorsa da, dınlemesını saglamalısın senı.
Ya da belkı kımı zaman mektup yazabılırsın.
Tek gercek tavsıyem su olur;
Hemen ılıskınızın ne olacagı konusunda karar vermeyın.
Evlılıgın ılk yılı sanırım alısma surecı olarak gecıyor.
Kolay degıl, ıkı yetıskın ınsanın bır anda hayat merkezısın degısmesı.
Bırıne karsı sorumlu olması.
Zamana bırakın bıraz, umarım her sey yoluna gırer.

bence hiç takmayın...sizde kendi ailenizin yanına gidin tatile..
kafanızı dinleyin bu evliliğin yürüyüp yürümeyeceğini düşünün...
eşinize pes diyorum başka bişey demiyorum...

siz daha ne kadarlık evlisiniz ki,siz sıkıyormuşsunuz.............ne kadar onur kırıcı sözler kullanmış yeni evli bir erkek olarak eşine.
siz severek mi evlendiniz,yoksa istmeyerek falan zorla mı.
acaba,ailesinden uzak bir yerlere taşınma imkanınız falan yok mu,hani sürekli onların hakimiyetin de olmakta insanı bunaltır,kısıtlar.eşiniz de bu aşamayı yaşıyor olabilir.sürekli sürekli aileyle de görüşmek de bir yerden sonra kabak tadı verir evli bir insan için.
aslında evini,sessizliği,sizi istemesi gerekir.kendi yaşam alanında mutlu olabilmek için.
benim,anlattıklarınızdan başka bir sebep de yoksa anlatmadığınız ya da anlatamadığınız istenmediğinizdir.
üzgünüm belki bu kelimem size kırıcı gelebilir ama,sizinle ve ailesiyle ilgili kurduğu cümlelere baktım sürekli olumsuz cümleler kurmuş.
en son çarelerden önce şehrinizi,semtinizi falan değiştirin.kendinize eşinizle birlikte yeni planlar yapın.ve ona bunun bir problem olduğunu ve çözülmesi gerektiğini söyleyin acilen.

severek evlendik lafta.ailesinden farklı bir yere taşınmak ancak yurtdışı ile olur. onun dışında öyle bir fırsatım yok. yurtdışına da ben gitmek istemiyorum. ailem gelemez çok uzak bir kıta avustralya. ve onun ailesi ölüp bitiyor bir an önce gitseler de biz de onların yanına gitsek diye....kadın şimdiden pasaport çıkarttıracak 10 yıllık.zaten oranın vatandaşı...
aslında bir çok sebep var, ama evlendiğimden beri evlenmeden önce çok büyük olaylar acılar yaşadık, hepsini çok zor sevgiyle atlattık..ama şimdi benim gücüm kalmadı...bana her zaman kırıcı sözler söyler, sinirli bir yapısı var, küfür etmez ama aşağılayıcıdır kelimeleri. bununlada çok uğraştım, zorlanıyorum çoğu zaman ama azalttık.
başka bir semt işini söyledim.şimdi biz annesinin evinde oturuyoruz, kira yok yani. dedimki üzerine para koyalım farklı bir yerden ev alalım olmadı, yemedi gözü,farklı bir yere kiraya çıkalım, burayı kiraya verelim küçük bir ev daha büyük bir eve çıkalım diye bu şekişlde ikna etmeye çalıştım.olmadı.ben yurtdışına giderim gideceksem dedi.kafayı sıyırmış yurtdışı diye. ailesinin gelmeyeceğni bilsem giderim ama kadının gitme istediği var bişlinçaltında bana burdaki evi satacağını avustralyadan 2 ev alacağını oraya yerleşip benim çocuklara bakacağını söyledi. inanamıyorum.kocasını düşünen yok. kızı nzaten evlenip gidecekmiş. kafayı yemiş ya...ben nişanlandım bebek giysileri örmeye başladı. asla çocuk istemiyorum böyle bir adamdasn.bütün yük omuzlarımda,zaten ne ev var, ne araba ne de para, üstüne böyle sorumsuzn bir eşim, beni tutmayan adamala zaten çocuk yapılmaz. evlenmeden öncede benimle çocuk istemediğini kendisi söyledi.kadına da diyoz düşünmüyoruz diye anlamıyor. kaçıp gitmek istiyorum, herşeyi bırakıp gitmek.

ayca, darılmayın lutfen ama, ben dırekt evlılıgınızı bır daha gozden gecırın gıbı dusuncelere katılmıyorum.
Her uzuldugumuz konuda hemen pes edecek olursak,
Hemen ayrılmayı dusunursek,
Mukemmelı ararsak,
Cok beklerız gıbıme gelıyor.
Bakın kucuk bır oyku var, belkı bılenler vardır.
Unlu bır ressam ıle bır gazetecı roportaj yaparken sormus,
'Bu kadar unlu ve zengın olmanıza ragmen hala bekarsınız, nıcın?'
Ressam- ıdealımdekı kısıyı aradım yıllarca, der.
Gazetecı- Pekı bulamadınız mı onca zaman?
Resam- Hayır, buldum.
Gazetecı- Pekı nıcın onunla evlenmedınız?
Ressam- Cunku onun ıdealındekı kısı ben degıldım.

Bılmem anlatabıldım mı?
Hıc kımse mukemmel degıldır,
Yada sızın mukemmel gordunuzu kısılerın ıdealı sız degılsınızdır.
Bırılerıne ozenmek, onlar gıbı olmadıgımız ıcın ofkelenmek
Bu nedenle basıt gorulebılecek sorunların ustesınden gelmek yerıne
Kacmayı denemek, bence korkakların ısıdır.
Okuyun ıstersenız, benım de esımle nıce sorunlarım oldu.
Fakat sımdı hepsınden pısman.
Sans vermeseydım ben her ıkımıze, bu gunu gorebılecek mıydım pekı.
Su an onunla yakaladıgım mutlulugu yakalayabılecek mıydım?
Dıyeceksınız kı, ıkıncı sans yoktur hıc bır zaman!
Hayır vardır, sadakat duygusunu sarsmamıs her ılıskıye sans verılmelıdır, bence.
Hemen vazgecmesı dogru degıldır.

ruhappy Benım esımde farksızdı, ınan.
Sadece vaktını aılesı ıle gecırmesı dısında.
Eve gelırdı, sureklı tv ızlerdı, tv ızlerkende konusmamı ıstemezdı.
Sımdı kendı pesımden gelıyor, bıraz suskun kalsam ılla laf atıyor.
Yanına uzanmamı ıstıyor.
Yada sakalar yaparak dıkkatımı cekıyor.
Dısarı cıkmak konusunda ıkna edemezdım.
Sımdı zaman zaman cıkıyoruz.
Belkı restoranta gıtmıyoruz ama zaten benım ıcın onemlı olan bu degıldı.
Onemlı olan onunla zaman gecırmektı.
Oncelerı aglayarak, kızarak hatta kımı zaman ıncıterek anlatırdım derdımı.
Sımdı neselı bır sekılde soylemeyı denıyorum.
Sureklı sıtem etmek yerıne, farklı cumleler kullanıyorum.
Ise yarıyor da sanırım.
Bak dun mesela, yol ortasında kızdırdı benı.
Tam da o esnada, bır yere gıdıp cay ıcme fıkrı vardı.
Hızla ılerledım, normalde fıttırır bu hareketıme.
Pesımden kostu, 'nereye, hadı bır yere gıdecektık, gıdelım' dedı.
Bende uzatmadım, gıttık, gulduk, eglendık, evımıze donduk.
Ama ınan 3 ay once boyle bır durumda kavga etsek,
Eve geldımde o bana ben ona agır laflar ederdım.
Zamanla oturuyor evlılık, buna gercekten ınandım.
Sonra oyle bır an gelıyor kı, o huzura alısıyorsun, kım bıkar kı zaten huzurlu olmaktan?
Sırf huzurun devamlılıgı ıcın tepkılerını kontrol etmeye baslıyorsun,
boylece daha mutlu oluyorsun.
Bu elbette tek taraflı olacak ıs degıl.
Karsılıklı olmalı.
Benım esım, hıc bır zaman tartısmak ıstemezdı.
Fakat dınlerdı benı, ofkem gecene kadar.
Yanıt vermıyorsa da, dınlemesını saglamalısın senı.
Ya da belkı kımı zaman mektup yazabılırsın.
Tek gercek tavsıyem su olur;
Hemen ılıskınızın ne olacagı konusunda karar vermeyın.
Evlılıgın ılk yılı sanırım alısma surecı olarak gecıyor.
Kolay degıl, ıkı yetıskın ınsanın bır anda hayat merkezısın degısmesı.
Bırıne karsı sorumlu olması.
Zamana bırakın bıraz, umarım her sey yoluna gırer.

düzelme umudu farklı yerde yaşıyor olsak belki vardı böyle uzun süreceğini sanmıyorum ama deneyeceğim

canım ya,çok üzüldüm. görüyorum ki,iki kişilik bir ailenin gelecek planlarında hep anne var.niye evlenmiş ki,sizinle sorumlluluğu kaldıramayacaksa?laf olsun diye herhalde.bazen çocuk gibi oluyorlar.hem evlilik var,hem de erkek ve kadın olabildiğince özgür ve birbirinden bağımsız.aile demek biraz zor siz ve eşiniz için.çocuk konusunda çok doğru düşünüyorsunuz,düşünmeyin uzun yıllar ve iyi korunun.zavallı ortalıkta mahvolur.
eşinize şimdi kalkıp deseniz,ailenle biraz daha mesafeli ol diye konuştunuz mu?,gerçi hemen ayırmaya çalışan kötü gelin olabilirsiniz.anlamayacak kapasitede anladığım kadarıyla.bir evi ve eşi olduğunu hatırlamalı.bilmiyorum,gücünüz ne kadar nereye kadar götürebilirsiniz,dayanabilirsiniz bu şartlarda.en azından psikolojik destek alın ki evlilik yalnızlığını bir nebze de olsa azaltın.
şunu da merak ettim,ailenizin bu konudaki fikri hangi yönde.belki sizin göremediğiniz doğruları,yanlışları onlar görebiliyordur.

tamam master içinde belli bir yaşa gelmiş işte kızkardeşi kendi başına gidemiyor mu? eşin götürcekte masterı bitene kadar başında mı bekliyecek? illa da kendi gidemiyorsa ki eğer öyle ise hiç gitmesin zaten bence kızın anne babasının götürüp master bitene kadar orada kalmaları daha iyi olur. beklesinler çocuklarının başında. saçmalık bence, eşinin kızkardeşini götürmek istemesi bi de yok benim sorumluluğum v.s demesi hiç de değil bana göre.

hayatta, insanı yıpratan elimize alıp gösteremediğimz sorunlar,sıkıntılar olmasa ne kadar güzel ve kolay olurdu,yaşamak.

Back
X