Eşimin ailesi beni yolunacak kaz olarak mı gördü ?

Evet yersiz kuruntu.
Ve ayrıca sizin yaptığınızı eşiniz de yapabilirdi,hiç mi ileride yuva kuracağını düşünmedi de kenara para atmadı.
Ailesi yardım etmek zorunda da değil.
Hiç sevmiyorum gelinlerin "damat tarafı bize yardım etmedi bla bla" diye konuşmalarını. Etmek zorundalar diye bir kaide mi var? Etmek isterlerse ederlerdi. Demek ki etmek istememişler.[/QUOT
Evet yersiz kuruntu.
Ve ayrıca sizin yaptığınızı eşiniz de yapabilirdi,hiç mi ileride yuva kuracağını düşünmedi de kenara para atmadı.
Hiç sevmiyorum gelinlerin "damat tarafı bize yardım etmedi bla bla" diye konuşmalarını. Etmek zorundalar diye bir kaide mi var? Etmek isterlerse ederlerdi. Demek ki etmek istememişler.

Evet yersiz kuruntu.
Hiç sevmiyorum gelinlerin "damat tarafı bize yardım etmedi bla bla" diye konuşmalarını. Etmek zorundalar diye bir kaide mi var? Etmek isterlerse ederlerdi. Demek ki etmek istememişler.
Tamam haklısınız etmek istemediler zAten bana şunu yapın vs vs demedim.Aksine kimse bi seu almasın ki sonradan benim evime hayatıma karışma hakkını bulamazlar dedim ama.Benden gelin hizmeti beklemeleri hayatıma müdehale etmek istemeleri ;bu Madden olmasa da maneviyatta beni yolunmuş bir kaz yapar kanaatimce

Ben bu dugun dernek konusuna soyle bakiyorum. Eger aileler evlilik aşamasında elini taşın altina koymuyorsa daha sonra da akrabalik ilişkisi bekleyemez. Ogluyla/kiziyla görüşür ama karsi taraf bayramda gitmese gitmez. Asla kendinizi yipratmayin ve gorusmek istemiyorsaniz kesinlikle görüşmeyin.

Ben bu dugun dernek konusuna soyle bakiyorum. Eger aileler evlilik aşamasında elini taşın altina koymuyorsa daha sonra da akrabalik ilişkisi bekleyemez. Ogluyla/kiziyla görüşür ama karsi taraf bayramda gitmese gitmez. Asla kendinizi yipratmayin ve gorusmek istemiyorsaniz kesinlikle görüşmeyin.
Beni anlayan insanlardan biri sizsiniz.Cok teşekkür ederim.Ama iş eşte bitiyor maalesef eşim de ailesine toz kondurmadıhı ve oraua gitmeyi görev bellediği için boşanma asamasına geldik

Beni anlayan insanlardan biri sizsiniz.Cok teşekkür ederim.Ama iş eşte bitiyor maalesef eşim de ailesine toz kondurmadıhı ve oraua gitmeyi görev bellediği için boşanma asamasına geldik

Aslinda siz baştan iyiniyetli oldugunuz icin böyle oluyor. Biz kadinlar eslerimiz kirilmasin üzülmesin diye en başta her syiş açık açık söyleyemiyoruz ama su da bir gerçek insanin oz anne babasi dahi olsa elinde imkan varken çocuğuna harcamamissa yeri geliyor o cocuk anne babayla iletisimini bitiriyor. Kimse gelinden veya damattan da hiçbir şey vermeden, hizmet/hörmet/fedakarlik bekleyemez. Aslinda bunun ozu ne biliyor musunuz bütün ilişkilerimizde yaptigimiz kadar fedakarlik gormeyince soguyoruz.

Eminim ki eşinizin ailesinin durumu olmasaydi siz bunu umursayacak bir kadin degilsiniz. Umursayacak olsaniz zaten bu sartlar altinda esinizle evlenmezdiniz.

Bundan sonra sizin yapacaginiz dik durmak tercihini esiniz yapacak.

Mesafenizi koruyun, evet. Fakat evlilik gerçekleşirken yaşanan olayları düşünüp , canınızı sıkmayın ve eşinizle bu mevzular yüzünden aranızı bozmayın derim.
Geçmiş mazide kaldı, önünüze bakın. İnsallah borçları kapatır rahatlarsınız bir an evvel.

Bu arada benim eşimin babası da düğünde oğluna verdiği birkaç bin lirayı, borç hanesine yazıp; kuruşu kuruşuna da geri aldı. Sonra da gidip borsaya yatırmış. İhtiyacı yokmuş yani. Ama Ne diyebiliriz ki , para onun tasarruf hakkı onun. Moral bozmaya değmez .

Maalesef karşı taraftan ne koparsak kar mantığı ile bakan insanlar var oysa evlilikte o kişi de sizle aile oluyor. Örneğin o size taktığı takı kendi şanı ile alakalı. Az verelim ama cok alalım diye bir mantik olamaz. Zaten anne ve babasının haksız yonunu göremeyen kişiler yeni bir aile oluşturmayı başaramiyor. Evet her aile evladinin mutlulugunu ister ama kimisi fazla ben'ci

Merhaba canım. Oncelıkle bu durumlara nasıl geldiniz bılmıyorum benzer seyler yasadım ama sizin kadar abartı degil. Sızın kadar elimi tasın altına sokmadım, ve sızın aile kadar uzak durmadı bizimkiler ama benzer deme sebebim su. Benim ailemin gayrimenkul olarak esimin ailesinden kıyaslanamayacak kadar ustunler, ancak esimin babasının meslegı ciddi derecede ıyı bir makam, uni mezunu bir kurumda mudur (devlet memuru degil) eve giren parayı soylemek ıstemıyorum. Bız evlenirken de boyleydı, bız evlendikten sonra da aynen devam ediyorlar.

Bız evlendıkten bir sure sonra komsusu bana hıc bisı yapmadılar, sen nasıl guler yuzlu sun dedı yuzume karsı kayınvalıdem filanda var Soke oldum, takılmadım. Salaklık herhalde, esıme de hıc bahsetmedim. Aradan yıllar gectı ben 7 senedir evliyim suanda (2.evlılıgım) dıger ailede ki cocuklarini ima ederek esıme sen ve x sanslı kızlar zengin ama y ne yapacak dedi. Yuzume yuzume dedıgım gıbı, ben o zaman dedim ki siz benim babamın parasına ortak degilsiniz keza esımde bu mal varlıkları beni ilgilendirir dedım. Utandı.
Bız bunları bir esimle hıc konusmadık, ben dıllendırmedım ama masefamı elbette cızdım. Kaldı ki kendi durumlarında cok ıyı evleri dukkanları yazlıkları arabaları ve cidden baba yıgıt bir para giriyor evlerine. Ha bız bısey goruyor muyuz hayır, Yanı soyle ki benim ailem o kadar nakit alsa bize her ay 1-2 bin lira verir. Benim ailem cok Baska ama babam sag olmasına ragmen abim ve benim mirasımı paylastırdı, siz gencsınsiz size gencken para lazım dediler.(esimin ailesi bunu bilmiyor)

ancak bu sadece bana yapılan bısey mı dıger gelinler ıcın de aynısı olacak mi gorucem zamanla. Benden oyle zırt pırt gitmem beklendi mı bilmiyorum benim ilk evlılıgıde cocugum vardı onun oyun grubu, daha sonra kres ana okul ve ilkokul surecin gecırdım hep cok iyi bahanelerim var Di yani. Siz neden bosanıyprsunuz, bu konusma uzerınden mı?

Maalesef kocam ailesine toz kondurmadığı için boşanma noktasındayız su an.Ama siz dediklerinizde haklısınız.
İşine gelince modern ötesi,işine gelince geleneksel olamazsın ....bunu eşinin ailesinden mal/mülk bekleyen gelin adayları için de .....tüm evlilik masrafını gelinine ödetip misafiri gelince hizmete gelini çağıran kayınvalide için de soyleyebilirim.

Esiniz asla ailesini silmez ne olursa olsun onun ailesi onlar. Siz de ne para biriktirdiyseniz artik aylardir bitmemis ve tum masraflar oradan karsilanmis... Abartiyor olabilir misiniz??

işte paramı ben söylememiştim.Eşimle sevgiliyken kendisi gördü tesadüf eseri çünkü telefonumu karıştırmaya bayılır banka hesabımı gördü.Babkadan para çekerken gördü.
Baştan yanlış başlamış bu ilişki.
Ne demek telefon karıştırmaya bayılmak?
O ister ayılsın, ister bayılsın siz niye izin veriyorsunuz?
Banka hesabınıza kadar tüm özeliniz daha evlenmeden adamın bilgisi dahilinde.
Evlilik arifesinde de 'her şeye tamam demişsiniz' hiçbir talepte bulunmamışsınız.
Verilebilecek her türlü tavizi verdikten sonra,
eş ailesine kızıp sinirlenmenizi anlamlı bulmadım doğrusu.
İnsanların bize nasıl davranacaklarını, bizim onlara çizdiğimiz sınırlar belirler.
Sizin durumunuz ne yazık ki tam bir
'kendim ettim, kendim buldum' durumu, büyük geçmiş olsun.

Ben evlenecek kadar guvendigim bir adamdan banka hesabimdaki parayi saklamazdim. Hayatimi omur boyu paylasmak isteyecek kadar sevip guvendigim birine karsi daha evlenmeden hesap kitap yapmazdim. Yani hesabinizdaki parayi sizde soylemis olabilirdiniz, bir yanlis goremiyorum. Belki bu guven bosa cikacak ama bilemezsin.Surekli supheyle yaklasip niyet okumaya calismak cok stresli bir durum.

Esinizin ailesine neden kizdiginizi cok iyi anliyorum. Bende bu zihniyete cok gicik olurum. Kendilerinden beklenilmesin diye Maddiyat konusunda son derece bireysel olan insanlar, konu iliskilerden kendileri icin maddi/manevi cikara gelince gelenekci oluyorlar. Insan su soruyu sorar tabi, dugunde dernekte hic gelenekci degildin ne oldu simdi gelenekci kesildin? Ayrica anne babalar evlenen cocuklarina maddi manevi yardimda bulunuyorlarsa kendi cocuklari icindir bu, damat/gelin icin zaten degil. Cocuklari icin yapabilecekken yapmadiklari yardimi, cocuklar evlendikten sonra onlardan talep etmeleri bence bir cesit istismar. anne babalarin cocuklarin uzerindeki hakkini kullanmaya girer bu. Ve bunuda hic iyiniyetli bulmuyorum.

Haklisiniz. Ve hakkinizda hayirlisi olsun.

Şu yönden düşünün evet para vermişsiniz fakat kısa sürede hatanızın farkına varmışsınız bu da bir meziyet.Ya hala kaz gibi yolunmaya devam edip ve bu durumda bile mutlu olduğunuzu düşünün.
Bundan sonra kimselere kaptırmayın paranızı kocanıza bile.

Back
X