Eşimin ailesinden çok soğudum

Feron

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2015
566
255
103
Size danışmak istediğim çok şey var aslında fakat kısaca anlatmak istiyorum. Eşimler 5 kardeşler. 3 erkek 2 kız. görümcelerimden birisi baya büyük uzakta evli. Diğeri benle yaşıt yakın zamanlarda evlendik, küçük büyük pek çok olay yaşandı şu an mesafeli konuşuyoruz. Büyük eltim 5 yıllık evli ve kaynımla sevmeden görücü usulü evlenmişler. Kaynımın aradığı farklı şeyler ve gözü dışarıda birisi. Durum böyle olunca yuvası dağılmasın diye kayınv. ve kayınp. sürekli gelini el üstünde tutarlar bırakıp gitmesin diye.Çocukları da var bunların. Küçük kaynım ise hala okuyor ve nişanlı üstelik okulunu uzattı ve kayınvalide ona bakmak için eşinden ayrı yaşıyor. Sorun şu ki bu kaynın nişanlısı aile tarafından hiç istenmemiş benden önce nişanlanmışlar. Çok fazla olay yaşamışlar. En son geçen yaz ayrılacaklar diye herkes tarafından beklenirken alelacele nikah yaptılar. Kayınvalide sinir krizleri geçirdi. Kız kimseyi takmıyor ve aramıyor. Aile ile bir sürü ağız dalaşına girdi birbirlerine etmedikleri hakaret kalmadı.
Maalesef nikah da yaptılar ve herkes gitmek zorunda kaldı. Şimdi kaynım kızla ailesinin arasını yapmak için taklalar atıyor. Kızı yüceltip diğer gelinlerdeki kusurları annesinin gözüne sokuyor ki bizden soğusun. Zaten beraber yaşadıkları için anne oğlunun ağzının içene bakıyor. Anlayacağınız büyüğün yuvası yıkılmasın diye her ay yanlarına giderler, küçüğün her istediği olur, eşim evlatlık sanki. Ben evleneli üç sene oldu ama daha evime adım atmadılar. Şimdi bazen aradığında kayınv. kızla ilgili yumuşatılmış laflar etmeye çalışıyor onu biz de kabul edelim diye uğraşıyor. Olayın öncesini ve sonrasını gördükçe nasıl bu kadar dönebiliyor insanlar diye aklım almıyor. Kız bu arada eşime ve bana düşman sürekli kendileriyle kıyaslayıp duruyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Tarzlarından tavırlarından sözler verip yapmamalarından ve ikiyüzlülüklerinden yıldım yani. Sadece eşimi ve evimi düşünerek ayakta kalıyorum. Bizleri önemsizmişiz gibi görüyorlar. Evlerine gitmek dahi istemiyorum sizce ne yapmalıyım?

Size danışmak istediğim çok şey var aslında fakat kısaca anlatmak istiyorum. Eşimler 5 kardeşler. 3 erkek 2 kız. görümcelerimden birisi baya büyük uzakta evli. Diğeri benle yaşıt yakın zamanlarda evlendik, küçük büyük pek çok olay yaşandı şu an mesafeli konuşuyoruz. Büyük eltim 5 yıllık evli ve kaynımla sevmeden görücü usulü evlenmişler. Kaynımın aradığı farklı şeyler ve gözü dışarıda birisi. Durum böyle olunca yuvası dağılmasın diye kayınv. ve kayınp. sürekli gelini el üstünde tutarlar bırakıp gitmesin diye.Çocukları da var bunların. Küçük kaynım ise hala okuyor ve nişanlı üstelik okulunu uzattı ve kayınvalide ona bakmak için eşinden ayrı yaşıyor. Sorun şu ki bu kaynın nişanlısı aile tarafından hiç istenmemiş benden önce nişanlanmışlar. Çok fazla olay yaşamışlar. En son geçen yaz ayrılacaklar diye herkes tarafından beklenirken alelacele nikah yaptılar. Kayınvalide sinir krizleri geçirdi. Kız kimseyi takmıyor ve aramıyor. Aile ile bir sürü ağız dalaşına girdi birbirlerine etmedikleri hakaret kalmadı.
Maalesef nikah da yaptılar ve herkes gitmek zorunda kaldı. Şimdi kaynım kızla ailesinin arasını yapmak için taklalar atıyor. Kızı yüceltip diğer gelinlerdeki kusurları annesinin gözüne sokuyor ki bizden soğusun. Zaten beraber yaşadıkları için anne oğlunun ağzının içene bakıyor. Anlayacağınız büyüğün yuvası yıkılmasın diye her ay yanlarına giderler, küçüğün her istediği olur, eşim evlatlık sanki. Ben evleneli üç sene oldu ama daha evime adım atmadılar. Şimdi bazen aradığında kayınv. kızla ilgili yumuşatılmış laflar etmeye çalışıyor onu biz de kabul edelim diye uğraşıyor. Olayın öncesini ve sonrasını gördükçe nasıl bu kadar dönebiliyor insanlar diye aklım almıyor. Kız bu arada eşime ve bana düşman sürekli kendileriyle kıyaslayıp duruyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Tarzlarından tavırlarından sözler verip yapmamalarından ve ikiyüzlülüklerinden yıldım yani. Sadece eşimi ve evimi düşünerek ayakta kalıyorum. Bizleri önemsizmişiz gibi görüyorlar. Evlerine gitmek dahi istemiyorum sizce ne yapmalıyım?

Çok pardon da kaynın sevip kabul ettikten sonra sizin kabul etmeniz ya da etmemeniz çok kaba. Kusura bakma ama siz ne oluyor??

Hep böyle olmamış mıdır zaten ? Değer vermeyen yaranır hiç kafana takma eşine yuvana bak .varsın gelmesinler en azından onların negatif enerjileri olmaz evinde

Ayyy siz niye takıyorsunuz ben onu anlamıyorum ne güzel mesafelıler sana karşı senin evine gelip sana karışsalar daha iyi mi? Sen eşinle evliliğin tadını çıkar yok ona öyle yaptılar buna böyle yaptılar düşünüpte dertsiz başına dert çıkarma.

Pardon ama kaynınız sizin izninizi alacak değil imi evlenirken? Siz kabul etseniz ne olur etmeseniz ne olur?
Yeni gelin kimseyi aramıyormuş haklı ben olsa bende evliliğime engel olan kimseyi aramam.

Tabi ki ilgilendirmiyor bizi fakat olayın içine çekmek istiyorlar en basitinden biz gidip kızla ilgilenelim onun gönlünü yapalım falan filan. ne gerek var yani. Ben bana düşen kısmından rahatsızım zaten. İster sevsin ister sevmesin. ister evlensin ister evlenmesin ama sonuçta bir gün herkes bir araya gelecek o zaman geldiğinde o kişi ile aynı ortamda bulunmak gerer diye düşünüyorum. Sonuçta arkamdan ettiği onca lafı biliyorum.

Tabi ki ilgilendirmiyor bizi fakat olayın içine çekmek istiyorlar en basitinden biz gidip kızla ilgilenelim onun gönlünü yapalım falan filan. ne gerek var yani. Ben bana düşen kısmından rahatsızım zaten. İster sevsin ister sevmesin. ister evlensin ister evlenmesin ama sonuçta bir gün herkes bir araya gelecek o zaman geldiğinde o kişi ile aynı ortamda bulunmak gerer diye düşünüyorum. Sonuçta arkamdan ettiği onca lafı biliyorum.
eşinin üvey evlat muamalesi gördüğünü düşünüyorsun.
Sen de ilgi istiyorsun.
Demiyorsun ki: evimde sağlık, huzur olsun yeter.
Sen evlenirken onların seni pohpohlamasına endeksli mi evlendin?

Olması gereken kadarından fazlasını istemem ben de sana cevap :Evet canım poh poh delisiyim ben. Lafı nerenden anladığını merak ettim :KK70:

Nişanlandım, kaynım ve eltim nişan bohçasını geri göndermişler, kayınvalidemin evinde tesadüfen buldum. Eşime küstüler, bir şey demedim.
Eşim barışmaya karar verdi, ben de konuştum, samimi olmadan (bayramda seyranda iftarda bir araya gelip yüzyüze bakacağımızı düşünerek)
Sonra yine küstüler, düğünüme bile gelmediler.
Sonra yine barışmaya karar verdiler, evime buyur ettim, ben evlerine gittim eşimin yanında.
Sonra bebeğim oldu, o ara yine küstüler.

Görümcemin de buna benzer hikayesi var.

Demem o ki, seninle alakası yok bu durumların. Yani karşı tarafın karaktersizliği ya da çocukluğu, artık ne ad konursa. O yüzden üstüne alınıp üzülme.
Eğer ki eşin bir şey demiyorsa sen de üzülme, seninle alakalı olmadığını düşün hep.
Sizi önemsiz gibi görüyorlarsa ve eşin de bunu kabul ediyorsa yapacak bir şey yok.

Kardeşim eltisi ile kavga etti, küstüler. Benden rica etti ben de facebooktan sildim eltisini.
Sonra eltisi barışmak istedi, barıştılar, ben de konuşmaya başladım, nasılsın iyi misin diye. Çünkü bayramda, iftarda yüz yüze geliyoruz.

Seviyeyi belli bir aşamada tut, çok samimi olma.

Sizi önemsemeyebilirler, ülkemizde normal psikolojide insan az zaten. Evladına hak ettiği değeri veren, abisine, kardeşine hak ettiği gibi davranan, saygı duyan, gerçekten, çıkarsız seven fazla değil.

"Benimle ilgisi yok" de sürekli.

sağlığın, evinde huzurun varsa yapılacak tek şey kendi hallerine bırakmak.

Evlat ayırma, birinin iki kuruşluk iyiliğini göze sokmak için diğerini yerin dibine sokma ne yaygın ne pislik ne... Ne.... :KK62:
Soğumakta geç bile kalmışsınız bence iyi dayanmışsınız :) eşiniz size siz eşinize destek versin, ailesinin o tarz dengesizliklerine karşı size siper olsun, size hak versin gerisi atlatılabilir.. Diğerlerinin yanında he hoş deyin, mesafeli olun, uzak olun, hani böyle yeni tanıştığınız komşuyla tebessümlü şirin şeker yapmacık konuşursunuz ya :KK53:

malesef ailelerinden soğusak da bazı zamanlar bir araya gelip yapmacık maskeler takmak durumunda kalıyoruz
inanın eşimin annesi eşimi aradıgında ya da babası ablası yapmacıklıklarından midem bulanıyor ve kalp atıslarım anında hızlanıyor
onların yalancılıgından iki yüzlülüğünden nefret edıyorum
kayınvalıdem senede bır ıkı kere bize gelır toplasan 3-4 gun kalmaz ama midem bulanıyor o kadar yılısık o kadar yapmacık ki anlatamam içim almıyor ama eşin ailesi atsan atılmıyor satsan satılmıyor

Mesafe

En güzeli kimse ile görüşme mıç mıç olma

Huzurla yaşa

Sana ne büyük eltiye olan pışpıştan küçüğe olan aman da aman diye geçmişi silmeye çalışmasından

Sen uzak ol huzurlu ol o onlara yaranmaya çalışsınn

eltinden sana ne ki?ayrıca arada evlat olunca insan yapmam dediği neler yapıyor kv ne yapsın onun çabası evlatlarının yuvas dağılmasın.sen de bir sorun görmediği için de üstüne düşmüyordur

E gitmeyin ozaman sizde mesafeli olun,
Kv nacizane söylemiş zorunda değilsiniz yani
Ayrıca zamanında yapılan işte geçmişte kalıyor pek ardına düşmeyin
Yani aynı yemeği ısıtıp ısıtıp koymanın anlamı yok bu size zarar.
Zamanında buna benzer birşey yaşadım ben nezaman kv merhaba desem yılda veya ayda birkere evine gitsem olay olurdu
Yapmadığınıda bırakmadı zamanında kv'ye ama ne oldu kv ve kp oğullarını kaybetmemek için gelin hanımı atamazlar bu yüzden barıştılar .Fakat ben nezamn kv ile konuşsam suratı düşer bana arkasını döner aralrında iç savaş başlardı.Bir gün bana dedi ki allah sizinn muhabbetinizi arttırsın gelin kaynana ben aradan çekiliyorum .yani kimse aramasın sormasın bende tam 2 yıldır görüşmem.Kv görüşür banane .Devamlı eterafımda dedikodu olacağına olmasın küs olsun yani.zaten ben uzağım siz iyi olun yeterli DEDİM KV 'deme oldu bitti.Sözünü bile getirmiyor artık yahu gereğide yok .

Aile benim için sadece eşim ve yavrularım.Huzurumu bozmayacaklar ise diğer geniş ailem .Bozanlar olursa nasibini alır oturur,bende görüşmem olur biter.

Mesafeli duruyorum ben de zaten. Bizim evimizde bir sorun olmadığını biliyorlar. Zaten ne zaman arasa oğlunun derslerini ya da gelinle neler yaşadıklarını anlatmaya çalışıyor. Kısa kesmeye çalışıyorum ve eşim 'bizi arıyorsan bizi sor anne onların mevzusunu, dertlerini bize anlatıp durma' dedi. Bu dünyada alttan alma, ılımlı, uysal olma insanlara gelmiyor. Onların hatalar yapmaya hakları var ama biz onları hoş görüp affetmeyi bilmeliymişiz. Suistimal edilmeyen iyi niyet yok gibi neredeyse. Onlardan bir beklentim kalmadı. Eşimin bir sağlık problemi olmuştu bununla ilgili konuşmuştuk kv. ile bana söylediği şu 'Hımm, neyse geçer de ben küçük oğlumda da o hastalığın olduğunu düşünüyorum, işte şöyle şöyle belirtileri var. Bu ne yapacak nasıl halledecek bilmiyorum, oğlum için çok endişeleniyorum' bu sağlık durumuna bile onu sokuyor. Eşimle konuştum kardeşin ve gelininiz annenlerin yanından ne zaman giderlerse ben de onları ziyarete ve kalmaya o zaman gideceğim diye. Önce tepki gösterdi sonra kabul etti. Onlar problemliyi çekmek zorunda ama ben buna mecbur değilim dedim. O da hak verdi. Yapacak başka şey yok.

Yani sizde bi ekşın yokmuş..kv kp digerlerinin sorunlariyla ugrasiyorlar..istiyorsaniz bi sorun patlatin..sizle de ilgilensinler..

Ne güzel sorunumuz yok da kimseye yük olmuyoruz demek yerine sıkıntılı hayatlarin sadece bi artisini görmenize şaşirdim..

Peki senin sorunun ney? Neden kaynanana gitmen icin o gelinin ordan gitmesi gerekiyo?
Sen git kaynanani yine ziyaret et.
Seni neden geriyo bu gelinin varligi?
Ben anlamadim sorunun ney.

Bizde sorunlar yaşıyoruz illa ki ama bunu biz halledebilcekken tüm aileye duyurmuyoruz. Herksin hayatının merkezine konmaya çalışmıyoruz kızlar. Hoş bir sorun olup da istemsiz duyduklarında da ya siz halledersiniz size güveniyoruz diyorlar:KK47:

Back
X