Eşimi Nasil Degiştirebilirim? Veya Nasil Davranmam Gerek?

Bebegimle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
1.269
121
113
Selam Kızlar..

Ben Yazayim mi Yazmayim mi Bilemedim ve Sonunda Yazmaya karar verdim..

Hamd Olsun Eşimle iyiz.. Ama Sürekli Alttan Almalıyım Yoksa Tartışıyoruz Nedenide Eşim cok Lafini Sözünü Esirgemeden Konuşan birisidir buda Beni üzüyor..

Birsey Sölesen tersleyerek, Veya azarlıyarak, Veya dalga gecerek konusuyor.. Ciddiye almayı sevmiyor..

Bugün Sofrada Tek kaldım dedi noldu aşkım işyerindemi dedim bana verdigim cvp şu:
Hayir siz 2 kişisiniz Annen ve Sen ben tekim ALLAH yardımcım olsun dedi..

halbuki annem parasi olmadiginda cebine haşlık koyan asla başında konusmayan oglum yavrum diyen birisi..

bende elimden geleni yapiıyorum hep iyi davraniyorum ama bir lafiya kiriyor kalbimi..

cok kirici konusuyor napmam gerek kizlar?

kvden sana ve annene karşı dolduruyor olabilir ayrıca sizde onun gibi davranın o ne hissedecek acaba

Konuyu cok detayli acmamissin, fakat anladigim kadari ile annen de sizinle birlikte yasiyor degil mi? Esini degistirebilecegine inanmiyorum, cunku bir insanin karakteri neyse odur ve degismez. Ancak, esler arasinda bir birine sevgi kadar saygi da onemli. Sana saygi duymasini saglayabilirsin, bunu da ancak esin ile konusarak, seni ciddiye almasini saglayarak yaparsin. Elbette ki yeri geldigi zaman esin de sakalasacak, bazen ap derken sap diyecek.. Hepimiz bunlari yasiyoruz ve gerektigi kadar da alttan aliyoruz. Ama anladigim kadari ile esin senin biraz ustune gider tarzda konusuyor, birseyleri imalayarak... Bu da can SIKICI bir durumdur eminim ki. Senin burada yapman gereken tek sey `esinin oldugu kadar senin de o evin bireyi oldugun ve saygi duyulman gerektigi` dusuncesini esine asilaman. Bunu tartisip kavga ederek degil, sakin konusarak, esinin seni dinlemesini saglayarak yapabilirsin... Insallah esin seni anlar ve tavirlarina dikkat eder..

değiştiremezsin canım hiç uğraşma sen yorulduğunla kalırsın o bunaldığınla.. ama sen onun gibi davran biraz erkeklere çok iyi olmak yaramıyor bazen. belki senin durumunu anlar ozaman.. üstüne düşme umursama..

eşini değiştirebileceğini hiç sanmıyorum,7 si neyse 70 i de o olur değiştireyim diye yıpratma kendını

açıkçası böyle durumlara ben "ne yapsan olmaz" durumları diyorum. çünkü artık bu noktada ne alttan alsanız olur, ne de bir tepki verseniz olur. çünkü ikisinde de kavga çıkacak, ikisinde de sorun büyüyecek, ikisinde de bir miktar huzursuzluk o haneye girecek. öncelikle buna hazır olmanız gerekiyor. zaten her türlü sıkıntı yaşanacaksa diye düşünüp alttan almamaya başlayın. kısa vadede daha zarar veren bir şey gibi görünebilir ama uzun vadede kendinize saygınızı arttırır ve eşinizin de ister istemez, hoşuna gitse de gitmese de size olan saygısını ve mesafesini yeniden hatırlatır.

ama şunu da unutmayın önce bir kere de olsa sakince eşinize durumu onu suçlamadan anlatın, kavga anında değil sakin bir anda neden böyle olduğunu başka bir sıkıntısı mı olduğunu sizinle sıkıntısını sorun. aldığınız yanıt yine anlayışsız, yine kaba olursa artık alttan almayın lütfen. ezdikçe ezer yoksa.

bir de annenizin sizinle yaşamasından hoşlanmadığı aşikar, bunu da sakince konuşabilir, fikrini alabilirsiniz. sizin anneniz olduğu için göremediğiniz bazı şeyler olabilir eşinizi rahatsız eden. neticede burada tonlarca konu açılıyor kv ile ilgili. belki eşiniz de sizinle yalnız yaşamadığı ve evinde sürekli bir yabancı olduğu için sıkıntı içindedir.

insanlar kolay kolay değişmez canım eşini biraz kendi kocama da benzettim benimki de benle uğraşmayı sever birşey söylediğimde eğer konu hoşuna gitmediyse tersler azarlar gibi konuşur hoşuna gittiyse dalgaya alır ciddi ciddi konuştuğumuz da oluyor ama bunları da çok yapar.sinir bozucu biliyorum eşinin iyi anında güzellikle konuşmaya çalış kırıldığını üzüldüğünü söyle belki biraz faydası olur ama mümkün mertebe tartışmaya girme kavga gürültü çözüm değil sadece bunu söyleyebilirim

Eşiniz normalde de sinirli bir yapıya mı sahip? kavgacı bir aile ortamında büyümüş olabilir mi acaba?
bir yerde okumuştum, evde devamlı bağırıp çağıran anne-babanın davranışları çocukta izler bırakıyormuş.

KARAKTERİ OTURMUŞ BİRİNİ ASLA DEĞİŞTİREMZSİN CANIM MALESEFFFF YA BU DEVEYİ GÜDECEKSİN YA BU DİYARDAN GİDECEKSİN DEMİŞ ATALARIMZ HEM NEDEN HEP SEN ALTTAN ALIYORSUNKİ SABIRLIYMIŞSIN HELALOLSUNNN VALLA BENCE DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞMA YIPRANDIGINLA KALIRSIN YA OLDUGU GİBİ KABUL ET YADA GERİSİNİ BİLYORSUNN KÖTÜ YÖNLENDRMŞ OLMAYAYIMMM BENM BABAMDA AYNI ÖYLE ANNEM HEP ALTTAN ALIR yıllardır değişsn diye uğraşmıs SONUÇmu ANNEM BABAMDAN 10 YAŞ küçük ama NERDEYSE AYNIYAŞTA GÖRNüYoLr

Evet haklisin ins. bunu basaririmda saygiyi elde ederim..

Bu arada Kayinvalidem ile yasiyorduk beraber onunla sorunum yoktu iyidik kendisi vefat etti ama onunlada bnm gibiydi..
Annem bizimle birlikte yasamiyor o Almanyada 1 aylıgına gelio senede bi kere ve gidiyor cnm

Anlamaz o Cnm herkese yapio bazen arkadaslari göstermeye calisio ama olmuyo ama bana karsi önceden böle deildi..

Evet Haklisiniz ama Annemle Yasamiyorum o Almanyada 1 aylıgına geliyor Kayinvalidemle yasiyorduk oda rahmetli oldu ama aram iyidi onunla esim onunlada öleydi konusmayi denedim ama bana katlanamadigin icin böle gelior sana dio hep böleydim dio hic degismedim dio..

Asla kavga etmiyorum cnm ama cok kırılıp üzülüyorum

annesi babasi kavgaci deiller ama babannesi fln cok kavgaci.. aslinda esim cok sakalar yapar yaparkende insanlari kirar..

Evet haklisin galiba sadece yıprandıgımla kalirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…