Eşim yine başladı çalışma baskısına

Kedicikk061

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2015
3.677
4.277
83
Eski konumu hatırlayan arkadaşlar vardır nişanlıyken ilk ve tek tartışmamız bu sebeptendi hayat standardımız yükselir, istediklerimize daha kolay sahip oluruz, istediğimiz gibi gezeriz diyo eşim haklı ama zaten yapabiliyoruz biçok şeyi nişanlıyken zırt pırt özel sektör farketmez herkes zorlanıyo diye üstüme aşırı gelmişti,
Şuansa her sabah eşimle uyanıp o işe gidince derse oturuyorum hem kpss hem banka için derdim kadrolu bir iş, özel sektörden nefret ediyorum patronla içiçe
olmak filan, dün gece yine konuştuk
memurluk olmazsa özel sektör dedi
sinirden uyyamadım benim adıma karar vermesinden bişey de diyemedim ama bana
bakıyomuş, gibi hissediyo gibi düşünüyorum halbuki bu evde senin benim mevzusu yok benim olan senindir der hep ama
ne şartlarda olursa olsun çalış diyo resmen, oysa
yaza bi bebek olsun istiyorum yaşım 28 ve tek bebekle de kalmak istemiyorum, nişanlıyken okadar kırılmıştım ki özür dilerken bana istersen evinin hanımı ol ister çocuklarına bak yeter ki huzurumuz olsun başlarım lanet parasına demişti, inanın memurlık olmazsa istemiyorum özel sektörden nefret ediyorum, evlendik evleneli ilk kez açtı bu konuyu ama ben eskileri hatırladım, benim tercihime bırakılmalı değil mi?
Not: Ev araba vs borcumuz yok.

Şahsi fikrim, ufak çocuk ya da çalışmaya engel bir durum yoksa her kadın çalışmalı.
İnsan sadece borç ödemek için çalışmaz; mutlu olmak için, dilediğini alabilmek için,sosyalleşmek için,bu dünyada bir şey bırakmak için,takdir görmek/saygınlık için çalışır aslında yazamadığım o kadar sebep var ki...
Ne bileyim mesela benim açımdan cumartesi pazarın değerini anlamak bile bir sebep. İlerde 2-3 çocuklu boşanmış bir kadın olmayacağımız ne malum,bir meslek şart.

Memurluk için uğraşman güzel. Özel sektör olursa da; her önüne gelen işe atlamak yerine,sevebileceğin kendini geliştireceğin bir işi araştırırsın nasıl olsa ani bir ödemeniz yok.
Eşin haksız değil yani, haa eşini çalıştırıp maaşına el koyan tipse ona başka şeyler yazabilirim.

ben bekarım eşimin parası yetecekse çalışmak istemem bende.ama özel sektördeyim.memurluk olursa tabi isterim.eşin üzerine çok gelirse kendine güvenin yoktuysa kapımızı çalmayacaktın istetmeyecektin beni diye söyle.zaten çocuğu annenin büyütmesinden yanayım

Ne kadar geliriniz var
Şu bir gerçekki 2 kişi calıssanız daha guzel yasarsınız, cocuklarınız daha ıyı egıtım gorur.
Özel sektör neden istemiyorsunuz anlamıyorum? Bende özel sektördeyim ve yaklaşık 30 dakikadır konuları tarıyorum bu sırada tabi mesainin bitmesine 7 saat kaldı . Memurluk cokmu rahat olacak sanıyorsunuz

Eski konumu hatırlayan arkadaşlar vardır nişanlıyken ilk ve tek tartışmamız bu sebeptendi hayat standardımız yükselir, istediklerimize daha kolay sahip oluruz, istediğimiz gibi gezeriz diyo eşim haklı ama zaten yapabiliyoruz biçok şeyi nişanlıyken zırt pırt özel sektör farketmez herkes zorlanıyo diye üstüme aşırı gelmişti,
Şuansa her sabah eşimle uyanıp o işe gidince derse oturuyorum hem kpss hem banka için derdim kadrolu bir iş, özel sektörden nefret ediyorum patronla içiçe
bakıyomuş, gibi hissediyo gibi düşünüyorum halbuki bu evde senin benim mevzusu yok benim olan senindir der hep ama
yaza bi bebek olsun istiyorum yaşım 28 ve tek bebekle de kalmak istemiyorum, nişanlıyken okadar kırılmıştım ki özür dilerken bana istersen evinin hanımı ol ister çocuklarına bak yeter ki huzurumuz olsun başlarım lanet parasına demişti, inanın memurlık olmazsa istemiyorum özel sektörden nefret ediyorum, evlendik evleneli ilk kez açtı bu konuyu ama ben eskileri hatırladım, benim tercihime bırakılmalı değil mi?

Maalesef bizim ülkemizin koşullarında çok fazla seçenek yok
21 yıldır özel sektörde çalışıyorum, çok şükür ekmeğimi kazandım, şartları zor mu zor ama hiç bir iş kolay değil
Çalışmalısınız mutlaka çalışmalısınız
Neden mi ? Bdv de bir konu var dün açılan, ayrılsalar bile kocalarına muhtaç olan kadınlardan bahsediyoruz iki gündür
Yapmayın, en güzel zamanlarınızı kendinizi körelterek harcamayın
İlla devlette çalışıcam , yok çocuk yapacağım gibi bahanelerle zamanı boşa geçirmeyin
Hayat standardını ya da tek maaşla geçim konularını bile bir kenara koyun, önemli olan sizin ayaklarınızın üzerine basmanız. Çok gençsiniz sonra çok vurursunuz başınızı taşlara, zamanı iyi kullanın, 28 yaş zaten başlamak için geç kalınmış bir yaş, 30 lardan sonra daha zor, düzgün bir şirkette pek ala rahatlıkla çalışabilirsiniz, bu kadar ön yargılı olmayın

bir elin nesi var iki elin sesi var boşuna denenmemiş...hem şuanki yaşntınız için hemde gelecekte emeklilik için çalışmak şart...

Üzgünüm ama bu erkeklerin eşlerini inatla çalıştırma isteğini merak ediyorum.
Yahu çalış kazan hanımına da çocuğuna da bak. Senin öncelikli vazifen zaten bu !

Eşinizi tebrik ediyorum.

Özel sektör zor elbette, ben de özel sektördeyim ve daha çok kadın görmek istiyorum. Ekmeği için göze göz dişe diş kadınları görmek beni mutlu ediyor.

Genel anlamda iş hayatındaki erkek hegomonyasını kırmak için daha çok kadın çalışmalı.

Kadınlar maalesef nasılsa bakan kocam var yea diyip işin kolayına kaçıp çalışmayı sevmiyor, istemiyor. Bu durumda kadınlarla erkekler denktir lafı tabi ki havada kalır ve yanlış bir önerme olur. Konu sahibesinin yazdığı gibi
patronla içiçe
olmak filan
yapan erkekle, evde oturup zora gelemeyen bir kadın asla eşit olamaz. Toplumuzda kadınların 2. planda kalma ve saygı görmeme sebeplerinden biri de, kadınların varolmak için çaba göstermemesi. Varolmak ve saygı göstermek bedavaya olmaz, çabayla emekle olur. Norveç'te Almanya'da kadınlar gerçekten eşit vs vs diye örnekler verilecekse, ülkemizde de bu ülkelerdeki kadar nitelikli işlerde çalışan, yüksek lisans doktora mezunu kadın olması gerekir ki, yok.

Diyeceğim o ki okuyan kadınlar ve konu sahibesi çalışın. Kendine saygınız için, toplumdaki kadınların yeri için çalışın.

Eşiniz size bakıyor hissi oluşturmuyor.
Çünkü zaten size bakıyor.
Kusura bakmayın ama kuafördeki kaş bıyık paranızı bile ondan istiyorsunuz.
Sizde ev işleri yaparak ona bakıyorsunuz, orası ayrı, o konuda hakkınızı yiyemem.
Ama "patronla iç içe olmak" çok da mantıklı ve makul bir sebep değil. Sizde kabul edin. Sırf keyfi sebepten çalışmıcam banane diyorsunuz

Eşiniz size bakıyor hissi oluşturmuyor.
Çünkü zaten size bakıyor.
Kusura bakmayın ama kuafördeki kaş bıyık paranızı bile ondan istiyorsunuz.
Sizde ev işleri yaparak ona bakıyorsunuz, orası ayrı, o konuda hakkınızı yiyemem.
Ama "patronla iç içe olmak" çok da mantıklı ve makul bir sebep değil. Sizde kabul edin. Sırf keyfi sebepten çalışmıcam banane diyorsunuz

Ben katılıyorum, yetişkin bir insanın başka yetişkin bir insan bakma zorunluluğu yok. Evlilik başka birini sırtında taşımak değil, olmamalı.
Ben şahsen başka birinden para istemeyi utanç verici buluyorum, kendime yediremem.

Birçok kadın özel sektörde çalışıyor da burda sorun Eşinizin bu kadar ısrar etmesi. Sizin isteğiniz dikkate alınmalı. Size dostca bir tavsiyede bulunayim daha yeni evliyken esiniz böyleyse ilerde evde nefes alamazsınız. Bir an önce işe girin..

ah ah çevremden bir örnek vereyim ister misiniz?

adam kadına izin vermiyor çalışmasına, işte bir sürü sebep sayıyor. hatta maddi olarak da çok iyi durumda olmamalarına rağmen.
evlilikte baya bir yılı deviriyorlar.
adam o zamana kadar hep erkeklerin çalıştığı yerlerde çalışıyor.
sonra iş değiştiriyor, ve ofis hayatına geçiş yapıyor.
Çalıştığı yerde kadınlar var, ve akıllı kendini kabul ettirmiş kadınlar.
Adam ne yapıyor dersiniz, kendi karısını aşağılıyor, bak elalem nasıl çalışıyor, ne güzel hem kendini geliştirmiş, hem eve yardım ediyor, vs vs...
Ben bu kadına çok üzüldüm ya duyunca. E be adam sen yıllarca namus vs diyerek çalıştırmadın ya kadını. Ama kadın da direnebilirdi bir yandan da...

Bence çalışmalısın. Her iş yerı aynı değil. Borcunuz olmaya bılır ama hayat bu ne getirceği belli olmaz

ben kimseye katılmıyorum özel sektörden daha berbat birşey yok
herkes patrondan çok kralcı.
pazarlama uzmanıyım stajyer gibiyim yapmadığım kalmadı çok ezmek istiyorlar.
kpss çalışın bence eşinizde bu kadar üstünüze gelip ben bakıyorum moduna girmesin.

hiç gelecek kaygın olmadığına göre
sen kazığı sağlam yere çaktın heralde
ye iç yat oh ne güzel hayat
şunu unutuyosun ki herşey insanlar için
allah korusun yarın bigün eşin erkenden kaza geçirse vefat etse sakat kalsa veya aldatsa seni boşasa o zaman napıcaksın bunları hiç düşündün mü
40 yaşına geldikten sonra hiçbi tecrüben olmadan iş bulabileceğini mi sanıyosun

Back
X