esim ve maaslarimizz

Kizlar ozellikle yeni evlilere soruyorum...maas kartinizi esinize veriyo musunuz yada maasinizi aldiginiz gun eft yapiyo musunuz esinizin hesabina..birikim yapmak adina soruyorum bunu
Birikim yapmak ayrı birşey,MAAŞ KARTINI EŞİNE VERMEK ayrı birşey.Çok biliyorsa eşin versin sana kartını.Herkesin kartı kendinde dursun.Birikim yapıyorsan kendin yap.

Kizlar ozellikle yeni evlilere soruyorum...maas kartinizi esinize veriyo musunuz yada maasinizi aldiginiz gun eft yapiyo musunuz esinizin hesabina..birikim yapmak adina soruyorum bunu
ben yeni evlendim
ev için birikim yapalım diye konuştuk aramızda beraber birikim yapalım falan dedik. ama benım malum evlilikti çeyizdi derken birazcık taksiytlerim var fazla fazla ödeyip mart ayında borçlarımı bitiriyorum inşAllah ondan sonra beraber ev birikimine başlayacağız ama nasıl olacak ne yapacağız bilmiyorumda maaş kartımı vermem sanırım yaa başka bir şekil yaparız herhalde

Maaş günü havale yapıyorum eşimin hesabına. O benim ihtiyacım kadar olan kısmı bana veriyor. Geri kalanın da bir kısmı yeni evlendiğimiz için borçlara gidiyor, diğer kısım ise kira, faturalar, mutfak masrafları falan filan. Ama nereye ne verdiğimizi bilirim hep

hayır vermiyorum herkesin maaş kartı kendinde ödememiz gereken borçları ödüyoruz çok cüzi bi miktar kalıyo bize o da bende kalıyo eşimin bana eft yaptığı zamanlar da oldu paramız arttığı zaman

Arkadaşlar yazmış ben de katılıyorum, birikim yapacaksanız ortak bir yol bulursunuz maaş kartını vermek bana saçma geliyor. Tamam evlenmek aile olmak çok başka bir şey ama maaş kartını vermek bana bir nevi özgürlüğünüzü vermek gibi geliyor

Bicok kisinin yasadigi bi skinti bence bu...bizde esimle tartistik...maasinin tamamini ver demio tabiki...bi kismini al..bi kismini eft yapabilirsin dio...ev almak icin...cok rahat biri oldugum icinde...kisitli parayla gecinmek istemiyorum aslinda...hata yapiorum belki yaa bilmiyorum
Kızlar konu sahibinin eşi maaş Kartını bana ver dememiş ki yada tüm maaşını bana ver dememiş adam ev almak için birikim yapmak istiyor ve konu sahibinde de birikim için destek istemiş 2 kişide çalışıyor,konu sahibide birikime ortak olabilir sonuçta ev almak isteniyor.

Bizde de maaşlar çekilir. Ortaya konur. şu para şuraya bu paraya bu para denir. bu senin harçlığın bu da benm harçlığım şu para da ewde kalsın deriz... Gayet düzenli olur.. sıkıntı yaşamayız. Benm parayıda eşim çeker kredi kartları ve faturaları eşim öder... Hiç sıkıntı yaşamadık. Ewdeki parayı da yokmuş gibi davranırız çok muhtaç olmadıkça o paraya dokunmayız.

Bu birazda adamına ve kadınına göre değişir... Ben eşime güwenirim nereye ne harcadığnı bilirim... Bizim aramzda böle problmler olmadı hiç..

Haaa tabi adam har vurup harman savuruyora kadın gizli gizli para biriktrsin tabi... Bazı kocalar hakediyor çünkü...

İşte ben de onu diyorum neden maaşımı eşime vereyim. O mesela maaşını bana verip benden mi harçlık alıyor? Hayır.
Yani bana saçma gelen kadının çalıştığı halde eşinden harçlık alması.

eşim konum olarak da maaş olarak da benden düşük bir pozisyonda..
oyüzden kendi içinde bunu çok büyüttü ve özgüveni sarsıldı....
ben de onun bu konuda egosu tatmin olsun diye böyle yapıyorum.
benim konumuma terfi edecek 1 yıla kadar..
ozamana kadar yavaş yavaş alıştırcam ve harçlığımı ondan almıcam..
yani benim durumum biraz hususi..
ben de eşinin bu tarz zaafı olmayan bayanların çalışıp üstelik eşlerine mihnet etmelerine karşıyım..
haklısınz yani..

Çalışıyor olsam eve harcamam maaşımı
Kendi ihtiyaçlarımı karşılar gerisini biriktiririm
Tek maaşla gayette güzel geçinilir

Suan tek maaşla borç ödüyoruz,evin giderlerini ödüyoruz üzerine birikim yapabiliyoruz.

kızlar ben nişanlıyım. nişanlımın maaşını falan bilmiyorum. evlendiğimizde ev ekonomisini ben yönetmek istiyorum. sizce konuyu nasıl açarım :)?

Evli değilim ama maaş kartım bende kalmalı. Kaç senedir alışmısım ayın 15 inde paracıklarımı görmeye :KK73: paramı bakarım hesabımı yaparım fazla fazla kalan miktarı ona veririm tabiki

Back
X