Esim Türkiye'ye dönmek istiyor:(

Zilanur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2008
1.019
3
116
Almanya
Hayirli sabahlar canlar nasilsinir:)
Bende sizinle bri derdimi paylasmak istyiorum, esim 3-4 sene önce almanyaya egtirdim, herseyi hazir di geldiginde o sadece ise gitti eve geldi, yani kisacasi keyfi yerinde, ama buralari istemiyor, ben tr gitmek istiyorum arkaadslarimi özledim diyor, burda isden eve evden ise gidiyorum diyor. Ben diyorum ona arkadaslarin var onlara gez mac izlemeye git, ailecek geziyoruz ama yetmiyor, herseye birsey buluyor, birde evlenirken ben demisdim ona, kolay kolay tr ye dönem diye! Heleki böyle bir ailesi var iken hayatta gitmme, üc hafta izine gidiyoruz ben gün sayiyorum dönmek icin. tabikide tr de yasanir ülkemiz vatanimiz cok güzel ama insanlari zorlasdiriyor, benim annem babam kardesleirm burda yanlizlar ben onlari birakip gidemem. Hem oglumuz cok yaramaz 2 bucuk yasinda ve Therapilere götürüyorum sakinlessin diye, tr de nasil götürürüm, hersey para burda bedava, hem insanlarin dirdirina dayanmama:(
Hem ben cocugma sana nasil orada verimli olabilirim, türkcem okadar iyi degil, okul konusunda nasil yardim ederim, diyor abimin cocuklari yardim eder, cocuk akli var kocamda benim:)
Esime anlatiyorum diyor banaki, annenin yaninda bana iki evimiz olsun güvende olalim ozaman dönerim demisdin diyor, bende he gaza geldim, öyle dedim, sende hicbir sözlerini tutmadin ben niye tutayi diyorum, (evimizde yok ).
Dün kaynanmi aradi diyor cok calisiyorum ümitliyim dönecegiz, kaynanamida heveslendiriyor, bende dedim hamileyim stressden uzak durmam lazim snein dediklerine bak. Cocugumzu beni düsünecegine sen kendini düsünüorsun diyecekdim susdum, cünkü biliyorum kavga uzayacak.....
Hem ben tr de yasasam okadar seye uyum saglamam lazim, esim bir buraya geldi, isi hazirdi ve akraba hic kimse yok kimseye ayak uydurma durumu yokdu, ben bir izine gidiyorum, yok suna dikkat et yok bu böyle...offfffffff...
Benim gibi böyle seyler yasiyan varmi? Almanyadan türkiyeye yerlesenler varmi?
Diyorum esime benim ancak kefenim gider türkiyeye, cünkü ben 1 bucuk ay kaldim birde kaynanamin evinde benim corabima kadar karisdi, bavulumu karisdirdi....offffffffff

Ben hep yurtdışına gitmek,orada yaşayanlarla evlenmek için uğraşanları gördüm.
İlk defa ordan buraya gelmeye çalışan birini duyuyorum.

benim esim tr ye ye neden dönmek istedigi konu su, burda gezemiyor, istedigi gibi hareket edemiyor o yüzden,. bende dioyum ona gez istedigin gibi, hatta sunuda teklif ettim ona. sende iki kere izine git bir yaz bir kis 1 ay kal istedigini yap sonra dön, simdi bu devirde kim bu teklifi eder? Banada cevabi su, biliyorsun kabul etmiycem yinede israr ediyorsun....
Onu burada tutabilmem icin bir sebeb olmali ama ne???? Oglunu düsünmüyor beni hele hic düsünmüyor, demiyorki karim depresyona girer, örf adetler var büyükler ile yasamadim, her ortama ayak uyduruabiliyorum ama olmuyor:( diyorum ona 1 bucuk aylik izine gidelim gezelim tozalim sonra yine dönelim onuda kabul etmiyor...izine gidiyoruzda bir yere gittigimiz yok....bu adamalr ile ugrasmak cok zor bir sey:(

Ya şimdi eşiniz açısından da zor bir durum, siz hep olduğunuz, bildiğiniz yerdesiniz mesela aileniz yanınızda. Bu yüzden ona hak veriyorum açıkçası, ben ailem' den, çevrem' den kolay kolay kopamam. Yalnız onun isteğini kabul etseniz bu sefer de siz eşinizin şuan ki psikolojisine girmiş olacaksınız, üstelik kayın valideniz sorun yaratacak bir tipe benziyor, aslında benziyor fazla kaldı sorunun ta kendisi!
Ortak bir noktada bulup anlaşmanız gerekiyor.
Bir de çocuğunuz olacakmış Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah..

siz baştan tüm kartları açık oynamışsınız. ben burda yaşayacağım gelmek istiyorsan gel demişsiniz gelmiş.

onun acısından da düsünürsek kolay birsey değil aslında ; nasıl ki siz ben buradaki rahtlıga alıstım ailem burda tc sıkıya gelemem diyorsunuz.

eşinizin acısından bakıdıgında da ; belli bir yasa kadar tc yasamıs insan ,ailesinden uzak ,örf-adet farklılığı ,cevresi değişti.. bir yandan haklı da ama gelirken bunları detaylı düsünmesi gerekirdi.

herhalde evlenince sizin kanınıza girip geri dönerim diye düsündü. :17:

siz baştan tüm kartları açık oynamışsınız. ben burda yaşayacağım gelmek istiyorsan gel demişsiniz gelmiş.

onun acısından da düsünürsek kolay birsey değil aslında ; nasıl ki siz ben buradaki rahtlıga alıstım ailem burda tc sıkıya gelemem diyorsunuz.

eşinizin acısından bakıdıgında da ; belli bir yasa kadar tc yasamıs insan ,ailesinden uzak ,örf-adet farklılığı ,cevresi değişti.. bir yandan haklı da ama gelirken bunları detaylı düsünmesi gerekirdi.

herhalde evlenince sizin kanınıza girip geri dönerim diye düsündü. :17:

kuzum Almanya küçük Türkiye oldu nerdeyse, belli mahalleler bile var inan hiç yabancılık çekmez, bide o erkek ona karışan görüşen yok dünyanın neresinde olursa olsun,ama Almanyadan Türkiyeye gelmek cidden sıkıntı, tahmin ederim, birden gelin hanım olacak belki dip dibe oturmak isticekler hayat daha kolay orda bu bi gerçek

kuzum Almanya küçük Türkiye oldu nerdeyse, belli mahalleler bile var inan hiç yabancılık çekmez, bide o erkek ona karışan görüşen yok dünyanın neresinde olursa olsun,ama Almanyadan Türkiyeye gelmek cidden sıkıntı, tahmin ederim, birden gelin hanım olacak belki dip dibe oturmak isticekler hayat daha kolay orda bu bi gerçek

evet orası öyleee amaaaaaaaaaaa konu sahibinin ailesi iç güveysi muamelesi yapmıyorsa
:1::1::1:

evet orası öyleee amaaaaaaaaaaa konu sahibinin ailesi iç güveysi muamelesi yapmıyorsa
:1::1::1:

ona dair bişey yazmamış ama sanmıyorum yinede belli olmaz konu sahibi açıklık getirir
hayat daha kolay derken maddi olanakları kastettim, biçok şey bedava, imkan çok, çocuklar zaten oranın vatandaşı orda doğdukları için, çocuk yardımı vs var, zaten kız istemezse zorla getiremezki

ona dair bişey yazmamış ama sanmıyorum yinede belli olmaz konu sahibi açıklık getirir
hayat daha kolay derken maddi olanakları kastettim, biçok şey bedava, imkan çok, çocuklar zaten oranın vatandaşı orda doğdukları için, çocuk yardımı vs var, zaten kız istemezse zorla getiremezki

aynen öyle.. benim kuzenim de ingiltereye gitti. ne döncem ben manyak mıyım diyo :1: adam memur gibi calısıyor bos zamanlarında tenis basket yüzme, sartlar cok iyi diyor. ama gurbetin zorlugu da vardır.

amma velakin dediğin gibi almanya mini türkiye oldu artık bazı yerleri.

SAKIN SAKIN SAKIN GELME...bak ben şehir değiştrdim, herşeyi evi düzeni benm yaşadığım şehre göre kurmuşken düğüne az kala biz eşimn memleketine döndük ama hiç istemedm ağlaya ağlaya geldm. ailesi beklenti içinde, ben yalnızım, bunalımdayım, ki bu senn için çook daha zor olur, herşeyinizi otrtmuşsuzn. eşinden nefret etmene sebep olabilri, benm eşim de bunalıma grmiş gibiydi, memlekete dönmem lazım die ama sennkinden mantıklı bi sebeni vardı en azndan,iş. işi burda daha iyi olcaktı ben iyisini istemesem de o çok istediği için geldm. ve öfke denizinde yüzüyorum. senin eşin arkları için dönecekmiş.kaç yıl geçmş ark edinememiş mi. tamam ona da zor ama sana da çooooooooooook zor olur. kv le sorun yaşarsın sülalesiyle sorun yaşarsın.ve eşin seni anlamaz o da ailesi tarafında olur. ikna etmeye çalış ve kararlı dur. lütfen hemen pes etme çok doğru karar ver. bi dneyelim i olmuyor bu işin. sen ona tüm koşulları hazrlamışsn anladığm kadaryla ama o senin ona hazrladığını hazrlayamaz burda.

ben de eşim için yurtdışına geldim trye dönmek istiyorum ileride. :ssz:

Belki yapabilirim, alışırım diye düşündü ki, muhtemelen öyle olmuş. Bu yüzden de suçlama yapamıyorum insanların düşünceleri değişebiliyor çünkü.

Aslında bir taraftan da azıcık mantıklı düşünmek lazım, doğacak çocuğunuzun yetiştirilmesi ve eğitimi açısından Almanya' da yaşamanız büyük bir avantaj.. Erkekler bayanlara göre daha dayanıklı, daha soğukkanlı olur. İnşallah bir orta yolu bulursunuz..

cevaplariniz icin cok tesekkürler canlarim;)
söyle benim ailem bu zaman kadar hic birseyimize karismadi biz bazen sorduysakda "biz karismayiz sizin hayatinzi asizin kararlariniz" der ailem...ama onun ailesi öyle degil, herseyi igneden iplige karisiyorlar!!!! Bir yere gidlecek ailesine annesine babasina sorucaz....olacak ismi bu simdi:(
Benim bir oglum daha var (asiri huysuz ve burda Therapilere götüroyrum) , 2 bucuk yasinda simdi birde 4 aylik hamileyim tabikide burda avantajlar imkanlar kat kat daha cok, kedniside diyor bunu ama geri dönmek istiyorum arkadaslarim orda falan diyor...cok sacma burdada yap arkadaslik, herkes gecim derdine düsdü bizr izine gidiyoruz belkide 2 arkadasini zor bela görüyor...herkes kedni derdine düsdü, netten bile kimse yazmiyor ona....
burasi hem türk yuvasi ya alman cok az, arkadas kurmasi cok kolay.....
buraya geldi isi hazir ev düzülmüs ne borc var ne sikinti stress, oturdu herseye hazir, ve bunlari biliyordu, birde üstelik esim hasta burda tedavi oluyor ama gelin görünki bunlari hic düsünüyor egoist gibi kendisini düsünüyor!

bende sizin esiniz gibi evlenip Almanyaya geldim
evet cok zor ailem ark herkes Tr de
ama burda inanilmaz rahatim
hayat sartlari cok iyi
aile olarakta mutluyuz
cevremizde fena degil
Tr cok özledigim icin senede 2 sefer gidiyorum
herkese herseye doyup geri geliyorum
valla tekrar Tr de yasamak istemem
eisniz sadece arkadaslari orada diyemi istiyor hayret
daha alisamamis bence

Son düzenleme:
cevaplariniz icin cok tesekkürler canlarim;)
söyle benim ailem bu zaman kadar hic birseyimize karismadi biz bazen sorduysakda "biz karismayiz sizin hayatinzi asizin kararlariniz" der ailem...ama onun ailesi öyle degil, herseyi igneden iplige karisiyorlar!!!! Bir yere gidlecek ailesine annesine babasina sorucaz....olacak ismi bu simdi:(
Benim bir oglum daha var (asiri huysuz ve burda Therapilere götüroyrum) , 2 bucuk yasinda simdi birde 4 aylik hamileyim tabikide burda avantajlar imkanlar kat kat daha cok, kedniside diyor bunu ama geri dönmek istiyorum arkadaslarim orda falan diyor...cok sacma burdada yap arkadaslik, herkes gecim derdine düsdü bizr izine gidiyoruz belkide 2 arkadasini zor bela görüyor...herkes kedni derdine düsdü, netten bile kimse yazmiyor ona....
burasi hem türk yuvasi ya alman cok az, arkadas kurmasi cok kolay.....
buraya geldi isi hazir ev düzülmüs ne borc var ne sikinti stress, oturdu herseye hazir, ve bunlari biliyordu, birde üstelik esim hasta burda tedavi oluyor ama gelin görünki bunlari hic düsünüyor egoist gibi kendisini düsünüyor!

inanmiyorum ya! adamin sikintisina bakarmisin ev duzulmus isin hazir borc yok harc yok bir cocuk var ikincisi yolda ve neymis efendim beyimiz arkadaslarini ozlemismis bu nasil nakorluktur ya o arkadaslarin mi bakacak sana TR de deseydiniz ya insan allahtan korkar bu kadar mi nankor olur ya kusura bakmayin cok kizdim esinize burda ne hayatlar ne zorluklar goruyoruz insanlar neler yasiyor neler cekiyor beyefendi ekmek elden su golden yaptigi resmen simariklik....benim bildigim 15 yasinda ergenler tutturur arkadas da arkadas diye...ergenlikte kalmis cikamiyor sanirim buna sakin izin vermeyin en azindan cocuklarinizin istikbali icin sakin bunu yapmayin donmeyin bugun eline firsat gecse yarisi birakir gider bu ulkeyi helede sizin sundugunuz gibi altin tepside gelse hayat onune daha ne ister insan....

allah seninde esinin de yardimcisi olsun.tr de yasan birisi icin zor, alismak.inan bana kolay degil cnm.bende yasadim .nerdesin bilmiyorum ama ,insanin kendi vatani baska.cok zor bir konu bizde esimle konusuyoruz.evet tr cok güzel civil civil hayat var ama lay lay lay hayat.isin hasthaneye devlet dairesine vs düserse sirf stres.iki arada bir derede durum.sen orada zor adapte olursun.esin de yurt disinda.ikinizinde aliskanliklari ayri.offf cok zor fakat bastan konusmussunuz.bende konusmustum en fazla 7 sene kalirim kabulse olur demistim.oda tamam demisti.simdi daha vaktimiz var fakat evlenince sartlar degisiyor.bu defa aileni düsünüyorsun.onlarin yararinaysa dönmek evet dönülür ,ama degilse bilemiyorum.bence iyi bir birikim gerekli tr iicin yada tr de süper bir is.yoksa sen yurt disinda normal standartlarini orda parayla halledemessen cökersin.tabi beklentiler kisiye göre degisir. yalniz cok düsünülmesi gereken bir konu.allah yardimciniz olsun.

aynen canim simariklik yapiyor bende öyle düsünüyorum, simdi bu devirde kimin böyle bir hayati var, ne brcu var ne birseyi, tr gittikmi evi para dolu gidiyor, bizim nikahimiz kiyilmisdi, bir gittik istanbula esimin cebinde bes kurusu yokdu, simdi en azindan maddi sikintisi yok...bence oda agzimi yokluyor ama kesinlikle hayir ben dönmem, kendisinede söyledim, sen istersen cek git...ben yavrularimla burda dururm, giris cikis yaparsin;)
sadece ise gidiyor, tamam 10 saat calisiyor ama kimse zorlamiyor onu, meslegi restorant bölümü asci eeeh onlar 3-4 saat calismyiorlar 8-10 saat calisiyorlar, diyorum baska ise gir, yok orda calisiyor, eeeh iy calis, ne güzel isde isin hazir herseyin önüne geliyor, alisverisdi kagit isleriydi cocugun dokot isleriydi hep ben bakiyorum kendisi bakmiyor, ama simdi allah var diyor ben cok calisiyorum o yüzden yardimci olamiyorum ama yinede, sen simdi tr gitsen ne zaman en icin kosturdun, babasi bu zaman kadar hep kosturmus kagitlar icin, ben kimseye muhtac olmak istemiyorum, zaten cocuklarimiz bir okula baslasin, mecburen kalmasi lazim, buranin egitim systemi ile tr deki egitim sistemi cok cok cok farkli, ben cocugum icin verimli olamam ki tr de...
bunaliyormusun git diyorum tr 2-3 hafta gez toz aileni gör gel, onuda kabul etmiyor sizi birakip biryere gitmem diyor...gelde isin icinden cik;)
simdi dedi ona ikinci cocugumuz olsun tasinmak istiyorum yeni semt yeni komsular biraz daha büyük ev, istedigin gibi arkadaslarinin ailelerini cagirirsin gider geliriz birbirimize rahat ederiz...bakalim istekli oda diyorum hem ikimiz icinde bir degisiklik olur birde burda bir üst komusm var allahim düsmanima vermesin gece gündüz ses yapiyor durmadan polis cagiriyorum, ne utanmasi var ne birsey polisi görüyor gülmeye baslyior resmen kahkaha atiyor;)

[/COLOR]

inanmiyorum ya! adamin sikintisina bakarmisin ev duzulmus isin hazir borc yok harc yok bir cocuk var ikincisi yolda ve neymis efendim beyimiz arkadaslarini ozlemismis bu nasil nakorluktur ya o arkadaslarin mi bakacak sana TR de deseydiniz ya insan allahtan korkar bu kadar mi nankor olur ya kusura bakmayin cok kizdim esinize burda ne hayatlar ne zorluklar goruyoruz insanlar neler yasiyor neler cekiyor beyefendi ekmek elden su golden yaptigi resmen simariklik....benim bildigim 15 yasinda ergenler tutturur arkadas da arkadas diye...ergenlikte kalmis cikamiyor sanirim buna sakin izin vermeyin en azindan cocuklarinizin istikbali icin sakin bunu yapmayin donmeyin bugun eline firsat gecse yarisi birakir gider bu ulkeyi helede sizin sundugunuz gibi altin tepside gelse hayat onune daha ne ister insan....

son mesajından anlıyorum ki siz gelmezsinz ki gelmeyin de, sen diretmeye çocukalr içinn vs demeye devam et, o da tr de yaşayacağı olumsuzluları tek başına göğüslemek zorunda old nu hisseder ve cesareti ırılır. bi bayan kararlı durursa erkek bi adım bile atamaz merak etme....mesajında gülmsemene sevindm. ki sen eşine her şeyi sunmuşsun. itiraza hakkı yok.

bence dönme oraya alışmışsın senin hatan memleketten koca seçmek burada bir atasözü var bilirmisin bilmem , kuşu altın kafese koymuşlar vatanım, vatanım demiş ,eşin karar verecek ya senle kalacak yada sensiz vatana dönüp tekrar yeniden evlenecek ,çünkü sen bunları açık açık konuşmuşsun , her zaman diyorum yurtdışındakinler yurtdışındaki erkekler ile evlensin çünkü mutlaka büyük sorunlar çıkıyor , para geçici heves insanoğlu duygusal olduüundan sevdiklerini yanında istiyor

Back
X