Esimin ailesi karışıyor

Delibilearasiralafanlar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
616
288
53
Merhaba 7 aydir evliyim. Evlendigim ilk gunden bu yana esimin ailesi surekli karışıyor. Evlerimiz ayri Fakat dedikodulari bana ve esime hakkimda dedigi laflar fazlasiyla yetiyor. Kayinbabam gerekirsr ise de gidemezsin felan yapiyor. Gerekcesi sık sık gorusememizmis.Oysa herhaftanin bir gunu onlardayim geceye kadar . Hamileyim ne yapmalıyım cok sıkıldım bu durumdan

Yaa kusura bakmayin biraz saydiracagim..
Ne sinir bozucu bir durum.. el bebek gul bebek büyüdüğün baba evinde, gormedigin muameleyi gel el evinde gor.. adi üstünde el evi..
Ne demek calisamazsin yaa.. siz evlenmedeb once de calismiyor muydunuz? Cok istiyosalardi calismayan bir gelin alsalardi..

Bende calisiyorum ve ailem sırf kendi ayaklarım uzerinde durayim, ekonomik özgürlüğüm olsun diye ne zahmetlerle okuttular.. sonra gelsin kp olacak adam calisamazsin desin.. oldu cnm gorusemeyizmis gorusmesin...
Sakin isten cikmak gibi bir hataya dusmeyin ( kedi isteginiz disinda) yoksa temelli yerleşirsiniz kp inizin evine

Ne hadsiz münasebetsiz insanlar. Eşini sakın onlara karşı doldurma, onlara önem verdiğini mutlaka belirt ama sizin de bir aile olduğunuzu özeliniz olduğunu daha çok vurgula. Yoksa ters tepiyor vallahi.
Şu çalışmama mevzusuna ayrıca ayarım.
Benim babam hayırsız, annem bin bir zorlukla okuttu beni. Saçımı süpürge ettim derler ya, onun somut örneği annemdir. Şimdi bana diyor ki "evlendin, otur çocuğuna bak, çalışma." Herkesi anlarım da bu kadın nasıl bana "ben ne zorluklarla seni okuttum adam ol benim gibi elin herifinin eline bakma özgür ol güçlü ol" demek yerine evde otur pasifleş der? Neyse kendi derdimle sizi daha da sıkmayayım, Allah yardımcınız olsun, sabır diliyorum.

Merhaba 7 aydir evliyim. Evlendigim ilk gunden bu yana esimin ailesi surekli karışıyor. Evlerimiz ayri Fakat dedikodulari bana ve esime hakkimda dedigi laflar fazlasiyla yetiyor. Kayinbabam gerekirsr ise de gidemezsin felan yapiyor. Gerekcesi sık sık gorusememizmis.Oysa herhaftanin bir gunu onlardayim geceye kadar . Hamileyim ne yapmalıyım cok sıkıldım bu durumdan
Keşke çocuk için biraz daha düşünseydiniz. Her şeyinize karışan insan çocuğu da bahane edip, daha fazla karışmaz inşaallah

Eşin onlara uymuyorsa boşver.
Duyma görme.
Çalışıp çalışmayacağını onlar söyleyecek değil.
Hattta bakacaksanız bize çalışmam daha güzel de geç. :D

Bebegimi istiyorum pisman degilim. Fakat dusuk riskim var anaokulunda istiharet ederek calisiyorum. Neymis oraya gidiyormusum onlarin misafirliklerine gitmiyormusum. Misafirlikte yatma gibi sansim yok anlamiyorlar.

Yuzlerine karsi hakaret edin, kotu biri olun onlara gidince. Ve istemediginizi soyleyin. Kimsenin kölesi değilsiniz.

Onuda yapsam anlamazlar. Ailesiyle Kesinlikle anlasamiyorum hic bir konuda hala yapiskan gibiler. Esimle olan kavgalarimizin tek sebebi onlar komsudan duymuslar. Yine ayni kendileri yonetsin diye diretiyorlar.

Sınırları belirleyin açıkça.
Onlar kim oluyorlar da sizin çalışıp çalışamayacağınıza karışıyorlar?
Tepkinizi şimdiden koyun ortaya.
Yoksa sonra tepenize çıkarlar.

Esim daima ailesinin tarafini tutuyor

Kayınpederiniz hadsiz.
Fakat sizin daha büyük problemleriniz var. Eşiniz adil degil.

Dedikodu zaten çirkin bir şey de, bunun yapılmasına eşinizin razı gelmesi daha çirkin.

Asla geri adım atmayın.
Ya rest çekeceksiniz,
Ya da ömür boyu o dedikodulara, haksızlıga ve çalıştırılmayarak ekonomik özgürlügünüzden de olmaya razı geleceksiniz...

Sınırları belirleyin açıkça.
Onlar kim oluyorlar da sizin çalışıp çalışamayacağınıza karışıyorlar?
Tepkinizi şimdiden koyun ortaya.
Yoksa sonra tepenize çıkarlar.
Koyuyorum fakat esim arkamda durmuyor. Ailemi arayip sikayet ediyorlar (sanki haklilarmis gibi) sozde bizim iyiligimizi en iyi onlar dusunebilirlermis. Daha bisey bilmiyormusuz

Onuda yapsam anlamazlar. Ailesiyle Kesinlikle anlasamiyorum hic bir konuda hala yapiskan gibiler. Esimle olan kavgalarimizin tek sebebi onlar komsudan duymuslar. Yine ayni kendileri yonetsin diye diretiyorlar.

Eşinizle olan kavgalarınızın nedeni ailesi degil, eşinizin kendi anne babadan olusan ailesini secmesi.

Mesela ben size burada bir ton laf söylesem eşinizle aranızı bozmus olur muyum?
O dedikodulardan etkilenmeniz de burada bir üyenin cümlesi kadar evliliginizin dısında kalabilmeliydi.

Eşinizle olan kavgalarınızın nedeni ailesi degil, eşinizin kendi anne babadan olusan ailesini secmesi.

Mesela ben size burada bir ton laf söylesem eşinizle aranızı bozmus olur muyum?
O dedikodulardan etkilenmeniz de burada bir üyenin cümlesi kadar evliliginizin dısında kalabilmeliydi.

Esimde ayni kafadan malesef. Acik net soyluyorum ailesi yüzünden anlasamadigimizi boyle giderse bosanmanin dogru olucagini fakat ne duzeliyor nede birakiyor.

Burda esinin takindigi tavir cok onemli..seni ailesene krsi korumali ve drumu aciklamali ozmn hala anlamiyolarsa yapck bsey yk

Back
X