Eşim ve ailesi

Dennish

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2012
2
0
36
İçel Mersin
Merhabalar arkadaşlar ben yeni üye oldum ve sıkıntımı sizlerle paylaşmak istedim.

3 yıllık evliyim 1,5 yaşında 1 oğlum var ve çalışıyorum. Çalıştığım için oğluma kayınvaldem bakıyor. Ve hergün akşam yemeği orda yiyoruz kayınvaldem de. işten yorgun argın geliyorum oğlumla ilgilenmek istiyorum olmuyor sinirli geliyorum bazen ama gülümsemek zorundayım. Neyse yemek ye çay iç derken saat 9 dan 10 dan önce eve gidemiyoruz. eee haliyle bütün işlerim haftasonuna kalıyor bnde haftasonu işlerlemi ilgileneyim çocuğumlamı vakit geçireyim şaşdım doğrusu. Ve çok yoruluyorum. Eşime defalarca ben annenlerde rahat edemiyorum evime gidip ayaklarımı uzatıp dinlenmek istiyorum dedim ama olmadı. Ne yapacağım bilmiyorum. Hatta işten bile ayrılmayı düşündüm sırf bu yüzden.

Aksam işten geç cıkıyorsanız evde yemek yapmaya vaktınız olmayabılır,bu durumda cok avantajlısınız hem sızın cocuğunuza bakıyor hemde yemeğinizi yapıyor.Sonucta evde olsanız apar topar yemek hazırlıycaksınız ve o sırada cocuğunuzla da ılgılenmeyeceksiniz.İşten erken cıkıyorsanız ayrı.. ve kayınvalıdenızle yemek yemekten hosnut değilseniz bence de işi bırakın,kayınvalideniz elınden geleni yapmıs,tum ıslerım hafta sonuna kalıyor,cocuğumla ılgılenemıyorum dıyorsunuz kayınvalıdenız temızlığınızıde yapacak değil ya yanı aksam eve gelınce yemek mı yapcaksınız temızlıkmı?hepsını yapabılırmısınız ? cocuğunuzu bıraktığınız kısıye her aksam senle yemek yemek ıstemıyorum diyemiyeceğinize göre...İşi bırakacağınıza hafta sonu ya da hafta ıcı bir kadın tutabılırsınız,böylelıkle aksam yemek yapmamıs,hafta sonu da temızlık yapmamıs olur cocuğunuzla vakıt gecırmıs olursunuz...

hey allahım bu ailelerle içli dışla yaşama hevesi nedir ve neden genelde erkek tarafıyla yaşanır bu tür problemler bilmiyorum. ama inan bu baskılardan bir nebzede olsun rest çekerek kurtulmuş biri olarak söylüyorum. açık ve net bir şekilde istemediğiniz şeyleri söylemeden anlaşılamıyoruz malesef. çocuğunu alıp evine geç hemen orda yemek içmek de neyin nesi allah aşkına...

yanlis mi anladim calistiginiz icin cocugunuza kv bakiyor
ve her aksam kadin hem cocuk bakiyor hem sizin karninizi doyuruyor
ama siz memnun degilsiniz
söyle yapin cocugunuzu krese verin aksam is cikisi kresten alin
sonra hem cocuk bakip hem yemek yapin
evinizde olun her aksam

bu kaynananın hiç aklı yok.akşama kadar bebek bak,ev işi yap.yemek yapıp birde oğlunla gelininin karnını doyur.:50:

gelin alsın gitsin bebeği,yemeğini de yapsın,bebeğine de baksın işini de yapsın.:51:

Merhabalar arkadaşlar ben yeni üye oldum ve sıkıntımı sizlerle paylaşmak istedim.

3 yıllık evliyim 1,5 yaşında 1 oğlum var ve çalışıyorum. Çalıştığım için oğluma kayınvaldem bakıyor. Ve hergün akşam yemeği orda yiyoruz kayınvaldem de. işten yorgun argın geliyorum oğlumla ilgilenmek istiyorum olmuyor sinirli geliyorum bazen ama gülümsemek zorundayım. Neyse yemek ye çay iç derken saat 9 dan 10 dan önce eve gidemiyoruz. eee haliyle bütün işlerim haftasonuna kalıyor bnde haftasonu işlerlemi ilgileneyim çocuğumlamı vakit geçireyim şaşdım doğrusu. Ve çok yoruluyorum. Eşime defalarca ben annenlerde rahat edemiyorum evime gidip ayaklarımı uzatıp dinlenmek istiyorum dedim ama olmadı. Ne yapacağım bilmiyorum. Hatta işten bile ayrılmayı düşündüm sırf bu yüzden.

canım haklısın ama bırde şu yönden düşün. ben yenı evlıyım çoçuğum yok .çalışan bır bayanım eve gelıp yemek yap mutfağı topla saat 9 oluyor zaten. ınan hafta ıçı akşamları şöyle ayaklarımı uzatıp tv izlediğim zaman çok az oluyor. o yuzden bırşey farketmeyecek ınan bana.

nıye hemen kızı yüzlemeye calısıyorsunuz ki ?
benımde cocuguma annem bakıyor aksam 06-6.30 gıbı eve varıyorum cocugumla yemegımıde yapıyorum cocugumla yarım saat 1 saat yemekten once vakıtte gecırıyorum evımıde toparlıyorum yerı gelıyor yan gelıp yatıyorum
bunu ıstemesı sucmu ?

Cocuk bakmak, her aksam yemek yapip sizi agirlamak....
Eminim kv nizinde hali kalmiyordur aksama kadar.
Ama o torun hatrina katlaniyor demek ki.
Sizde haklisiniz kendinize gore ama bunun cozumunu kendiniz bulmaniz gerekli.
Haftaici yardimci almak iyi fikir.
Yada kv nize soyleyebilirsiniz haftada 3 gun evde yitecegiz diye.
Emin olun yine vakit kalmayacak.
Alisveris, yemek hazirla, sofra kur kaldi, mutfagi toplu birak.
Su yasimizda cocuk yoruyor bazen okula gittigi halde kv nin yasinda bir kadini bu sorumlulugu aldigi icin mutesekkir olmak lazim.

bakıcıya verseniz diyeceğim ama k.v ne der!!
eşinizin maaşı iyiyse ben olsam çocuk kreşe gidene kadar çalşmazdım..
aayy cidden çok zor yaa..

canım bi çok çalışan kadın yemeğini kendi yapıyor, pazar günü çokca yaparsın iki gün gider, buzluğa atıp, sonra kolayca hazırlanacak şeyler yaparsın halledersin bi şekilde... ne bileyim akşamdan zeytinyağlı yaparsın, bi süre sonra elin alışır zaten
belki eşin evde yemek yok diye hep annesinde yemek istiyodur, sen bu pazar bolca yap yemek, pazartesi evde yemek var atılmasın diyerek çocuğunuzu alıp eve gelirsin, hem kv ne de ekstra yük olmamış olursunuz, hem işten sonra uzanma fırsatın olur

Son düzenleme:
etrafımda çalışıp eve geldiğinde hem evi temizleyip hem akşama kadar yatan kv yemek yapan kadınlar var yatın kalkında kv. dua edin sizin üstünüzden büyük yük alıyor.

kız kv den şikayet etmemişki, şükretmediğini nerden biliyosunuz, kızın derdi başka
en azından ilk mesajda ben kv sine bi şiddet hiddet görmedim, sonra yazarsa bilemem

kız kv den şikayet etmemişki, şükretmediğini nerden biliyosunuz, kızın derdi başka
en azından ilk mesajda ben kv sine bi şiddet hiddet görmedim, sonra yazarsa bilemem

kv. yaptıklarını kendisi yapsa hem hafta sonu temizlik yapıcak hemde işten gelince yemek yapıp ortalığı topliicak ben ii demiyorum yeme içmenin beraber olması ama işte yorulup birde çocukolunca çok büyük kolaylık sağlıyor kaynanası evde vakit geçirmek içinde konuşup ikna etmesi gerekiyo eşini

Aslında sorun yok gibi,hatta avantajlı gibi görünüyor ama...
Ben de olsam her akşam kayınvalidemde yemek istemezdim.
Yani insan işten gelince soyunup dökünmek,elini yüzünü yıkamak istiyor.
Ben işe gittiğim giysi pis olur diye,üzerimi değişmeden önce ne çocuğumu kucağıma almak,ne sofraya oturmak isterdim.
O bakımdan anlıyorum.

Belki eşinle konuşup bir orta yol bulabilirsin.Mesela sadece pazartesi orada yersiniz,diğer günler yemeği eve götürürsünüz.
Eğer kayınvaliden yemek yapmayı özellikle seven biriyse,yemeyince üzülüp alınıyorsa bu şekilde yapabilirsiniz.

Konuyu acan arkadasın konu başlığı;esım ve ailesi olduğu için;yakınmasının sebebı aksam ev ısı yapamayıp hafta sonuna kalması,cocuğuyla ilgilenememesi.Tam tersi olsa aksam cocuğuyla ılgılenemeycek ,hafta sonu temızlık yapmayıp cocuğuyla ılgılenecek.Çok çıkarsız;esının aılesı dediği kişi cocuğuna bakıyor,bakıcı parası ya da kres yok eğer maddı acıdan yardım da yapmıyorsa(yapılması gerekır)yemek masrafları da o kayınvalıdeden..

Son düzenleme:
Bir kadının eşiyle çocuguyla evinde zaman geçirmesi suçmu, bir kenarda bebeği yatarken bir iş yapabilir kadıncagız bire bir ilgilenmese bile gider bir öper bir yüzüne bakar o bile yeter. Bazı kv.ler yanımdan gitmesinler diye de yapabiliyor bu şekilde çokta düşünceli olsa madem yaptı yemegi haftanın beş gunu orada yenmesine gerek yok iki gunu de koyar bir kaba al kızım bunu evde ısıtın yiyin seninde işin vardır diyebilmeli. Kadın bir çamaşırı atar ne bileyim banyosunu yapar bir rahat eder düşünsenize hersey geç saate kalıyor ona da yazık kv.nden torununa bakmasını istemiş sadece her akşam kendilerini doyurmasını degil yemegi olmadıgında orada yer zamanı gelince ama hergun sıkıcı bence.

Ben çalışsam kv çocuğa baksa üstüne birde yemeğimi yapsa öper başımda taşırım. Bana da böyle bir kv lazım :)))

En iyisi çocuğunu kreşe vereceksin şahsen kendi annem hayatta olsaydı ne ondan ne de kayın validem olacak hanımdan böyle bir şey istemezdim. O yaşta insanlar içinde bütün gün çocukla ilgilenip, yemek yapmak, insan ağırlamak kolay değil..
İşten sonra eve gelip yemek yapmak zor oluyor biraz, kendimden biliyorum saat 8 civarı evde oluyorum koştura koştura yemek hazırla ye, kaldır, mutfağı toparla, diğer dağınıklıkları toparla derken bir bakıyorum saat 10 olmuş. Ben ölü gibi oluyorum, ha bide daha çocuk falan yok, bekarım. :)
Ama siz ben her şeye rağmen evimde yemek, içmek, evimde çoğumla ilgilenmek istiyorum derseniz bir hafta sonu anne evde yemeğim var biz bugün evde yiyelim deyip bir yerlerden başlayacaksınız.

Son düzenleme:
sizi azda olsa anlayabiliyorum çocuğum yok ama her gün kv yemek yemekten hiç memnun değildim açıkcası insan bazen kendi yemek yapmak istiyor ya da ne bileyim canının o an istediği şeyi yemek istiyor. 1 gün öncenin yemeğini yaparak herşeye yetişebilirsiniz diye düşünüyorum ben öyle yapıyorum şahsen yemek yedikten sonra bir gün sonranın yemeğini koyuyorum ocağa mutfağı toparlayıp oturuyorum biraz sonra bazen çamaşır ya da ütü yapıyorum bazen ev temizliği bile yapıyorum sırf haftasonuna birkmesin herşey diye.

eşinize söyleseniz yemek yiyip kalksanız hani çaya kalınca geç kalıyorsunuz doğal olarak. ilk önce çaya kalmazsınız sonra yavaş yavaş haftanın 1/2 günü kendi evinizde yemek yersiniz. bu arada kaçta evde oluyorsunuz

Back
X