eşim..

Hep söylüyorum gerilkafalı ilan ediyorlar ama kim ne derse desin evin geçim sorunluluğu erkektedir. Kadın destek olmak zorunda değil. Toplumsal acıdan da böyle olnası gereken de bu.
Çok alışıyorlar sonra kadının parasına. Sizde de durum bu olmuş.

günaydın k.k...

Konuyu açmakla açmamak arasında gittim gittim geldim, çok dert ettim kendime. başlıktan da anlaşıldığı gibi sorun eşim.. 2 yıldır evliyiz ve aramızda maddiyat sorun olmadı. çalışmadığım dönemler de ayda 100 tl verirdi ve ben onu yetirirdim kendime.

8 aydır çalışıyorum çok şükür, çalıştığım dönemlerde de diyorum ki gel bir hesap yapalım para biriktirelim.
neyse geçen hafta dedim ki ne kadar borcun var k.k na, adam daha tam borcunu bile bilmiyor bankaya girip bir baktım 3200 tl borç, diğer karta da 2400 tl borç etti mi 5600 tl. (ben evlendiğimiz zaman eşimin yine 2-3 binlik kartını sıfırlamıştım)

bu arada ben bir arsa almak için kredi çektim 15000 tl onun borcunu ödüyorum ama arsa olmadı para hesabımda duruyor..

eşime bu borç ne nasıl yaptın diyorum bilmiyorum olmuş diyor. hanımlar ben çıldıracağım kaç gündür düşünmekten. bakın eve ceviz antep fıstığı etler bonfileler falanlar filanlar poşet poşet girer anlarım, derim ki ben istiyorum adam alıyor ama yok. evimize çerez evlendiğimiz zaman annemin aldıklarından başka girmedi. doğru düzgün meyve girmez en son geçen gün sıkmak için almıştım.. öyle pasta börek yapmaya vaktim yok yağ falan da yemeklerde ancak kullanıyorum.

eşim kira, elektrik, su aidat internet ödüyor bir de şimdi yakıt ödeyecek.

telefon kredi arabanın yakıtı kıyafetler bende..

bu borcun üstüne gittik bir de eşime 450 tl ye mont aldık, çünkü lcw, kton yani 250 tl altı olabilecek markaları kendine yakıştırmaz. bana da ablam annem hediye alır kıyafet veya ben gardrps, zebrmo, dolap gibi 2. el sitelerden yeni olanları alırım.. sezon sonlarını beklerim ki geçen sene journyden 100 tl ye mont aldım ama eşim tam sezonunda almalı..

bana dönmüş bir de utanmadan diyor ki sen çektiğin krediden öde ben sana aydan aya öderim, beni salak sanıyor sanırım.

ablam 5 yıldır evli, şimdi kendilerine ev aldılar. bizimle beraber evlenen arkadaşlarımızın evleri var. kendi ablalarının altında son model arabalar var.. bizim arabayı da ben takılarımla aldım. ha bir de benim eşim evlenmeden önce 13-14 sene çalışmıştı ama düğün vakti cebinde 1 kuruş birikim yoktu.. bunları yüzüne de söyledim.

bu borçları ödedikçe kendimi salak gibi hissediyorum.. adamdan soğudum.. mesaj atmış daha yeni maaşı aldın mı arabanın yakıtı bitiyor diye.

ne yapayım ben bilmiyorum..
farklı bir evliliğiniz var ..sizinki gurbete birlikte gidip aynı evde kalan iki arkadaşın hali gibi...bizde para mevsusu olmaz..eşimin parası benim benim param eşimin...yani borç ver sana öderim falan fistan garip geldi bana:cry:

2200 alıyor kira 900 aidat 50.

Ya kusura bakmayın ama öyle bir yazmışsınız ki, adam sanki 10 bin lira maaş alıyor da, bir de 5 bin lira borç yapmış. Siz zaten çalışmıyormuşsunuz, 8 ay olmuş.
Kiradan ve aidattan kalan 1250 tlyi yakıta mı versin, faturaya mı versin, ona mı buna mı versin?
1 seneyi aşkın zaman da gayet yapılır bu borç. Bir de kredi kartı alışkanlığı varmış zaten.
Tabi ki krediden vermeyin bu borcu, ama bu kadar anlaşılmayacak bir durum göremedim.

Ya kusura bakmayın ama öyle bir yazmışsınız ki, adam sanki 10 bin lira maaş alıyor da, bir de 5 bin lira borç yapmış. Siz zaten çalışmıyormuşsunuz, 8 ay olmuş.
Kiradan ve aidattan kalan 1250 tlyi yakıta mı versin, faturaya mı versin, ona mı buna mı versin?
1 seneyi aşkın zaman da gayet yapılır bu borç. Bir de kredi kartı alışkanlığı varmış zaten.
Tabi ki krediden vermeyin bu borcu, ama bu kadar anlaşılmayacak bir durum göremedim.

adamın 10 bin maaşı olsa kredi kartı borcu 20 bin olurdu. diyorum ki eve 5,500 tl borç yapmasını gerektirecek hiç bir şey almadı anlatabiliyorum değil mi? ve ekliyorum baktı ki ödeyemiyor bin oldu 2 bin oldu... gelsin ya ödeyemedim bi el at desin amenna. ben aylardır gel bi hesap yapalım diyorum adam benimle oturup hesap yapmıyor! hesap yapmadığı gibi kendisi de hesapları kontrol etmiyor olmalı ki borcundan bihaber. ona mı buna mı versin dediğiniz parayı biraz elinde tutmayı öğretmek istiyorum. millet tek sigara içer ama benim kocam hem sigara hem elektronik sigara içer. bu da ayda 400 tl eder en az.

Erkek montları kaç para acaba? Lcw'da çocuk montları bile 150-200 tl olmuşken..

şuan zaten her şey pahalı ama sezon sonunu bekleyemez mi? bir üyeye daha yazmıştım. yaz bitti sezon sonu indirimleri oldu eşime tshirt al dedim almadı kendisine, yaz gelir sezonu diye her şey pahalı olur benim eşim tshirt almak ister..

internette marka kıyafetlerin fiyatları oldukça uygun ama eşim internetten almaz..

adamın 10 bin maaşı olsa kredi kartı borcu 20 bin olurdu. diyorum ki eve 5,500 tl borç yapmasını gerektirecek hiç bir şey almadı anlatabiliyorum değil mi? ve ekliyorum baktı ki ödeyemiyor bin oldu 2 bin oldu... gelsin ya ödeyemedim bi el at desin amenna. ben aylardır gel bi hesap yapalım diyorum adam benimle oturup hesap yapmıyor! hesap yapmadığı gibi kendisi de hesapları kontrol etmiyor olmalı ki borcundan bihaber. ona mı buna mı versin dediğiniz parayı biraz elinde tutmayı öğretmek istiyorum. millet tek sigara içer ama benim kocam hem sigara hem elektronik sigara içer. bu da ayda 400 tl eder en az.

Ya bana ne kızıyor sunuz :D ben mi yaptım borcu?
Bende diyorum ki; ekstra bir şey yapmasına gerek yok. 1250 tl ile yakıt artı faturalar artı mutfak olmuyor. Her ay 300-400 borç yapsa, bu kadar oluyor. Bir de sigara içiyor üstüne :D
Nereye harcadığını düşünüyor sunuz? Çünkü orta da anormal bir para yok. Maaş belli, giderler belli.
Sizin ikinci el mont almanız vs onu bağlamaz ki. Almayın? Bence siz çok tutumlusunuz.
2200 tl ile birikim çok zor. Siz kendi maaşınızla yapın bari kendinize. Anladığım kadarıyla seviyorsunuz zaten ayrı takılmayı.

Ya bana ne kızıyor sunuz :KK70: ben mi yaptım borcu?
Bende diyorum ki; ekstra bir şey yapmasına gerek yok. 1250 tl ile yakıt artı faturalar artı mutfak olmuyor. Her ay 300-400 borç yapsa, bu kadar oluyor. Bir de sigara içiyor üstüne :KK70:
Nereye harcadığını düşünüyor sunuz? Çünkü orta da anormal bir para yok. Maaş belli, giderler belli.
Sizin ikinci el mont almanız vs onu bağlamaz ki. Almayın? Bence siz çok tutumlusunuz.
2200 tl ile birikim çok zor. Siz kendi maaşınızla yapın bari kendinize. Anladığım kadarıyla seviyorsunuz zaten ayrı takılmayı.

hahahah :) yok ya kızmadım o ünlemler falan durumun ciddiyeti için :KK70: kusura bakmayın lütfen :)

adam hesap kitap yapmamış benim delirme noktam bu.

sürekli desteklersen düzelmez
para biriktiriryorum de verme
hatta icra gelinceye kadar verme
adamın nerey ne harcadığına vak
kredi kartı ektresi olur debit kart olur hepsini didikle
birilerine kaptırıyor paraları
neyi nereye harcamış incele ki adam biraz çekinmeye başlasın

ama sakın onun borçlarını kapatma

Back
X