Eşimin ailesine nasıl davranmalıyım:(((

aslan123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2012
16
0
36
Bursa
daha öncede yazmıştım ama ben 7 aylık evliyim 3 sene flört ettim eşimin ailesiyle altli ustü oturuyoruz.ve işlerimiz biir .eşimin dün hafta tatiliydi ve biz çarşıya pzara gezmeye gitmek istedik biz ilçede oturuyoruz 45dk.uzaklıkta ile gitmek istedik benım ailemde orda,bundan 1 ay önce gidelim dedik eşimin babası izin vermedi gitmedik bir hafta tekrar cizin aldı esim gene izin vermedı 1 saat sonra kendılerı gittiler karı koca diğer hafta dukkan acıktı gene gidemedık iş olmamasına ragmen izin vermedi.Ve bu hafta eşim gene izin almak için gittmiş babasının yanına tabiki gene izin vermemiş .herseferınde izin almak zorundayız.biz gidiyoruz haberın olsun diye bişey yok gidebilirmiyiz dıyoruz.ve izin vermeme sebebi borçlarımız var gidemezsiniz harçamaları kıscanı<z hıç bı harçanma yaptığımız yok.ve eşim 5,30da dukkanda oluyo ve biliyoıki işler ii ondan para isteyende yok sadace bu neyse

eşim biz gitcez herşeferınde böyle yapıyon falan dıye ufak yollu tartışmışlar.bunlar cuma gunu oluyo daha önce kardeşi var eşimin ona soyledık biz gezmeye gidebiliriz kayınvalıdemınde gunu vardı akşam yapıyo gunu erteleyelım dıye eşim konuştu neyse cuma gunu eşim kayınvalidemı arıyo anne biz gezmeye gitcez yarın gunu iptal edelim diye direk babandan izin aldın mı diyo aldım falan ben gunu iptal edemem size gezme lazım siz gezmeye gidin dıyo .sonra yukarı ben cıktım kaldıl mubareklerdım elini optüm zaten ayıp olcak belki ama köpek gibi suratı hiç bozmadan kendımı güzelce aynne biz yarın gezmeye gidelim dıyorum arkadaşlarını arıyamda ya bırgun sonrakı akşama alalım dedım hayır arayamam dedi ben zaten 4 kışiyi arıcaz bende olmak istıyorum arayıverem ben dedım hayır dedi sonra madem ben tatlılarınızı akşamdan yapayım dedım akşamdan tatlımı yapılır dedı bişey olmaz dedım hem tatlşı içiniçeker daha gzel olur böyle ikna etmeye çalışıyorum gerek yok görümcemın adı ayşe ayşe varya biz yaparız dedi .sen bilisin dedım indım aşağı.

sonra kayınpeder geldi kayınvalidem adama bir bağırıyo ama sen neden izin verdın izin vermeseydın gidemezlerdi onlar benım yarın gunum var ne yapcam ben ayşede bunalıyo her seferınde ne yapcam diye neyle gitcekler banalım izin vermıcektınde bi duysanız dehşet bağırıyo normalde kayınvalidem o kadar sessiz ezilen bi kadın gibi görünüyokı şaşırdım şok oldum ya mahalledeki insanlar falan onun hep sessiz sakın kımseye karıışmaz öyle biliyo.köpeğimiz var bizim bahcede gece ona bişey olmuş kayınvalıdem aşağı ınmiş yukarı cıkarken biz duydum arkadan eşim hemen ustkata cıktı ne oldu demeye kapıyı açmadılar dışardan sesler duyuluyo ayak seslerı kapı sesleri kapıyı acmadılar ayşeye mesaj atıyoz cevap yok arıyoz cevap yok kimse konuşmuyo şimdi ne yapcamı nesıl davrancamı bilmiyorum.nasıl davranmam en mantıklı olur bunda bu kadar buyutulcek bişey yokki eşimin ailesi genç annesi babası yaşında biz 23 yaşındayız .nasıl davranmam gerekiyo akıl verın eşimle babası aynı yerde çalışıyo ödü kopuyo .gezmeden aldıklarımızı eve çıkartamadık görürler diye annemın evi var burda orya bıraktık düşünün bu kadar vahim durum ne olur akıl verın

Allah sabır versin sana canım böyle düşüncesiz insanlardan nefret ederim çok yüz vermeyin sizde konuşmuyosa konuşmasınlar sizinde bir hayatınız var çocuk yaparkende soracak mısınız izniniz var mı diye

Allah sabır versin sana canım böyle düşüncesiz insanlardan nefret ederim çok yüz vermeyin sizde konuşmuyosa konuşmasınlar sizinde bir hayatınız var çocuk yaparkende soracak mısınız izniniz var mı diye

eşim diyorum bizde davrımızı belli edelim diye onada kıyamıyom sürekli beraberlerle ya o zaman daha çok sorun yapcaklar uzucak iice diyo bilmiyorum ne yapcaz

Rabbim yardımcın olsun canım ınsallah hersey düzene girer ama unutmaki kaynana kaynanadır takmamak gerek okadarda aynı binada olup yüzyüze bakmanız kötü olmuş elimizden gelen birseyde yokki yardım edelim sen o tatlı canını sıkma yeter herkezin karakteri farklıdır :54:

dinsizin hakkından imansız gelir amma velakin eşiniz 5 yaşında galiba...eşinizi büyütmeye çalışırken bir bakmışsınız ömrünüz geçmiiiş gitmiiş...

bu devirde hala eşinin ailesiyle dip dibe oturmayı kabul edenlere hayret ediyorum kusura bakmayın çok özür dileyerek yazıyorum ama hangi devirdeyiz?

dinsizin hakkından imansız gelir amma velakin eşiniz 5 yaşında galiba...eşinizi büyütmeye çalışırken bir bakmışsınız ömrünüz geçmiiiş gitmiiş...

bu devirde hala eşinin ailesiyle dip dibe oturmayı kabul edenlere hayret ediyorum kusura bakmayın çok özür dileyerek yazıyorum ama hangi devirdeyiz?

Hislerime tercümann olmussun aynenn öyleeee erkegin aileye bagımlılıgıda hiç çekilir bi durum degil.. :34:

benim annem de biraz kötü bi kaynanadır yani yanlış anlaşılmasın ben bekarım ama annem abimin eşine biraz gıcık davranır ayrı oturmalarına rağmen.ama ben mümkün olduğunca orta yolu bulmaya çalışıorum anneme yanlış yaptığını söylüyorum.bak ben de evlencem bana da senin yaptığın gibi yapsalar üzülmezmisin diyodum.abimin eşine takma kafana onun huyu hep öyleydi sana özel değil idare etmeye çalış üzülme falan diyorum.annem de artık yavaş yavaş yanlış yaptığının farkına vardı.senin görümcen nasıl bilmiorum ama görümceye de biraz iş düşüyo burda

benım en nefret ettıgım seylerı yazmıssın varya...bırkere sız basta yanlıs yapmıssınız neden kaynananın alt komsusu oldunkı ev mı yok tu koca ılcede eşın de baska bı işte calısabılırdıı arayada mesafe koyardınız olur bıterdı ayrıca sızın gezmenıze falan ne curretle karısabılırler yanı aılenın yanına gıtmene ne karısabılırler.. bence sen ordan baska bı ev bul taşın... eşinde baska bı iş bulsun bunlar cok zor şeyler deıl.... sende araya mesafe koyarsın olur bıter onların nazını cekmek zorundamısın kimkı yanı onlar

canım benim nasıl merhametsiz insanlarmış bunlar yaa üzüldüm senin adına ama mesela eşin babasının yanında çalışıyo ya başka bi iş bulsa bence bu sizin için daha rahat olur ve en azından kimseye hesap vermek zorunda kalmazsınız rabbim yar ve yardımcınız olsun

şuan resmen şoktayımm....ilk gideceğinizden beri izin istiyorsanız bunun önünü kesemezsiniz artık...zaten eşiniz orada yapmış hatayı ilk..7 aylık evliymişsiniz ailenize kaç defa gidebildiniz...çok anlayışsızca yaa.allah yardımcısı olsun hepimizinnn:43::43:

Kızım işin zor şu laptopcu kocalardan şikayet edenler haline şükür etsin bu yaşlı insanlar 2nizi ellerinde oyuncak yapmışlar vicdansızlar bu sizinki evlilik değil çile bülbülüm çile pek onlara acımayın bunlar yaşlıyız ayağına yatıp egoistçe size halen çocuk muamelesi yapıyorlar yazıklar olsun onlara !

benim annem de biraz kötü bi kaynanadır yani yanlış anlaşılmasın ben bekarım ama annem abimin eşine biraz gıcık davranır ayrı oturmalarına rağmen.ama ben mümkün olduğunca orta yolu bulmaya çalışıorum anneme yanlış yaptığını söylüyorum.bak ben de evlencem bana da senin yaptığın gibi yapsalar üzülmezmisin diyodum.abimin eşine takma kafana onun huyu hep öyleydi sana özel değil idare etmeye çalış üzülme falan diyorum.annem de artık yavaş yavaş yanlış yaptığının farkına vardı.senin görümcen nasıl bilmiorum ama görümceye de biraz iş düşüyo burda

kesinlikle katılıyorum

anladığım kadarıyla bir dükkan var ve bu dükkanı birlikte işletiyorlar
kazanılan gelir de ortak sanırım
eğer öyleyse size karışma haklarının olduğunu düşünüyorlar ama yanlış:20:
ayşe de onlar gibi mi
yani abisiyle seninle arası nasıl bence o annesiyle konuşup orta yol bulabilir
ayrıca seni ailene göndermeme gibi bir hakları asla olamaz bu çok yanlış
peki annen seni etkiler mi şöyle yap böyle yap diye olumsuz yönde
belki de annenin seni olumsuz etkilediğini düşünüyorlarsa da böyle bir yol seçmiş olabilirler

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun. Bence hiç gidip de tatlı yapayım falan diye üsteleme, suçlu gibi davranma, gezip tozmak senin de hakkın. Küçük yaşta evlenince insanlar mecburen aileye bağlı kalıyorlar. Üstüne alınma canım ama böyle erkeklere çok kızıyorum. Anne-babana sözünü geçiremiyorsan, eşini koruyup kollayamayacaksan, özel bir hayatın olmayacaksa ne diye evlenip de elin kızının hayatını cehenneme çeviriryorsunuz ki. Benim kardeşim de babamla birlikte çalışıyor, daha askerden geleli 2 sene oldu, birikim yok bişe yoktu evleneceğim diye tutturdu. Vazgeçiremedik beyefendiyi evlendi, annemler de mecbur yanlarına aldılar çünkü ayrı ev açacak durumları yoktu. Şimdi babamdan para istemek zorunda kalıyorlar. Onun da borçları var keyfi gelirse veriyor parayı. Üstelik hallerine bakmayıp bir de çocuk yapmaya karar verdiler, gelin hanım hamile. Kızı çok seviyoruz, sessiz sakin, annem arada iş yapmayı bilmiyor diye kızmaya kalkıyor ablamla benden yüz bulamayınca susuyor hemen. Allah sizinkilere de vicdan versin, az dilini çıkarsan dize gelirler ama boşver sen takma kafana, eşin yanındaysa bugünler çabuk geçer.

takmıcaksınız siz ne kadar üstlerine düşerseniz afedersiniz bir arafları herzaman kalkar her seferinde dahada kalkar duymamak en iyisi eğer sizin onlarsızda yapacağını anlarlarsa birşey diyemezler çünkü işler bir bize muhtaç gibi düşünüyorlar sizin insanlığınızı düşünen yok küçüçük yerde kimse eşinin yaptığınıda yapamaz bence kesinlikle aldırmayın hiçbirşey olmamış gibi davranın siz ne kadar takarsanız okadar ezilirsiniz bu insanlık abideleri tarafından

Allah yardimciniz olsun ama SIZ kendiniz kasinmissiniz...
Bu ne böyle cocuk gibi anne den babadan izin almak? Lavaboya gitmek icinde izin aliyormusunuz? Nedir bu Allah askina neden ezdiriyorsunuz kendinizi..

Durumunuz varsa hemen baska bi is bulun ve aninda ayrilin o evden..
Köle hayati gibi.Cocuk yapalim dersiniz kayinbaba istemedi diye yapmazsinizda ilerde

gideceğimiz yerde ailem var demişsin sanırım git ve bir daha dönme

Back
X