Eşimin aileme karşı davranışları konusunda dertliyim, akıl verir misiniz ?

Anlıyorum..
Ama bence şu arama meselelerini artık boşverin..
Eşinizle oturup konuşun,zorlamayla olmaz bu işler..
Adamın içinden geliyorsa zaten arar,sizin söylemenizle aramasının en anlamı var ki?
Ailenize de yalnız pek gitmeyin,sanırım annenizden biraz etkileniyorsunuz gerekirse kendi annenize de söyleyin,"çok yoğun şu sıralar ben de yüzünü göremiyorum aman boşver anne aramasın,sen de aramayıver" deyin..
Kayınvalidenin damadı ya da gelini aramasını da ilk defa duydum,ne yalan söylüm,ben evliyken büyükler sadece bişiy demek için gençleri arardı...
Güzel bişiy aranıp sorulmak ama işte büyükler daha çok bekliyor sanırım..
En iyisi anneniz de aramasın,boş yere kırılmasın!

haklısın.. zaten aramalarıda eşim başlatmıştı kesende ben oldum sanırırm ama annemden etkilenmiyorum ama zamanında yaşadığımız sorunlar nedeniyle anneme çok bağlıyım hemde aşırı derecede o yüzden laf söylenmesini saygısızlık yapılmasını istemiyorum anneme.. valla teyzemin kızı var kayınvalidesi hep arar, kızım diye sever gerçek annesi gibidir.. ben birtek istiyorum ki eşiminde beni anlaması ve azcıkta eşimin ailesinin bana saygı göstemesini istiyorum biraz olsun..

haklısın.. zaten aramalarıda eşim başlatmıştı kesende ben oldum sanırırm ama annemden etkilenmiyorum ama zamanında yaşadığımız sorunlar nedeniyle anneme çok bağlıyım hemde aşırı derecede o yüzden laf söylenmesini saygısızlık yapılmasını istemiyorum anneme.. valla teyzemin kızı var kayınvalidesi hep arar, kızım diye sever gerçek annesi gibidir.. ben birtek istiyorum ki eşiminde beni anlaması ve azcıkta eşimin ailesinin bana saygı göstemesini istiyorum biraz olsun..

Tabii canım aranmak çok güzel.. Biz gençler de aranmalıyız bence de.. Ama ilk defa duydum cidden..
Saygısızlık mesafe aşılınca oluyor bence.. O yüzden biz nasıl eşimizin ailesi ile mesafeli duruyorsak erkeklerin de bu hakkı var ki bence öyle olmalı..
Evet arasa sorsa iyi ama aramıyorsa da boşverin..
Annenize olan bağlılığınız da harika bişiy ama bağımlılığa dönüşmesin dikkat edin derim..
Mutluluklar!

Tabii canım aranmak çok güzel.. Biz gençler de aranmalıyız bence de.. Ama ilk defa duydum cidden..
Saygısızlık mesafe aşılınca oluyor bence.. O yüzden biz nasıl eşimizin ailesi ile mesafeli duruyorsak erkeklerin de bu hakkı var ki bence öyle olmalı..
Evet arasa sorsa iyi ama aramıyorsa da boşverin..
Annenize olan bağlılığınız da harika bişiy ama bağımlılığa dönüşmesin dikkat edin derim..
Mutluluklar!

haklısınız
teşekkür ederim yorumlarınız için ;)

benim kayınvalidem de hiç aramaz ben de aramam eşim de sorun yapmaz,annem eşimi arar,eşim de bayramda özel günde arar kimse kimseye baskı yapmaz bu konuda

canım bence de sen aramaya, saygını göstermeye devam et. kayınvalidenin kişiliği için eşini üzmeye, onunla aranı açmaya değmez. Eşin de annenlere sık sık gittiğin için kendi evinize, yuvanıza bağlanamadığını düşünüyor olabilir. O ailesinden uzaksa sen de biraz uzak dur ailenden. en azından bir süreliğine. bence herşey zamanla düzelir. böyle sen aramazsan ben de aramam, o aramazsa aramam gibi konularla tazecik evliliğinizin tadını tuzunu kaçırmayın. hem kayınvalideni de bu konularla evliliğinizin 3. kişisi gibi gösteriyorsun bence. siz ikiniz evlendiniz annelerinizle beraber 4 kişi değil canım. umarım en yakın zamanda en olumlu şekilde çözümlersiniz probleminizi.

benim kayınvalidem de hiç aramaz ben de aramam eşim de sorun yapmaz,annem eşimi arar,eşim de bayramda özel günde arar kimse kimseye baskı yapmaz bu konuda

canım bence de sen aramaya, saygını göstermeye devam et. kayınvalidenin kişiliği için eşini üzmeye, onunla aranı açmaya değmez. Eşin de annenlere sık sık gittiğin için kendi evinize, yuvanıza bağlanamadığını düşünüyor olabilir. O ailesinden uzaksa sen de biraz uzak dur ailenden. en azından bir süreliğine. bence herşey zamanla düzelir. böyle sen aramazsan ben de aramam, o aramazsa aramam gibi konularla tazecik evliliğinizin tadını tuzunu kaçırmayın. hem kayınvalideni de bu konularla evliliğinizin 3. kişisi gibi gösteriyorsun bence. siz ikiniz evlendiniz annelerinizle beraber 4 kişi değil canım. umarım en yakın zamanda en olumlu şekilde çözümlersiniz probleminizi.

yorumlarınız için teşekkürler kızlar :))

benim kaynanamda hiç aramaz 11 senelik evliyim aramadı ama ben ararım o benim büyüğüm sorun etmem bence yeni evlisiniz annenize o kadar sık gitmeyverin benim eşim şimdi yoğun işleri ben mümkün olduğunca evdeyim çünkü eve gelip dinlenmek istiyo rahat edemez başka yerde bu annesinin evi bile olsa birde annesi uzak bence aramak zor değil eşin için en azından bunu yapabilirsin bence

bence benım annem senın baban senın baban benım annem tarzı muhabbetler erkeklerın pek hosuna gıtmıyor bunları konusmayın bence daha farklı bahsedın ya benım kayınvalıdemde benı hıc aramaz bence sız aramaya devam edın bunu karsılık ıcın yapmayın sız ıyı nıyetınızı olabıldıgınce gosterın bence annesını arayın ve ona soyleyın annenı aradım vs dıye senın aılen benım aılem demeyın derım

bence aradı aramadı meseleri luzumsuz konuşar. insan karşısındakinin saygısını açtığı tlf sayısına bağlayamaz ki. siz küçüklüğünüzü yapıp arayın o aramazsa kendi utansın ( eğer utanılacak bişeyse) ayrıca benim fikrim şu ki annenizin evine bukadar sık giderseniz evinize adapte olamazsınız. arkadaşların da dediği gibi gerçekte insan evinde nasıl sıkılır? temizlik yapın eşinize değişik yemekler pastalar yapın, kendiniz süslenin püselnin eşinizin gelişine hazırlanın. yada gündüz uyuyun ve eşinizin geldiği saatte onu uykuda değil ayakta karşılayın. böylece bişeyler paylaşmak için zamanınız da olur. birlikte yediğiniz 15 20 dk lık bi yemek bile okadar iyi geliyor ki.
bunları empati yapark değil bizzat yaşayarak söylüyorum. benim eşim de vardiyalı çalışıyor ve annem çok yakınımda. aynı durumdayız ama ben eşimi evimde beklemeyi tercih ediyorum. kesinlikle çok sık gidiyorsunuz annenize bence.

bence aradı aramadı meseleri luzumsuz konuşar. insan karşısındakinin saygısını açtığı tlf sayısına bağlayamaz ki. siz küçüklüğünüzü yapıp arayın o aramazsa kendi utansın ( eğer utanılacak bişeyse) ayrıca benim fikrim şu ki annenizin evine bukadar sık giderseniz evinize adapte olamazsınız. arkadaşların da dediği gibi gerçekte insan evinde nasıl sıkılır? temizlik yapın eşinize değişik yemekler pastalar yapın, kendiniz süslenin püselnin eşinizin gelişine hazırlanın. yada gündüz uyuyun ve eşinizin geldiği saatte onu uykuda değil ayakta karşılayın. böylece bişeyler paylaşmak için zamanınız da olur. birlikte yediğiniz 15 20 dk lık bi yemek bile okadar iyi geliyor ki.
bunları empati yapark değil bizzat yaşayarak söylüyorum. benim eşim de vardiyalı çalışıyor ve annem çok yakınımda. aynı durumdayız ama ben eşimi evimde beklemeyi tercih ediyorum. kesinlikle çok sık gidiyorsunuz annenize bence.

çalıştığım için gündüz uyuyamıyorum malesef.. temizliğimide, evde yemek olmayıncada yemeğimi, hiç birini aksatmıyorum.. zaten arayıp aranmamak utanılcak birşey demedim ben.. sadece kısa ve öz "sayılmak" istiyorum 1 senedir görmediğim şeyi istiyorum.. aradı aramadı konusuda yapmıyorum. aramadığı sürece neden ben arayayım ki. ben sürekli küçüklüğümü yaptım.. eşimim kardeşi benden küçük ve o bile saygısızlık yaparken ben sustum eşim için.. benim eşimin 10-15 gündür vardiya denen birşeyi yok tam gün neredeyse.. 7:30da çıkıyor 22:30 da eve geLiyor Bazen 01:00'i buLuyor.. üsteLik geLdiği Zaman Tok geLiyor ve Birşey yemiyor Direk yatıyor.. anneme bir gün gidip, birgün gitmiyorum zaten gitmediğim günlerse yapıyorum yapacağımı.. evimede alışığım zaten bekarkende oturmuştum orda yabancılık çekmiyorum ne kadarda farklı bir şekildede olsa alışığım.. zorluk çekmiyorum o yüzden.. teşekkür ederim yorumun için..

Son düzenleme:
Back
X