- Konu Sahibi Malatyagelini
-
Selam hanımlar,
Eşimin paramızı çarçur etmesini nasıl önleyebilirim? Bu konuda sizlerden akıl istiyorum. Uygulayıp ta işe yaradığına inandığınız taktikler varsa bana yardımcı olur musunuz? Sürekli ailesine para aktarımından bıktım. Gerçek ihtiyaç sahibi olsalar üzülmicem ama öyle de değil. Ne yapsam da kocamı kendi ailemiz için bişiler yapmaya ikna etsem? Aslında o da istiyor yatırım yapmak ta bi rahat bırakmıyorlar ki, dertlerin biri bitiyor diğeri başlıyor.
Artık sizin bir aile olduğunuzu ilerde çocuklarınız olunca iyi bir eğitim almalarını istediğinizi ve bunun için birikim yapmanız gerektiğini anlatabilirsiniz..
Ne kadarlık evlisiniz?
Maaş kartını al
Yapamam onu. Ya aslında yapmak ta istemem. Biliyor musunuz maaşını bile net bilmiyordum geçen gün öğrendim. Bende de suç var çok serbest bıraktım. Aileye ben bu kadar yüz verdim. Baştan hiç para koklatmasam bunlar olmazdı. İş işten geçti maalesef. Kimse benim gibi yapmasın. Paranızı kimseye vermeyin. Yani sizi sömürenlere.
Baştan önlem almak gerek tabi ama şimdi de illa yapacak bir şeyler olmalı.
Birikim yapmak istediğinizi söyleyin?
Bankaya hesap filan açsanız?
Aylık belirli bir miktar yatıracağına dair bir söz isteyin. Olmaz mı
Evet geçen gün konuştuk. Nereye kadar dedim böyle? O da 4 ay sonra rahata kavuşucaz sabret sana bundan sonra her ay 600 TL vericem dedi kenara koyman için. İnşallah başka bir şey çıkmaz da bu dediğini yapar. Maaşı bana verse zaten çok güzel biriktiririm de. İşte maaş geçmio elime.
sizin kendi ailenize para yardımında bulunuyor mu acaba
baktınız olmuyor eften püften masraflar çıkarın arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?