eşimin ailesindeki cimrilik sorunu, herşeyi bizden bekliyorlar

fecstasy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
645
0
0
İstanbul
hijyen sorunumuzun üstüne bir de cimrilik sorunu patladı bu bayram

orda banyo yapmamız mümkün olmadığı için termal bir otel ayarladık tabi cümbür cemaat gittik biz kendi odamıza onlar kendi odalarına
biz odada havuz fln olunca çok beğendik çok eğlendik 1buçuk saat fln odada kaldık eşimin ailsi ve yeğenleri diğer odadaydı işleri bitmiş bizden yarım saat önce çıkmışlar
çoluk çocuk o soğukta arabanın başında bekliyorlar -eşimin memleketi akşamları çok soğuk olur yorganla yatılır-
çıktık cafede nlara bakındık yoklar arabanın başında görünce eşim babasına kızdı bu kadar insana bi soda bile ısmarlayamadın da soğukta mı bekletiyorsun diye
babasının umursamaz bi üslubu vardır onu takınarak "biz memnunuz hadi öyle de yıkandık böyle de" dedi
o umursamazlık insanı deli eder ya, eşim yol boyunca babasına söylendi annesi de çok yiydi ava bayıldk diye yalanlar uydurarak ortamı yumuşatmaya çalıştı
en son ben dedim "içerde birşeyler içersiniz diye düşünüp rahatça oyalanmıştık hiç soğukta otoparkta dikileceğiniz aklımıza gelmedi valla neyse üşüyenlere geçmiş olsun hadi iyi yolculuklar" deyip kapattım konuyu
insan torunlarına eşine bi bardak çay ısmarlamaz mı ya
küçük şehirde emekli maaşı + 2 kira hem kendi evlerinde kalıyorlar daha n'olsun?
o günden sonra zaten söyledikleri daha çok dikkatimi çekmeye başladı
biz ne zaman gitsek bozulan şeylerden bahsediyordu
ertesi sabah da öyle oldu
buzdolabından ses geldi eşim o ses ne diye sorunca "dolap bozuk makina öldü sayılır kombi desen çoktan bitti senelerdir kullanıldı tabi" diye cevap verdi
eşim "değiştirsenize o zaman" dedi babası da "boynunu büküp nası değiştircez oğlum var mı ki"
eşim kızdı kendine takım çantası almaya abuk sabuk ucuz ne bulursan almaya var da buna mı yok dedi
yine o umursamaz tavırla "iyi peki biz işi bilmiyoz tama peki peki iyi" gibi saçma kelimeler kurarak üstüne tek cümle dahi söylenemeyecek şekilde demotive etti hepimizi

akşam saat 1 olmuş bangır bangır bir ses meğer annem çamaşır yıkamış çamaşır makinası da 10cmlik yüksek bir yerde duruyor banyo zemininde değil makina bozulmuş zıplamaya başlamış ayağı kaymış yükse yerden fln, annemle ben zor tuttuk kapattık hemen
eşim geldi sordu annesi hep böyle yapıyor bu makina dedi sonra yine aynı muhabbet
değiştirsenize
neyle değiştircez oğlum
eşim banyonun karşısındaki odada uyuyn babasına seslendi "değiştirsin işteucuz diye 1tane diş macuu alacağına işe yarasın" diye söylendi, duymazdan geldi bbası tabi ki, eşim de "böyle duymazdan gelir uyursun işte bi işe yarama aman" dedi sonra da odamıza girdik
anneme çok üzüldüm çamaşırlar sıkılmadan ıslak kaldı kalktım annemle onları astık
hep acıklı konuşmalar
işte babam almıyo babam ilgilenmiyo para yok fakirlik çok zor vs vs
halbuki dedim ya 2-3 ay kirasını kenara koysa alır tüm ihe hayır tiyaçlarını ama o cemaate hayır yapacağım diye devamlı oraya veriyor evi rezil gibi babam yapsın diye bekliyor

çok sıkıldım, eşimle konuştum, babamla konuşalım peşnatı biz verelim kalanını kirayla alsınlar dedim
sabah knuştuk ama babası yine fakirlik yokluk muhabbeti yaptı biz de çok üstelemedik

kombiyi biz alacakmışız, babam her sorana oplum alcak dediği için mecbur kaldık daha doğrusu
ama eşimle konuştum, biz de bebek planlıyoruz giderlerimiz olacak istemiyorum artık birşey almanı dedim
beni bu noktaya durumları iyi olduğu halde yokluk fakirlik muhabbeti yaparak emrivaki yaparak acındırarak getirdiler
cidden olmasa hiç düşünmem bugüne dek düşünmeden verdiğim gibi
ama artık az çok evin düzenini biliyorum, 1i öğrencide 1 i ailede 2 kiralık evleri var, oturdukları kendi evleri, zaten küçük şehir herşey ucuz
hep ağzımıza bakmalarından çok sıkıldım
iğne bile götürmek istemiyorum artık onlara
enayi gibi hissediyorum

canin ne yaparsan yap yine de eşinin üzerine fazla gitme, alttan alttan işle yani açıkça söyleme herşeyi.Bak şimdi babasına kızıyor ama sen laf edince bir anda kıymete binivermesinler.Sen yine verici görün ama eşinin gözünü de aç.
Bu arada biz de tatil için senin bahsettiğin gibi bir yer bakıyoruz,rica etsem özelden gittiğin yerle ilgili biraz bilgi verebilir misin,zahmet olacak ama yardımcı olursan çok makbule geçer:78:

orta avrupa mı antalya mı? özelden detaylı olarak yazarım, çok araştırdım gittiğimiz yerleri, gezistesi yapmayı plalıyordum zaten paylaşırım seninle

benim ailem kardeşimi okutuyor ev borcu ödüyorlar babam emekli ve hala çalışıyor annem de sıkıntıya düştükleri zaman evde birşeyler yapar el becerisi kuvvetlidir satar üç beş faydası olur ama hiç yok demezler

hayırseverlik güzel ama önce evinin rızkını çevireceksin di mi
cemaate hayır yapmak için iğne almıyorlar evlerine
bana da birşey almamışlardı ama umurumda olmamıştı
şimdi böyle alttan alttan istemelerinden hoşlanmıyorum

sağol canı ilgilendiğin için teşekkür ederim
senin huzurun açısından eşinin tutumu önemli bence, iş onda bitiyor.Bu cemaatlere yardım edip kendi evine iğne dashi almama sonradan da oğlundan bekleme olayının varlığını eşine benimsetmelisin.

Edit:Konu sahibinin isteği üzerine yorumlara kapatılmıştır(madamiks)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…