- 27 Kasım 2018
- 36
- 23
- 3
- 32
- Konu Sahibi Bireycitoplumsal
Merhabalar arkadaşlar.Sorunum eşimin ailesi..Eşimle görür görmez birbirimize aşık olanlardanız.Kısa süre içinde evlenmek istedik.Ben o zamanlar işimden istifa etmiştim.Ve çalışırken eğitim ve kişisel masraflarım için kimseye yük olmama adına bir miktar para biriktirmiştim.Ki kozmetik ve giyimde marka Ve kalite takıntısı olan bir insanım.Eşimin o dönem borçları vardı.Ailesi önce bu evlilik için erken olduğunu söyledi sonra kabul ettiler.Ve kayınvalidem durumlarının olmadığını acele evlendiğimiz için pek bir şey yapamayacaklarını söyleyip kendilerini acındırdı.erken dediğim 9 ay da evlendik biz.Eşimin mutlu olması için kayınvalideme gittim geldim sürekli ne altını ne takıyı ne giderleri sorun ettim.Durumları yok dediğim su ;evde bekar olan geçimini sağladıkları biri yok,kayınvalidem emekli olmak üzere kayınpeder hem emekli hem de çalışıyor aylık geliri 9 bin civarında.ailecek gezmeye yemeye içmeye cok düşkünler.Biz ailecek ne takı ne başka bir şey istedik.Siz ne yapmak isterseniz o dedik.Cünkü kadının erkekten sırf evleniliyor diye Ziynet eşyası istemesine karşıyım.Bu süreçte ben üstüme düşenleri birikmiş paramla aldım.Nişan elbisesi ayakkabısı kuaförü nikah elbisesi falan kimseye yük olmadım.Eşim kredi cekti beyaz eşya için,düğündeki takılarla kredi kapatırız dedim.Ailesinün bi müdahalesi olmadı.Etrafa gelin alıyoruz gelin alıyoruz diye böbürlenip ,yani bu geleneksel kafada olup da geleneksel kafanın verdiği erkek tarafı görevlerinin hiçbirini yerine getğrmediler.Halı alınacak ben söyleyecekmişim alın diye hee seye pahalı pahalı deyip ucuz yollu seyler aldık.Perdelere para vermesinler diye bir yakınlarının hediye ettiği hiç tarzım olmayan seylere tamam dedim.Gelinliğüm pahalı olmamasına rağmen kv sıkı bir pazarlık yaptı Ve parasını duyunca suratı düştü.Hepsine tamam dedim.Aslında anlatılacak cok şey var ama kısa kesiyorum.Uzaktan bir komşumuz meğer kayınvalidemin uzaktan bir akrabası imiş.Ve bu akrabaya kayınvalidem su tarz bi şey demiş:”Oğlumuza gelin bulduk,söyle prestijli bir mesleği var Ve de kenarında baya birikmiş parası varmış demiş.Ve ben bunu üstünden 7 ay geçince öğrendim annemden.Ben yersiz yere mi kuruntu yapıyorum ,bu insanlara sinirlenmekte haklı mıyım yoksa ?