Eşimin ailesini sevmiyorum, sevemiyorum..

McGrath

Babymama
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2011
2.539
5.187
358
Hepinize güzel, mutlu günler diliyorum oncelikle :)
Derdime tam manasiyla bir derman arayisinda degilim ama kimseye anlatamiyorum, sizinle paylasmak istedim ben de. En azindan birilerinin bana 'haklisin' demesine ihtiyacim var.
Bir yili doldurmayan bir evliligim var. Eşimi cok seviyorum. Kalbini seviyorum oncelikle, merhametini, dusuncelerini. Aksini dusundurecek hicbir sey olmadi simdiye dek. Ama ailesi... Kizlar uzaktan bakan bir insana kendilerini melek gibi gosteriyorlar adeta. Ben de öyle gormustum yalan yok. Bu insanlarin kime ne zararı olabilir diyordum. Ama oyle olmadi.
Eșimin bekarliginda babasiyla yaptigi bir yatırım var. Ortak diyelim ama kim ne kadar katti vs belli bile degil, eşimin uzerine. Babasi su anda ev alma derdinde kendine. Ve eşimin fikrini bile almadan o yatirimi zararına da olsa satıp kendi evine katmaya calisiyor.
Cildiriyorum kizlar. Evet benim bir katkim olmadi, bekarliginda olmus bitmis bir sey bu yatırım ama bizi salak yerine koymalarini kabullenemiyorum. Eşim cok itiraz etmiș, dinlememis. Soyledigine gore küsecek duruma gelmis vs ve eşim de bir sey diyememis babasi oldugu için. O ev bizim uzerimize olacak su anda. Ama eşimin 2 kardeşi daha var ve bizim uzerimize olsa dahi eninde sonunda bölünecek. Eşimin yatirimi cok daha degerlenebilecek bir şey iken, bu ev sacma sapan bir yerde ve degerlenmesi mumkun bile degil.
Dunden beri eşimle konusuyoruz. Bana sonuna kadar hak veriyor. Bir daha tobe asla ortak bir is yapmam, akillandim, mesafe koyacagim diyor. Ama icim sogumuyor benim. O insanlarin fesatligini kabullenemiyorum.
Kizlar Allah șahit, arayim diyorum hâl hatir sorayim. Yapamiyorum. Icimden gelmiyor. Anne baba diyemiyorum icten. Oyle sogudum ki ve bu ilk vukuatlari degil.( Altimizdaki arabayı almaktan, dugundeki bileziklerimi istemeye kadar) Nolur bana teselli olun. Sirf eşim için bir seylere sabrediyorum ama dahasi olmuyor. Yuzum gulmuyor o insanlara. Ne yapabilirim...

Son düzenleme:
Hepinize güzel, mutlu günler diliyorum oncelikle :)
Derdime tam manasiyla bir derman arayisinda degilim ama kimseye anlatamiyorum, sizinle paylasmak istedim ben de. En azindan birilerinin bana 'haklisin' demesine ihtiyacim var.
Bir yili doldurmayan bir evliligim var. Eşimi cok seviyorum. Kalbini seviyorum oncelikle, merhametini, dusuncelerini. Aksini dusundurecek hicbir sey olmadi simdiye dek. Ama ailesi... Kizlar uzaktan bakan bir insana kendilerini melek gibi gosteriyorlar adeta. Ben de öyle gormustum yalan yok. Bu insanlarin kime ne zararı olabilir diyordum. Ama oyle olmadi.
Eșimin bekarliginda babasiyla yaptigi bir yatırım var. Ortak diyelim ama kim ne kadar katti vs belli bile degil, eşimin uzerine. Babasi su anda ev alma derdinde kendine. Ve eşimin fikrini bile almadan o yatirimi zararına da olsa satıp kendi evine katmaya calisiyor.
Cildiriyorum kizlar. Evet benim bir katkim olmadi, bekarliginda olmus bitmis bir sey bu yatırım ama bizi salak yerine koymalarini kabullenemiyorum. Eşim cok itiraz etmiș, dinlememis. Soyledigine gore küsecek duruma gelmis vs ve eşim de bir sey diyememis babasi oldugu için. O ev bizim uzerimize olacak su anda. Ama eşimin 2 kardeşi daha var ve bizim uzerimize olsa dahi eninde sonunda bölünecek. Eşimin yatirimi cok daha degerlenebilecek bir şey iken, bu ev sacma sapan bir yerde ve degerlenmesi mumkun bile degil.
Dunden beri eşimle konusuyoruz. Bana sonuna kadar hak veriyor. Bir daha tobe asla ortak bir is yapmam, akillandim, mesafe koyacagim diyor. Ama icim sogumuyor benim. O insanlarin fesatligini kabullenemiyorum.
Kizlar Allah șahit, arayim diyorum hâl hatir sorayim. Yapamiyorum. Icimden gelmiyor. Anne baba diyemiyorum icten. Oyle sogudum ki ve bu ilk vukuatlari degil. Nolur bana teselli olun. Sirf eşim için bir seylere sabrediyorum ama dahasi olmuyor. Yuzum gulmuyor o insanlara. Ne yapabilirim...

bekarken olmuş ortada siz yoksunuz, eşiniz ve babası var.
sizi salak yerine koyma diye bişey yok siz olayın hiçbi yerinde değilsiniz.
evlendikten sonra olsa kadın yememiş içmemiş biriktirmiş yatırım yapmışlar diyebilirdik ama sizin esameniz okunmazken olan birşeyden dolayı kendinizi olaya katmayın.
eşinizi de doldurmayın bence, ters tepebilir.

Bir şey yapamazsınız bu durumda. Eşiniz gerçekten vermek istemese bir yolunu bulurdu bence. İş onda bitiyor
Vermek istemedigini biliyorum, saatlerce konusmus. Hala istemiyor. Ama aralarindaki o bagi kopartabilecegini soyluyor. Bundan korkuyor.

evlendikten sonra olsa kadın yememiş içmemiş biriktirmiş yatırım yapmışlar diyebilirdik ama sizin esameniz okunmazken olan birşeyden dolayı kendinizi olaya katmayın.
[/QUOTE Bence satılsın yarı yarıya bölüşülsün para baba kendi üstüne alsın evini sizde kendi paranızla napacaksanız yapın ortaklıkta bitsin böylece

Sonucta esimin uzerine olan bir sey ve denilene gore cogu eşiminmis. O parayla ilgili planlarimiz vardi. Dediginiz kadar kolay olmuyor

Sonucta esimin uzerine olan bir sey ve denilene gore cogu eşiminmis. O parayla ilgili planlarimiz vardi. Dediginiz kadar kolay olmuyor

denilene göre vs vs.
babası ve oğlu arasındaki mesele siz olmadan önce olan şey. hakkınız yok. bu meselede ancak eşiniz fikir isterse fikir belirtebilirsiniz, alevli bir ortama dönüştürmeye hakkınız yok.
bunu nasıl göremiyorsunuz anlamıyorum.
benim de ablamla ortak bir yatırımım var satmaya karar verirse ablam benimle kendisi arasında. eşim karışacak olursa "sana noluyor" derim. acaip de sinir olurum.
aile meselesi kendisini ilgilendirir.

Eşinizin yillarca ve nisanlilik doneminde biriktirip cabaladigi bir seye sadece uzaktan bir gozlemci olarak mi bakardiniz? Gercekten o kadar kolay olmuyor. Kaldi ki az bir meblag degil
Tabi ki insanın zoruna gider kahvenizi alıp uzaktan izleyin demiyorum ama
lkendinizi boşa dolduruyorsunuz yasal olarak tek kuruş hakkınız olmadığı için babası istiyor zaten :kahve:

Tabi ki insanın zoruna gider kahvenizi alıp uzaktan izleyin demiyorum ama
lkendinizi boşa dolduruyorsunuz yasal olarak tek kuruş hakkınız olmadığı için babası istiyor zaten :kahve:
Yasal olarak elbette bir hakkim yok. Bu yatırım da esimin uzerine zaten. Ama aralarindaki bagi kopartmakla tehdit edip esimi kullanmalari cok zoruma gidiyor.
Koskoca adami koruyup kollayacak degilim elbette ama kendi ailesi olunca su an duygusal davraniyor. Tek yapabildigi bir daha asla ortak bir is yapmayacagim demesi. Bilmiyorum zoruma gidiyor

Yasal olarak elbette bir hakkim yok. Bu yatırım da esimin uzerine zaten. Ama aralarindaki bagi kopartmakla tehdit edip esimi kullanmalari cok zoruma gidiyor.
Koskoca adami koruyup kollayacak degilim elbette ama kendi ailesi olunca su an duygusal davraniyor. Tek yapabildigi bir daha asla ortak bir is yapmayacagim demesi. Bilmiyorum zoruma gidiyor

siz ne yap diyorsunuz eşinize peki? önerdiğiniz alternatifler neler?

denilene göre vs vs.
babası ve oğlu arasındaki mesele siz olmadan önce olan şey. hakkınız yok. bu meselede ancak eşiniz fikir isterse fikir belirtebilirsiniz, alevli bir ortama dönüştürmeye hakkınız yok.
bunu nasıl göremiyorsunuz anlamıyorum.
benim de ablamla ortak bir yatırımım var satmaya karar verirse ablam benimle kendisi arasında. eşim karışacak olursa "sana noluyor" derim. acaip de sinir olurum.
aile meselesi kendisini ilgilendirir.
Siz gercekten ne dedigimi anladiniz mi? Ablaniz o ortak yatirimi alip kendi kullaniyor ve size de sormuyor. Dahasi sanki ortak degil de kendi malı gibi goruyor. Bu cok normal de ben mi anormal tepki veriyorum acaba..
Eşiniz sizin onca emeginiz icin uzulse sana Noluyor mu dersiniz. Pekala o vakit.

Bu konuda söz hakkınız yoktur belki ama bundan sonrası için de eşiniz akıllanmıştır umuyorum.

Hak hukuk bilen,çocuğu da olsa hakkını gözeten insanlarla karşılaşsak hep. ☹️

Zamanında bir yatırım yapılmış o zaman bekarken şimdi evli eşiniz. Ailesi evli olduğu için bu yatırımı kullanırken iki kez düşünmeli. Gelini üzecek bisey yapmayalım vs diye.. ama düşünen aile çok çok az arkadaşım. Buna inan.
Şu an eşinin de biseyler söylemeye hakkı var ama diretemez. Onlar yine bildiğini okur hatta bu kez sana karşı cephe alırlar.
Sen o yüzden bir daha tadsiz birşey yaşamamak için mesafeyi koy, böyle durumlara izin verme. Senin en fazla yapacagin iş budur, daha fazlasina karisirsan onlar bildigini okur, canini sıkar. Bundan sonrasına bak, kendini çek, onlar da insansa anlar zaten.

Kendinizi sakinleştirmeye çalışın zorunuza gitmesi normal ama elinizden bir şey gelmez
o onun ailesi küsmek veya küsmemek eşinize kalmış
ha yine siz mesafenizi koyarsınız o ayrı :kahve:

Siz gercekten ne dedigimi anladiniz mi? Ablaniz o ortak yatirimi alip kendi kullaniyor ve size de sormuyor. Dahasi sanki ortak degil de kendi malı gibi goruyor. Bu cok normal de ben mi anormal tepki veriyorum acaba..
Eşiniz sizin onca emeginiz icin uzulse sana Noluyor mu dersiniz. Pekala o vakit.

sadece benimle ablam arasındaki meseledir evlenmeden önce aldığım için, evet eşim karışsa hemen "sana noluyor" derim.

siz ne yap diyorsunuz eşinize peki? önerdiğiniz alternatifler neler?
Parayla bir arada tutulmaz evlat baba İlişkisi diyorum. Resmen kendi luksu icin esimin emeklerini cope atiyor. En kotu ihtimalle ortak paylassinlar hadi.. Biz de kiradayiz, su an is bulamadim mesela evdeyim. Bizim de durumumuz iyi degil. Bu bencillik degil mi elimizdekini alip kendine ev almaya Calismak

Back
X