Eşim ve abisiyle ortak işi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yasemen344

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2025
2
-2
1
25
Merhaba kızlar artık içimde tutmaktan diş sıkmaktan hasta oldum…
Ben eşimi çok seviyordum. Ama büyük aksilikler oldu ve beni kaybetmeyi hep göze aldı bu yüzden ona karşı bakış açım değişti
Eşim abisiyle ortak bi iş yapıyor sözde ortak deniyor ama asla öyle değil biz evlenirken çok dikkatimi çeken şeyler oldu her seferinde sordum bizi abin mi yönetecek dedim bizim evimizin parasını onun vermesine göre mi bekleyeceğiz dedim ısrarla sordum çünkü kendimi de biliyorum az olsun evimizin olsun ben onunla bi çorba içmeye bile vardım ama sonuçta ortada haksızlık varsa ben boyun eğmek zorunda değildim ama eşim şyanlık böyle onla aynı evi geçindiriyoruz diyerek beni yatıştırdı.. evlendik ve abisi yüzünden kavgalı bir evlilik oldu evlenirken zorlamadım amacım kimseye muhtaç olmak değildi eşim babasını kaybetmişti ve desteği yoktu onu üzmek asla istemedim gene olsa gene istemem ama ben bişeylerden kıstıkça kolaylaştırmaya çalıştıkça abisi daha fazla yüklendi hesaplar onda dönüyordu nişanlıydık eşime hiç para vermiyodu gerçekten vermiyodu yönetiyordu
Neyse evlendik ve hep devam etti ortak dediğin o ay para ne kazanıldıysa bölüşülür ama abisi elinde kartla kendi giderlerini harcayıp en son kalan parayı bölüşüyodu ve bizim o parayla geçindiğimizi düşünüyodu defalarca uyardım bu şekilde kabul edemiyorum diye ama eşim benim annemle yaşıyor abim ufak tefek susalım dedi resmen bana ona da okey dedim sonra evlilik muhabbeti çıktı ben de duyduğumda sevindim tabiki belki evlenince düzelir diye düşündüm ama evlilik arasında bizi mahvetti ya söz yaptı 7 ay sonra evlendi o süreçte biz eşimle günlük kazançla ev döndürmeye çalışıyoruz benim ağrıma gidiyo tamam diyorum destek yapabilirsin okey ama evinin gider parasını veremezsinsınucta ya aynı şeyi bizim düğünümüzde yapmadı abisi asla hakkı geçmedi benim düğünüme 1 hafta kala bilezik aldı komikliğe bakar mısınız benim takacak küpem bile yoktu…
Ben ayrılmayı çok istedim ama ailem hep para için yapma seviyosun diye beni ikna etti biz verelim ne kadar istersen dediler sürekli
Eşimle bu süreçte çok yıprandık sözlerinden 3 ay sonra hamile olduğumu öğrendim hem korktum hem mutlu oldum dedim ki hamileyim bu sefer abisi hakkımızı yemez en azından geçinecek kadar verir bize para diye düşündüm ama o kadar daha kötü oldu ki ne kirayı gününde ödeyebiliyoduk ne aylık alışveriş yapabiliyorduk o 7 ayda 1 kez aylık alışveriş yaptık ben hergün gece eşimin eve gelmesini bekledim karnımda bebek varken aç karna çok bekledim gerçekten o kadar acı ki herkese sesimi kapattım Allah’ıma sığındım hiç unutmuyorum bigün eşim hem bişeyler almaya hem de aynı zamanda kira biriktirmeye çalışıyor ben o gün aşerdiğim şeyi istersem akşam yemeği için Hiçbişey alamayacak diye ben günlerce aş erdim sesimi cıkartmadan o kadar çok yokluk zorluk yaşattı ki abisi eşimden tamamen soğudum hep arkasından laf yaptı hep arada kaldı ama yeter diyemedi benim önceliğim var diyemedi ve gerçekten bizim geçinmemiz gereken parayı alarak dört dörtlük düğün yaptı ben ne bişey yiyebildim ne bişey giyebildim 10 ay geçti şuan tam sözün üstünden hala o düğünün borcunu ortak ödüyorlar benim eşimle işi ortak değil belli ki ama bence karısını ortak aldı yoksa nasıl bu şekilde bu kadar yani nasıl yapabiliyor vicdanı asla yokk
Benim bebeğimde beslenemediğim için gelişim geriliği çıktı yetersiz besleniyorum ne hamile olduğumu anlayabildim ne aşerdiğimi yiyebildim ne bi canım çekeni diyebildim ve işin garip tarafı o düğüne eşimin yaptığı masrafı asla hesaplamadı kafadan para verip sus payı verip geçiştirecek verirse tabi ya da borcu biterse tamam diyorum madem bu şekilde oldu neden onlar zorlanmıyor bizi zora sokarak düğün yaptılar çok ta iyi şartlardalar
Benim şuan hamileliğimin sonları abisi hep ortak kartttan araba kiraladı keyfiyen biz mesela ücra bir yerde oturuyoruz ve benim doğumum başlarsa taksi bile bulamayabiliriz ortak bi arabaları var ama bizde kalmıyor araba hiç hep abisinde üstelik benim düğün paramdan binemediğim arabanın borçlarını ödediler zamanında o kadar çok şey var ki anlatamadığım eşim her seferinde ayrılıcam kendime başka iş yapıcam diyor ama ben 1 buçuk yıldır onu bekliyorum hala yapmadı şuan çocuğumuz doğdu doğacak bu şekilde rezillik yaşamak istemiyorum hadi biz millet keyif yapsın diye yemedik içmedik ama benim yarın bebeğime mama alamam çünkü onların keyfini izlemek zorundayız diyemem ben çalışmıyorum ama eşimden tek beklentim sadece evi döndürmesi onun dışında ailem maddi olarak da yanımda ben bişey istediğim zaman kocamdan istemiyorum ailemden istiyorum çünkü benim kocam abisinin karısının borcunu ödemekle meşgul gerçekten kafamı boşanmaktan başka hiçbirşey kurcalamıyor dayanabileceğimin son noktalarındayım napmalıyım gerçekten ne yapmalıyım

Benim bebeğimde beslenemediğim için gelişim geriliği çıktı yetersiz besleniyorum ne hamile olduğumu anlayabildim ne aşerdiğimi yiyebildim ne bi canım çekeni diyebildim
Yazınızın özellikle alıntılandığım kısmına çok üzüldüm, abisini bilmem ama eşinizde vicdan yok, gerçekten boşanmak istiyorsanız kesinlikle boşanmalısınız, bence bir an önce ailenizin yanına gidin doğumu da orada yaparsınız, doğumdan sonra da boşanma davanızı açarsınız, eşiniz de abisiyle ne hali varsa görsün.

Evlenmemeniz gerekirdi evlenmişsiniz, evlendikten sonra düzelmeyince boşanmanız gerekirdi boşanmamışsınız, hamile kalmamanız gerekirdi 3 ay sonra hamile kalmışsınız. Hep abi mi suçlu, sizde ve eşinizde gram hata yok mu? Eşinizin sizi geçtim karnınızdaki bebeğe faydası yok zararı var. Söyler misiniz böyle babayı hak ediyor mu çocuğunuz? Beslenememekten gelişim geriliği nedir ya? Bir anne olarak ne kadar üzüldüm buna. Hanımefendi ne hakkınız var masum bir canlıya böyle bir hayatı layık görmeye? Belki şimdi abisi bize acır, belki bebeğimize acır... siz niye acınacak duruma geliyorsunuz? Ezik pısırık, eş aile çocuk nedir önemsemeyen adamların soyu devam etmesin artık ya.

Biraz da dönün o serin ailenize kızın. Bu adam kirasını ödeyemiyor, abisinin eline bakıyor bugün tok yarın aç biz kızımızı kurtaralım dememişler, çek eziyetini kır dizini otur demişler. Bir kaç gün aç yat ölmezsin demişler. Siz düşmanı uzakta arıyorsunuz ama esas düşmanlarınız eşiniz ve aileniz. Çocuğunuzu kurtarmak istiyorsanız o adamdan boşanın. Biz sana para veririz diyen aileniz boşanırsanız size destek olur mu? Derhal çıkın gidin o evden. Düzgün beslenin, bol vitaminli besleyici gıdalar yiyin. Bakın felaket tellalı olmak istemiyorum ama ya doğumda bir sorun çıkarsa, acil yenidoğan yoğun bakımı vs gerekse cebinizde kuruş yok. Yaşadığım yerde taksi bile bulamayabilirim yazdınız. Ya yapmayın bunları kendinize, hiç mi canınızın kıymeti yok?

Okudukça mideme ağrılar girdi. Lanet olsun içimdeki empati duygusuna. Baba evinde yediğinizi koca evinde arıyorsanız ne işiniz var o evde? Boşan demek kolay değil ama yürekten diyorum boşan. Gelecekte _ zaman geriye aksın _ diye bir hakkınız olmayacak. Ortaklığı batsın. Bırakın iş idaresini eşinin bebeğinin rızkını idare edemeyen adamdan koca mi olur?

Siz niye millet size acısın diye bekliyorsunuz!? Kimse acımaz, abisi niye acısın, karısı misin çocuğu mu ? Size kocanız bile acımıyor farkında mısınız

Düğün paranizla abisine araba alıp doğumda taxi olmayan yerde olacaksın şu an abisinin karısının borçlarını ödeyen kocayi da babalık sıfatı ile onurlandiracaksin. Birşey demiyorum çünkü sizde sadece fikir sorup bu hayatı yaşamaya devam edeceksiniz

Boşanmıyorsanız çocuk doğunca verin devlete yoksa sizin elinizde açlıktan ölecek. Aşırı sinirlendim bu ne biçim konu ya. Daha karnını doyuramayanlar iki koldan çalışalım demek yerine hemen de çocuk yapıyor, kesin "istemeden" olmuştur gerçi. Ya insan karnında bir can varken nasıl yatağa aç girer, gelişim geriliği olacağını bilmez mi? Hani annelik içgüdüsüyle herkes aslandı, kaplandı? Böyle kocayı parçalar insan normalde. Yazacak çok şey var da abi taksi parası verse orada durmaya devam edilecek gibi bir izlenim aldım, o yüzden gerek yok.

Vicdansız bir adamı baba yapacaksınız. Kocam saf kocamı kandırıyorlar diye düşünüyorsanız da sakın düşünmeyin saf olan maalesef sizsiniz. Hamile olacağım ve bebeğim babası yüzünden aç kalacak o kocayı parçalarım ben. Lütfen ailenizin yanına dönebiliyorsanız dönün. O çocukta gelişim geriliği olması sizin de hatanız sadece eşinizin değil. Bu durumu nasıl kabul ediyorsunuz? Bebeğinize size yazık değil mi...

Bu gerçek mi ? Eşin ne çeşit bir gerizekalı arkadaşım? Bak dümdüz yazıyorum bunu. Aile işinde dolandırılan, hakkı yenilen çok gördük ama böyle bildiğin salağı da ilk kez görüyorum. Ne demek aç kalmak, ne demek eve hiç alışveriş yapmamak?? Bir de baba yapıyorsun böyle birini. Ailen de nasıl bir aileymiş ki sana sahip çıkmamış. Bu şartlara razı ol ayrılma demeleri için evvelinde çöplükte, evsiz falan yaşıyor olman gerekiyor ki en azından şimdi başımı sokacak bir damım var diyerek evliliğe devam edesin.

Benim bebeğimde beslenemediğim için gelişim geriliği çıktı yetersiz besleniyorum ne hamile olduğumu anlayabildim ne aşerdiğimi yiyebildim ne bi canım çekeni diyebildim
işte tam bu noktada büyük bir çıngar çıkartıp herşeyi birbirine katıp ailenize gitmeliydiniz
ve ailesine abisine de ben karnımı doyurmaya gidiyorum vs demeliydiniz

eşinize ayrı size apayrı kızdımm

en büyük suçlu eşiniz onun aşırı pasifliği sizin de bu kadar sessiz kalmanız
şimdi ailenizin yanına gidin biran önce en azından son günler iyi bakılın güzel beslenin

En başından evlenmemeliydiniz, baştan belliymiş böyle olacağı. Abisinde hiç hata yok, bunlara müsade eden eşiniz ve hatta sizsiniz. Şu zamanda ülkede savaş yok kıtlık yok, beslenme yetersizliğinden dolayı gelişim geriliği inanılır gibi değil. Çıkın gidin babanızın evine. Boşanmayacaksanız bile doğumu orada yapın, doğum sonrası güzel beslenin ki bebeğinizi emzirebilesiniz.

Merhaba kızlar artık içimde tutmaktan diş sıkmaktan hasta oldum…
Ben eşimi çok seviyordum. Ama büyük aksilikler oldu ve beni kaybetmeyi hep göze aldı bu yüzden ona karşı bakış açım değişti
Eşim abisiyle ortak bi iş yapıyor sözde ortak deniyor ama asla öyle değil biz evlenirken çok dikkatimi çeken şeyler oldu her seferinde sordum bizi abin mi yönetecek dedim bizim evimizin parasını onun vermesine göre mi bekleyeceğiz dedim ısrarla sordum çünkü kendimi de biliyorum az olsun evimizin olsun ben onunla bi çorba içmeye bile vardım ama sonuçta ortada haksızlık varsa ben boyun eğmek zorunda değildim ama eşim şyanlık böyle onla aynı evi geçindiriyoruz diyerek beni yatıştırdı.. evlendik ve abisi yüzünden kavgalı bir evlilik oldu evlenirken zorlamadım amacım kimseye muhtaç olmak değildi eşim babasını kaybetmişti ve desteği yoktu onu üzmek asla istemedim gene olsa gene istemem ama ben bişeylerden kıstıkça kolaylaştırmaya çalıştıkça abisi daha fazla yüklendi hesaplar onda dönüyordu nişanlıydık eşime hiç para vermiyodu gerçekten vermiyodu yönetiyordu
Neyse evlendik ve hep devam etti ortak dediğin o ay para ne kazanıldıysa bölüşülür ama abisi elinde kartla kendi giderlerini harcayıp en son kalan parayı bölüşüyodu ve bizim o parayla geçindiğimizi düşünüyodu defalarca uyardım bu şekilde kabul edemiyorum diye ama eşim benim annemle yaşıyor abim ufak tefek susalım dedi resmen bana ona da okey dedim sonra evlilik muhabbeti çıktı ben de duyduğumda sevindim tabiki belki evlenince düzelir diye düşündüm ama evlilik arasında bizi mahvetti ya söz yaptı 7 ay sonra evlendi o süreçte biz eşimle günlük kazançla ev döndürmeye çalışıyoruz benim ağrıma gidiyo tamam diyorum destek yapabilirsin okey ama evinin gider parasını veremezsinsınucta ya aynı şeyi bizim düğünümüzde yapmadı abisi asla hakkı geçmedi benim düğünüme 1 hafta kala bilezik aldı komikliğe bakar mısınız benim takacak küpem bile yoktu…
Ben ayrılmayı çok istedim ama ailem hep para için yapma seviyosun diye beni ikna etti biz verelim ne kadar istersen dediler sürekli
Eşimle bu süreçte çok yıprandık sözlerinden 3 ay sonra hamile olduğumu öğrendim hem korktum hem mutlu oldum dedim ki hamileyim bu sefer abisi hakkımızı yemez en azından geçinecek kadar verir bize para diye düşündüm ama o kadar daha kötü oldu ki ne kirayı gününde ödeyebiliyoduk ne aylık alışveriş yapabiliyorduk o 7 ayda 1 kez aylık alışveriş yaptık ben hergün gece eşimin eve gelmesini bekledim karnımda bebek varken aç karna çok bekledim gerçekten o kadar acı ki herkese sesimi kapattım Allah’ıma sığındım hiç unutmuyorum bigün eşim hem bişeyler almaya hem de aynı zamanda kira biriktirmeye çalışıyor ben o gün aşerdiğim şeyi istersem akşam yemeği için Hiçbişey alamayacak diye ben günlerce aş erdim sesimi cıkartmadan o kadar çok yokluk zorluk yaşattı ki abisi eşimden tamamen soğudum hep arkasından laf yaptı hep arada kaldı ama yeter diyemedi benim önceliğim var diyemedi ve gerçekten bizim geçinmemiz gereken parayı alarak dört dörtlük düğün yaptı ben ne bişey yiyebildim ne bişey giyebildim 10 ay geçti şuan tam sözün üstünden hala o düğünün borcunu ortak ödüyorlar benim eşimle işi ortak değil belli ki ama bence karısını ortak aldı yoksa nasıl bu şekilde bu kadar yani nasıl yapabiliyor vicdanı asla yokk
Benim bebeğimde beslenemediğim için gelişim geriliği çıktı yetersiz besleniyorum ne hamile olduğumu anlayabildim ne aşerdiğimi yiyebildim ne bi canım çekeni diyebildim ve işin garip tarafı o düğüne eşimin yaptığı masrafı asla hesaplamadı kafadan para verip sus payı verip geçiştirecek verirse tabi ya da borcu biterse tamam diyorum madem bu şekilde oldu neden onlar zorlanmıyor bizi zora sokarak düğün yaptılar çok ta iyi şartlardalar
Benim şuan hamileliğimin sonları abisi hep ortak kartttan araba kiraladı keyfiyen biz mesela ücra bir yerde oturuyoruz ve benim doğumum başlarsa taksi bile bulamayabiliriz ortak bi arabaları var ama bizde kalmıyor araba hiç hep abisinde üstelik benim düğün paramdan binemediğim arabanın borçlarını ödediler zamanında o kadar çok şey var ki anlatamadığım eşim her seferinde ayrılıcam kendime başka iş yapıcam diyor ama ben 1 buçuk yıldır onu bekliyorum hala yapmadı şuan çocuğumuz doğdu doğacak bu şekilde rezillik yaşamak istemiyorum hadi biz millet keyif yapsın diye yemedik içmedik ama benim yarın bebeğime mama alamam çünkü onların keyfini izlemek zorundayız diyemem ben çalışmıyorum ama eşimden tek beklentim sadece evi döndürmesi onun dışında ailem maddi olarak da yanımda ben bişey istediğim zaman kocamdan istemiyorum ailemden istiyorum çünkü benim kocam abisinin karısının borcunu ödemekle meşgul gerçekten kafamı boşanmaktan başka hiçbirşey kurcalamıyor dayanabileceğimin son noktalarındayım napmalıyım gerçekten ne yapmalıyım
Sorun eşinizde abisinde değil. Önce bunu kabul edin. Adamın karısı beslenemediği için bebeğinde gelişim geriliği oluyor ve o hala abisine bi dur diyemiyor
Ne ortaklığı abi almış yanına eleman. Onun da parasını düzgün ödemiyor. Mis gibi bedava çalışan bulmuş niye bıraksın. Eşiniz asgari ücretle çalışsa bu kadar perişan olmazdınız, en azından bebeğinizde gelişim geriliği olmazdı

Ay okurken gerildim dayanamadım ne bekliyorsun daha sefalet içinde resmen net tavrını koy kararını ver değişeceği yok bu adamın baro çocuğun cekmesin

Hamile karısını evde aç aç kendi geliş saatine kadar bekleten, bununla ilgili bir önlem alıp, çözüm bulmayan adam değildir. Siz kendinizi kandırıyorsunuz. Size bunları reva gören önce kendiniz sonra eşiniz. Size yanlış bile anlatmış olabilir. O kadar haysiyetsiz ki kocanız. Nasıl ortak oldu? Para mı vermiş? Yoksa abisi işe mi almış? İnanılmaz bir durum. Bide oturup kendinize acıyosunuz. Yapın gerekeni.

Sizin eşiniz bırakın adamlığı insan bile değil ama siz de oturup sabah akşam ağlayıp Allah'a havale edecek durumda değilsiniz, neyi bekliyorsunuz ortalığı ayağa kaldırmak için? Siz değil onlar ağlasın artık.

Konu açıp kacanlara hiç inanmıyorum. Böyle sansasyonel konular hele neyse yine de yazayım. Bile bile evlenip, yiyecek ekmeğiniz yokken çocuk yapmışsınız. O harika aileniz de sizi aç aç o evde oturtturuyor hikayedeki herkes akılsız. Kocan olacak salağı da baba yapmışsın bravo geçmiş olsun. Babanın evine dön bari midene lokma girsin. Çocuğun günahına giriyorsunuz ne biçim insanlarsiniz ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X