eşimi ayrı ev konusunda ikna edemiyorum yardım edin

ebrudenizz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2010
25
2
86
Kocaeli
çok kötüyüm arkadaşlar daha öncede bu konuyu paylaşmıştım o günden beri ne uzadık ne kısaldık kısaca anlatmak gerekirse ben eşimle beraber eşimin ailesiyle oturuyorum ama artık kaldıramıyorum yaptıklarını yani herşeyim batıyo onlara sabaha blaşık bırakmama bile laf ediyolar nete girmeme daha neler neler ve ben hamileyim bebeğimin doğmasına az kaldı bende bebek doğana kadar ayrı eve geçmek istiyorum eşim hep sabret diyo ama bnm sabredecek gücüm kalmadı evlendiğimden beri hergünüm zehir oluyo..eşimi ayrı ev konusunda ikna edemiyorum geçinemiyeceğimizi düşünüyo çnkü ben çalışmıyorum kendiside 1.000 lira maaş alıyor evet zor olucak ama en azından mutlu olucaz ..ne olur bana yardım edin bir yol gösterin nasıl davranmalıyım ne yapıp ikna edebilirim

çok kötüyüm arkadaşlar daha öncede bu konuyu paylaşmıştım o günden beri ne uzadık ne kısaldık kısaca anlatmak gerekirse ben eşimle beraber eşimin ailesiyle oturuyorum ama artık kaldıramıyorum yaptıklarını yani herşeyim batıyo onlara sabaha blaşık bırakmama bile laf ediyolar nete girmeme daha neler neler ve ben hamileyim bebeğimin doğmasına az kaldı bende bebek doğana kadar ayrı eve geçmek istiyorum eşim hep sabret diyo ama bnm sabredecek gücüm kalmadı evlendiğimden beri hergünüm zehir oluyo..eşimi ayrı ev konusunda ikna edemiyorum geçinemiyeceğimizi düşünüyo çnkü ben çalışmıyorum kendiside 1.000 lira maaş alıyor evet zor olucak ama en azından mutlu olucaz ..ne olur bana yardım edin bir yol gösterin nasıl davranmalıyım ne yapıp ikna edebilirim

cnm uzun zamandr mı beraber oturuyorsun?geçinme meselesine gelince sizde kazancınıza göre bir düzen kurarsınz...ama ev üstne ev olmuyor işte....

1.000 Tl geliri olmayanlar bile ayrı eve cıkma cesaretinde bulunuyor
az bir maaşte değil hani bu devirde,asgari ücret alsaydı neyapacaktı
nasıl ikna edeceksin bilmiyorum,çünkü daha öncede deneme yapmışsın belli
Belli ki eşin mutlu yerinden oynamak istemiyor,bebeğin olduktan sonra
hayat o evde dahada zorlaşacak,bebeğinede müdahale edecekler

üzülen hep sensin...Eşin anlamıyorsa,sen ailenle konuş
bunun böyle olmayacağını ayrı eve çıkmanız gerektiğini
senin ailen anlatsın eşine?

Mesela,bebeğiniz doğduktan sonra 2. yi düşünmemelisiniz!
Ayrıca hemen çalışmaya başlamalısınız..
Madem maddi durumunuz ayrı ev tutmaya bile müsait değilken bebek sahibi olmaya karar verdiniz bari bundan sonra para kazanmanın ve giderlerinizi kısmanın yolları bunlardır..

1000 tl maaşla geçinememek mi? şaka yapıyorsunuz sanırım. biz 2 kişi çalışıyoruz ev kredisi taksitler yol masrafımız falan derken cebimizde 50 tl felan kalıyor. 300 kira versen 200-300 arasıda yakıt elekrik tutsa yine sana 400 kalır. eğer bişeyleri başarmak istiyorsanız bir yerden başlamalısınız. ama şimdi doğum yapacaksın tek başına kalma biraz daha sabret bebeğin olsun biraz büyüsün geçersiniz çocukla olmuyor felan bahane edrsiniz. kavga gürültü çıkarsanız yardımcı olanda olmaz. en başta berber yaşamayla hata etmişsiniz sizin kendinize ait eşyanızda yoktur şimdi bir sürü masraf yapmak zorunda kalacaksınız.

o kdr acınacak haldeyim ki şuan ist.gibi bi yerden başka şehre gelin geldim eşim için bir çok fedakarlık yaptım burda kimsem yok eşimde beni ailesi karşısında yalnız bırakıyor bebeğim olmasa çalışıcam ama 3 ay sonra doğacak ben herşeyi kabullendiğimde herşey süper ama bu hayatı yaşamak o kdr zormuş ki eşimin ailesi hiç anlayışlı değiller anlayışlı olsalar yine biraz dayanıcam ama şuanda hiçbirşey yapamıyorum her yaptığım suç bir kayınpeder gelinine karışırmı ya...şuanda herşeyi düşünüyorum ayrılmayı bile çünkü bu hayata dayanamıyorum yüzlerini bile görmek istemiyorum o kadar soğuttular kendilerinden

o kdr acınacak haldeyim ki şuan ist.gibi bi yerden başka şehre gelin geldim eşim için bir çok fedakarlık yaptım burda kimsem yok eşimde beni ailesi karşısında yalnız bırakıyor bebeğim olmasa çalışıcam ama 3 ay sonra doğacak ben herşeyi kabullendiğimde herşey süper ama bu hayatı yaşamak o kdr zormuş ki eşimin ailesi hiç anlayışlı değiller anlayışlı olsalar yine biraz dayanıcam ama şuanda hiçbirşey yapamıyorum her yaptığım suç bir kayınpeder gelinine karışırmı ya...şuanda herşeyi düşünüyorum ayrılmayı bile çünkü bu hayata dayanamıyorum yüzlerini bile görmek istemiyorum o kadar soğuttular kendilerinden

işiniz çok zor.

wvlenmeden önce eşinin ailemle yaaşrsak seni üzmezler vb. vaatlerine kanmasın genç kızlarımız...
bakın yeter ki evlenelim düşüncesi ile gelin olup hem şehir değiştiriyorsunuz hem ailesi ile oturmayı kabul ediyorsunuz. evde sürekli hizmet veriyorsunuz. herşeyinizi kısıtlıyorsunuz. azar işitiyorsunuz. siz o kadar fedakarlık yaparken uğruna neler verdiğiniz eşiniz geçinemeyiz hayatım diyor....
tabii anasının yanında çok süper geçindiğiniz için. ayrı evde olmaz. maazallah yersiniz açlıktan adamı.
siz verdikçe vericeksiniz.. almasını öğrenin...

çok mutsuz olduğunuzu bebeğe yansımasından korktuğunuzu söyleyin. malum tansiyon falan...
annenize gidin kalmaya.. ayrı ev konusunda ısrar edin. çevre 1+1 lerebakın uygun fiyatlı bir ev bulun ve şurada 200 liraya ev var kalan para ile de geçiniriz. en azından mutlu uyuruz seçim sesinn diye NET bir şekilde konuşun.

bana kalırsa keşke bebeği ayrı eve çıkarsak yaparız deyip bekleseydiniz. ama yine de geç sayılmaz.
1+1 konusunda ısrarcı olun. gözüm fazla şeyde değil yeter ki beraber oturmayalım diye ısrarcı ol.
ya güzellikle ayrılalım ya da ben bizi buradan attırıncaya kadar uğraşırım deyin.:63:

Önceki konunuzu okudum esiniz hala babasiylami calisiyor?Agustosdan beri hem esinizle hem evdekilerle huzursuzlugunuz devam ediyorsa bebek gelince isler daha sarpa saricak.Esinizle iyilikle konusun bu zamana kadar rahat edemedik kendi düzenimiz olsun diyin.ev ev üstüne olmaz esiniz nasil rahat ediyor hayret kesin o da huzursuzdur ama cesaretlendirmeye ihtiyaci vardir.Isi babasinin yaninda evi babasiyla beraber tek basina ayri ev fikri zor gelebilir.

anlaşılan doğuma az kalmış bu nedele yine ayrı eve çıkman zaman alacak ama sana tavsiyem doğumdan sonra kendine uygun iş bul çalış

hem eşine destek olursun hem kayınvalidenden uzak olursun akşamdan akşama görürsün kafan rahat olur...bolda dua et hayırlısı olsun

Rabbim yardımcın olsun..Gerçekten çok zor bu zamanda kira da oturmak..İnsan bir lokma ekmeğim olsun ama huzurum olsun diyor..Bunu çok iyi bilirim..Eğer ikna olmuyor ise kendini çok fazla hırpalama çünkü bazen ne yaparsak yapalım durumu değiştiremiyoruZ..Şimdi doğum da yakında diyorsun ayrı eve çıkarsanız zorlanadabilirsiniz..Gerçekten çok zor..Ne var ayrı eve çıkın geçinirsiniz demesi kolay ama söylediği kadar kolay olmuyor malesef..Bebeğin sana inş. huzur getirir..Şİmdi sadece bebeğini düşün inan çok yardımcı olacaktır BUNU 26 haftalık hamile olarak gönül rahatlığı ile söyleyebilirim..

Keşke baştan ailesiyle oturmayı kabul etmeseydiniz.Çok üzgünüm ama erkeklere baştan bazı fedakarlıklarda bulunmak hiçbir işe yaramıyor.Dediklerini ne kadar yapmazsan senden iyisi olmuyor.Hemde bir gelin kaynanayla oturmaya zorlanırsa boşanma hakkı var diye biliyorum ben.Yanılıyorsam söyleyin ama.
Ev üstüne ev olmuyor malesef.Olsada ileri gidemiyor.Sizin evliliğinizinde böyle giderse ileri gidebileceğini sanmıyorum.En kısa zamanda maddi özgürlüğünüzü elinize almalısınız.Belki böylece eşiniz maddiyatı sorun yapmaz.

diğer konularına bir göz attım canım konuyu okuyunca. 8. ayda 7 aylık evli olduğunu ve hamile olduğunu yazmışsın. ne desem bilemedim. mantık olarak bakınca, baştan beri kayınvalidenlerle birlikte oturuyorsun ve bu durumdan memnun değilsin. ama ona rağmen hamile kalıyorsun. lütfen bana bilmeden oldu falan demeyin çünkü günümüzde istemeden hamile kalmamak için bir sürü seçenek var. buna açıkçası bir anlam veremiyorum. eşinizin babasıyla çalıştığını ve arada harçlık gibi para aldığınızı yazmışınız önceki konuda ama burda 1000 maaş aldığını yazıyorsunuz. anladığım kadarıyla iş değiştirdi ve artık bir maaşı var. nerde oturduğunuzu bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim bebiş gelmeseydi siz o parayla geçinebilirdiniz, olmadı sen de bir işe girip ailene destek olabilirdin. ama şimdi tabii durum daha karışık çünkü bir bebek geliyor. ablamın da bebeği var ne kadar masraflı olduğunu gayet net görüyorum. üzgünüm ama 1 yılda üst üste bir sürü hata yapmışsınız, eşinizin ailesiyle oturmayı kabul etmek, çalışmamak, üstüne bir de hamile kalmak... şu saatten sonra yapabileceğiniz tek şey sesinizi çıkarmadan aynı evde yaşamaya devam etmek. en azından çocuğunuz biraz daha büyüyünceye kadar. Allah hakkınızda hayırlısını versin, özellikle de bebeğin için hayırlısının olması için dualarım sizinle...

Ya ben ayrı ev isteyen kadınların, kocalarına bunu defalarca söledikleri halde ve mutsuz olduklarını bile bile neden kabul etmediklerini anlamıyorum..
Hersey apacık gözküyor zaten mutsuzsun ve bunu istiyorsun..
Huzur istiyorsun ve bu en önemli sey..
Paradan bile..
ama neden sabır lafına sıgınırlar ki!!!

Arkadasım benim kosullarım farklı olsada..
Bende istiyorum bunu..
Sanırım sonunda anlatabildim kendimi..
Kelime aynı kelime sabır ama benim daha cok umudum var..
En azından tasınacagımızı duydukları için hersey istediğim gibi..
Allahın izniyle tasınacagız bizde SABIR:31:

diğer konularına bir göz attım canım konuyu okuyunca. 8. ayda 7 aylık evli olduğunu ve hamile olduğunu yazmışsın. ne desem bilemedim. mantık olarak bakınca, baştan beri kayınvalidenlerle birlikte oturuyorsun ve bu durumdan memnun değilsin. ama ona rağmen hamile kalıyorsun. lütfen bana bilmeden oldu falan demeyin çünkü günümüzde istemeden hamile kalmamak için bir sürü seçenek var. buna açıkçası bir anlam veremiyorum. eşinizin babasıyla çalıştığını ve arada harçlık gibi para aldığınızı yazmışınız önceki konuda ama burda 1000 maaş aldığını yazıyorsunuz. anladığım kadarıyla iş değiştirdi ve artık bir maaşı var. nerde oturduğunuzu bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim bebiş gelmeseydi siz o parayla geçinebilirdiniz, olmadı sen de bir işe girip ailene destek olabilirdin. ama şimdi tabii durum daha karışık çünkü bir bebek geliyor. ablamın da bebeği var ne kadar masraflı olduğunu gayet net görüyorum. üzgünüm ama 1 yılda üst üste bir sürü hata yapmışsınız, eşinizin ailesiyle oturmayı kabul etmek, çalışmamak, üstüne bir de hamile kalmak... şu saatten sonra yapabileceğiniz tek şey sesinizi çıkarmadan aynı evde yaşamaya devam etmek. en azından çocuğunuz biraz daha büyüyünceye kadar. Allah hakkınızda hayırlısını versin, özellikle de bebeğin için hayırlısının olması için dualarım sizinle...

Katılıyorum arkadasa..
Keşke hamile kalmadan önce bu sorunu halletseydiniz..
Hem hamileliğinde daha rahat gecerdi..
Bu sayede de daa erken tasınabildiniz

ben 3bucuk yillik evliyim evlenirken 19 yasindaydim(ne acelem vardiysa artik)neyse sozde 4-5ay oturacaktik kayinvalidemle ama 3bucuk yil oldu iki yildir dil dokuyorum ayri ev die die olmuo inan herseyi denedim babamida aradim gelsin gortursun die kendim evde buldum kiralik herseferinde kandirdi 3 ay sonra 5 ay sonra die die simdi calsmio yani yine cikamayiz 3 ay falan daha zaten artik takmiorumda zamanla alisirsin diecem ama simdi çocuguna karisirlar aglio acikti falan die zor isin ama ben cocuk yapmadim ayri eve cikasiya kadarda yapmam bunu esimede soyledim ALLAH yardimcimiz olsun ama benimkininde niyeti var artik tasinmayada ama artik issiz naparsin kader

ins ikna edersin

O ağırlığı baştan koyamadık hepimiz bu olaydan muzdaripiz..
Şimdide ahh kafam vahh kafam diyoruz..

Ben kendime ağız dolusu sövüyorum şahsen..

Birde o kaynana mülayim biri değilse tamamdır...

__Mesela benim kaynanamın yanında uzanamazdım..
__bacak bacak üstüne atamazdım..
__sigara asla! içemezsin(kullanmıyorum)
__Evimi birini davet edemiyordum (saçma sapan konuşuyor insanların bulundukları odaya gelmiyor ayrı oturuyor, oflanıp poflanıyor, kalabalığı sevmiyor)
__Hiç birşeyimi (para ,kremlerim,aburcubur..vs)alenen ulu orta bırakamazdım alıyordu çantaya cukka
__Ben evden çıkar çıkmaz soluğu odamda alıyordu..
__Oğlu gelince hep hastaydı..
__Sessiz sakin pısır pısır beni oğluna şikayet ediyordu (çok geziyor,evle ilgilenmiyor,ahh evladım başını yaktın gibi kaç defa duydum)
__Ben tabağımın yeri orda dursun istemiyorum o yerini değiştiriyor
__t.v kumandası hep onun elinde asla! oğluma ve bana sıra gelmiyor
__en son artık hakaretleri kavgalar cabası oldu..

Artık çekmiyorum ama çekmicemde..
Kölemiyim neyim anlamadım gittii..
Herkes hadiini bilcek.. Haddini bildircem o karıya..

Son düzenleme:

__Evimi birini davet edemiyordum (saçma sapan konuşuyor insanların bulundukları odaya gelmiyor ayrı oturuyor, oflanıp poflanıyor, kalabalığı sevmiyor)
__Hiç birşeyimi (para ,kremlerim,aburcubur..vs)alenen ulu orta bırakamazdım alıyordu çantaya cukka
__Sessiz sakin pısır pısır beni oğluna şikayet ediyordu (çok geziyor,evle ilgilenmiyor,ahh evladım başını yaktın gibi kaç defa duydum)

Canım Allah ikinize de sabır versin diycem de keşke biraz sabırsız olsaymışsınız da bu insanları daha fazla çekemeyip kaçsaymışsınız.
Gerçekten çok üzücü.Tamam eşinin annesi babasıdır,saygı duyarsın,bakarsın yedirir içirirsin gerekirse aynı evde de kalırsın ama sana insan gibi davranmayan birileri için de bi ömrü heba etmeye değer mi bilmiyorum.Ben olsam ne yaparım diye düşünüyorum da ben de çok sabırlıyımdır.Ama bi yere kadar herşey.İmkanınız varsa,aileniz size destekse neden bunu çekesiniz ki...
Yaşlılığına verip huysuzdur diyecek oluyorum ama öyle yaşlılar var ki gülden ağır laf etmez,etliye sütlüye karışmaz.Ne bunlar böyle yaa..
Allah yardımcınız olsun :43:

ben bu sorunlarinizin bebek dogduktan sonra artacagini dusunuyorum.
size karisan kayinvalide ve kayinpeder, torunlarini kendi istedikleri gibi yetisitirmek isterler.
siz karsi gelirseniz de cevabi ''oglumuzun cocugu, istedigimizi yapariz'' olur.
esinizi ne yapin edin ikna edin bu hayat boyle gecmez arkadasim.
1000 tl ile gecinirsiniz bence.
bebek biraz buyuyunce siz de calismaya baslarsiniz o zaman rahat edersiniz.

şu anda hiçbirşey yapmadan bekliyorum elimden hiçbirşey gelmiyor..bu evde hiç mutlu değilim sırf kendi ailemi düşündüğüm için katlanıyorum onlar üzülmesin akılları bende kalmasın diye ama ne zamana kadar katlanırım bilmiyorum evet çok fazla hata yaptım ben ama sonucunu düşünemedim.şuanda bizimle konuşmuyolar çocuk gibiler herşeyimize karışıyolar halbuki bnm oğlum evli işini gayet güzel yapıyor iş dışında ne yaparsa yapsın dese biz bunu bekliyoruz.biz bie yere giderken bile karışıyolar gidemezsiniz iş var diyo yada bi bahane buluyor bize çok rahat şekilde istediği lafı diyebiliyor kültürsüz insanlar dışarıya karşıda o kadar zengin duruyorlarki...böyle olmasaydı en azından belki çekilebilirdi ama şu anda yüzlerini dahi görmek istemiyorum. ben herkesle iyi geçinen uyumlu bir insanın herkes bunu söylüyor ama bunlara göre uyumsuzmuşum.eski hayatımı o kadar özlüyorum ki o kadar rahatmışım ki hiç sıkıntım yoktu babamın durumu çok şükür çok iyiydi ve hala her gittiğimde cebime harçlık koyar. o kadar küçülüyorum ki o zaman ama oda beni düşünüyor eşime kızıyorum ben bu kadar şeye katlanıyorum fedakarlık yapıyorum beni bu duruma düşürmemeliydin diye..şimdi ne olacağı belli değil ben birtek ailemi düşünüyorum..

bende ayni seyler yasadim 3 sene. ben bastan kabul etmisttim. bi tek annesi vardi onuda yalniz brakamazdi. bende hic dusunmedim zorluk cekecegimi. malesef evlendigim hafta basladi hersey ve hep devam etti. 6 ay sonra hamile kaldim. uykum gelirdi rahat rahat yatamazdim. ins hersey geride kaldi. bana resmen hizmetci muamelesi yapildi.ama ben sadece son bi yilda okadar degistimki, laf soyletmezdim kendime ve aileme. hic umursamazdim, takmazdim. ama yinede olmuyor. o 3 seneyi kara leke gibi hatirliyorum))) ama yinede cok ders aldim, hayattan birsuru sey ogrendim

Back
X