Eşim ve sorunlarım

aslihan13678

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2025
9
-15
1
20
Eşimle severek evlendik eşim çok iyi bir insan bir dediğimi ikiletmez 9 ay önce 17 yaşındaki kaynım bizim evimize geldi çalışmak için bizim yanımızda kalacak şahsen istemiyordum ama eşim kırılmasın üzülmesin diye kabul ettim en büyük kaynım ailesine hiçbir maddi destek vermiyor benim eşim yapıyor herşeyi bende rahatsız oluyorum eşimin ailesi köyde yaşıyor yoklukta büyüdüler eşim ve kardeşleri ama şuan çok şükür hepsinin durumu iyi 8 tane kız kardeşi var 3 tanesi evli geri kalanı bekar hepsi okuyor okul masraflarını eşim karşılıyor şuan yanıma gelen kaynımın kazancını gönderiyor. Geçen gün bir düğüne altın atmam gerek dedi bende bizim düğünümüze gelmediler bizim hakkımız değil abinin düğününe geldiler o atsın oda ailevi konulara girme dedi karışma ben kendi paramdan vermiyorum yanımda olan kaynımdan vericegini söyledi. Ama eşim ailesine çok düşkün sürekli görüntülü arıyor 9 aylık bi kızım var onu gösteriyor tamam göstersin ama değer bilene doğum yaptım kaynanam kızıma hiçbirseyi göndermedi yaptığı 2 3 patik

Konuyu cok anlayamadim . Oncelikle 17 yasinda kazik kadar adamin uzun vadede ne isi var sizde ? Sorun ne kayniniz mi ? Sorun esiniz sizin , benim esim evimin rızkını oyle har vurup harman savuramaz agir kriz cikaririm. Oncelikle o kayni gonderin evden , esinizde ailesine destek oluyosa once sizin her seyinizi tamamlayacak. Yardimciniz falan var mi evde kucucuk bebeginiz varmis. Size guzel bi hayat sunmadan ne boyle evin bekar abisi gibi takiliyo? Konusun zorlayin esinizi

Köyde yaşıyorlar, maddi imkansızlıkları var. Sadece patik gönderdiği için değer bilmediğini, görüntülüyü haketmediğini mi düşünüyorsunuz?
Okul masraflarını karşılasa bile, 5 tane öğrenci olan bir ev kolay mı geçiniyor?
Evet belki sizi zorluyor olabilir maddi yardımlar fakat evlenmeden durumu bilmiyor muydunuz?
Art niyetli yaklaştığınızı düşünüyorum.

Eşimle severek evlendik eşim çok iyi bir insan bir dediğimi ikiletmez 9 ay önce 17 yaşındaki kaynım bizim evimize geldi çalışmak için bizim yanımızda kalacak şahsen istemiyordum ama eşim kırılmasın üzülmesin diye kabul ettim en büyük kaynım ailesine hiçbir maddi destek vermiyor benim eşim yapıyor herşeyi bende rahatsız oluyorum eşimin ailesi köyde yaşıyor yoklukta büyüdüler eşim ve kardeşleri ama şuan çok şükür hepsinin durumu iyi 8 tane kız kardeşi var 3 tanesi evli geri kalanı bekar hepsi okuyor okul masraflarını eşim karşılıyor şuan yanıma gelen kaynımın kazancını gönderiyor. Geçen gün bir düğüne altın atmam gerek dedi bende bizim düğünümüze gelmediler bizim hakkımız değil abinin düğününe geldiler o atsın oda ailevi konulara girme dedi karışma ben kendi paramdan vermiyorum yanımda olan kaynımdan vericegini söyledi. Ama eşim ailesine çok düşkün sürekli görüntülü arıyor 9 aylık bi kızım var onu gösteriyor tamam göstersin ama değer bilene doğum yaptım kaynanam kızıma hiçbirseyi göndermedi yaptığı 2 3 patik
ne maddı desstegı almalı tam olarak adam calısmaya gelmıs calısmıyor mu? 8 kız kardesı bekar mı? evde kac bekar var anne babayla yasayan?

Kaynı kabul etmek hata olmuş. Delikanlı adam ben olsam rahat edemezdim. Ve istemezdim. Kendi kardeşim olsa da istemezdim. Temelli gelmiş yerleşmiş gibi bir şey olmuş.
Eşiniz ailenin babası olma rolünü üstlenmiş. Bu satten sonra değişmez.
Mesela bunlar benim kabul edebileceğim şeyler değil. Bizim aile yapımızda herkes kendi çarkını döndürür.
Diyarbakır'lı bir arkadaşım vardı. Onlarda da para ortaktı. Birkaç yenge kayınvalide ve görümcelerle aynı evdeydi. Abilerin parası evin parasıydı. Siz de de böyle olmuş.

Aile yoksulsa kadın ne gönderebilir ki. El emeği patik örmüş. Kayınvalidenizden beklentiniz olmasın.
Aileye para gönderme durumunu evlenmeden biliyor ve kabul etmişseniz mecbur çekeceksiniz.
Ha sonradan bu olduysa eşinizle konuşun ama adam bir altına laf etmenize bile müsade etmemiş.

eşim kırılmasın üzülmesin diye kabul ettim
Eşiniz aile meselemize karışma diyip sizi kırabiliyor ama. Biz ailemle karar alırız sana sorulacak bir şey yok diyor. Siz de kardeşinizi çağırın, o da gelsin sizinle kalsın? Kalamaz değil mi kocanız istemez, kabul etmez. Ama siz kaynınızın işini gücünü temizliğini yapıp dağınıklığını toplayacaksınız. İstediğiniz gibi giyinip uzanamayacaksınız, dinlenemeyeceksiniz. Kocanızın ve kardeşinin arkasında gezeceksiniz. Kocanız size bunu layık görüyor. Severek evlenmişsiniz, hani nerede o sevgi? Eşim ailesine çok düşkün yazdınız, siz nesisiniz, evdeki yardımcı mı?

Biri bana erkeklerin lafını kanun sayan, beyim bilir ben bilmem diyen kadınların psikolojisini açıklasın rica ediyorum.

Kaç kardeş bunlar ya. Kaynana hala bebeğinizi görmedi mi? Ne göndersin kadın? Normalde bebek görüldüğünde verilir hediyesi. Kadın yememiş içmemiş üremiş zaten. Hangi bir torununa hediye yağdırsın ki? Sizin de kaynı kabul etmeniz baştan hata. Eş kırılmasın istemişsiniz ama adam ilk fırsatta aile meselemize karışma diye bozup atıyor sizi. İsterse dünya iyisi olsun, bu konu kırılmalık bir şey değil. Özel hayatınıza, evinizin içine kimseyi dahil etmek zorunda değilsiniz.

Köyde yaşıyorlar, maddi imkansızlıkları var. Sadece patik gönderdiği için değer bilmediğini, görüntülüyü haketmediğini mi düşünüyorsunuz?
Okul masraflarını karşılasa bile, 5 tane öğrenci olan bir ev kolay mı geçiniyor?
Evet belki sizi zorluyor olabilir maddi yardımlar fakat evlenmeden durumu bilmiyor muydunuz?
Art niyetli yaklaştığınızı düşünüyorum.
Eşim her türlü imkanı sağlıyor onlara benim bile haberim olmadan diyebilirdi oğluna para gönder oğlum torunuma bişey alim gönderim en azından çünkü gelme gibi şuan bi imkanı yok kayinpederim köye alışmış ve kaynanamda gelemiyor

Eşim her türlü imkanı sağlıyor onlara benim bile haberim olmadan diyebilirdi oğluna para gönder oğlum torunuma bişey alim gönderim en azından çünkü gelme gibi şuan bi imkanı yok kayinpederim köye alışmış ve kaynanamda gelemiyor
Siz evlenirken eşiniz sizden kardeş sayısını ve ailesinin durumunu sakladı mı? 5 tane okuyan kardeş sonrasında yumurtadan mı çıktı? Babaları okutmakla yükümlü tabi ki ama sırf 5 öğrencinin üniversite okuması kim bilir kaç paradır. Eşiniz onlara her türlü imkanı sağlıyorsa + kendi evini de çekip çeviriyorsa ayda 200 binden fazla kazanıyor (en az) sanırım.

Siz evlenirken eşiniz sizden kardeş sayısını ve ailesinin durumunu sakladı mı? 5 tane okuyan kardeş sonrasında yumurtadan mı çıktı? Babaları okutmakla yükümlü tabi ki ama sırf 5 öğrencinin üniversite okuması kim bilir kaç paradır. Eşiniz onlara her türlü imkanı sağlıyorsa + kendi evini de çekip çeviriyorsa ayda 200 binden fazla kazanıyor (en az) sanırım.
Saklamadı biliyordum 1 tanesi okudu kazanamadı okadar para boşa gitti şuan gelinlikcide çalışıyor 1 taneside busene baslicwk üniversiteye diğeride mezuna kaldı 2 tanede küçük ortaokula gidiyor kazancımız okadar değil

Enikler gibi doğurmuş ne bekliyorsun ki herkes çocuğa çocuğa değer vermiyor bazı aileler gelir kapısı görüyor bir arkadaşım vardı doğuluydu halası amcası vs onlarda kalırdı hep yine bi tanıdığım çalışır maaşıyla abisi 2vlenecek diye altın alırdı bizde böyle derdi sen de 20 yaşında evlenmişsin farklı kültürden misin

Kaynı kabul etmek hata olmuş. Delikanlı adam ben olsam rahat edemezdim. Ve istemezdim. Kendi kardeşim olsa da istemezdim. Temelli gelmiş yerleşmiş gibi bir şey olmuş.
Eşiniz ailenin babası olma rolünü üstlenmiş. Bu satten sonra değişmez.
Mesela bunlar benim kabul edebileceğim şeyler değil. Bizim aile yapımızda herkes kendi çarkını döndürür.
Diyarbakır'lı bir arkadaşım vardı. Onlarda da para ortaktı. Birkaç yenge kayınvalide ve görümcelerle aynı evdeydi. Abilerin parası evin parasıydı. Siz de de böyle olmuş.

Aile yoksulsa kadın ne gönderebilir ki. El emeği patik örmüş. Kayınvalidenizden beklentiniz olmasın.
Aileye para gönderme durumunu evlenmeden biliyor ve kabul etmişseniz mecbur çekeceksiniz.
Ha sonradan bu olduysa eşinizle konuşun ama adam bir altına laf etmenize bile müsade etmemiş.
Gerçekten dedigin doğru diyarbakir falan en büyük evladınınkini yiyorlar küçük olanlarininkino yemek yerine kendileri yediriyor hak geçiyor

Çıkan paralar hep 17 yaşındaki kayından çıkıyormuş,o yüzden maddi olarak sizi etkileyen durum yok..Ama kayını evde istemeyebilir siniz orası ayrı

Back
X