Eşime para konusunda nasıl söz geçirebilirim?

Malatyagelini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2014
599
77
0
İçel Mersin
Selam hanımlar,
Eşimin paramızı çarçur etmesini nasıl önleyebilirim? Bu konuda sizlerden akıl istiyorum. Uygulayıp ta işe yaradığına inandığınız taktikler varsa bana yardımcı olur musunuz? Sürekli ailesine para aktarımından bıktım. Gerçek ihtiyaç sahibi olsalar üzülmicem ama öyle de değil. Ne yapsam da kocamı kendi ailemiz için bişiler yapmaya ikna etsem? Aslında o da istiyor yatırım yapmak ta bi rahat bırakmıyorlar ki, dertlerin biri bitiyor diğeri başlıyor.

Artık sizin bir aile olduğunuzu ilerde çocuklarınız olunca iyi bir eğitim almalarını istediğinizi ve bunun için birikim yapmanız gerektiğini anlatabilirsiniz..
Ne kadarlık evlisiniz?

eşinizi borca sokun ev alın, araba alın bir şekilde eşinizin elinde harçlığı haricinde para bırakmayın belki bu şekilde ailesinin isteklerinden kurtulabilirsiniz...
borcunuz olduğunu bildiklerinde onlarda isteme cesareti gösteremezler herhalde...

Aile olayını bilmem, o konulara girmek de istemem.

Ama biz de elimize geçen parayı harcıyoruz hop diye. O yüzden yeni bir araba aldık. Onun taksidi fatura kredi derken çarçur edecek para kalmıyor. Parayı bir yere bağlamayı deneyebilirsiniz siz de.

Artık sizin bir aile olduğunuzu ilerde çocuklarınız olunca iyi bir eğitim almalarını istediğinizi ve bunun için birikim yapmanız gerektiğini anlatabilirsiniz..
Ne kadarlık evlisiniz?

Bunları söyledim ama işe yaramıyor. Ben de düşünüyorum geleceğimizi diyor ama hiç kenara para koymayı düşünmüyor. 4 yıllık evliyiz. Evliliğimizin başından beri ailesinin derdi bitmedi. Görümcem oğlunu evlendirir bu para yollar, abisi ne haltlar karıştırdıysa borca girer bu öder, diğer bir abisi evine eşya alır en klasından (ayranı yok içmeye kürkle gider çeşmeye cinsinden) ödemesi buna düşer. Herkesin çocuğuna bişiler almalar vs. vs. Aklıma gelmeyen bir sürü şey var.

Maaş kartını al

Yapamam onu. Ya aslında yapmak ta istemem. Biliyor musunuz maaşını bile net bilmiyordum geçen gün öğrendim. Bende de suç var çok serbest bıraktım. Aileye ben bu kadar yüz verdim. Baştan hiç para koklatmasam bunlar olmazdı. İş işten geçti maalesef. Kimse benim gibi yapmasın. Paranızı kimseye vermeyin. Yani sizi sömürenlere.

Baştan önlem almak gerek tabi ama şimdi de illa yapacak bir şeyler olmalı.
Birikim yapmak istediğinizi söyleyin?
Bankaya hesap filan açsanız?
Aylık belirli bir miktar yatıracağına dair bir söz isteyin. Olmaz mı

Evet geçen gün konuştuk. Nereye kadar dedim böyle? O da 4 ay sonra rahata kavuşucaz sabret sana bundan sonra her ay 600 TL vericem dedi kenara koyman için. İnşallah başka bir şey çıkmaz da bu dediğini yapar. Maaşı bana verse zaten çok güzel biriktiririm de. İşte maaş geçmio elime.

Hadi inşallah canım bu devir de 600 Tl kenara atacak kadar kazanıyorsa iyi valla bir ev almanız gerek

Kendin biriktirmekle olmaz borca sokacaksın çünkü kendiniz biriktirirken ailesi isteyince bu ay verelim öbür ay biriktiririz diyecek ya da bu ay 200 biriktirebilecegiz diyecek 400 ü gönderecek
Erkekler borcu olunca daha idareli oluyor aylık 600 ödeyecek şekilde eminevim ya da araba arsa borcuna girin

Biz böyle kendimizden kısıp masraf olmasın diye takla atalım başkası gelsin yesin yok ya..
bence siz bu konuda net bir tavır koyun yada arkadaşların dediği gibi bir araba borcuna sokun

Arabamız var ev almamız gerek. Haklısınız biriktirince kesin dicek ki "bu ay birikm yapamayız bana para lazım" ben de hayırdır dicem "lazım işte" dicek. Gizli gizli ailesine yedirecek. Aynı kısır döngü. En iyisi borca girmek. Şöyle en az 10 yıl vadeli

sizin kendi ailenize para yardımında bulunuyor mu acaba
baktınız olmuyor eften püften masraflar çıkarın arada

Benim ailem asla istemez ki. Ayaklarını yorganlarına göre uzatırlar. 1000 TL geliri varsa ona göre hayat yaşarlar 10000 Tl kazancı var gibi değil. Ama eşimin ailesinin 2-3 hariç her ferdi rahatına düşkün. Hem karnım doysun hem pastam dursun tarzında. Hem adam gibi bi işte dikiş tutturup çalışmazlar hem de benim eşimin her bir lirası helal olan alın teriyle hakedip kazandığı paraya ortak olmak isterler. Iyy gıcık oluyorum bu duruma.

ihtiyacı olduklarından değil zaten
siz teklif edin daha rahat geçinirler annem şunu almak istiyordu
babama şöyle bir hediye alacağım
eşiniz yok olmaz mı dicek
eeee o ailesine veriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…