Eşime kırgın ve kızgın olmakta haksız mıyım?

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Yine bir haftasonu, yine evde durmayan bir eş. O kadar gitme dediğim halde gitti. Üstelik dün sadece iki saat evde kalmışken. Beraber olmasını istemediğim kişilerle beraberdi. Kendi çocuğunu gözü yolda bırakıp elin (arkadaşlarının) çocuklarıyla ilgileniyor. Bazen herşeyi yakıp yıkasım geliyor. Bazen de kocaları böyle olup da dert etmeyenleri görünce hatayı kendimde arıyorum. Şimdi geldi ama yüzüne bakasım yok. İçimde öyle çok şey koptu ki. Karı kocalığa dair hiçbir beklentim de, hissim de, isteğim de kalmadı. Onun düzelmeye, benim bu durumu kabul etmeye niyetim yok. Ne olacak bilmiyorum.

Son düzenleme:
Sende onu bırakıp bırakıp gitsene. Arkadaşlarınla çık. Hatta tam şu an çocuğu bırak başına giyin süslen çık. Hiçkimseyi bulamazsan iki vitrin gez bi kahve iç azcık yürüyüş yap. Madem öyle işte böyle durumu... Belki zorla empati kurar.

Vallahi üzüldüm. Nereye gidiyor tam olarak arkadaşlarıyla mı?
Gittiği yerler sınırlı. Sohbet, muhabbet, mangal falan. Başta çok karışmıyordum ama rutine bindirdi, alıştı. Hele ki çocuğu arkasından ağladığı halde gitmesi. İçimden beddua etmekten bsşka birşey gelmiyor ona karşı.

Yine bir haftasonu, yine evde durmayan bir eş. O kadar gitme dediğim halde gitti. Üstelik dün sadece iki saat evde kalmışken. Beraber olmasını istemediğim kişilerle beraberdi. Kendi çocuğunu gözü yolda bırakıp elin (arkadaşlarının, kardeşlerinin) çocuklarıyla ilgileniyor. Bazen herşeyi yakıp yıkasım geliyor. Bazen de kocaları böyle olup da dert etmeyenleri görünce hatayı kendimde arıyorum. Şimdi geldi ama yüzüne bakasım yok. İçimde öyle çok şey koptu ki. Karı kocalığa dair hiçbir beklentim de, hissim de, isteğim de kalmadı. Onun düzelmeye, benim bu durumu kabul etmeye niyetim yok. Ne olacak bilmiyorum.
Alışmış kudurmuştan beterdir. Ya buna bir dur diyeceksin yada yolunu gözliceksin.

Yine bir haftasonu, yine evde durmayan bir eş. O kadar gitme dediğim halde gitti. Üstelik dün sadece iki saat evde kalmışken. Beraber olmasını istemediğim kişilerle beraberdi. Kendi çocuğunu gözü yolda bırakıp elin (arkadaşlarının, kardeşlerinin) çocuklarıyla ilgileniyor. Bazen herşeyi yakıp yıkasım geliyor. Bazen de kocaları böyle olup da dert etmeyenleri görünce hatayı kendimde arıyorum. Şimdi geldi ama yüzüne bakasım yok. İçimde öyle çok şey koptu ki. Karı kocalığa dair hiçbir beklentim de, hissim de, isteğim de kalmadı. Onun düzelmeye, benim bu durumu kabul etmeye niyetim yok. Ne olacak bilmiyorum.

Siz neden onun peşine takılıp gitmiyorsunuz?

Siz de evde durmayın. Alın çocuğunuzu, dışarı çıkın. Kadınlı-erkekli eşli karışık program yapın. Hatta önceden haber verin şunlarla buluşacağız diye, istemiyorsa o gelmesin. Bazı hafta sonları da çocuğu evde bırakıp erkenden çıkıp gidin, kız arkadaşlarınızla buluşun. O düşünsün.

Son düzenleme:
Çocuk küçük mü?? Verin onuda götürsün yazık yavruya baba özlemiyle ağlıyor

Bilmiyorum da ben asla kabul etmezdim bunu.
Laftan anlamıyor, size ve iki bebenize kıyıp gittiğine göre ben uzun bir süre konuşmazdım kendisiyle.

Sende onu bırakıp bırakıp gitsene. Arkadaşlarınla çık. Hatta tam şu an çocuğu bırak başına giyin süslen çık. Hiçkimseyi bulamazsan iki vitrin gez bi kahve iç azcık yürüyüş yap. Madem öyle işte böyle durumu... Belki zorla empati kurar.
Hamileliğimin son zamanlarındayım. Artık dışarı çıkmak, gezmek de zor geliyor. Zaten böyle birşeyden ders de çıkarmaz. Tersine bak ben seni nasıl rahat bırakıyorum sen de beni rahat bırak der.

Çocuğu onunla göndermek istemiyorum. Çünkü yanındaki insanları sevmiyorum. Çocuğu da kendilerine benzeticekler diye korkuyorum. Çözüm için birçok şey yaptım. Konuştum, kavga ettim, küstüm, naz yaptım olmadı. Olsa bile kalıcı olmadı. Her hafta bunun mücadelesini vermek istemiyorum. Tek bir çözümüm kaldı. Ailemi devreye sokmak. Ama onun için biraz daha tahammülümü zorlaması gerekiyor. Artık daha fazla katlanamam diyecek noktaya gelmem gerekiyor. Birkaç hafta hiçbir baskı yapmadan beklemek istiyorum. Sabrım iyice taşsın ki sonra keşke demeyeyim

Hamileliğimin son zamanlarındayım. Artık dışarı çıkmak, gezmek de zor geliyor. Zaten böyle birşeyden ders de çıkarmaz. Tersine bak ben seni nasıl rahat bırakıyorum sen de beni rahat bırak der.
Yani birlikte vakit geçirerek yada geçirmeyerekte evlilkler yürüyor. Tercih meselesi. Bazen iki faaklı hayat yaşayıp arada bir vakit geçirerekte mutlu evlilikşer oluyor. Eşinizle ortak çevre yapmaya çalışsanız. Hani birlikte mangala gitseniz falan. Diğer arkadaşlarının eşleyirlede irtibat kurun hep beraber takılalım diye örgütleyin. Tabi doğumdan sonrası için. Doğuma gerçekten az kalmış. İnşallah kolay bir doğumla sağlıkla kucaklarsınız bebeğinizi. Şu ara doğuma kadaR yalnız bırakma ani bir şey olursa diyin bari eşinize. Kırsın dizini azcık.

Yani birlikte vakit geçirerek yada geçirmeyerekte evlilkler yürüyor. Tercih meselesi. Bazen iki faaklı hayat yaşayıp arada bir vakit geçirerekte mutlu evlilikşer oluyor. Eşinizle ortak çevre yapmaya çalışsanız. Hani birlikte mangala gitseniz falan. Diğer arkadaşlarının eşleyirlede irtibat kurun hep beraber takılalım diye örgütleyin. Tabi doğumdan sonrası için. Doğuma gerçekten az kalmış. İnşallah kolay bir doğumla sağlıkla kucaklarsınız bebeğinizi. Şu ara doğuma kadaR yalnız bırakma ani bir şey olursa diyin bari eşinize. Kırsın dizini azcık.
Amin Allah razı olsun. Çok söyledim ama birşeye karar vermişse geri dönmüyor. Bunun için karşısında ağladım bile. Hem zorla dursa ne olur. Kardeşleri, arkadaşları, yeğenleriyle mutlu oluyor demek ki. Özellikle akrabalarının gönlünü hoş etmekten, onlar için para, zaman harcamaktan çok memnun. Aklıma çok şey geliyor ama kimi zaman fevri mi davranıyorum, haksızlık mı yapıyorum diye düşünüyorum. Haklılığımdan ve sabrımın tükendiğinden emin olduğum an, kendi ailemi ve onun ailesini devreye sokucam. Sadece bardağın dolması için birkaç damlaya daha ihtiyacım var.

Bir de yazacaktı unutmuşum, çocuk ağlarken gitti diye suçlu görmeyin. Yani bilirsiniz çocuklar hep ağlar. Bir yere gidersiniz dönmemek için ağlar. Biri gelir o gitmesin diye ağlar. Siz 5 dk bırakacak olursunuz ona ağlar. Benim oğlum pek öyle ağlayan bir çocuk değildir bana çok bağlı değildir ama kreşe ilk başladığında her sabah ağlıyordu ben yinede mecbur bırakıyordum dönüyordum arkamı. Bu yüzden vicdansız hissetmedim yani biliyordumki 5 dk sonra susacak. Çocuk bu mantıklı düşünmez. Bundan gaz alarak hamileliğin sonunu dar etmeyin kendinize.

Back
X