eşim ve ben

missagor

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2013
2.594
4.882
333
Selam kızlar yaşım 29 (profil hatalı neden bilmiyorum)

Son düzenleme:
Sorduğunuz sorunun cevabını ancak kendiniz verebilirsiniz.. İleride boşanma uğruna bile çocuk doğurmalımıyım? Diye sormuşsunuz, kafanızda böyle bir düşünce olduğunu eşiniz biliyormu? Eşinizle ayrıca terapi almak (evlilik terapisi) gibi şansınız olursa belki daha pozitif olur bazı şeyler..

Bebeğinizin kocanıza benzemesini istiyorsunuz ve bu evliliği istemiyorsunuz...

Her iki tarafta tahammülsüzmüş, sadece o tahammülsüz olsa sen herşeyi alttan sen alsan dicem ki adam haketmiyor bu mutluluğu. Ama ikinizde birbirinizin aynısıymısınız o yüzden hakedip-etmemeyi düşünmemelisin.

Bile bile lades demeyin lütfen. olan hep masum çocuklara oluyor. Maalesef Türk milleti Ada'm gibi ayrılmayı beceremiyor. Anne babayı,baba anneyi tehdit eder çocukları alacağım diye. Off bir sürü şey işte. Yaşadıklarım geldi aklıma.

Sorduğunuz sorunun cevabını ancak kendiniz verebilirsiniz.. İleride boşanma uğruna bile çocuk doğurmalımıyım? Diye sormuşsunuz, kafanızda böyle bir düşünce olduğunu eşiniz biliyormu? Eşinizle ayrıca terapi almak (evlilik terapisi) gibi şansınız olursa belki daha pozitif olur bazı şeyler..
Terapi konusunu geçtiğimiz yaz araştırdım ama Bitlis in ilçesinde yaşıyorum psikolog yok psikiyatrist işime yaramaz teşekkür ederim cevabınız için.
Bile bile lades demeyin lütfen. olan hep masum çocuklara oluyor. Maalesef Türk milleti Ada'm gibi ayrılmayı beceremiyor. Anne babayı,baba anneyi tehdit eder çocukları alacağım diye. Off bir sürü şey işte. Yaşadıklarım geldi aklıma.
Evet yazık çocuklara halbuki ne çok severdim onu :110:

evliliği istemıyorsun
eşine benzesin istiyorsun
bu nasıl karmaşık bir ruh halidir..

lütfen, kendinize gelmeden, mutsuz bir ortamda cocuk düşünmeyın hanımlar!
yazık yani, ileride halini düşünün o insanın.
Eşimi seviyorum evliliği sevmiyorum bunun neresi karmaşık. Keşke hep sevgili kalsaydık. Çocuk düşünme meselesi biraz karmaşık tedaviler düşükler mecburiyetler.
Offf nerden başlasam bilemedim. En iyisi sırası geldikçe yazayım

Eşimi seviyorum evliliği sevmiyorum bunun neresi karmaşık. Keşke hep sevgili kalsaydık. Çocuk düşünme meselesi biraz karmaşık tedaviler düşükler mecburiyetler.
Offf nerden başlasam bilemedim. En iyisi sırası geldikçe yazayım
o nasıl bir mantık. eşini sevdiğine göre, evlılık senın için mutluluk olması gerekmıyor mu?

belkı de eşini sevmıyorsun, ama farkında degılsın olamaz mı?

o nasıl bir mantık. eşini sevdiğine göre, evlılık senın için mutluluk olması gerekmıyor mu?

belkı de eşini sevmıyorsun, ama farkında degılsın olamaz mı?
Olabilir belki alışkanlıktır benim için ama iyi bi insandır eşim yani hayatta bi beni kırar hiç düşmanı yoktur,sınıf öğretmeni vicdanlı ve çalışkan. Bence çoook yakışıklı fakat benim bilinçaltım benimle oyun oynuyor sanki. Sanki tüm düşükler acılar onun yüzünden hem aşk hem nefret. Uyuz oluyorum kendime

Bence sen evliliğe kendini hazırlamadan girmissin. Şimdide kendi içindeki çatışmalar ve eşinin anlayissizliklari arasında kalmışsin. Bence önce kendi içinizde bi karmaşada n kurtulun. Zaten bu psikolojiyle cocugada yazık edersiniz.

Olabilir tabi 6 yıllık ilişkiden sonra şartlar uygun olunca evleniverdik belki hata ettik ama bu hatadan nasıl dönerim bilemiyorum kendimizi düzeltmek nasıl olur bilmiyorum . Şu aşamada eşimi severken sadece bana saçma falan dedi diye boşanmak etik gelmiyor çocuk doğurmakta etik gelmiyor ama inanılmaz derecede çocuk istiyorum.

işte ona sen degıl psıkıyatr karar verecek :=)
Hiç psikiyatra gittiniz mi merak ettim ben universitedeyken bi kaç kez yolum düşmüştü de başım agriyo diyene prozac yazıyorlar yani oraya gitmek ben psikatri hastasıyım demek onlar için sen psikologluksun diyenini görmedim. Neyse yinede teşekkürler yorumunuz için.

Hiç psikiyatra gittiniz mi merak ettim ben universitedeyken bi kaç kez yolum düşmüştü de başım agriyo diyene prozac yazıyorlar yani oraya gitmek ben psikatri hastasıyım demek onlar için sen psikologluksun diyenini görmedim. Neyse yinede teşekkürler yorumunuz için.
ben gıtmedım. görümcem gitti. ilaç verıldı ve ılaclar işe yarıyor
şuan eskısınden daha ıyı hıssedıyor kendını
2 hafta sonra da bırakacak ilacı

Kendi ayaklarin uzerinde durabilecek maddi manevi guce sahipsen cocuk buyutmek icin bir babaya ihtiycin oldugunu sanmiyorum canim
Tabiiki bu soyledigim sey zorunlu durumlar icin gecerli sakin yanlis anlasilmasin kimse ayrilmak icin evlenmez,cocugu babasiz evde buyusun diye zil takip oynamaz elbette
Benim dusuncem kadinlar olarak bizler cocugu kendimiz icin yapiyoruz babalar icin degil,kadin guclu bir varlik genel olarak,onca seyi tek basina sirtlayip goturme icgudusu var herseyden once

Haklısınız ilaç hasta olana iyi gelir. Geçmiş olsun.
Şu yazdıklarınıza ve hissettiklerinize bakılırsa ben sizi psikolojik olarak normal görmüyorum. Psikiyatra gidin, içinizi dökün.
Ayrıca bal gibi ilaçlık ve psikiyatırlıksınız, 3 tane düşüğün acısını atamamışsınız içinizden ve etrafınıza tutumunuzu değiştirmiş bu durum.

Haklısınız ilaç hasta olana iyi gelir. Geçmiş olsun.

Ben bir tıp öğrencisiyim ve size ilaclik ya da degilsiniz diyemem. Ama muhakkak gitmelisiniz. Eger ilaçlık bir durumunuz yoksa da hekiminiz sizi bir psikologa yönlendirir.
Kendinizi illa ilac verecek diye de sartlamayın. Ki ilac verirse de o ilacin gerekli olup olmadigini alternatif tedaviler var mi yok mu diye de sorabilirsiniz. Bir kere gidin en azından o yolu da denemis olursunuz.

Size gelince de; bence ikiniz de birbirinizin aynısısınız. Düşüklerde acıyı sadece si yaşamıyorsunuz, esiniz de cocugunu kaybetmis oluyor. Bu durum da o da sizin gibi etkilenip sinirleri bozulmus olabilir. Sadece kendi pencerenizden bakmayın bence. Birbirinizi anlamaya çalışın ve mumkunse bağırıp cagirmadan konusun.

Ama muhakkak bir hekime gidin ve ona gore bir seylerin kararini alin.

Back
X