- 20 Ekim 2015
- 566
- 255
- 103
Size danışmak istediğim çok şey var aslında fakat kısaca anlatmak istiyorum. Eşimler 5 kardeşler. 3 erkek 2 kız. görümcelerimden birisi baya büyük uzakta evli. Diğeri benle yaşıt yakın zamanlarda evlendik, küçük büyük pek çok olay yaşandı şu an mesafeli konuşuyoruz. Büyük eltim 5 yıllık evli ve kaynımla sevmeden görücü usulü evlenmişler. Kaynımın aradığı farklı şeyler ve gözü dışarıda birisi. Durum böyle olunca yuvası dağılmasın diye kayınv. ve kayınp. sürekli gelini el üstünde tutarlar bırakıp gitmesin diye.Çocukları da var bunların. Küçük kaynım ise hala okuyor ve nişanlı üstelik okulunu uzattı ve kayınvalide ona bakmak için eşinden ayrı yaşıyor. Sorun şu ki bu kaynın nişanlısı aile tarafından hiç istenmemiş benden önce nişanlanmışlar. Çok fazla olay yaşamışlar. En son geçen yaz ayrılacaklar diye herkes tarafından beklenirken alelacele nikah yaptılar. Kayınvalide sinir krizleri geçirdi. Kız kimseyi takmıyor ve aramıyor. Aile ile bir sürü ağız dalaşına girdi birbirlerine etmedikleri hakaret kalmadı.
Maalesef nikah da yaptılar ve herkes gitmek zorunda kaldı. Şimdi kaynım kızla ailesinin arasını yapmak için taklalar atıyor. Kızı yüceltip diğer gelinlerdeki kusurları annesinin gözüne sokuyor ki bizden soğusun. Zaten beraber yaşadıkları için anne oğlunun ağzının içene bakıyor. Anlayacağınız büyüğün yuvası yıkılmasın diye her ay yanlarına giderler, küçüğün her istediği olur, eşim evlatlık sanki. Ben evleneli üç sene oldu ama daha evime adım atmadılar. Şimdi bazen aradığında kayınv. kızla ilgili yumuşatılmış laflar etmeye çalışıyor onu biz de kabul edelim diye uğraşıyor. Olayın öncesini ve sonrasını gördükçe nasıl bu kadar dönebiliyor insanlar diye aklım almıyor. Kız bu arada eşime ve bana düşman sürekli kendileriyle kıyaslayıp duruyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Tarzlarından tavırlarından sözler verip yapmamalarından ve ikiyüzlülüklerinden yıldım yani. Sadece eşimi ve evimi düşünerek ayakta kalıyorum. Bizleri önemsizmişiz gibi görüyorlar. Evlerine gitmek dahi istemiyorum sizce ne yapmalıyım?
Maalesef nikah da yaptılar ve herkes gitmek zorunda kaldı. Şimdi kaynım kızla ailesinin arasını yapmak için taklalar atıyor. Kızı yüceltip diğer gelinlerdeki kusurları annesinin gözüne sokuyor ki bizden soğusun. Zaten beraber yaşadıkları için anne oğlunun ağzının içene bakıyor. Anlayacağınız büyüğün yuvası yıkılmasın diye her ay yanlarına giderler, küçüğün her istediği olur, eşim evlatlık sanki. Ben evleneli üç sene oldu ama daha evime adım atmadılar. Şimdi bazen aradığında kayınv. kızla ilgili yumuşatılmış laflar etmeye çalışıyor onu biz de kabul edelim diye uğraşıyor. Olayın öncesini ve sonrasını gördükçe nasıl bu kadar dönebiliyor insanlar diye aklım almıyor. Kız bu arada eşime ve bana düşman sürekli kendileriyle kıyaslayıp duruyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Tarzlarından tavırlarından sözler verip yapmamalarından ve ikiyüzlülüklerinden yıldım yani. Sadece eşimi ve evimi düşünerek ayakta kalıyorum. Bizleri önemsizmişiz gibi görüyorlar. Evlerine gitmek dahi istemiyorum sizce ne yapmalıyım?