Eşım ve para

Tavuskelebegi

Guru
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2009
1.297
16
358
Diğer
Herkese ıyı geceler az once esımle tartıstık konu şu ki geçen sene dedem vefat ettı ondan bır parca mıras kaldı oyle cok degıl annemde kendkne dusen paydan bır mıktar bana verdı kardesımın yaza dugunu olacak kıyafet alırım dıye ev aldık borc oduyor esım yanı maddı acıdan çok rahat degılız bırde her aldıgımı burnumdan getırdıgı ıçın annem verdı bu parayı eşımın nerdeyse bu parada gozu kaldı sımdıde tutturmus bır hayır kurumuna verecekmıs ben sana alırım dıyo ama alacagım seyler pahalı kapalıyım parduse basortum guzel olsun ıstıyorum ucu ucuna gecınıyoruz dugun zamanı gelınce evdekılerden gıy dıyecek canımı sıkacak bugune kadar maddı olar cok sey ıstemedım ama o hep çok ıstedıgımı soyler evlendıgımden berı sadece 1 kez etek aldım oda hamıle etegı 5 yıılık evlıyım bu arada calısmıyorum 2 de çocuk var ucu ucuna hayatımız şımdı esım o parayı vermıyorsun dıye trıp attı gıttı yattı agız tadıyla o parayı harcatmayacak bana çok morelımı bozdu hayır isi ama böylede olmazkı biliyo parayı annemın neden verdıgını kac kez dedım sen bur numdan getırıyosun aldıgım seylerı dıye off gece gece morelım bozuldu

Eşinin yaptığı ayıp ya ,senin annenin verdiği paraya o ne karışıyor ki madem doğru dürüst birşey de aldığı yok paranı verme tabiki istediklerini al.

Valla benimde moralim bozulurdu yerinizde olsam haklısınız. Bu para sizin, eşinize bu konuda taviz vermemenizi öneririm. Anneniz size kıyafet için vermiş bu parayı ve o amaçla kullanın. Hayır kurumuna bağış fikri güzel tabi ama bu yeri belli bir para ile olmamalı. Eşiniz bir hayırda bulunmak istiyorsa kazancından ayırıp yapabilir.

Kırk yılda bi bir şeye özenmişsin onu da burnundan getirmiş. Bin türlü insan , bin türlü huy var işte.
Hani çok çok kötü durumdaysanız maddi olarak , biraz daha uygun bir şeyler alıp kalanını eşine verebilirsin. Fakat eşinde borcunuza değil hayır kurumuna vereceğim diyormuş. Şaşırdım açıkçası.

Borç içindeyken ne hayrı pardon?
Önce borçlarınızı kapatın sonra hayır peşine düşsün.
Ben senin yerinde olsam vermem parayı. Baksana adam zaten zar zor para veriyormuş sana. Eline fırsat geçmişken kendine harca biraz. Annesin sen.
Yarın kadınlar günü, git üstüne başına beğendiğin şeylerden al.
Tövbe tövbe akşam akşam sinirlerim zıpladı yine. :20:

Sagolun arkadaslar bumu kalmıstı gece gece bılmıyorum geldı soyledı bana keske cok param olsada versem hayra mıktarda oyle cok degıl belkı yetmıycek bıle cunku cocuklarda var bılıyo yanı bıde ne kadar heveslendıgımı kardesım bır tane dugununde özeniyorum işte
erkek mıllet nıye bu kadarkaba ya uf bıde haklıyım dıye bır suru gurledı

Sagolun arkadaslar bumu kalmıstı gece gece bılmıyorum geldı soyledı bana keske cok param olsada versem hayra mıktarda oyle cok degıl belkı yetmıycek bıle cunku cocuklarda var bılıyo yanı bıde ne kadar heveslendıgımı kardesım bır tane dugununde özeniyorum işte
erkek mıllet nıye bu kadarkaba ya uf bıde haklıyım dıye bır suru gurledı

pardon canim ama ne kadar bir paradan bahsediyoruz yani yanlis anlama hayir kurumuna bagislanacak kadar cokmu diye merak ettim acikcasi

GALAXY S NOTE tarafindan gonderildi

pardon canim ama ne kadar bir paradan bahsediyoruz yani yanlis anlama hayir kurumuna bagislanacak kadar cokmu diye merak ettim acikcasi

GALAXY S NOTE tarafindan gonderildi

Çok bır para degıl isımı bıle gormeyecek belkıoturdugum sehır kucuk bır yer ve hersey pahalı cok secenek yok esım alıcam dıyo ama 4 kısı alamaz ucuc ucuna gecınıyoruz. Bıde aldıgım ne olursa olsun hevesımı kırıyo annemın yanındada yaptı 1 lıra ıcın bıle kalbımı kırdı annem bana o parayı bu yuzden verdı

İnan çok üzüldüm.
5 senede 1 etek ne ki ya .
Allah YARDIMCINIZ olsun .
O parayi vermeyin .
Anneniz arasin ve yarin carsiya gidip birşeyler alin .
Sadece size mi boyle yoksa kendine cocuklariniza kendi annesine falan da boyle mi ?

Çok bır para degıl isımı bıle gormeyecek belkıoturdugum sehır kucuk bır yer ve hersey pahalı cok secenek yok esım alıcam dıyo ama 4 kısı alamaz ucuc ucuna gecınıyoruz. Bıde aldıgım ne olursa olsun hevesımı kırıyo annemın yanındada yaptı 1 lıra ıcın bıle kalbımı kırdı annem bana o parayı bu yuzden verdı

borcumuzu kapatıcam dese belki anlayabilirim ama hayır kurumuna vermek nerden çıkmış.
çok güzel bir şey hayır yapmak tamam ama sizin borcunuz var ve zor geçiniyoruz diyorsunuz.ne hayırı?

ayrıca o parayı anneniz elbise alın diye vermiş.vermeyin paranızı falan.
ben bile sinirlendim.
parayı annem elbise almam için verdi,başka bir şey için kullanamayız deyin.
keşke anneniz parayı size vermeyip bigün hadi alışverişe çıkıyoruz elbiselerinizi ben alıcam deseydide sizde bu durumla karşı karşıya kalmasaydınız:(

Son düzenleme:
borcumuzu kapatıcam dese belki anlayabilirim ama hayır kurumuna vermek nerden çıkmış.
çok güzel bir şey hayır yapmak tamam ama sizin borcunuz var ve zor geçiniyoruz diyorsunuz.ne hayırı?

ayrıca o parayı anneniz elbise alın diye vermiş.vermeyin paranızı falan.
ben bile sinirlendim.
parayı annem elbise almam için verdi,başka bir şey için kullanamayız deyin.

Keske ımkanımız olsada versek bır kısmı dese yıne tamam ama hepsı dıyo Bende kullanamayı dedım zaten bagırdı cagırdı yattı morelımı bozdu nasıl hayırsa

5senede bir etek mi:53:
Eşiniz cimri mi acaba:26:
Paranızı vermeyin derim :52:

Keske ımkanımız olsada versek bır kısmı dese yıne tamam ama hepsı dıyo Bende kullanamayı dedım zaten bagırdı cagırdı yattı morelımı bozdu nasıl hayırsa

borcu olana hayır yapmak düşmez zaten.
aklı sıra parayı size harcatmayacak.
çok çok üzüldüm.
yarın emekçi kadınlar günü.sizin bizim hepimizin günü.
yedirmeyin o parayı eşinize.
üzmeyin kendinizi.

Bak bir tanecik kardeşin varmış, onun düğününde tabi ki şık olacaksın, hevesin kursağında kalmasın.

Annen o parayı sana vermiş ve bir niyetle vermiş, eğer kıyafet almazsan annen de kırılabilir.

Kalp kırarak hayır işlemeye çalışılmaz. Üstelik kendi kazancı değil.

Senin paran o. Ne yapacağına eşin karar veremez ki. Erkek her türlü eşine bakmakla yükümlü, sen paranı istersen paylaşırsın istersen paylaşmazsın.. Senin ailenden gelen parayla ne işi varmış Allah aşkına, ona ne? Git istediklerini al bence. Madem 5 yılda sana uygun gördğü şey 1 tanecik etek, o zaman karışmasın annenin parasıyla ne aldığına.

Ucu ucuna gecinen bir adamin hayir kurumuna bagis yapmak icin esine kalan minik bir mirasa goz diktigi nerde gorulmus.. ayip be. Ayrica inandirici da degil. Senin bilmedigin baska bir borc olabilir. Bu para 500 lira kadar bir sey mu? Esin sikisinca birilerinden 300 500 biseyler istemistir belki. Sana soylemeye cekinmistir. Sakin parani verme umarim evde saklamiyosundur. Niye kendini paraliyo hayir isi diye cok sacma. Anlattigina gore nerdeyse size yardim gelse biraz nefes alicaksiniz. Borc varken ne hayiri.. arastir bu isi sen yine de..
Kardesine de mutluluklar dilerim..

Hahhahhaha hayir yapmak istiyorsa kendi parasi ile yapar baskasinin parasi ile hayir yapilmaz sekerim !..
yarin kadinlar gunu cik disariyaa gez toz cocuklari annene birak diledgn gbi alisweris yap sonrada otuuur guzel bi yemek ye ;)
alisveris kafani dagitr aksam gelimcede birsey olmams gbi davran hatta giy giy cik karsisinaa bes yilda bir etek alan cimri adama ancak bu yapilir :ssz:

5 senede sadece bir etek mi aldınız kendinize şaşırtıcı değiştirmeye kıyafetiniz mi yok ucuzundan çok etek var açıkçsı bu söylediğiniz inandırı gelmedi bayraö seyran tek etek mi. Tabii ki para senin ama eşinin içkisi kumarı filan mı var alıp nereye harcayacak belki yine eve harcayacak cimri diyorsunuz da bu durumda bilr birikim yok nereye harcıyor parasını ucu ucuna geçiniyoruz diyırsunuz ona göre lüks geliyor olabilir belki de mirası helal kazanç görmüyordur öyle diyordur ama para sizin istediğinizi yaparsınız.

Back
X