eşimi ayrı ev konusunda ikna edemiyorum yardım edin

Bence kendinizi tüketmekten vazgeçin.
Bebek olmasa dakikasında çekin gidin diyeceğim ama yok olmaz.
Bebek doğacak,siz kendinize geleceksiniz bebeğe kim bakar bilemem ancak o zaman ayrı eve çıkılabilir.
Hangi ilde olursanız olun 1000 lira iki kişi kira elektirik su doğalgaz bir de bebek masrafı yok olmaz.
Allah korusun bebek doktora gitse ilaç lazım olsa ne bileyim bez parası bile başlıbaşına sorun.
Daha diyeceğim varda 6 aylık olmuş yavruya yanlış birşey söylemek istemiyorum.Madem zindan bir hayat vardı neden hamile kaldınız..?
Ahh ahh herkes atını alır yürütür yanlış kararlar veren kadınlar çeker çileyi..
Ne denir ki arkadaşım ailesiyle iyi geçinmeye bak.

canım nerede oturuyorsunuz istanbul değilse 1000 tl maaş okadar kötü değilki
hadi istanbulda olsanız biraz zor derim 800 den aşağı kiralık daire yok derim ama istanbulda değilsiniz..
bulunudğunuz ilde cebinize uygun bir muhitte gül gibi geçinirsiniz vallahi
ayrılana kadar 3-5 para biriktirseydiniz bari??

ayrılırsanız eşyanız varmı yani en azından onları masraf etmezsiniz ??

eşinize açık konuşun ve ikna edin
kem kümle bu değirmen dönmez
ama açık konuşurken hakaret etmeyin
kapalımısınız eğer kapalıysanız daha kolay olacak ayrılmanz..

:) hanımlar taktikler geliyor hazır olun..
şimdik bu iş için bir adet gönülsüz koca lazım
bir adette sabırlı bir hatun
bu hatun her konuştuğunu ince ince oya işler gibi işleyerek konuşacak :))
naıslmı
asla aileye hakaret etmeyecek ama aileden uzaklaşmak isteyecek
bunu şunlar için isteyecek
rahatça uzanabilmek için
çocuk olunca hepten harap olucam rahat rahat oturup kalkamıyorum
kapalı ise(evde bunalıyorum yaz gelince hepten bunalıyorum kendi evim olsa tahat ederim)
başbaşa kalınca neler yapableceğinizden bahsedin mesela tv karşısında fil izleyip yemek yemek.. :) sevdiği ama yapamadığı şeyler
sonra istediği kanalı izleyebileceğinden
sonra ailesinin ona yapıpta kızdığı davranışları onun gözüne sokunki iyice huylansın
bak sana bile ne kadar çok karışıyorlar evli barklı adamsın
sana neden kızıyorlar sen kendi kararını verebilirsin
en çok sen düşünüyosun onları ama sana hiç kıymet vermiyorlar
bunları dedikçe eşinizde anlayacaktır yavaşça...

diğer konularına bir göz attım canım konuyu okuyunca. 8. ayda 7 aylık evli olduğunu ve hamile olduğunu yazmışsın. ne desem bilemedim. mantık olarak bakınca, baştan beri kayınvalidenlerle birlikte oturuyorsun ve bu durumdan memnun değilsin. ama ona rağmen hamile kalıyorsun. lütfen bana bilmeden oldu falan demeyin çünkü günümüzde istemeden hamile kalmamak için bir sürü seçenek var. buna açıkçası bir anlam veremiyorum. eşinizin babasıyla çalıştığını ve arada harçlık gibi para aldığınızı yazmışınız önceki konuda ama burda 1000 maaş aldığını yazıyorsunuz. anladığım kadarıyla iş değiştirdi ve artık bir maaşı var. nerde oturduğunuzu bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim bebiş gelmeseydi siz o parayla geçinebilirdiniz, olmadı sen de bir işe girip ailene destek olabilirdin. ama şimdi tabii durum daha karışık çünkü bir bebek geliyor. ablamın da bebeği var ne kadar masraflı olduğunu gayet net görüyorum. üzgünüm ama 1 yılda üst üste bir sürü hata yapmışsınız, eşinizin ailesiyle oturmayı kabul etmek, çalışmamak, üstüne bir de hamile kalmak... şu saatten sonra yapabileceğiniz tek şey sesinizi çıkarmadan aynı evde yaşamaya devam etmek. en azından çocuğunuz biraz daha büyüyünceye kadar. Allah hakkınızda hayırlısını versin, özellikle de bebeğin için hayırlısının olması için dualarım sizinle...
arkadaşa katılıyorum.bu saatten sonra ayrı bir eve çıkmak sizin için intihar gibi bir şey olur.sadece eşyalarınızı taşımanız boyası badanası elk.su tel.açtırması maaşınız gitmesine vesile olduğu gibi bir de borçlu çıkarsızınız.bebek ufacık tefecik görünebilir ama saksı değil ki bu kenara koy dursun...bu çocuğun bezi var maması var aşısı var hastalanması var.doktora sadece bi ce-e demeniz bile vizite ücreti demek.kaldı ki doğuma yakın bir zamanda hem ayrı bir eve çıkacaksınız hem de hastane giderlerini karşılayacaksınız...kira ve depozitoya girmiyorum bile!emin olun eşinizle olan mutluluğunuz da sarsılacaktır ve kayınvalidenizin evini mumla arıyor olacaksınız.sizin için tek bir çıkış var,o evde oturmaya devam edin.bebek doğduktan sonra siz toparlanınca derhal kendinize iş bulun ve çalışın.eşinizin maaşınla geçinmeye devam edip kendi kazancını yok sayıp kenara atın.böyle böyle birikiminiz olur ve daha net kararlar alabilirsiniz.

bilmiyorum bizim burda kira fiyatları düşük olduğu için geçineceğimizi düşünüyorum ama galiba olmuyacak duaya amin diyorum. beni asıl üzen eşimin ailesi her gün ağlıyorum aramız çok kötü düzelmiyor hep benden daha fazlasını istiyorlar herşeyime karışmasalar tamam ama malesef karışıyorlar temizliğime bile şimdide evde temizlik yapmıyomuşum bana bunu ima ediyolar ben hamile bi kadınım benden daha ne bekliyolar bilmiyorum çok acımasızlar eşimle hep aramız bozuluyor bu kkonular yüzünden evliliğimden hiç bir şey anlamadım. ve ben şuan sadece kendimi suçluyorum nasıl gözüm bu kadar körmüş ilk evlenirken nasıl bunları kabul etmişim. şimdi tek korktuğum şey ailemi üzmek benim ailem haketmiyor çünkü onlara o kadar değer veriyorlar ki o kadar iyiler ki. eşimi seviyorum onunla bir hayat istiyorum ama şuan boşansam kurtulsam dediğim çok oluyor ama yine eşimden bile önce düşündüğüm şey ailem oluyor. onsuz herşey çok daha kötü olacak ama yeni bir hayat kurmayı çok isterdim aslında üçümüze ait bir hayat ama malesef ne onun buna cesareti var nede benim umudum...

inan çok üzülüyorum böyle şeyleri okuyunca kendi başımda da aynı dert olduğundanmıdır nedir iki kez üzülüyorum
yani ne diyeyim bilemiyorum ki
hamile bir kadına iş yaptırmak hemde yapabildiği kadarına canın saolsun allah razı olsun demek yerine yapamıyorsun edemiyorsun demek bilemiyorum bence sadece vicdansızlık
hamile olan kendi kızları olsaydı aman dikkat et iş yapma dinlen sen vsler dönerdi havada
ama el kızısın ya sen bir hiçsin sanki..
eşini çek ve çok sancın olduğunu eğilip doğrulamadığını
iş yapamayacağını söyle
eğer illa temizlik diyorlarsa kocana ozaman yardım et de yada ailenle konuş bana yüklenmesinler de.. evde azcık huzur istiyorsan benide azcık koru savun de..

işiniz çok zor.

wvlenmeden önce eşinin ailemle yaaşrsak seni üzmezler vb. vaatlerine kanmasın genç kızlarımız...
bakın yeter ki evlenelim düşüncesi ile gelin olup hem şehir değiştiriyorsunuz hem ailesi ile oturmayı kabul ediyorsunuz. evde sürekli hizmet veriyorsunuz. herşeyinizi kısıtlıyorsunuz. azar işitiyorsunuz. siz o kadar fedakarlık yaparken uğruna neler verdiğiniz eşiniz geçinemeyiz hayatım diyor....
tabii anasının yanında çok süper geçindiğiniz için. ayrı evde olmaz. maazallah yersiniz açlıktan adamı.
siz verdikçe vericeksiniz.. almasını öğrenin...

çok mutsuz olduğunuzu bebeğe yansımasından korktuğunuzu söyleyin. malum tansiyon falan...
annenize gidin kalmaya.. ayrı ev konusunda ısrar edin. çevre 1+1 lerebakın uygun fiyatlı bir ev bulun ve şurada 200 liraya ev var kalan para ile de geçiniriz. en azından mutlu uyuruz seçim sesinn diye NET bir şekilde konuşun.

bana kalırsa keşke bebeği ayrı eve çıkarsak yaparız deyip bekleseydiniz. ama yine de geç sayılmaz.
1+1 konusunda ısrarcı olun. gözüm fazla şeyde değil yeter ki beraber oturmayalım diye ısrarcı ol.
ya güzellikle ayrılalım ya da ben bizi buradan attırıncaya kadar uğraşırım deyin.:63:

kesınlıkle doğru bıraz acındıırn kendınızı oyle yapıyolar uzuyolar benı bbegımı felan dıye.. taktık uygulayın yoksa işiniz zor

BEnce mutsuz olduğunu oona hissettir o da çözüm olarak ayrı eve çıkmayı kafasına iyice koysun

kızlar ben bu konuda bıraz kendımı sanşlı hıssedıyorum fazla gec kalmış degılım. oncden onumu gorudm ben.8 aylık evlııym ve kaynanamla oturuyorum önceden sorunları sezince ayrı eve cıkmadan coocuk yapmam dedım eşime bıraz kızdı ama ben daha onemlııym. çoocuk olunca ılerdekı sorunları anlattım ona. sabret dedı kabul ettı.. inş evıme cıkarım.. ayrı eve cıkalım yeterkı sana bı duzıne coocuk yaparım dedim :P kızlar akıllı olun eşiniiz ikna edin hersekılde...yoksa çocuk olunca sıkıntılar 2 ye katlanır.allahım zamansız coocuk verme yarabbım:

esinin ailesiyle ayni evde yasamak cok zor. heleki aile bukadar anlayissiz ise....ayni benim yasadiklarimi yasiyorsun malesef((( sabah 7 de kalkmam gerekiyordu, kalkmasam kapima surekli vururdu.her aksam agliyordum her aksam...okadar cok sey varki yasadigim 3 sene boyunca. cocuk dogunca dahada zorlandim. zamanla esim kendisi olmayacagini anladi ve ayri eve cikmaya kafasina koydu. tabi bunu duyunca kiyametler koptu...daha neler neler...ama galiba basaracaz Allahin izniyle ve ayri eve cikcaz. ins darisi senin basina)))

Back
X