Eşım ve para

siz zaten ucu ucuna geçiniyorken nedir bu hayır kurumu sevdası hiçbir anlam veremedim vallahi:53:

ayrıca kavgayla hayır mı yapılır ya.
cok merak ettim nereye verecekmiş parayı?

Son düzenleme:
Annenin verdigi parayla kocan hayir yapamaz canim yok oyle cakallik olum baki miras haktir o da senin payindir verme surat yapsin nere kadar yapacakmis...karilarinin biriktirdigi ya da aldigi uc kurusa goz diken ac gozlu erkekler nasil bir kromozomun urunudur ya..sen dugunu bekleme bugun yarin al alacaklarini kalan olursa ustune cocuklarina bir sey al hem sana para vermesin hem hic bir sey almasin hemde SENİN ANNENİN SANA VERDİGİ PARAYA goz diksin yiyecemde demiyor hem hayir yalcakmis yalanin daniskasi hayir alin teriyle kazanilan parayla olur sinirlendim bak simdi

kocanın o parayla hayır yapacağına inanıyor musun ki sen
sakın verme paranı. ailen onu sana vermiş
bırak küssün trip atsın
seni yola getireceğini düşünüp böyle şeyler yapıyor
sakın boyun eğme

kesinlikle vermeyin, ne hayır kurumuna bağışlicakmış, size zor yetern paranın hayır kurumunda hayrı mı olurmuş ki?
ayıp yaptığı, ben olsam, ölsem vermem o parayı..terbiyesizlikten baska birşey değil..

Eşin parayı hayır kurumuna vermeyecek, kendi borcu vs.re için kullanacak.
bu para hak ve helal yoldan miras yoluyla gelmiş, ne demek hayır kurumu.
yolda mı buldunuz ?
ahlaksız bir işin neticesinde ele mi geçmiş bu para?
hayırrr
yapacağın şu kardeşim :
parayı kuruşuna kadar annene ver, kendi adına bir hesap açsın yatırsın, atm kartını da sana versin.
sen bu kartı sakla ve eşine parayı annene verdiğini çünkü masrafın çok olduğunu ilet falan filan
Allah aşkınıza ne olur kocalarınıza her şeyi söylemeyin kendinize ait bir çıkınınız bir gizliniz olsun

kardeşim biraz kendine sakla eline geçeni paylaşma

Allah aşkınıza ne olur kocalarınıza her şeyi söylemeyin kendinize ait bir çıkınınız bir gizliniz olsun

kardeşim biraz kendine sakla eline geçeni paylaşma

Al benden de o kadar. Nedir bu verirse harcarım vermezse almam. Bu kadar saf olmayın.
Konu sahibinin eşi aşırı cimri birisi bana göre. Beş yılda bir tane etek ne demek?
Ev borcu kolay değil biz de ödüyoruz. Eşim maaşını göremez bile. Benim maaşımla dönüyor. Ama ben yine de her ay ne koyabilirsem ayrı bir hesapta tutarım. Böyle böyle birikir.
Sen kazanamıyorsun ama üçe aldığın bir şeyi beşe aldım diyebilirsin. Koy kenara ileride sana veya çocuklarına lazım olacak mutlaka.
Bu yalan veya günah olmaz çünkü senin o parayı çalışıp kazanma gibi bir durumun yok çocuklarınıza bakıyorsun. Ve eşin senin ihtiyaçlarını karşılayamıyor.
Annenin verdiği parayı da eşine verme. Ne derse desin duyma. Kendi kazanmadığı parayla hayır yapılmaz. Bence bu hayır işi de yalan. Birine veya bir yere borcu olabilir.

Herkese ıyı geceler az once esımle tartıstık konu şu ki geçen sene dedem vefat ettı ondan bır parca mıras kaldı oyle cok degıl annemde kendkne dusen paydan bır mıktar bana verdı kardesımın yaza dugunu olacak kıyafet alırım dıye ev aldık borc oduyor esım yanı maddı acıdan çok rahat degılız bırde her aldıgımı burnumdan getırdıgı ıçın annem verdı bu parayı eşımın nerdeyse bu parada gozu kaldı sımdıde tutturmus bır hayır kurumuna verecekmıs ben sana alırım dıyo ama alacagım seyler pahalı kapalıyım parduse basortum guzel olsun ıstıyorum ucu ucuna gecınıyoruz dugun zamanı gelınce evdekılerden gıy dıyecek canımı sıkacak bugune kadar maddı olar cok sey ıstemedım ama o hep çok ıstedıgımı soyler evlendıgımden berı sadece 1 kez etek aldım oda hamıle etegı 5 yıılık evlıyım bu arada calısmıyorum 2 de çocuk var ucu ucuna hayatımız şımdı esım o parayı vermıyorsun dıye trıp attı gıttı yattı agız tadıyla o parayı harcatmayacak bana çok morelımı bozdu hayır isi ama böylede olmazkı biliyo parayı annemın neden verdıgını kac kez dedım sen bur numdan getırıyosun aldıgım seylerı dıye off gece gece morelım bozuldu
Eşinizin hayır kurumuna vereceğinden eminmisiniz?
O para sizin ve gönlünüz yoksa yapılan hayırın bir anlamı olmazki.
Eşiniz sacmalamış, zaten ihtiyacınızda varmış.

Gönlünden gelmeden verirsen zaten hayır da olmaz boşuna vermiş olursun. eşiniz o para üzerinde hak iddia edemez. Tekrar annenize verin düğün zamanı da birlikte alışverişe çıkın olmaz mı.

keşke soylemeseydın esının huyunu bılıyorsundur..
anneme gerı verdım de..gerekırse annene gerı ver onda dursun paran..
zamanı gelınce harcarsın..yada ben hayır kurumuna verdım de!
şu üç kâğıtçı erkeklerı hıc sevmıyorum..

Son düzenleme:
Annenin verdigi paraya bence karismaya hakki yok ama tabi bu konu uzerindende devamli huzur bozucaksa evin icinde onada gerek yok. Eger ortada kullanilmicak bir para varsa neden hayir kurumlarina vericeksinki o para annenin guzelce annene esinin alicagini ve bu paraninda ortada ziyan olmasindan korktugunu annenin daha iyi kullanabilicegini soleyip ortada hic bisey yokmus gibi geri verebilirsin annene bu para cok bir para olsa tabiki hayirinida yaparsin ama senin durumunda su an en son dusunulucek sey hayir yapmak bence. Sende uzulme o gun geldiginde tepkini gosterirsin belki bu sefer gururuna yediremez alir uzulme sen.

Arkadaslar yorumlqrınız ıcın tesekkur ederım etek mevzu yanlıs anlasılmıs 1 tane etegım yok evlenmeden once cok almıstım eteklerım var zaten evlılıgımız ıkı yılını hamıle gecırdım hamıle elbısesı etegı gıydım gerısıde dıger eteklerım eskımedı kardesım hedıye almı bır kac tene oyle ust bas fazla ıstemıyorum cocuklarada alıyo elbıse oyuncak ama hanı soyle gıdıpte rahat rahatta alısverıs yaptırmaz soylenır ama sonunda alır bende soylenmesın hevedımı kırmasın ıstıyorum parayı alıpta baska yere harcıyacagını sanmıyorum hayır ıcın verecek emınım
Dun. Geceden sonra konu acılmadı vermıycem tabıkı bırcogunuz dedıgımı anneme verırım olmassa parayı

Back
X