eşim ve ailesi

HERSEYIMBEBISIM

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2014
14
1
1
İstanbul
Mrblrr 2 yıllık evliyim. Esim aşırı derecede kıskanç biri. Kardeşime sarılmamı bile kıskanır. Giyimimde sürekli sorun cıkarır kapalıda gynsem acıkta giyinsem huzur vermez. Ailemle yada kaynvalidemle misafirliğe gittiğimz zaman bile kimseyle konuştrmaz. Otrduğum adım attığım yere kadar karışır ve beynimi kemirir. En ufak biseyde biton soru sorar ve aynı soruyu 10 kez tekrarlar ayrıntılı cevap versem dahi bununla ytinmez. Cok yoruldum seviyorum ama bu huyu bni herseferinde ondan sogumama sebep oluyor. Dier bir sorunum ise esimin ve ailesinin durmadan kendilerini övmeleri ki bn bundan nefret ederim ve süreklide dile getiririm kendini öven insanlardan nefret ederim gibisinden. Ama asla kendlerini öyle görmezler. Biri ben cok zekalıyım hafızam süper der, biri ben herseyden anlarım herseyi iyi bilir yaparım simdiye kadar kndim gibisini görmedim der biri bn cok güzelim der.. derde derrrrr... özellikle bi toplumdayken böyle konuşmaları beni rahatsız edio.çıldırıyorum . Hayattan tat alamıyorum artık. Su geride kalan 2 yılıma çok ağlıyorum... dalgınlık unutkanlık ve sinir basladı bnde. Evlenmeden önce sürekli tebessüm eden biriyken suanda zorlasamda olmuyor. Ne yapsam bilemiyorumm.. çok doldumm biri bana akıl versin çıldırmak üzreyim.

İkici dert bendede var :/ kocamda yok cok sukur ama kv ve gorumceler.hepsini cok seviyorum ama su kendini övme huyları deli ediyo beni. Kv der ki ay ben harika cocuk doğurdum,aman benimkinden güzeli yok,görünmcenin kocasına ay sen cok şanslısın... Sinir oluyorum ama sinir. En son gecen bi konu açıldı. "Benim annem beni hic övmez,küçükken bunun eksiğini hissedersin.bir gun anneme dedim anne beni neden ovmuyorsun diye.annem de dedi ki: hurdacı sokakta bağırır malını satmaya,sen kuyumcunun hic bağırdığını altını ovdugunu duydun mu?" Aynen bunu anlattım kv me anladı heralde ne dediğimi bi süredir pek sesi çıkmıyor bu konuda. Hayır hepsini cok seviyorum sırf bi konu yüzünden gicik kapacam yoksa

Ya aynı sekilde bende cok seviyorum esimi ve ailesini ama bu tarz konuşmaları beni çok rahatsız edio. Yanlarında cok oturamıyorum sinirden basım agrıyo daralıyorum. Ailesinede söyleyemiyorum yanlış anlasılcam aramız bozulcak die ama bu sekildede bn uzaklasıyorum ister istemez. En sonunda eşime açtım konuyu. Güzel bi şkilde anlattım durumu. Ama kabul etmedi bnde nefret ederim öyle kişiliklerden falan dedi. Fazla üstüne gtmedim.
Bu arada annen de cok doğru söylemiş. Ve kaynvlidnle konuşmussn inş bnde kısa sürede kv deme açarım bu konuyu;((( bazen aynı ortamda bulunmak istemiyorum sırf bu konu yüzünden;((

Valla gercekten yürekten hissediyorum durumunuzu. Bazen oyle bi okuyo ki ettafindakiler dalga geçiyor farkında degil. Üzülüyorum oyle olunca ama bi yandan da sinir basiyo :)

eşiniz evlenmeden önce nasıldı peki aynı mıydı yoksa evlilikten sonra mı böyle oldu?

kıskançlığı farklı boyuttaymış.bunu dert edebilirsin ama ikinici kısmı bence çok kafana takma..zamanla alışırsın ..duymazdan görmezden gelirsin...arada güvensizlik sorunumu var...

eşiniz evlenmeden önce nasıldı peki aynı mıydı yoksa evlilikten sonra mı böyle oldu?
Esim evlnmeden önce böyle degild. Yine kıskançtı ama bu kadar deil.giyimimi begendiğini sürekli dile gtirirdi. Hatta kyafetlerimin farklı renkleriyle dolabımı doldurmustu ama evlendiğim günden bu yana onun bama aldıklarını bile giyemedim. Dısardada bu kadar sıkmazdı beni
. Simdi ise kendi evimi hücre gbi grüyorum. Tek basıma markete dahi gidemiyorum. Öyle evde sabah kall temzlik yap cocua bak yemek yap yat hergunum böyle. Ne yapcm bilmiyrum😳😭😭😭😭😳😳😳

çıldırcak bişey yok
çıldırtanlardan kurtul
2 yılına yanıyorsun ya şimdi
10 yıl sonra da 10 yılın için yanarsın

psikopatlık derecesinde kıskançlık denilen bu olsa gerek
ne demek kardeşine sarılmanı kısknaıyor
seni konuşturmuyor
ve bir sorgu müfettişi edası ile herşeyini sorguluyor
sen mi canını sokak ta buldun
yoksa onlar dedikleri ve övündükleri kadar mükemmel insanlarmı ?

demekki evlenince böyle olması gerektiğini düşünmeye başlamış hani kadın hiçbirşey yapmasın ortalarda dolanmasın evini bilsin gibi bir zihniyete kapılmış...çok zor ama bu şekilde yaşanmaz ki eşinizin terapiye ihtiyacı var bunu aşması gerekli

kıskançlığı farklı boyuttaymış.bunu dert edebilirsin ama ikinici kısmı bence çok kafana takma..zamanla alışırsın ..duymazdan görmezden gelirsin...arada güvensizlik sorunumu var...

Cok cok farklı boyutta. Evlendiğim ilk gün değişti adam. A dan z ye herseye karısır. Dışarıya güvenmediğini söylüyor ayrıca 5 yıldır istda 2 yıldır evliyiz bundan öncesinde köyde yasıyordu( asla yanlış anlamyın küçümsemiyorum bnmde ailem köyde yasamış) bilenler vardır blki köyde söyle bi anlayışları var. Bayan market vs.gidemez.erkek misafir geldiğinde odaya gremez ikramları eş yada erkek kardeş dagıtır gibi.... bunları biliyordum ama bndede bunu uygulamaya calışacagı hiç aklıma gelmezdi. Cünkü cok farklıydı. Yine seviyorum ama nereye kadarrr.. övülmeye gelince hani 1 dersin 2 dersin tamam ama her kelimelerinde bi övgü kendilerini süper görme falan beni sıkıyo.1 örnek.. kaynanm bi yumurtalı patates yapmış köy toplanmış tarif istemiş kmse tutturamamış. Görümcem bn cok zekalıyım benim hafızam cok kyvvetli falannn . Ya tmm katlanayım boşver falan diorum ama olmuyo.tamm iiler ama onlar değilde bn öveyim kaynanam böyle esim böyle die. Her konuşmadada olmazki toplumda yine aynı sekil konuşuyorlar etraftakiler birbirine bakıo dalga gecer gibi bn üzülüyorum ve utanıyorum sonuçta ailem . Sevmiyorum değil saugım sonsuz ama bazen yanlarına gtmek istemiyorum. Gtsemde en fazla 2 gün 1 gece klabiliyorum.

Bu sadece kıskançlık değil, kardeşim anlatmıştı bir müşteri gelmiş araba alacakmış, yanında erkek kardeşini de getirmiş. Adamın şüphecilik hastalığı varmış kardeşi anlatmış durumu, satış temsilcisine aynı şeyi 10 defa anlattırmış, imza atacak atamıyor, tekrar aynı bilgileri istiyormuş, tam 1 saat aynı şeyleri kaç defa anlatmışlar bilmem?

Eşimde aynen o şekilde. Bir almaya krar verdiğimizde sats elemanına bisru soru sorar. Bn utanırım yanında.
hele ki aldığımız urun sorunlu çıksın garantiye verırken adamlar nerdeyse istifa etmek üzere oluo. Bari bnle bu şekil konuşmasa razıyım mağazalarda akşam olana kadar onu dinlemeye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…