esimin ailesinin bakiciligini yapmaktan korkuyorum

insanın başında 10 tane karışanı olunca zor tabii.

kendı kaynanasına kendı baksın:ssz:
sen onun kaynanasına bakmak zounda değilsin.

Eşinle konuş bu kadar sorumluluğu almanın seni bunaltacağını bu kadar sorumluluk alamayacağını ailesine açıklasın
Bu ne arkadaş kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda diil
Nasıl yaptılarsa öle de baksınlar yada başkasını bulsunlar
Valla eşin burun kırın ederse bence zor ama k. Validene söyle zor de
Vay arkadaş ya

ay çoksinirbozucu sende hastalık numarası falan yap bence:34:

insanın başında 10 tane karışanı olunca zor tabii.

kendı kaynanasına kendı baksın:ssz:
sen onun kaynanasına bakmak zounda değilsin.

Kizlar yazdiklarinizda cok haklisiniz.
1)kv ye soylesem ne olacak?kadin bildigini okuyup beni vicdansizlikla suclayip esimi dolduracak.

2)hastalik numarasi...
Gecenlerde belim tutuldu kv i aradim once evdeyim dedi belimin tutuldugunu soyleyince yengem gildeyim dedi.cocugum ac.agliyor.yataktan kalkamiyorum.bir saat sonra geldi.kapiyi acamiyorum dedim cocuk agliyor.cekti gitti.esimi aradim geldi bebegimi annemlere birakti.ne numarasi....allah ellerine dusurmesin.

3)kendi kv sine ise gidince hastaneye gidince kim bakacak.ya cocuklara...hepsi birbirinden yaramaz.oglum telef olacak.

Biseyleri soylemek bunlara islemez.benim esimi ikna etmem gerek ama nasilllll

Yazdiklarinda haklisin.

Soyledigin merhamet yolunda bana yol gosterirsen sevinirim.cikmazdayimmmm

minikyaramazcım benim eşimde aynı senin eşin gibiydi.
Çalışmamam için elinden geleni yaptı, kendi işini yaptığı için geliş gidiş saatlerinde sarkmalar oluyordu.Ve geldiğinde evde olayım, birlikte bişeyler yapalım istiyordu.Evliliğimin ilk 7 ayı bu fikrine saygı duydum.Ama saygı duyduğumu gösterdim.O süreçte eşimi yeni yeni tanıyodum tabii ve çok merhametli bi insan olduğunu gördüm.Sana söylediğim gibi eşimi merhametli tarafı sayesinde fikrinden vazgeçirdim.Şimdi işten çıksam mı desem, napıcaksın evde oturup, boşver diyor :)

Mümkünse eşinin evde olduğu bi gün bak çocuklara, ve onun sıkılıp evden gitmesine kesinlikle izin verme.
Mümkün değil deme, bi şekilde bunu gerçekleştirmen lazım yoksa asla seni anlayamaz.
Akşam çocuklar evlerine dağıldığında al karşına bi neskafe yap ve konuş.
Senin de bi hayatının olduğunu anlat,
"yurt dışına seyehate çıkmıcam, dışarı da kapı kapı dolaşmıcam, sadece kapalı bi alanda verilen sorumlulukları gerçekleştiricem.
İşyerimden sen al sen bırak, içalıştığım yere gel çalışanları tanı, onlar seninle tanışsın ama bana hemen ezbere hayır deme"
de.
Kayınvalidenin annesi geldiğinde neler olabileceğini anlat.. amaçları bana hizmetçi muamelesi yapmak, beni kullanacaklar falan deme sakın.

"Beni sen anlamazsan, bana sen değer vermezsen kim anlar, kim sayar.Fikirlerine verdiğim değerin zerresini istiyorum senden, lütfen hayır demeden önce bi kere düşün, ama beni düşünerek değerlendir" de.

Bi yalvarmadığım kaldı diyeceksin belki ama eşini tanımadığım için böyle yazdım,
sen kendi hayatına göre uyarlarsın artık söyleyeceklerini canım benim.
Allah yardımcın olsun.
:18:

ben senin yerinde olsam kocama açık açık ben kimsenin çocuğuna bakamam böyle bir sorumluluk alamam benimde bir canım bir dayanma gücüm var o kadar kişiyle ve işle uğraşamam ben kendi evime çocuğuma zor bakıyorum derdim.sen ister çalış ister çalışma o kadar kişiye bakmak zorunda değilsin ki canım.ben burda sinir oldum ne uyanık insanlar:23: seni çok sessiz görmüşer galiba bu kadar alttan alma canım:50:aslında senden önce eşinin buna karşı çıkması gerek ama nerde:19:sen kendini savun ezdirme kimseye:50:

annem 16 yaşında evlenmiş, 10 senede babannemlerle oturduk zaten, evlenir evlenmez dedem annesini getirmiş babannemde kendi annesini getirmiş, 16 yaşında kız onların yaşlı analarına bakıcak bunlarda analrımıza bakıyoruz diye hayırlı evlat pozu kesecekler, neler çekti neler, bu döngüye bi girersen çıkman zor, babannem ne zamanki kendi kayınvalidesine bakmadı babam o zaman azcıkta olsa anneme hak verdi, babannesini çok severdi çünkü, şimdi babanneme laf çarpar anne sen ne kadar gelinlik yaptında gelinlik bekliyosun der, ama ne çare annem 34 yaşında şeker hastası oldu olan gençliğine oldu

ya eşin nasıl biri bilmiyorum ama yok öyle bi dünya ben senin yeğenlerine bakıcı olmak için mi evlendim de
ve asla bakmaaa
eşinde az değil kusura bakma onunda işine gelmiş gibi saf bu erkekler yemin ediyorum kafaları bi analrının dediğini alıyor
çok sinir oldum

bende muhasebeciyim cnm bnm öyle zannettiğin kadar az değil iş bulma seçeneklerin.. ben şuan çalışmıyorum oğlumla ilgilenmek için işten ayrıldım ama sigortamı ödüyorum..eşini nasıl ikna edebilirsin birde biliyormusun?ona sigortanın öneminden öte yaşlandığınızda çift emeklilik alacağınızı rahatlıkla yaşayacağınızı bunun içinde şimdi gençken dişinizi sıkıp çalışmanız gerektiğinden bahset..yaşlanınca çift maaşla şöyle yaparız böyle yaparız de ;) Başörtülü bayansan eğer zaman gazetesinde çok işbaşvurusu var bi göz atmanı tavsiye ederim..

Anneannem, kendisi 65 yaşına gelene kadar kaynanası yaşadı, 100 küsür yaşında vefat etti. Kendisi bakılacak yaştaydı ama hala kaynanasına bakardı. Severek mi? Sıkıyorsa itiraz etsin. Dedem, kayınları, eltileri buna mecbur bıraktılar anneannem sırf sesini çıkarmıyor diye. Evden çıkamaz, eve arkadaşı gelemez. Kendi kalp hastası olduğu halde o yaşlı kaynanasını kaldırır yıkardı. Sidikli çamaşırlarını elinde yıkar ütülerdi. Nevresimini her gün değiştirir, pirü pak yatırırdı o kadını yatağa. Gece yarısı kaynanası istiyor diye yatağından kalkıp karnıyarık yapar, hamur keser, sofra donatırdı. Bunca sene uğraştı didindi. Kıymeti yok yaptığı hiç bir şeyin. Feda ettiği gençliğine bir kez dönüp bakan yok. Sen de bunu yaptın sağolasın diyen yok. Mahvolmuş yitip gitmiş koskoca bir ömür. Sen de onun gibi mi olmak istiyor musun istemiyor musun? Sırf kocan kızacak diye gençliğini sağlığını emeklerini buruşturup at çöpe. Kocanla kötü olmamak içinmi bu sessizlik? Kocan senin için ne yapıyor peki? Senden beklenenin onda birini senin için yapabilir mi? Git işini bul kendi evine bak bir süre sonra eşinde alışır. Yani daha kötü ne olabilir ki?

Kocana sor bakalım senin yerinde olsaydı o ne yapardı.Aynı şartlarda nasıl yaşardı kendini nasıl hissederdi.
Kendini senin yerine koysun öyle düşünsün cevap versin.

ben bir çocuğa zor bakıyorum.siz bu kadar insana???? ne alaka yaa...ben olsam baştan ''banane'' derdim kapatırdım kapımı otururdum evimde.

ama gelirler ortaksa.kv ve eltilerin maaşlarıda aynı kesedeyse ve sizde bundan faydalanıyorsanız o ayrı konu.ama herkes kendine çalışıyorsa size düşen hizmetçiliktende öte.

kölelik !!!

Back
X