Esimin ailesini gormek bile istemiyorum :(

kp lafına çok takılma benimkide öyleydi fazla yakın görüyor olabilir seni. ama kv konusunda eşin de arkandaysa taviz verme evin ayrılmış zaten asla karıştırma ben öyle uygun gördüm ben öyle beğendim de. bi de çok takma şöyle düşün akşam olunca nasıl olsa gidecek o yüzden bırak takma kafana o bu yaştan sonra değişmez

O yolu kapatın eşinizde hazır size hak veriyorken. Çok akıllı sanıolar kendilerini çirkeflikyapın.net

Geçmişi düşünüp birsey yapmadılar falan gibi bir düşünce sizi cok yipratir. Geçmişi unutun. Ama suan sizin elinizde. Evimin esyasinin yerini degistirmeyin burası benim evim ve ben böyle seviyorum demelisiniz. Ya da mevlidi begenmemisse yardiminiz dokunma bari elestirmeyin diyebilmelisiniz. Eşinizin tepkisi ne olur? Destekler mi sizi? Bunları siz daha iyi bilirsiniz.

Ya soyle soyliyim. Biz evimize tasindigimizda esimin dedesinin bir mulku vardi. Imar girecek oraya herkes onu bekliyor. Kp arkadaslari ona dediki oglun evi kendi kendine aldi onada pay vermelisin digeriyle ayni tutmalisin. Kp dediki napiyim banami aldi? Dedi. Ama 5 kurus faydasi hic olmadi. Hatta evimin banyosuna lamba almıştım buna gerek yok dedi gitti evine goturdu. 3 kurusluk seylere itimat eder. Her geldiginde evime birsey yapmak istiyor kendi zevkine gore 40 kerede soyler sagol baba gerek yok yada ben o sekilde kullanmıyorum dedigimde surekli niye niye diyip duruyor anlamiyor.

Neden eşin dengelemiyor ailesini? Bunu sen görüyorsan eşin de görmeli, çeneleri için bir şeyler yapmalı, sen bir şey yapamazsın yaparsan da kötü olursun. Eşinin işi kendi ailesini düzeltme işi, evlendiniz sonuçta evliliğini de koruyabilmeli ve sahip çıkmalı... Yoksa yaş o iş...

Aslinda goruyor. Daha yeni tabii. Cunku tek maasa kaldiginda Kimsenin ona fayda olmadigini gordu. Sadece lafta olmadiklarini gordu. Ama hicbirzaman oturup konusmaz boyle seyleri. Cok kiziyor arkalarindan ama yuzlerine gelince babacim babacim.

Ailene ettikleri lafı falan bilemem ama insanları sevip seçmene maddi temele dayandirmamak lazım, atıyorum düğün dernek zamanı herseyinizi onlar yapsa çok mu sevecektin, ya da fakir olan insanların sevilme ihtimali yok mu

Ben bunlari dusunseydim esimle evlenmezdim. Cok yanlis anlamissiniz. Mesajlarimi net okusaydiniz; diyorum ki bu kadar laf soz olmasa zaten takilmazdim alinip alinmamasina bazi seylerin. Ama arkadan oyunlar cevrilince hic oyle olmuyor. Isteme aksamindan bir oturacaginiz konusu acilip yatak odasını sizin yapmaniz lazim ama bir oturcaklari icin biz alacagiz diyip ve borcunu evlendikten sonra esimle ikimiz odediysek? Hos birseymi bunlar.

Kp ne diyor kadin sanki. Ben olsam. X baba sen tecrubelisin galiba derdim ve gülerdim. Mesafe koy. Birşey getirirse getirmeyin biz de de var deyin. Bir iki kez onlar gelmeden dolabi doldur. Birşey getirirse ayy bizde de var yiyemeyiz ya götür yada çope gidecek de. Yok felan derse bass çöpe. Benim de kv dem eline geçen bez parçasinı dahi getirdi yada gönderdi. Bir gun sinirlendim bastim çöpe bir tane de yine büyük bir kilim tarzı birşey verdi ısrarla götür diye. Ihtiyacım yok doyorum olursa yeni alırım yok yok. Aldım onun evinde bir yere sakladım. Eşime de söyledim.

Kendi evimize cikacagimiz zaman eski kirik mandallari vardi israrla verdi cok pahali cunku asla alinamaz bisey ya. Mandal dedigin kac paralik sey. Alip atiyorum ama gunaha sokuyor beni

Kendi evimize cikacagimiz zaman eski kirik mandallari vardi israrla verdi cok pahali cunku asla alinamaz bisey ya. Mandal dedigin kac paralik sey. Alip atiyorum ama gunaha sokuyor beni
Gözünün önünde at bir daha anlasin. Ben evde kötü eşya kullanmıyorum da diyin.

Kusura bakma ama kabahatin buyugu sende ve tepkisizliklerinde.En buyuk hataniz da beklentilerinizle baslamis.Onu almadilar bunu almadilar sunu almadilar.Almazlarsa almasinlar daha iyi.Minnet etmeye zorunuz olmayacak.Dugun bayram etmen lazim.muhtac degilim onlara diye.Sen ne kadar muhtac pozisyona sokmussun kendini ki sana copluk muamelesi yapiyor bu insanlar.Oradan anla bari biraz.Ama dedigim gibi sen hep beklenti icinde oldukca curuk elma da getirirler , kokmus tavuk da.Bak ben buyuk konusmayi sevmem ama biri bana kokmus tavuk getirecek var ya vay haline diyorum baska da bisey demiyorum.Ne cesaret ne had ne munasebet ?
Bir defa sen kendine yetmeyi bileceksin ne laf soyleteceksin ne cop olacaksin.Onlara sorsak neler anlatirlar .Sayemizde karinlari doyuyor demezlerse sasarim.Getirdikleri seyleri atsana gozleri onunde copun icine.Cop bu ya ayip be bile diyemiyorsun.Sen kendine kiymet vermiyorsun elden sana kiymet vermesini bekliyorsun.Daha coooooook beklersinnnn.Dost aci soyler.neyin neden oldugunu anlayin once.Sonra da kendinizi duzeltin ki boyle seyler yasamayin.ben bir kadin olarak utandim bu yasadiklarinizdan.

Kusura bakma ama kabahatin buyugu sende ve tepkisizliklerinde.En buyuk hataniz da beklentilerinizle baslamis.Onu almadilar bunu almadilar sunu almadilar.Almazlarsa almasinlar daha iyi.Minnet etmeye zorunuz olmayacak.Dugun bayram etmen lazim.muhtac degilim onlara diye.Sen ne kadar muhtac pozisyona sokmussun kendini ki sana copluk muamelesi yapiyor bu insanlar.Oradan anla bari biraz.Ama dedigim gibi sen hep beklenti icinde oldukca curuk elma da getirirler , kokmus tavuk da.Bak ben buyuk konusmayi sevmem ama biri bana kokmus tavuk getirecek var ya vay haline diyorum baska da bisey demiyorum.Ne cesaret ne had ne munasebet ?
Bir defa sen kendine yetmeyi bileceksin ne laf soyleteceksin ne cop olacaksin.Onlara sorsak neler anlatirlar .Sayemizde karinlari doyuyor demezlerse sasarim.Getirdikleri seyleri atsana gozleri onunde copun icine.Cop bu ya ayip be bile diyemiyorsun.Sen kendine kiymet vermiyorsun elden sana kiymet vermesini bekliyorsun.Daha coooooook beklersinnnn.Dost aci soyler.neyin neden oldugunu anlayin once.Sonra da kendinizi duzeltin ki boyle seyler yasamayin.ben bir kadin olarak utandim bu yasadiklarinizdan.

Beklenti icinde olsam herseyi kendimiz yaptik demem. Bir ev almaya cabalamam. Beklenti dedigimiz seyler adetten kastim. Mesela kinanizda kuafore goturulmek yada ne bileyim bunun gihi seyler. Bunlarin bile cok gorulmesi. Yani minnet etmis olsam yapmalarini beklerdim boyle bir beklenti icine girmedim kimsenim yapmaya yanasmamasindan dolayi kendin yapiiorsun zaten. Boyle seyler soz konusu olmadi maalesef. Ama ben düzenimi kurdum evimi duzdum vs vs herseye en basindan karismalari sorun. Tekrar soyluyorum bu kadar laf soz olmasaydi yapip yapmadiklari bu kadar gozume gorunmezdi. Eski seylerini getirme konusuda soyleki yuzlerce kez soyledim insan gibi getirme diye esimede kac kere soyledim en son getirdiginde de yine son kez soyledim bundan sonrasina bakicam artik eger bu sefer de getirirse tavrim daha sert olcak

Alırken söyle. Ben bunu atarım evde çok var zaten de. Kırık olduğunu da söyle.

Çok takmıyorum ben böyle şeyleri, içime değil, arkama atıyorum gidiyor. Eşim de anlayış gösterir bir iki söylenmeme, şakalaşırız. Ben onun ailesine saygılı davrandığım müddetçe takılmaz. Taksaydım, sinir küpü olurdum.

Bir akrabası var eşimin, yakınımızda oturuyor. Ben de şu sıralarda büyük temizlikteyim. Temizlikçi geliyor, beraber odaları yapıyoruz, duvar, dolap, kapı, pencere..tutturdu, o gelmesin ben geleyim. Bezi 1-2 sıkıp elime tutuşturacak, biliyorum. Zaten hasta, yapması da mümkün değil. Ama yok, illa konuşacak. Tatlı tatlı dinliyorum, yok, olmaz diyorum, bırakıyorum. Dolaplarımı boşalttıkça, işe yaramayanları çöpe atıyorum. Kapının önüne çıkarıp akşam atıyorum. Uğrar ayak üstü, o çöpleri illa bir karıştırır. Ya ne kadar ayıp aslında. Ben zaten gösteriyorum atmayacağım ama kullanmadığım şeyleri kullanır mısın diye. İşime yarasa bile, başkasının çöpü karıştırılmaz bence. Fakat üstüne gitsem, gereksiz yere benim canım sıkılacak. Sallıyorum, ben işime bakıyorum.

Böyle küçük şeylerle uğraşmayacak kadar değerli benim zamanım ve psikolojim.

Artık mesafeni koy bende tüm bunlara göz yumdum ama suan ne arıyorum ne soruyorum onlar ararsa konusuyorum mesafeli daha iki yıllık evliyim hepsini bende yasadım halada yasıyorum sürekli para istemeleride cabası ama takmayacaksın esin sana hak veriyorsa sende onu anla ona şilayetlenme

Alırken söyle. Ben bunu atarım evde çok var zaten de. Kırık olduğunu da söyle.

Anlamiyor canim benim kac kere soyledim. Hala toplayip toplayip geliyor. Koridorda avizeleri vardi kp bile al sok bunu gotur diyor. Kii ben evime nasil esyalar aldim cok para verdim gozleri kor mu anlamiyorum

Çok takmıyorum ben böyle şeyleri, içime değil, arkama atıyorum gidiyor. Eşim de anlayış gösterir bir iki söylenmeme, şakalaşırız. Ben onun ailesine saygılı davrandığım müddetçe takılmaz. Taksaydım, sinir küpü olurdum.

Bir akrabası var eşimin, yakınımızda oturuyor. Ben de şu sıralarda büyük temizlikteyim. Temizlikçi geliyor, beraber odaları yapıyoruz, duvar, dolap, kapı, pencere..tutturdu, o gelmesin ben geleyim. Bezi 1-2 sıkıp elime tutuşturacak, biliyorum. Zaten hasta, yapması da mümkün değil. Ama yok, illa konuşacak. Tatlı tatlı dinliyorum, yok, olmaz diyorum, bırakıyorum. Dolaplarımı boşalttıkça, işe yaramayanları çöpe atıyorum. Kapının önüne çıkarıp akşam atıyorum. Uğrar ayak üstü, o çöpleri illa bir karıştırır. Ya ne kadar ayıp aslında. Ben zaten gösteriyorum atmayacağım ama kullanmadığım şeyleri kullanır mısın diye. İşime yarasa bile, başkasının çöpü karıştırılmaz bence. Fakat üstüne gitsem, gereksiz yere benim canım sıkılacak. Sallıyorum, ben işime bakıyorum.

Böyle küçük şeylerle uğraşmayacak kadar değerli benim zamanım ve psikolojim.

Sadece kv kp degilki esimin babannesi ve halasi basta geliyor. Sulalece bizde gozleri esim ailede kimse kendi basina birsey yapmadi ondan diyor. Yani biz kendi kendimize ev aldik ya cekemiyorlsrar diyor

Artık mesafeni koy bende tüm bunlara göz yumdum ama suan ne arıyorum ne soruyorum onlar ararsa konusuyorum mesafeli daha iki yıllık evliyim hepsini bende yasadım halada yasıyorum sürekli para istemeleride cabası ama takmayacaksın esin sana hak veriyorsa sende onu anla ona şilayetlenme

Bende oyleyim ozellikle bebek olduktan sonra. Hic aramadim sormadimda cunku ben hamileyken esim uzakta calisiyordu onun icin kv ile kp bana hic gelmediler ama esim yakinimiza geldi calismaya surekli bendelerdi. Bic arayip sormama ragmen geldiklerinde bir gor sanki hic bizden gitmiyorlar gibi siki fiki nubabbet etmeye calsiyorlar.

Zaten valize genel olarak gecelik ve ic camasiri konulur diye biliyorum . Acaba sizi valiz duzerken gorunce onlari koydugunuzu akil edemiyor mu ? Bunlar birazda karismak icin karismak sanirim .Sizi evlenirkende sevmiyorlarmiydi? ogullarina karsida uslup olarak boylemiler? Baska erkek evlatlari var mi onlarin evliliklerine karisma durumlari felan nasil?

Zaten valize genel olarak gecelik ve ic camasiri konulur diye biliyorum . Acaba sizi valiz duzerken gorunce onlari koydugunuzu akil edemiyor mu ? Bunlar birazda karismak icin karismak sanirim .Sizi evlenirkende sevmiyorlarmiydi? ogullarina karsida uslup olarak boylemiler? Baska erkek evlatlari var mi onlarin evliliklerine karisma durumlari felan nasil?

Valizi hazırlamıştım sormustu kp im hersey hazir dedim. Ama dediginiz gibi maksat laf soylemek, karismis olmak icin karismak.Soyle soyliyim. Kv min istegi hicbir zaman acik bir sekilde soylemedi ama biliyorum kendi koyunden kapali bir gelin almakti. Biz evlenirken halasi babannesi dahil cok laf sokusturdular istee biz istedikki burdasin gibisinden. Esimle hep tartistik. Tabii simdiki aklim olsa herseyi soylerdim susmazdim esimle tartismazdim onlarin yuzunden. Birkere biryere misafirliğe gittik ordaki bayanin torununu gordu kv ve çok begendi bilseydik onu alirdik dedi. Bunlara bile sustum. Eltim kv im koyunden istedigi gibi hem kapali hemde uzaktan akrabasi onlarla daha içli dislilar. Kucumsemek icin soylemiyorum dogup buyudugu yer birkactane evin oldugu biryer onun icin ben kp imin evinde gordugumu kendi anne babamin evinden gormedim der. Kp ime emrivaki seyler aldirir. Bende hic oyle degilimdir sevmem acikcasi calisiyorum cok sukur.

Back
X