• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim ve kabullenmişliği

Berrem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2007
85
1
96
selam arkadaşlar.çok sıkıntılıyım ve sadece burada paylaşıp rahatlayabilirim.
Benim 2 eltim var ve ben en küçüğüm.eltilerim ve eşleri benim düğünümden beri k.valide ve k.pederimle dargınlar.yaklaşık 5 yıldır.ne arar ne sorarlar.bayramda bir kaynım eşi olmadan gelir 10 dk.oturur ve gider.neyse gelelim meseleme;
kayınvalidem dizkapağından ameliyat olacak bir hafta sonra ve dolayısı ile ona evde ve hastanede ben bakacağım ve benım kızım daha 4 yaşında ama ben evlenırken eşimin memleketıne geldım ailem istanbulda.kaynanam harıç tek akrabam bıle yok burada. ıkı yıl kadar önce k.pederim 2 ay hastanede yatmış, ve eşim ve ben harıç bakan olmamıştı.şöyleki abisi babası için aldığı 80 tl.lik ilacın parasını eşimden istemişti.hastane 2 saatlık mesafede ve biz defalarca arabamızla gidip gelmiştik.herşeye ragmen hastane olayları bıtınce hiçbişey olmamış gibi onları savunup gelendende gelmeyendende allah razı olsun, benım kapım herkese acık. değil 5 . 25 sene sonrada gelseler sizinle aynı yerde, aynı değerdeler demiş ve eşim o zaman bende gelmem,aramam sormam dediğinde k.pederim gelmezsen gelme kendiniz bilirsiniz demişti.
bu arada daha önce 2 gelinlerine biçok şey yaptıkları halde, 3.cüde akıllandık ama geç oldu deyip kendilerini savunurlar.evimde tek bit iğneleri dahi yoktur.çok uzattım
o kadar gerginimki,paylaşabileceğim kimsem yok .
eşimde ne yapalım ben anne baba bedduası almak istemem, annem içinde herşeyi yapacağız, o yine kıymet bılmezse bılmesin deyip duruyor.neticede annem babam atamam satamam diyor.bu yüzden defalarca karşıma alıp konuştum, evliliğimiz bitme noktasına dahi geldi.ailem pek bilmiyor. ama ben bu haksızlığı kaldıramıyorum, eşimle evlenmeden önceki konuşmalarımızda saygısızlık yapmadan her türlü hakkını savunabilirsin,ben mutlaka yanındayım derdi ama bu konuda uzlaşamadık gitti.çok şükür bir saygısızlığım olmadı kimseye .
şimdi haftaya yıne aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum ve gerginim.umarım kendimi doğru anlatabilmişimdir.
siz olsanız nasıl davranır, nasıl tepki verirdiniz. banada yardımcı olurmusunuz lütfen .

cnm işin çok zor eşin sonuçta diğerlerine göre merhametli olduğu için, aileside eşinin diğer kardeşlerinden farkını göremediği için ne yapsanız değmiycek ama hep yapmaya devam ediceksiniz. Üzülen ezilen hep sen olucan ama değerinde bilinmiycek. Eşinde değişmiycek bu durumu kabullenmekten başka yolun yok bence. Sadece en azından sen çok içli dışlı olma, mesafeni korumaya çalış. Mesafeli durmazsan daha çok ezilirsin.

Evet bir konuda haklısın, kayınçolar size haksızlık yapmış. Ayıp etmişler. Ama eşin de evlatlık vazifesini yapmış. Çok büyük sevaba girmiş.

Yalnız bir de şöyle düşün; senin iki çocuğun olsa, biri vefalı, biri vefasız. Ayırabilir misin? Ne yaparsa yapsın evlat atılmaz; tıpkı anne baba gibi.
O da Allah razı olsun demiş. Yanlış olan siz ne bekliyordunuz, diğer evlatlarını silmesini mi? Bu imkansız. Et tırnaktan ayrılmaz, öyle kolay değil. Ha sizin yeriniz başkadır, onların başka. Yine de insan evladından geçmemeli...
Diğer konuya gelirsek, eşiniz babasına rest çekmiş, almış cevabını. Öfke baldan tatlıdır, sen girme onların arasına. İyilik yap denize at, balik bilmezse, Halik bilir.

Benim 2 eltim var ve ben en küçüğüm.eltilerim ve eşleri benim düğünümden beri k.valide ve k.pederimle dargınlar.yaklaşık 5 yıldır.ne arar ne sorarlar.bayramda bir kaynım eşi olmadan gelir 10 dk.oturur ve gider.neyse gelelim meseleme;
kayınvalidem dizkapağından ameliyat olacak bir hafta sonra ve dolayısı ile ona evde ve hastanede ben bakacağım ve benım kızım daha 4 yaşında ama ben evlenırken eşimin memleketıne geldım ailem istanbulda.kaynanam harıç tek akrabam bıle yok burada. ıkı yıl kadar önce k.pederim 2 ay hastanede yatmış, ve eşim ve ben harıç bakan olmamıştı.şöyleki abisi babası için aldığı 80 tl.lik ilacın parasını eşimden istemişti.hastane 2 saatlık mesafede ve biz defalarca arabamızla gidip gelmiştik.herşeye ragmen hastane olayları bıtınce hiçbişey olmamış gibi onları savunup gelendende gelmeyendende allah razı olsun, benım kapım herkese acık. değil 5 . 25 sene sonrada gelseler sizinle aynı yerde, aynı değerdeler demiş ve eşim o zaman bende gelmem,aramam sormam dediğinde k.pederim gelmezsen gelme kendiniz bilirsiniz demişti.
bu arada daha önce 2 gelinlerine biçok şey yaptıkları halde, 3.cüde akıllandık ama geç oldu deyip kendilerini savunurlar.evimde tek bit iğneleri dahi yoktur.çok uzattım
eşimde ne yapalım ben anne baba bedduası almak istemem, annem içinde herşeyi yapacağız, o yine kıymet bılmezse bılmesin deyip duruyor.neticede annem babam atamam satamam diyor.bu yüzden defalarca karşıma alıp konuştum, evliliğimiz bitme noktasına dahi geldi.ailem pek bilmiyor. ama ben bu haksızlığı kaldıramıyorum, eşimle evlenmeden önceki konuşmalarımızda saygısızlık yapmadan her türlü hakkını savunabilirsin,ben mutlaka yanındayım derdi ama bu konuda uzlaşamadık gitti.çok şükür bir saygısızlığım olmadı kimseye .
şimdi haftaya yıne aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum ve gerginim.umarım kendimi doğru anlatabilmişimdir.
siz olsanız nasıl davranır, nasıl tepki verirdiniz. banada yardımcı olurmusunuz lütfen .

Kaynanandan diğer çocuklarını silmesini bekleme.
Çocuklarını atamaz içinden.
Ama gelin olarak senin yerin ayrdır bence.
Şimdiye kadar saygısızlık etmemişsin.Şimdiden sonra da devam et derim ben.
Ama kendi haklarını ezdirme.
Evlat olarak Allah indinde vazifenizi yerine getirmişsiniz.Bu da sizin için tyeter.Boşveri gerisini.
Sonuçta size muhtaçlar değil mi?

sende annemi gördüm resmen, 10 sene annem yanlarında kalmış babannemlerin, aradan yıllar geçti babannem hastaneye yattı büyük amcam karısı boşayıp bi kadın bulup gelmiş, babannem daha 2 gün görmeye kimse x'in eline su dökemez demeye başlamıştı o kadından için, bizim o dönem arabamız yoktu amcam götürdü babannemi hastaneye benzin parasınıda babamdan istedi sanki sadece babamın annesi, insan istemeye utanır komşun hastalansa bunun lafını yapmazsın, velhasılı annemler 27 senelik evli hala hrşey bizimkilerin üstünde, her aileden bi enayi çıkıyo siz üstüne düştükçe diğerleri asla taşın altına elini koymıcaklar, kimse düzenini bozmıcak, yaa bu kızda bezmiş olabilir neticede ana baba bizim demicek o kayınların, böyle gelmiş böyle gidecek, haa yarın bigün kayınvaliden kayınpederin öldüğünde bırakılacak bi mal mülk varsa diğer hayırsızlar sizden önce koşup gelirler

Hastanede yattıklarında size muhtaçlar değil mi.
Kendi vicdanınıza sorun.
Bundan dolayı huzursuzluk çıkarsa rahat edebilecek misiniz.
Kardeşlerin durumu ortada.
Anne babasına alınan ilacın parasını isteyecek kadar merhametsiz evlatlardan değilsiniz siz.
İdare etmeye çalışırsanız sonuçta üzülmezsiniz.
Karşılık beklemeyin.
Onlar zaten evlatlarından yaptıklarının karşılığını görerek çok üzülmüşlerdir.
Boşverin hayat kısa.

senin ailenden birine bişey olsa eşinde aynı özveriyi gösterir mi? benim babam anne tarafıma gelince ben mi bakcam oğulları baksın diyo dayımdan için, ama kendine gelince 2 amcam daha var bende mi bakmayım napıyım diyo üste çıkıyo mesela, burdan yak, bende diyorumki o zaman ilerde ben evlenince benden bişey beklemeyin erkek kardeşim var o bakar size diyorum hık mık diyo o zamanda

Evet bir konuda haklısın, kayınçolar size haksızlık yapmış. Ayıp etmişler. Ama eşin de evlatlık vazifesini yapmış. Çok büyük sevaba girmiş.

Yalnız bir de şöyle düşün; senin iki çocuğun olsa, biri vefalı, biri vefasız. Ayırabilir misin? Ne yaparsa yapsın evlat atılmaz; tıpkı anne baba gibi.
O da Allah razı olsun demiş. Yanlış olan siz ne bekliyordunuz, diğer evlatlarını silmesini mi? Bu imkansız. Et tırnaktan ayrılmaz, öyle kolay değil. Ha sizin yeriniz başkadır, onların başka. Yine de insan evladından geçmemeli...
Diğer konuya gelirsek, eşiniz babasına rest çekmiş, almış cevabını. Öfke baldan tatlıdır, sen girme onların arasına. İyilik yap denize at, balik bilmezse, Halik bilir.

tabiki evlat atılmaz.ben zaten bugüne kadar her yaptığımı önce kendimi , sonra kendi anne ve babamı onların yerine koyarak yaptım. ama herşeyi anlatamadığım için ço haklısın böyle söylemekte .ben sadece haksızlığa uğradığımı düşünüyorm.şöyleki konuşmadıkları halde bızden para alıp onlara borçlarını ödesinler diye 3.kişilerce para göndermişler, kaynımın 5 yaşındakı kızı bademcık ameliyatı old.da o evden kovuldukları halde o gelının yanı eltımın evıne gitti ama ben kızımdan sonra bir düşük yaptım ve ziyaretime gelmedi kaynanam sebep kendide düşük yapmış eskıden bişey olmazmış .v.s o kadar doluyumki ....eşime çok güvendikleri için kaybetme yada tam anlamıyla söylersek kendilerine kırılmayacağını bildiklerinden bizim için kıllarını kıpırdatmazlar.ama onlar aramasada,gelmesede sıkıntıları direkt olmasada dolaylı olarak hallediliyor.ben buna tahammul edemiyorum canım....

senin ailenden birine bişey olsa eşinde aynı özveriyi gösterir mi? Benim babam anne tarafıma gelince ben mi bakcam oğulları baksın diyo dayımdan için, ama kendine gelince 2 amcam daha var bende mi bakmayım napıyım diyo üste çıkıyo mesela, burdan yak, bende diyorumki o zaman ilerde ben evlenince benden bişey beklemeyin erkek kardeşim var o bakar size diyorum hık mık diyo o zamanda

hep oğlanlar bakmak zorunda zaten sanki hayret bişey hem kızı hem oğluda olunca böyle oluo işte..aslında oğlan bakmıo ki gelin bakıo dimii.benm babannemlerin yaptığı gibi hastalanınca bze gelirlerdi annem bakardı,gezmeye geldimi iş doğruuu halama...

seven yaranmaz be güzelim, kim yaranır? cümlenin devamını biliyoruz heralde hepimiz

senin ailenden birine bişey olsa eşinde aynı özveriyi gösterir mi? benim babam anne tarafıma gelince ben mi bakcam oğulları baksın diyo dayımdan için, ama kendine gelince 2 amcam daha var bende mi bakmayım napıyım diyo üste çıkıyo mesela, burdan yak, bende diyorumki o zaman ilerde ben evlenince benden bişey beklemeyin erkek kardeşim var o bakar size diyorum hık mık diyo o zamanda

canım benım annen için üzüldüm.o kadar zorki 5 yıldır okadar şeyler yaşadımkı ,kimbilir onun ruh halı nasıldır.ama eşim çok merhametli allah vermesin herhalde benimkilere bişey olsa yine koşardı.ama ailem beni evlendirirken hep zaten alttan aldı,eşimi tanıdılar çünki 2 yıllık nişanlılığımızda, onun hatırına sustular.
mal paylaşımı ile ilgili yorum için şunu söyliyebilirim ; k.pederim zaten bir iğnem bile üçe bölünecek der hep .....

hep oğlanlar bakmak zorunda zaten sanki hayret bişey hem kızı hem oğluda olunca böyle oluo işte..aslında oğlan bakmıo ki gelin bakıo dimii.benm babannemlerin yaptığı gibi hastalanınca bze gelirlerdi annem bakardı,gezmeye geldimi iş doğruuu halama...

e tabiki gelin bakıyo, düşün mesela konu sahibi sanırım çalışmıyo, akşama kadar her işe o koşturcak yemekti çamaşırdı bulaşıktı, çekirdek aile olsan atıştırma şeklinde atlatabileceğin öğünlerde bile tam tekmil sofra kurcaksın evde sere serpe gezmek falan rüya zaten, adam bu arada işte, ama elalemin yanında gerim gerim diğer kardeşlerim bakmadı ilgilemedi annemlere ben bakıyorum diye böbürlenecek, başkalarının emeği üzerine çullanma nemalanma huyu milletçe en bilindik özelliğimiz zaten

Aslında çok büyük sevaba giriyorsunuz bu çok güzel bir fırsat bence. Malesef bu durum sadece sizde yok hemen hemen her ailede bu durum yaşanıyor mesela bizde de amcam asla ilgilenmez babanemle hep babam hep babam. Napalım der annem de en hayırlısına düşmüşüm şakayla karışık :1: Siz yine de elinizden geleni yapın en azından vicdanınız rahat olsun ama evlat da silinmez yapıcak bişey yok.

ebru 72 teşekkür ederim cnm.zaten beni teselli eden şey onlarda yıllar sonra ektiklerini biçecekler illaki . ben eşimin yaptıklarının maddi tarafında asla değilim zaten sadece
hani sezarın hakkı sezara hesabı bana allah razı olsun demelerını bekler ve isterdimki bende kendi anne babamın yerine koydum burada onları .

canım benım annen için üzüldüm.o kadar zorki 5 yıldır okadar şeyler yaşadımkı ,kimbilir onun ruh halı nasıldır.ama eşim çok merhametli allah vermesin herhalde benimkilere bişey olsa yine koşardı.ama ailem beni evlendirirken hep zaten alttan aldı,eşimi tanıdılar çünki 2 yıllık nişanlılığımızda, onun hatırına sustular.
mal paylaşımı ile ilgili yorum için şunu söyliyebilirim ; k.pederim zaten bir iğnem bile üçe bölünecek der hep .....

annem daha kötü durumdaymış o zaman, üzerinde sigara söndürme huyu vardı bi ara, 34 yaşındada diyabet hastası oldu olanı o, onu gördükçede ben evliliğe karşı hep korku dolu oldum, bu böyle bi sarmal anadan kıza geçiyo, kendimi ezdirmicem diye diye olmadık senaryolar yazıp bana şu derlerse bende şu cevabı veririm diye kafa patlatıyorum bende, temmuzda evlenicem du bakalım ben nasıl olucam

annem daha kötü durumdaymış o zaman, üzerinde sigara söndürme huyu vardı bi ara, 34 yaşındada diyabet hastası oldu olanı o, onu gördükçede ben evliliğe karşı hep korku dolu oldum, bu böyle bi sarmal anadan kıza geçiyo, kendimi ezdirmicem diye diye olmadık senaryolar yazıp bana şu derlerse bende şu cevabı veririm diye kafa patlatıyorum bende, temmuzda evlenicem du bakalım ben nasıl olucam

hadi hayırlısı . canım inşallah hiçbir sorun yaşamazsın.

ebru 72 teşekkür ederim cnm.zaten beni teselli eden şey onlarda yıllar sonra ektiklerini biçecekler illaki . ben eşimin yaptıklarının maddi tarafında asla değilim zaten sadece
hani sezarın hakkı sezara hesabı bana allah razı olsun demelerını bekler ve isterdimki bende kendi anne babamın yerine koydum burada onları .

Demesinler boşverin.
Zor tabi yaşanılanlar. Sindirmek, susmak, haksızlığa uğramak.
Ama o vicdan rahatlığı herşeye değer.
Siz iyi bir insansınız.
Diğerleri gibi olmak istemezdiniz değil mi?

e tabiki gelin bakıyo, düşün mesela konu sahibi sanırım çalışmıyo, akşama kadar her işe o koşturcak yemekti çamaşırdı bulaşıktı, çekirdek aile olsan atıştırma şeklinde atlatabileceğin öğünlerde bile tam tekmil sofra kurcaksın evde sere serpe gezmek falan rüya zaten, adam bu arada işte, ama elalemin yanında gerim gerim diğer kardeşlerim bakmadı ilgilemedi annemlere ben bakıyorum diye böbürlenecek, başkalarının emeği üzerine çullanma nemalanma huyu milletçe en bilindik özelliğimiz zaten

canım eksik yazmışım kusur bakma biz aynı evde yaşamıyoruz.mesela diğer eltimle aralarınd iki - üç bina var .benim evim 15 dk.mesafede.ama diğerleri görüşmediğinden yanlız kalmasınlar diye haftada bir-iki akşam oradayız ama kalmayız gece 1 de olsa evimize döneriz.sadece ameliyattan sonraki günlerde evinde kalırım.
ben bankacıyım ama şu anda çalışmıyorum.bide eşim hani böbürlenme olayını yapmıyor sadece onda şu var; onlar annem babam kırmak istemem,üzerime düşen evlatlık vazifemizi yapalım biz onlar bilmezse bilmesin diyor.
özetle diğer 2 gelin ve 2 evladı için herşeyi yapan bir anne baba ve öteki gelin ve evladını aman olsun diyen bir anne baba.

Back
X