• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim ve annem...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ayed
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ayed

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2010
37
0
36
Ankara
merhaba bayanlar..
benim sorunum eşim ve annem arasındaki gerginlik...yine bir bayram geldi ve tartışmalr arttı.. ben ailemle aynı şeirde oturmuyorum ama eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz...geçtiğimiz ramazan bayramında eşimin ailesiyle beraberdik bu bayram ise ben ailemin yanına gitmek istiyoru eşim ise gelmek istemiyo.. birde ortada 10 aylık bebeğimiz var.. bebek olmasa kendim gidecem ama bebekle beraber gitmek zor oluyor benim için..eşim ile annem bir tartışma yaşadılar ve eşimin dedğine göre annem eşime "obur" demiş ben duymadım ve tabi annemde söylemediğni söylüyor ama..neyse şimdi bayramda eşim "tamam senin ailenin yanına gidelim ama ben orda tek lokma bişey yemem. kahvaltı bile yapmadan evden çıkarım akşam da gelirim" kabul ediyorsan gidelim diyor..tabi böyle bi durum nekadar hoş karşılanır artık gerisini siz düşünün..
kızlar bana yardım edin lütfrn bu durumda ben napayım...

Bende kaynanamı sevmem. O da bei sevmez. Eşimi yalnız gönderiyorum.Ben mümkün oldugunca az gidiyorum ve kısa kalıyorum. Yoksa kadın bana laf soktugunda kocamın burnumdna getiriyorum. Gitmiyorum ve mutluyum. Huzurumuz kaçmıyor.

Kaynanaya damatla tartısıp yüzgöz olmak düşmez. bir sorun varsa annen sneinle konusmalıylı önce. Eşinin gerginliği mutluluğunuza gölge düşürür.

Annen eşine "obur" diyerek espri mi yapmış hakaret mi etmiş önce bunu öğrenmelisin... Bu bilgiye ulaşsan gidince kırgınlıkları çözebilirsin.

E tamam gelirim demiş,şartını da söylemiş.
Bence daha fazlası için eşinin üstüne gitme.
Kırılmış belli ki,kendince haklı da olabilir.
Olayı sen de tam bilmediğin için taraf tutmamalısın.
''tamam sen nasıl içinden geliyorsa öyle davran''de,
gidince zaten annen durumu içine sindiremeyip konuşur eşinle.
Tatlı dille halledilemeyecek bir şey olduğunu sanmıyorum.
Bir ''evladım olur mu hiç öyle şey,sen beni yanlış anladın''
cümlesi bile eşini yumuşatmaya,buzları eritmeye yetecektir bence.

Kabul edin v gidin. Orda aç duramayacak. Hem yüzyüze gelince unutulur. Hele bir de bayramda.
Konuşabilirseniz annenizle konuşun. Biraz daha ilgili olsun damadına karşı.
Oraya şart koşarak da olsa gitmeyi kabul eden damat, çok küs kalamayacaktır.

Ben evliliğimizin ilk bir yılı hiç giemedim kendisi de gitmedi beni de göndermedi sebep düğün sırasında yaşanılan gerginlikler v.s.
Yıllar geçtikçe o gelmesede bayramlarda bile çekip gittim ama sizin durumunuz daha farklı yani arada bir takım laflar olmuş eşiniz kırılmış bence bu konuyu annenizle konuşun şu durumda sadece eşiniz haksız diyemeyeceğim yeri geliyor damatlara espri bile yapamıyorsun.

Bütün sorun 'obur' demesi mi yoksa daha önemli bişeyler oldumu?
Bence çokta sorun edilcek bi laf değilmiş eşin fazla alınganlık yapmış ama annene söyle ben kötü bişe demek istemedim kusura bakma gibi bişeyler söylesin gönlünü alsın yoksa eşin inadını sürdürcek gibi görünüyo. Benim annem çok patavatsız daha doğrusu cahil ve eşime seni gidi koca göbekli vs gibi laflar söylediği oldu eşim güldü geçti ben uyardım şimdi daha dikkat ediyo çünkü samimide olsa kendi evladı değil yanlış anlayabilir biz nasıl kırılıyosak kaynanalara onlarda kırılabilirler ama bereket eşim biraz geniştir takmaz uzatsa bende eşime kırılırdım doğrusu çünkü yaşlı onlar ne dediklerini bilmiyolar bazen ama eşin yok illa yemek yemem huzursuzluk yaratırım diyosa ya annen gönlünü alıp davet edicek yada yalnız gitceksin çocukla yolculuk yapmak çokta zor değil birde market alışverişlerinizi yapıp götürmeyi düşünebilirsiniz kendi aldığını yerse içi rahat olur belki.

bende yeni evlendiğimde eşimle sorunlarımız vardı..bigün annem eşimin yanında bana dediki dayının oğlu ali hala bah123 ü bana vermediniz şimdide mutsuzmuş doğrumu diye sordu dedi..ben gülüp geçtim ama eşim aylarca başıma kakmıştı...baktım adam haklı şimdi ailemlke samimi etmeme..yılda 2 3 kere görüşürler ondada annemi sıkı sıkı tembihlerim çok patavatsız çünkü...en iyisi kocanı ailene yaklaştırmıcaksın...eline fırsat vermiceksin

Bende kaynanamdan ve kayınpederimen nefret ediyorum. Her bayram eşim yanlız kalmasın diye onunla gider o nemrut insanları eşim için çekerdim. Ama bu bayram gitmicem. Kendimi kimse için strese sokmucam.

Hem zaten hamileyim 2-3 saatlik bir yolda olsa çekemem. Onlarda paylaşamadıkları oğlu ile vakit geçirsinler.

merhaba bayanlar..
benim sorunum eşim ve annem arasındaki gerginlik...yine bir bayram geldi ve tartışmalr arttı.. ben ailemle aynı şeirde oturmuyorum ama eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz...geçtiğimiz ramazan bayramında eşimin ailesiyle beraberdik bu bayram ise ben ailemin yanına gitmek istiyoru eşim ise gelmek istemiyo.. birde ortada 10 aylık bebeğimiz var.. bebek olmasa kendim gidecem ama bebekle beraber gitmek zor oluyor benim için..eşim ile annem bir tartışma yaşadılar ve eşimin dedğine göre annem eşime "obur" demiş ben duymadım ve tabi annemde söylemediğni söylüyor ama..neyse şimdi bayramda eşim "tamam senin ailenin yanına gidelim ama ben orda tek lokma bişey yemem. kahvaltı bile yapmadan evden çıkarım akşam da gelirim" kabul ediyorsan gidelim diyor..tabi böyle bi durum nekadar hoş karşılanır artık gerisini siz düşünün..
kızlar bana yardım edin lütfrn bu durumda ben napayım...

eşinin annene ciddi bir saygısızlığı olmadıysa eğer;
annenden rica et,sana obur lafından dolayı kırılmış,gelirse rahat yemek yiyemeyeceğini söylüyor;
annecim bir gönlünü alıver de;
benimde eşim babamın bir lafına alınmıştı,esti gürledi evde,gitmem,gelemezler v.s
aradım babamı;
babacım böyle böyle olmuş,insan içinde eşim kırılmış,durumu ona bir izah etsen,ben aramamış gibi dedim;
ama babama yanlış anlama ''özür dile demiyorum''sadece yanlış anlamasını gidermesini rica ettim;
ve konu kapandı;
Bizlerin mutlu olmalarını istiyorlarsa fedakarlık yapmaları gerek;
hoş anneniz öyle ağır bir laf ta etmemiş ama erkek milleti büyütür işte;

yani annen damadının gönlünü alsın;sen söylememiş gibi;
oğlum bak bekliyorum,sevdiğin yemekleri yaptım gibi...

bilmem faydası olur mu ama bende işe yaradı....

:34:

Eşiniz kırılmış ama uzatmayacak birisi aynı zamanda yoksa gitmeyi kabul etmezdi

annenize eşinizin hassas olduğunu söyleyin söylediklerine dikkat etsin ( ki belki de anneniz şaka yapmak istedi bilemem)

bence gidin ve orada sorununuzu çözün

kızlar fikirlerinizi benimle paylaştığınız için teşekkürediyorum ama sorun sadece obur lafında değil annem çok daha fazla hakaret etti aslında ama ben bayramda illa gidicem diye tutturunca eşimde oğlundan ayrılmak istemediği için bizimle beraber gelmeyi kabul etti..
o kadar laf yedim bide gelip sizinkilerin sofrasında oturup yemek mi yyecem diyor..

lafa direk başlayacam.nasılki biz eşimizin ailesinden bazı şeyleri duymak istemiyorsak eşlerimizde bizim ailelerimizden duymak istemedikleri şeyler vardır.hem erkekler bu konuda çok daha hassatırlar ve gurur yaparlar.bence eşini anlayışla karşılamalısın ve annenle ciddi ciddi onu huzursuz etmemesi için konuşmalısın.

Annenizin ne söylediğini bilmediğini yazmıştınız.
Herşeye rağmen, yani annenizin bütün hakaretlerine rağmen gidiyorsa demek ki siz onun için değerlisiniz.
ben olsam gitmezdim.
Gitmek zorunda kalsam yemekle ilgili hakaretler edildiyse ben de bir lokma yemezdim

Back
X