• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime tepkim

O konuşur konuşmayı da sever her gün değilde 1 günde bir konuşur babamla severler birbirlerini , ama o öyle diye ben her gün neden arıyorum ya 😄
Dedim ya işte anasına show yapacak. Her gün konuşmak zorunda değilsin zaten. Yaşlılar çok kafa utuluyor bir de 2 dk konuşup kapatmıyorlar ki

Evleneli henüz yeni oldu eşim de bende doğu kültüründen insanlarız eşimin ailesi ilçe de biz merkezde yaşıyoruz konu anlaşılsın diye söylüyorum , eşim bana bugün annemleri aradın mı diye bir soru yöneltti bende kendisine 2-3 gün önce konuştum dedim niye aramadın ki dedi ? Her gün mü aramam gerekiyor anlamadım dedim ? Sen annneni babanı her gün arıyor musun bana diyorsun dedim .
Beni biliyorsun 2-3 güne bir arayıp hal hatır soruyorum bu benim için yeterli sürekli sürekli ne konuşabilirim ki hem her gün aramamı mı istiyorsun dedim

Evet ne olacak ki sanki canım dedi

Bende bunu sen istiyorsun diye değil kendim istiyorsam yapmalıyım bu konuda tavrım net böyle şeylere beni zorlama olur mu dedim

Tamam canım dedi ama yüzü bozuldu şu an alınganlığı geçmiş durumda ama böyle bir konuda tavır yapması😄

Bir kere dile getirdi yine getirir gibi hissediyorum bu konuda net bir tavır daha başka nasıl çizebilirim ki ya

Kayınvalidem 78 yaşında 78 yaşında bir insanla her gün ne konuşulabilir yani ?
Yeni evlilere verilecek tek tavsiyem " nasıl başlarsanız öyle gider" net olun kararlarınizda. Her gün aramak saçma.
Ve her konuda kararlı olun inanın ilerde egitilmiyorlar , degistiremiyorsumuz

Aradim de sende
1.gun [Aradim acmadi isi vardi sanirim de]
2.gun [Aradim ulasilamiyordu bende yemek yapmaya koyuldum tekrar aramadim de]
3.gun [Gercekten ara]
4.gun [aradim acmadi sanirim hergun aramam onu bunaltiyor ama sen yinede birsey soyleme kadin alinmasin ben arada ararim onu de]
Daha da sormaz🤓

Aradim de sende
1.gun [Aradim acmadi isi vardi sanirim de]
2.gun [Aradim ulasilamiyordu bende yemek yapmaya koyuldum tekrar aramadim de]
3.gun [Gercekten ara]
4.gun [aradim acmadi sanirim hergun aramam onu bunaltiyor ama sen yinede birsey soyleme kadin alinmasin ben arada ararim onu de]
Daha da sormaz🤓

Efsane dkdjdjdjdn

Bir kere dile getirdi yine getirir gibi hissediyorum bu konuda net bir tavır daha başka nasıl çizebilirim ki ya
Eşiniz yeniden aynı konuyu gündeme getirir de “bugün annemleri aradın mı ” derse soruya soruyla cevap verin.

Sizde ona “bugün annemleri aradın mı” deyin. Anlamıyorsa esnafla pazarlığa girer gibi tutun elini o her gün arayacaksın dedikçe haftada 1’de anlaşalım deyin.

Bazı erkekler akıllara ziyan, bir aile onların ki bir yaşlı onların ailesi, bir gönlü alınması gereken kayınvalide kayınpeder sanki.

Aramalar, ziyaretler içten gelinerek yapılmalı, zorunluluk diye diretilince büyüklere olan saygı sevgiyi de zedeliyorlar.

Eşiniz yeniden aynı konuyu gündeme getirir de “bugün annemleri aradın mı ” derse soruya soruyla cevap verin.

Sizde ona “bugün annemleri aradın mı” deyin. Anlamıyorsa esnafla pazarlığa girer gibi tutun elini o her gün arayacaksın dedikçe haftada 1’de anlaşalım deyin.

Bazı erkekler akıllara ziyan, bir aile onların ki bir yaşlı onların ailesi, bir gönlü alınması gereken kayınvalide kayınpeder sanki.

Aramalar, ziyaretler içten gelinerek yapılmalı, zorunluluk diye diretilince büyüklere olan saygı sevgiyi de zedeliyorlar.

Haklısınız … zaten zorlanılan her şey değerini ve yapma isteğini kaybeder her zaman böyledir . Ama el sıkışıp 1 hafta falan deme olayını sevdim beğendim
Teşekkür ederim 😄

Haklısınız … zaten zorlanılan her şey değerini ve yapma isteğini kaybeder her zaman böyledir . Ama el sıkışıp 1 hafta falan deme olayını sevdim beğendim
Teşekkür ederim 😄
:)))

Eşinizin “Bugün annemleri aradın mı” sorusu tiye alınacak bir soru, o yüzden esnaf pazarlığı gibi pazarlık yapın dedim.

Annemleri aradın mı sorusu çocuk eğitir gibi de geliyor bana, bu sorunun peşinden bugün yemeğini yedin mi terli terli su içmedin değil mi diye de soruyor mu?

Siz uygun bulduğunuz zamanda ararsınız zaten, ki haftada 2-3 arıyormuşsunuz, ziyadesiyle yeter de artar bile.

Yaşlı olmalarından, konuşacak bir konu bulamamaktan ziyade, genç de olsalar her gün arama beklentisine sokmamak gerek, ayrıca nasıl ki eşiniz sizin ailenizi her gün aramak zorunda değilse, siz de onun ailesini aramak zorunda değilsiniz, o ailesini her gün arıyordur, onlar onun anne babası evlat olarak kendisi ailesini her gün arama ihtiyacı duyabilir ama sizin de aynısını yapmanızı bekleyemez.

Ben annemi her gün arardım ama yıllardır başka şehirde yaşıyordum, yaşlanmıştı ve bir sürü kronik hastalığı vardı evden pek çıkmıyordu sıkılıyordu, o rahatlasın kendini iyi hissetsin diye arardım ama eşimden annemi her gün aramasını istemedim, canı ne zaman isterse o zaman aradı, keza eşim de ailemi ara niye aramadın demezdi, keyfim ne zaman isterse o zaman aradım, şimdi kızım evli, damadımdan ne her gün arasın diye bir beklentim var ne de sürekli gelsin beklentim var, kendi istesin kendi içinden gelsin öyle arasın, sevgiyi soruna çevirmenin alemi yok.

:)))

Eşinizin “Bugün annemleri aradın mı” sorusu tiye alınacak bir soru, o yüzden esnaf pazarlığı gibi pazarlık yapın dedim.

Annemleri aradın mı sorusu çocuk eğitir gibi de geliyor bana, bu sorunun peşinden bugün yemeğini yedin mi terli terli su içmedin değil mi diye de soruyor mu?

Siz uygun bulduğunuz zamanda ararsınız zaten, ki haftada 2-3 arıyormuşsunuz, ziyadesiyle yeter de artar bile.

Yaşlı olmalarından, konuşacak bir konu bulamamaktan ziyade, genç de olsalar her gün arama beklentisine sokmamak gerek, ayrıca nasıl ki eşiniz sizin ailenizi her gün aramak zorunda değilse, siz de onun ailesini aramak zorunda değilsiniz, o ailesini her gün arıyordur, onlar onun anne babası evlat olarak kendisi ailesini her gün arama ihtiyacı duyabilir ama sizin de aynısını yapmanızı bekleyemez.

Ben annemi her gün arardım ama yıllardır başka şehirde yaşıyordum, yaşlanmıştı ve bir sürü kronik hastalığı vardı evden pek çıkmıyordu sıkılıyordu, o rahatlasın kendini iyi hissetsin diye arardım ama eşimden annemi her gün aramasını istemedim, canı ne zaman isterse o zaman aradı, keza eşim de ailemi ara niye aramadın demezdi, keyfim ne zaman isterse o zaman aradım, şimdi kızım evli, damadımdan ne her gün arasın diye bir beklentim var ne de sürekli gelsin beklentim var, kendi istesin kendi içinden gelsin öyle arasın, sevgiyi soruna çevirmenin alemi yok.
Çok doğru şeyler söylüyorsunuz mune hanım 🌼Allah sağlık ve güzellikler göstersin herkese en önemlisi bu ya aradın aramadın evliliğin temelini oluştururken sarsacak bomboş konular gibi geliyor bana da .
O sebeple tek bir netlikle konuştum eşimle yani umarım tekrarlamaz bilemiyorum ama çok önemsiz konular böyle bomboş konularla insanlar birbirlerini yiyip bitiriyorlar ama farkında değiller .

Hem aramadım diye değerim mi azalacak azalsın yani sebep bu olacak öyle düşünüyorum hep

Bu işin pek doğu kültürüyle alakası yok, batıda da bu tip şeylerle karşılaşabiliyorsunuz, yani doğu batı kuzey güney erkeği değil mevzu, tüm ülkenin kanayan yarası bu konular. Batıda doğdum büyüdüm, eşim de batıda doğup büyüdü, halen batıda yaşıyoruz. Öyle iç bir şehir de değil dışarıyla turizmle çok bağlantılı kültür karışımının çok olduğu iki şehirden bahsediyorum, eşimle evliliğimizin ilk aylarında aile Whatsapp grubumuza yazmıyorsun bir emoji bari at kavgası yaptık. Üstelik gerektiğinde orda insanlarla iletişim kurduğum halde. Eşinize sorun, annemi neden her gün aramıyorsun diyin? Sen de her gün ara bundan sonra ben de istiyorum diyin. Hatta her gün aramak zor geliyorsa benim gibi sen de 2-3 günde bir arayabilirsin diyin. Ama yüzsüzce bahane buluyorlar bu tip konularda, duyabileceğiniz muhtemel cevaplar:

“Sen kadınsın ben erkeğim ne kadar konuşabilirim ki?”
“E ben şu şu zaman aramıştım zaten (bozuk saat bile günde 2 kez doğruyu gösterir misali şansa yakın zamanda aramıştır)”
“Aynı şey mi, benim annem yaşlı bla bla”
“Annem hassas yaşlı takılıyor üzülüyor böyle şeylere”

Kolay gelsin. Siz gereken cevabı gereken zamanda vermişsiniz. Sizlik bir şey yok beklemekten başka. Şimdi tatlı cevaplar veriyor, zamanla genelde daha rahat konuşuyorlar bu konularda, umarım öyle olmaz.

Çok iyi yapmışsınız sınırlarınızı baştan belli etmezseniz o ne derse yapılacak zanneder. Tabiki kayınvalidenizi devamlı arayamazsınız. Baştan alıştırmayın sonra bu sizin göreviniz oluyor. Her gün ararsınız bir gün aramayınca hiç aramıyorsun olur. Bu her şey için geçerli .

Eşiniz dedi diye aramayın içinizden geldiğinde ararsınız. O sizinkileri ne sıklıkla arıyorsa siz de ona göre davranın. Erkeklerde hep tek taraflı bir beklenti oluyor sinir bozucu bir şekilde. Ben mesaim bittiğinde otoparka yürürken bir gün annemi aradıysam ertesi gün kayınvalidemi aradım. Sonra işten çıktım çocuğum oldu derken kayınvalidem eşime bizi artık aramıyor vs demiş. Eşim de uyardı alttan alttan. Ben kendi annemi bile arayamıyorum onlar beni arıyor dedim savuşturdum. Şimdi bana etmedikleri kalmadı. Ben senin anneni günaşırı arardım kendi annemden ayırt etmezdim dediğimde aramasaydın oldu. O yüzden kimse umrunuzda olmasın, içinizden gelirse arayın gelmezse aramayın bitti gitti.

Tas atip eliniz yorulmayacak, boyle de dusunebilirsiniz. 78 yasinda dediniz. Turkiyede kadinlarin ortalama yasam suresi 82-83dür herhalde. Yani küt diye ölebilecegi yaş. Geride kalan annemi de arayip sormazdi diyen bir koca oluverir. Bugun aradin mi? Dün aradim/yarin arayacagim/sabah konustuk/merak etme sık sık yokluyorum. Cetele tutmak icin sormuyor olabilir. Alt beyninde yaşli ebeveynini kaybetme korkusu gelismistir artik. Daha ebeveynini kaybetmis eş sendromu yasayacaginiz yillar var önünüzde. Her seyi yarisa cevirmemek lazim. Herkes kendine yakisani yapar zira. Böyle konularda konusarak anlasilmaz, akillica idare ederek anlasilir. Neyse. O yaşta insanlar sık aranmali ve yoklanmali bence. Bir gun sen bir gun esin arasin, oyuna cevirin. Hayattalar mi her sey yolunda mi yoklamasi gibi dusunun derim.

Evleneli henüz yeni oldu eşim de bende doğu kültüründen insanlarız eşimin ailesi ilçe de biz merkezde yaşıyoruz konu anlaşılsın diye söylüyorum , eşim bana bugün annemleri aradın mı diye bir soru yöneltti bende kendisine 2-3 gün önce konuştum dedim niye aramadın ki dedi ? Her gün mü aramam gerekiyor anlamadım dedim ? Sen annneni babanı her gün arıyor musun bana diyorsun dedim .
Beni biliyorsun 2-3 güne bir arayıp hal hatır soruyorum bu benim için yeterli sürekli sürekli ne konuşabilirim ki hem her gün aramamı mı istiyorsun dedim

Evet ne olacak ki sanki canım dedi

Bende bunu sen istiyorsun diye değil kendim istiyorsam yapmalıyım bu konuda tavrım net böyle şeylere beni zorlama olur mu dedim

Tamam canım dedi ama yüzü bozuldu şu an alınganlığı geçmiş durumda ama böyle bir konuda tavır yapması😄

Kayınvalidem 78 yaşında 78 yaşında bir insanla her gün ne konuşulabilir yani ?
Niye iki üç güne aramak gerekiyormuş saçma buldum. Tamam dediyse hiç irdelemeyin, bir iki bozulur alışır.

ben haftada bir genelde cumaları arıyorum, bizimki kendi annesini benim kadar aramaz, bazen kv diyor çocuklarım aramıyor, gelinlerim arıyor diye ben memnunum, haftada 1 yetiyor yani :D benim annemi ısrarımla arar ama oda haftada 1

bu işler görev işi değil ki gönül işi
canınız ister ararsınız saatlerce konuşursunuz
canınız istemez aramazsınız
bazen işiniz olur aramazsınız
bazen hayat yorgunluğu unutturur falan filan
illa görev gibi her gün aramakta olmaz

Şehir dışında yaşayan, kök ailesine düşkün insanlar ile evlenenlerin genel sorunu bu sanırım. "Annemi neden aramıyorsun ?" sorusundan nefret eder olmuştum ben artık. Eşimin ailesi şehir dışında, benim ailem olduğumuz şehirde. Onun da bahanesi tabi ki buydu. "Senin ailen burada benimkiler uzakta".

İşin doğrusu ben de aylarca aramıyordum, aklıma gelmiyordu. Benimki de fazlaydı ama üstüne eşim söyleyince iyice ifrit olup arayasım gelmiyordu.

Nasıl çözdük sorunuza gelince, bu ve bunun gibi bir çok sebepten dolayı boşanma noktasına geldik. Neyse ki artık o böyle konuları sormayı ve beni darlamayı bıraktı. Anlayışlı davranıyor ben de o böyle davrandıkça elimden geldiği kadarıyla-asla fazlasını yapamıyorum ve yapmıyorum- dikkat etmeye çalışıyorum. Sizin arama sıklığınız zaten aşırı fazlaymış. Ben bu kadar arasam zaten eşim başının üstünde taşırdı herhalde beni. Sizin durumuzda yapacağınız şey çok belli. "Bu kadar aramayı yeterli görüyorum fazlasını yapmak zorunda değilim" demek ve öylece bırakmak. Ha maalesef sorun yapan adam yapıyor sonunda da boşanma eşiğine gelince anlayası varsa anlıyor ama bu yıpratıcı süreçleri yaşamanız yanınıza kalıyor maalesef.

Ay vik vik ne konuşcaz sanki, hiç sevmem ben de sürekli aramayı ve konuşmayı. Size hak verdim. Sen bence tavrını hiç bozma, kendini de kötü hissetme. Manipülelere gelme, bende aynısını yapardım.

Aradığın bir vakit oluştur, eşinde hep yanında olduğu zamanlar olsun. Mesela yemek yiyorsunuz, hadi annemi arayalım hal hatır soralım de; sonra senden arayın sen anne nasılsın iyi misin de, bak oğlun da burda deyip topu eşine at. Onlar konuşsun kapatsın. Ben genelde böyle yapıyorum
Benim taktik ve bence de en güzeli 😂

Back
X