esimin ailesinden nefret ediyorum!

senin esin en azindan anlamis. benimkinin anlayacagini hic sanmiyorum.
Anlamasi için 9 yılı doldurmak gerekiyor...en büyük etken sok darbesi alması lazim...esimin ailesinin yaptigi gibi en cok istedigi kardesinin dugunuydu kendi menfaetleri icin isyedigi tarihe aldilar...esimde diyo ben artik gondermedigim icin ailem deger vermiyor gondersem benden iyisi yok...malum bizimde artık 3 cocuk...biz kendimize zor yeterken artik onlara veremeyiz...

Ben size cok iyi anliyorum!
Aramasinlar sormasinlar! Senden uzak ALLAHa yakin olsunlar! Neyine lazim sanki onlar? Ne mutlu sana ki ugrasmiyorlar seninle! :KK51:

Evleneli bir sene oldu. Bnim bildigim danatin ailesi bir arar sorar dugunde ne takalim ne edelim diye ama nerdee bir tik yok o larda. annem gilde gururlarina yediremedi sormayi. Ben esime sordugum zaman yok ailemin durumu iyi degil yok soyle yok boyle diyip gecistirdi sanki milyarlar istiyorumm. Durumun neladar kotu olursa olsun sanki bilmiyolarmi koskoca ogullari evlenir iki sene nisanli kaldik biraz bi birikim yapma zamanlari oldu ama yine yok yine yok. eve de hic gelemeyl zaten tek aldiklari bir caydanlikti!
Eşinize daha nisanliyken söylemediklerinizin derdini yasiyorsunuz şu an. Ailesi yapmadiysa eşiniz yaptırsaydı, ailesine tepkisini gosterseydi, hala yardım ediyor eşiniz ve siz ailesine kızıyorsunuz. Birazda eşinize baksanız, nefretinizin tamamı aileye yönelmez emin olun.
Bakın kendimden örnek veriyim, düğün öncesi eve ufak tefek eşyalar taşınırken kayınvalidem aradı eve gidelim birseyler getirdim diye ki kayınvalidemin bana bir zararı yoktur, severim, tamam dedim geldi 2 koli getirmiş bir açtım yemek takımı ve bardak ama kullanılmış belli, hatta eksik vardı tabaklarda, neyse dedim koydum kenara. Akşam eşim geldi bu ne dedi, dedim annen getirmiş eşim kutuyu açtı ve delirdi resmen, bunları niye getirmiş ki bu kadın, sanki ihtiyacımız mı var? Söyleseydi yeni alırdım vs diye.ve çokda utandı benden ozür diledi at istersen bunlari dedi. Akşam eve gidince annesine sağlam söylenmiş. Gerçekten maddi durumları iyiydi, benim ceyizimde 3 takım vardı yemek takımı ama kadın evindeki fazlalığı göndermiş bana. Velhasıl kelam eşim sesini çıkartmasaydı farklı olurdu durumlar. Düğün öncesi beni almaya gelecekler kayınvalidem yol uzun biz gelmesek olurmu makyajim bozulur dedi, ki altında arabası var, kadın gelin almaya gelmeye üşeniyor, eşim geleceksin anne dedi susturdu. Bir daha lafı açılmadı. Ben ses etmeseydim, eşim ses etmeseydi kayinvalidem süsü bozulmasın diye gelin almaya gelmeyecekti ki biliyorum gerçekten saçı makyaji bozulur diye böyle bir talepte bulundu, çok süslüdür çünkü, altında başka nedenler yoktu ona rağmen eşim tepki gösterdi.
Eşinizde bitiyor bazı seyler bunu bilin. Aileye kızın onlarda mükemmel değiller muhakkak ama eşiniz pasif kalmış gecmişte halada pasif kalıyor.

Eşinize daha nisanliyken söylemediklerinizin derdini yasiyorsunuz şu an. Ailesi yapmadiysa eşiniz yaptırsaydı, ailesine tepkisini gosterseydi, hala yardım ediyor eşiniz ve siz ailesine kızıyorsunuz. Birazda eşinize baksanız, nefretinizin tamamı aileye yönelmez emin olun.
Bakın kendimden örnek veriyim, düğün öncesi eve ufak tefek eşyalar taşınırken kayınvalidem aradı eve gidelim birseyler getirdim diye ki kayınvalidemin bana bir zararı yoktur, severim, tamam dedim geldi 2 koli getirmiş bir açtım yemek takımı ve bardak ama kullanılmış belli, hatta eksik vardı tabaklarda, neyse dedim koydum kenara. Akşam eşim geldi bu ne dedi, dedim annen getirmiş eşim kutuyu açtı ve delirdi resmen, bunları niye getirmiş ki bu kadın, sanki ihtiyacımız mı var? Söyleseydi yeni alırdım vs diye.ve çokda utandı benden ozür diledi at istersen bunlari dedi. Akşam eve gidince annesine sağlam söylenmiş. Gerçekten maddi durumları iyiydi, benim ceyizimde 3 takım vardı yemek takımı ama kadın evindeki fazlalığı göndermiş bana. Velhasıl kelam eşim sesini çıkartmasaydı farklı olurdu durumlar. Düğün öncesi beni almaya gelecekler kayınvalidem yol uzun biz gelmesek olurmu makyajim bozulur dedi, ki altında arabası var, kadın gelin almaya gelmeye üşeniyor, eşim geleceksin anne dedi susturdu. Bir daha lafı açılmadı. Ben ses etmeseydim, eşim ses etmeseydi kayinvalidem süsü bozulmasın diye gelin almaya gelmeyecekti ki biliyorum gerçekten saçı makyaji bozulur diye böyle bir talepte bulundu, çok süslüdür çünkü, altında başka nedenler yoktu ona rağmen eşim tepki gösterdi.
Eşinizde bitiyor bazı seyler bunu bilin. Aileye kızın onlarda mükemmel değiller muhakkak ama eşiniz pasif kalmış gecmişte halada pasif kalıyor.

yazdiginizda cook haklisiniz hepsi dogru ama size birsey diyimmi ayni sey benim basima gelse ve ben bunu esime deseydim esim buyuk ihtimal yazik nolmus elonden geleni yapmaya calismis falan filan diye konusurdu. Yani adama gore dunyada sadece kendi ailesi var. tabiiki bu konida esimde de cok suc var onada cok kizginim. ama ben kendimden yola giderek konusuyorum. illerde benimde gelinim olirsa eger oglumun bana yok soyle yap yok boyle yap demesimi lazim. herseyi kendim dusunurum

Tek hatalı olan eşiniz arkadaşım. Eşiniz madem bu kadar ana baba kuzusu olup,yanlışlarını gorup de uyarmamayı seçecekti Evlenmeseydi. Koca dediğinde az hanımının arkasında durur. Hanımını da dinler. Ohhh hanımı ez,kaale alma sizin eşi olduğunuzu bir aile olduğunuzu unutmuş sanırım. Bir hatırlat bacım sen eşine.

Allah kolaylık versin.

Tek hatalı olan eşiniz arkadaşım. Eşiniz madem bu kadar ana baba kuzusu olup,yanlışlarını gorup de uyarmamayı seçecekti Evlenmeseydi. Koca dediğinde az hanımının arkasında durur. Hanımını da dinler. Ohhh hanımı ez,kaale alma sizin eşi olduğunuzu bir aile olduğunuzu unutmuş sanırım. Bir hatırlat bacım sen eşine.

Allah kolaylık versin.

amiinnn tsk ederim haklisin

Evet arkadaslar bende anlamiyorum, ailemden öyle gördüm herkes öyle saniyorum. Benim erkek kardesimin nisanlisi olacak varyaaa annem durmadan arar sorar ihtiyaci varmi yokmu. herseyi dusunur. ama bunlar? Allahtan korkun ya bir aramakla bir gelmekle olurmusunuz. Bi ufak hediye biraz ilgi gösterseniz olurmusunuz. Sanki onlara cokmu ihtiyacim var? Yok, ama insan yinede bekliyor. Dugunden sonra ailesinden bi kac kisi aradi tebrik etmek icin. bir görumcem aramadi sonra biz aradikki hanimefendi bize küsmüs biz aramamadik diye! varmi boyle birsey sanki kendi evlenmis.

aslında hani burda konuştuğumuz şey bişey yapmadı diyoruz ya maddi olarak anlıyo herkes ama öyle değil manevi olarak çok eksik kaldığımızdan herşyi söyler olduk. Dediğin gibi arayıp sorsa kızım nasılsın bişeye ihtiyacın varmı olsa bile insan söyleyemez.Benim de 2 görümcem var büyüğü Allah var çok ii ama annesiyle kardeşinin aklına gidince o da onlara benziyo küçüğü hepsini yönetiyo. Benim istanbulda nikahım oldu eşimin memleketinde düğün nikahıma gelmediler büyük görümcem aradı tebrik etti sağol abla dedim konuşmaya başladık sonra kapttım dedim kardeşin aramadı sonra eşim küçük görümceme söylemiş neden aramadın diye ben konştum ablamla bizim sesimiz aynı ayırt edemedi diye o kadar salağım yani.. Görümcemin birisi benden 4 yaş küçük , nişan alışverişine çıktık o zaman o evliydi eşim bana bişey almak istiyo bana nişan alışverişinde bunu bana almadılar bunu almayın ona diyo sonunda dayanmayıp dedim sana kuma gelmiyorum ben başka biriyle hayat kuruyorum bırak da istediğmi alayım sonra eşine beni şikayet etti o da beni aradı kızıyo karıma nasıl böyle bişey dersin bende mi gözün var :O şok oldum resmen durumu anlattım 4 yıl evleneli adamcağız hala özür diliyo..

Back
X