Eşimin ailesinden soğudum

Sen nasıl dayanıyorsun ya bunlara?
Biri benim bebeğimden "bu" diye bahsedecek, üstüne bebeğimle dalga geçecek. Yolardım yolar. Hem yolar hem evden kovardım koca mevlüt saygı falan dinlemezdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla ne güzel siz cevabınızı çatır çatır veriyorsunuz, görüşmek zorunda kaldığınızda böyle devam edin. Eşiniz için de Allah yardımcınız olsun, erkekler böyle genel olarak yapılan o kadar kötülüğe ya da ilgisizliklerine rağmen ailem de ailem diyebiliyorlar. 💁

Bardağı taşıran son damla anneannenin bu lafi mi oldu cidden? Oyle ise, sen de bi garipsin..
Nasil tanışmaya, istemeye, nişana gelmezler ya? Esin ne yapıyor o arada? Ailen nasil kabul etti? Esin ile senin ailenin arası nasil?

Bunca yapılana ragmen kocanın bebegı alıp seninle kavga etmek ugruna oraya gitmek istemesi? Ailedir tamam da dugunune dogumuna gelmemisler dur bakalım dogacak mi gibi ıgrenc bir cumle kurmuslar. Bebegın daha kirki cıkmadı getiremem demek Varken, kostur kostur gitmesi konuda beni en rahatsız eden yer. Zor böyle cahil insanlarla ugrasmak Allah yardımcınız olsun

Ben esinizin ailesine öfkenmek yerine eşinize öfkelenirim. Şu kendi ailelerine ayar veremeyen, ama eşleri üstüne baskı kuran düdüklü tencerelerine bak. O insanlar size sokakta geçen insanlar kadar yabancı. Ne dertleri varsa kendi aralarında halletsinler. Sahsen adam yerine koymam. Görüşmek de istemem. Esiniz işi kavgaya dökmeye çalışsa agresif karşılık vermeyin.erkekler bunu o zaman bağırıp cararak sizi bastirmak için kullanır. Diyeceğinizi deyin çekilin kenara.

Esin ailesini savunmak icin bahane arkyor gibi. Malesef bizim toplumda kaynanalar torunlarini kendi cocuklarina benzetmek icin yirtiniyor benzeyip benzememsi onemli degil surekli ay ayni babasi der mesela benimii ama alakasi yok benim erkek kardesime benziyor ama bunu bir turlu kabullenemedi. Bos bos konusuyo napalim esimde bikti artik laf soyluyo gene ayni. Sen mesafeni koru cocugu gormek isteyen gelir gorur de goturmemeye calis ne diyim ins esin cok sorun cikarmaz

Eklemeyi unutmusum benim sutum hic gelmedi ve bunu soyluyorum soranlara onlar sutun var mi demeden..neyse goruncemde ogrenmis bunu dun ben kizima mama yedirirken oglunu emdirmek icin yanima geldi. Iste eltimin kizini emdirdim sut kardes oldular bizimkiler bi zehranin kizini da emdir bakalim emecek mi dediler istersen emdirim dedi. Bende benim kizim meme tutuyor sutum yok emdirmeni de istemem dedim sinirlice. Kardesimi kizin basina biraktim ki bu dusuncesini uygulamasin diye. Kimin bu fikri one surdugunu tahmn etmek zor degil hersey o yasli kadindan cikiyor
İyi de bunda kötü niyet yok ki anne sütü faydalı diye emzirmek istemişler sen her şeylerine laf söylediğin için onlar da sana laf sokuyor galiba

Senden çok farklı değilim ama ben görüşmemeyi seçtim bence en doğrusunu yaptım çünkü artık evliliğinde anlamı kalmıyor bi süre sonra

Bazen okurken gerçekten böyle insanlar var mu diyorum. Benim ailem eşimin ailesi hep maşallahlı dualı insanı teselli ederler. Biz üzülmeyelim diye her şeye iyi yönden bakarlar. Nasıl bir gaddarlık bu ya küçücük çocuktan ne istiyon...Neyse zaten çok bir araya gelmiyormuşsunuz zaten arada sırada he deyin geçin boşverin.Ama eşinize yazık o arada kalıyordur .

Umarım yine eskisi gibi olurlar arayıp sormazlar gelmezler size. Yoksa gerçekten işiniz zor bu tiplerle. Eski kadın kafası işte tombiş bebek olsun, erkeğin aile tarafına benzesin vs vs. Oldu canım ya siparişle oluyor zaten bu işler 🤷🏻‍♀️
Bence gerekmedikçe arayıp sormayın 40 yılda bir arayın, aradığınızda gelin falanda derse geçiştirin, 40 yılda görüşün. Eşinize pat pat birşey demeyin çünkü erkekler genelde koruma moduna giriyor anneyi sülaleyi 🤷🏻‍♀️

Bu isteme nisan dugune bebek gormeye gelmeyen aileler bi bana mi garip geliyor🤔 böyle aile mi olur ya hu...ben olsam hayatta görüsmezdim. En onemli zamanlarimda yanimda olmayan insanlarin hayatimda evimde isi ne? Kocan da bi garip. Hala ailem diyebiliyor hayret. Kiz kardesimin esi bahane bulup dugunume gelmedi. Tum iletisimimi kestim. Sonradan evime gelmek istedi yuz vermedim. Asil zamanda yanimda olmali aile dedigin. O zaman yoklarsa sonrasinda ben istemem. Bu konuda cok netim

Eşinizin ailesinden soğumaya hakkınız var bununla birlikte soğuduğum o üçlüye eşimi de dahil ederdim ben olsam.
Asıl kızmanız gereken kişi eşiniz bana göre.

Benim esimin ailesinde de böyle laf sokmaya merakli tipler var. Surekli arayiş icindeler. Mesela ben kimsenin evine mana vermem.herkesin eşyasi bütcesine göre. Fazla incik cıncık seyleride sevmem eşya alirken çalistigim icin kullanisli olmasi tercihimdi. Eger gercekten birseye ihtiyacim yoksa almam.onun yerine ogluma kullanirim. Neyse bur sefer evime davet ettim 1000 tane laf ciktı. Simdi nezaman mevlut okutmak istesem aliyorum elime kitabi kendim okuyorum. Onlara para harcayip doyuracagima o paranin bir kismiyla oglumun sınıf arkadaslarina tatlilar kurabiyeler yapip gönderiyorum kalan parayida bagış yapiyorum.

Merhaba hanimlar konu esimin ailesi ve benim artik onlara tahammul edecek sabrimin kalmayip icimi esime kusup onla dalasmaktan ibaret daha net anlamaniz icin filmi biraz geriye saricam.

Esimle onun ailesine ragmen evlendim ne tanismaya ne istemeye ne de nisanimiza gelmediler. Evimizde 1 igneleri yoktur herseyi evlilik vs her.masrafi esimle yaptik kimseden yardim gormeden istemeden. O zamanlar esim icin katlaniyordum. Evime gelmeleri gitmeleri arayip sormalari isime.burunlarini sokmalari yoktu bu da isime geliyordu. Bu sebepten onlari sevmeye.calisiyordum.aman kaynanam iyi bak karismio.bana.aksine.destekliyor diye.

Hamile kaldim yine bir yardimlarini gormedim. 1.5 ay once dogum yaptim ne hastaneye ne gecmis olsun ne de bebek.gormeye.gelmediler neymis esimin babasi sorun cikariomus.

Basindan beri o adami bana seytan gibi gosterdiler karisini disari birakmayan herkesten kiskanan biri olarak tanittilar ne kadar dogru hala bilmiyorum kaynanam.acilarin kadini modunda zaten.

Esime bebegi getirin ben gelemiorm demis ki daha kizimin 40 cikmamsti basta kabul etmedim ama esim kavga etmeye yeltenince.baktim olmuyor evde huzur kalmiyor kalktim gittim. Ekmeklerine yag surdum

Dun mevlut okuttum en son geldiler ki geleceklerinden umudum da yoktu. Ki umrumda da degildi ben artik bunlara.canimi skmiorm.canimi.sıkan yeni dogmus kizim icin soyledikleri.

Daha ilk hamile oldugumu soyledigimizde esimin ananesi dogmamis cocuga don.bicilmez aman bakalim.dogacak mi diyip.beni sinir etmisti. Esimin teyzeleri de aman dikkat edin hastanede bebegi calarlar demis.esimin dogumdan sonra bebegi hemsireyle 1 dk birakmamasina sebep olmuslardi

Dogumdan sonra esimin tarafindan hastaneye bir ananesi geldi ve bebegi gordugunde ilk soyledigi ay gorumcenin oglu daha buyuk bu ne boyle.cok.kucuk. sinir olmustum ya bi dua et hayirli olsun de yok.

Dun mevlut okuttum ananesi annesi ablasi en son geldiler kuran bitmek uzereydi. Neyse benim yoklugumda.kizin yanina gidip sozde takilarini takiolrdi ben gittigimde. Annesi kizimi gorumceme.benzetio.ki alakasi yok bana benziyor yok inadima.der.gibi defalarca.kizina.benzedigini soyledi. Ananesi ay bu hala kucuk diyip guldu dedim.nasil bir buyume bekliyordun ki birsey bulamayinca.ben bana gulmeyen.bebegi.sevemiorm bak.gorumcenin bebisi.bana guluyor.dedi bende.kizim gordugun gibi uyuyor ne gulmesi bekliyorsun ki ayrica.torununa.cekmis.suratsizlikta bana.cekse guler yuzlu olurdu dedim gectim iceri ya kiyaslama.laf.carpma biktim daha bu baslangic farkindayim ama ben ya dovucem birini ya.kufuru basicam icim baska.turlu rahatlamayacak bir degil iki degil.daha.neler.var da bu benim icin bardagi tasiran son damla.oldu

Bunları bir daha mümkün olduğu kadar evine sokma.. Eşine de ne onlardan haber getirmesini ya da götürmesini iste. Kendisi giderse gitsin... Kadınlar resmen bela, evine sakın alıştırma bunları..

Bebek görmeye gelmemiş bide laf mi söylüyo. Te allam yaa boşverin inanın sonra pişman olursunuz lohusaligimda bunları kafama taktım diye sınır olmayın. Bebişinizin keyfini çıkarın. Güle güle büyütün

Back
X