• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesine karşı mesafeli davranmak için ne yapmalıyım ?

arksan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2011
106
0
66
Giresun
Arkdaşlar 8 aylık evliyim eşimin ailesiyle ayrı şehirde oturuyoruz ama eşimin ailesini sevmiyorum özellikle küçük görümcemden nefret ediyorum ona karşı seviyeli olmak istiyorum zaten arayıp sormuyorum ama oda beni aramıyor abim abim diyor sürekli benim bu evin hanımı olduğumu unutuyor hem görümceme karşı hem eşimin ailesine karşı mesafeli olmak istiyorum ama çok da mesafeli olmak istemiyorum sizce ne yapmalıyım ?
bu arada küçük gömrümcem liseye gidiyor eger bu sene ünv kazanmazssa abisine der ki abi beni dersane ye gönder der zaten şimdiden yolunu yapmaya başladı temelim yok yapamıyorum demeye eşim de sen çalış da bakarız dedi olmazssa BANA SÖYLEMİYOR AMA KAZANMASA YAŞADIKLARI YERDE DERSANE YOK BENİM YANIMA DERSANEYE YOLLAYACAK EŞİME DERSE EŞİM HAYIR DEMEZ 2-3 AY NEYSE AMA BİR SENE KATLANAMAM BUNU GÖRÜMCEMİN DEMEMESİ İÇİN BENİM BİSEYLER YAPMAM LAZIM ONA SEVİYELİ VE MESAFELİ SOĞUK DAVRANIRSAM OLUR MU? ZATEN ÖYLE YAPIYORUM DA ANLAMIYOR GENE ABLACIM FALAN DİYOR DEMESİN BANA YAPTIKLARINDAN SONRA ARKDAŞLAR KAYINVALİDEME VE GÖRÜMCEME NASIL MESAFE KOAYBİLİRİM ?

Arkdaşlar 8 aylık evliyim eşimin ailesiyle ayrı şehirde oturuyoruz ama eşimin ailesini sevmiyorum özellikle küçük görümcemden nefret ediyorum ona karşı seviyeli olmak istiyorum zaten arayıp sormuyorum ama oda beni aramıyor abim abim diyor sürekli benim bu evin hanımı olduğumu unutuyor hem görümceme karşı hem eşimin ailesine karşı mesafeli olmak istiyorum ama çok da mesafeli olmak istemiyorum sizce ne yapmalıyım ?
bu arada küçük gömrümcem liseye gidiyor eger bu sene ünv kazanmazssa abisine der ki abi beni dersane ye gönder der zaten şimdiden yolunu yapmaya başladı temelim yok yapamıyorum demeye eşim de sen çalış da bakarız dedi olmazssa BANA SÖYLEMİYOR AMA KAZANMASA YAŞADIKLARI YERDE DERSANE YOK BENİM YANIMA DERSANEYE YOLLAYACAK EŞİME DERSE EŞİM HAYIR DEMEZ 2-3 AY NEYSE AMA BİR SENE KATLANAMAM BUNU GÖRÜMCEMİN DEMEMESİ İÇİN BENİM BİSEYLER YAPMAM LAZIM ONA SEVİYELİ VE MESAFELİ SOĞUK DAVRANIRSAM OLUR MU? ZATEN ÖYLE YAPIYORUM DA ANLAMIYOR GENE ABLACIM FALAN DİYOR DEMESİN BANA YAPTIKLARINDAN SONRA ARKDAŞLAR KAYINVALİDEME VE GÖRÜMCEME NASIL MESAFE KOAYBİLİRİM ?

Siz bu görümce yüzünden evliliğinizden olacaksınız.

Mesafeli olmak istiyorum ama cok da mesafeli olmak istemiyorum ne demek?

yani aranızda bi sorun varsa eğer senin onları sevmemen dışında o zaman çok içli dışlı olmazsın...
çok uzun oturmazsın..
herşeyi danışmazsın fln...
ama bi sorun yaşadıysanız eğer mesafe koymak daha kolay olur tabi...

Mesafeli davranmak benden çekinsin istiyorum ikidebir abisini arayıp isteklerde bulunmasın istiyorum çünküğ benimde kardeşim var arayıp hiçbis istekte bulunmuyor hala bekar sanıyor..

Mesafeli davranmak benden çekinsin istiyorum ikidebir abisini arayıp isteklerde bulunmasın istiyorum çünküğ benimde kardeşim var arayıp hiçbis istekte bulunmuyor hala bekar sanıyor..

Konuşmayı denediniz mi?

bunu kızla değil eşinle konuşmalısın....

Ne konuşmam benim abim heseyi alır yapar sanıyor bende de dedim bak cnaım dedim abin gene abin değişine birsey yok ama artık biz bir aileyiz kendimize göre duzenimiz var kimsenin hayatına göre şekil veremeyiz yaşam şeklimize herkesin bir duzeni var dedim iki gün sonra gene yanı aynı

ne gibi isteklerde bulunuyor mesela
maddi olarak sizin bütçenizi sarsacak şeylermi
ne sıklıkla istiyor
ayrıca neden görümcenizden nefret ediyorsunuz

Ne konuşmam benim abim heseyi alır yapar sanıyor bende de dedim bak cnaım dedim abin gene abin değişine birsey yok ama artık biz bir aileyiz kendimize göre duzenimiz var kimsenin hayatına göre şekil veremeyiz yaşam şeklimize herkesin bir duzeni var dedim iki gün sonra gene yanı aynı

kızla konuşman bişey kazandırmaz ki
eşinle konuşmalısın

Mesafeli olmanın tarifi olmaz ki.. Aranızdaki ilişkiye bağlıdır, ya samimisinizdir ya mesafeli.. Bunun ayrımını da en iyi siz bilirsiniz..

Bir de söylemleriniz çok zıt.. :19:

1- Küçük görümcemden nefret ediyorum abim abim deyip duruyor benim bu evin hanımı olduğumu unutuyor

2- Görümcemle mesafeli olmaya çalışıyorum ama anlamıyor ablacım ablacım diyor

Demişsiniz.. :53: Kızcağız ne yapsa yanlış oluyor size göre.. :1:

Eşimle de konuştun sen bartıyorusun o daha çocuk diyor ama ben çocuk olduğunu düşünmüyorum cin gibi yeter ki peşimizi bıraksın 3 tane ablası var onların yanına gitsin

yani isteklerinden bahsetsene biraz...
çokmu abartılı şeyler istiyo..
sık sık mı yapıyo bunu....

Eşimle de konuştun sen bartıyorusun o daha çocuk diyor ama ben çocuk olduğunu düşünmüyorum cin gibi yeter ki peşimizi bıraksın 3 tane ablası var onların yanına gitsin

Belki gerçekten abartıyorsunuz. Muhtemelen 17-18 yaşlarında bir kızdan bahediyoruz. Yok facebooktan bana bir şeyler söyledi, yok abisine dersaneye gönder beni dedi vs vs. Köyde mi yaşıyor bunlar da dersaneye gitmek için sizin yanınıza gelecek.

Evet abi bana kitap al ayakkabı al eşortman al dersane ye yollla ki benim yanımda kalacak bir sene ben istemiyorum aynı evde kalmayı neler oluyor diyorum anası ve babası var 3 tane ablası var biri çok zengin alsın vallla bizim borcumuz var evimiz kira ayda 1500 milayr keredi borcumuz var artı kredi, kartları iki kişi çalışıyoruz diye dokunmaz zannediyor

Yani abisine diyecek ki abi dersleri yapamıyorum dersaneye gitmem lazım diyecek benim yan ıma gelecek abisinde hayır diyemeyecek 2-3 ay neyse 1 sene çekemem

bu faceye eşinizle boy boy fotolarını koyan görümce değil mi? facede vakit geçireceğine derslerine çalışsın. ama ona hava hoş tabi, çalışmıcak kazanamıcak, hem yeni bi şehre gidecek hem dersaneye, ortamı değişecek ohhh tatil gibi. o küçük uyanığın size bunu da yapmasına izin vermeyin. eşinizde konuşun tatlı dille.

mesafeli olmak sizin bunu hangi anlamda istediğinize bağlı..istekleriniizi anlatmakta kendinizi ifade edemediğinizi düşünüyorum..önce kendinizde bir tutum oluşturun,isteğinizi iyice tartıp şekillendirin..asıl isteğiniz mesafeli olmak değil,görümcenizin yanınıza gelmemesi herşey güllik gülistanlık olsun ama bizden birşey istemesin..sizin bütçenizi çok sarsacak bir isteği olduğunda abisi zaten yapamayacağını dile getirir..imkanlar dahilinde abisinden birşey istemesinde bir sakınca yok..bu duruma bu kadar takılı kalmayın,.. sizde kalıcı olması durumu konusunu görümcenizle,kayınvalidenizle değil ciddi olarak eşinizlle görüşmeniz gerekir.. abi-kardeş ilişkisine olumsuz yönde karışmayın..unutulmaması gereken bir nokta varki gün gelir düzen ters yönde, roller karşilikli olarak değişebilir..

Siz istediginiz kadar mesafe koyun. O zaten abisini muhattap aliyor sizi degil.

Ne yaparsaniz yapin, elini abisinin uzerinden cekmeyecektir.

Yazin bir yere..

Back
X