• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Ailesinin Bana Yaptıkarı :(

qzhr

Ya Afüv
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2011
179
1
116
Hxkndnsksnsnsnsnsksns........

Son düzenleme:
çivi çiviyi söker demişler uğraşma yemekle ev işiyle gelmeni mi istiyolar bıktırana kadar git yüzssüzlük yap usansınlar evde de işler dursun kocan birşey derse ya onlara gidicem ya eviime bakıcam tercihi sana bırakıyorum de benim gücüm bukadarına yetiyo de.Gidince ev kalıyo gitmeyince laf söz yiyorum bende bi ananın evladıyım de senin kardeşin ne kadar önemliyse bende ailem için o kdar önmliyim tercih senin de..Sevgi bitmez canım benim illa olur böyle şeyler sular bulanmadan durulmuyor.ilk zmanlarda hatta 5 sene sonra bile senin tek yapacağın iş bence yuvanızın ne kadar sağlam olduğunnu onlara göstermek olmalı onlar yüzünden kavga edip güldürme onları bas kahkahayı bağıra bağıra aşkım canım bilememnemm duysunlar kudursunlar...mutluluğunuzu sakın onların yanındasertlenme kocan yapsada he de öp şımar geçicver evde konuş ne konuçcaksan bak nasıl sinir oluyolar gör eğlenme sırasına sana gelir ozaman..Ben yapıyorum şuan :D çokda iyi oluyor.Çanta karıştırma olayına gelincede verelim kanımı bak bakalım kullanıyomuşum de o öle çanta karıştırmayla olmaz de ben kendime güveniyorum de ..Benim nacizane fikrim.( o ailenin içinde sen çocukla temelli kötü olursun kardeş sözü sana)

canım benim yaşadıklarını az çok biliyorum.Şuan ayrı eve çıkma gibi bi lüksünde yok.Anca borcunu bitirdikten sonra ev alamasan bile kiraya gidersin.Eltilerini hiç takma kafana onlarda senn gibi el kızı senle konuşsalar nolur konuşmasalar nolur.Kaynananla yüz göz olma yeter.Biliyosun bende eltimden çektim.Kıskançlığın fesatlığından arkamdan demediği kalmamıştı.Artık bırak konuşmayı yüzüne bile bakmıyorum.Sende öle yap bence.kaynananı atsan atamazsın satsan satamazsn.Sen onla huzursuz oldukça o da oğlunu doldurup üstüne salcak.Arada köprüyü kurmak eşine düşer.

@kuyruk arkadaşım önerin varsa burdan yaz
mail-msn vermek yasak diye biliyorum.
hem durumu arkadaşımızla aynı olanlarada yardım etmiş olursun.

@qzhr

arkadaşım sana önerim şunlar olacak.
öncelikle bu insanların baskısına dayanamayıp sakın işini bırakma.
çocuk şimdilik yapma.
birde aile apartmanından başka bir eve çık.
kocan seni korumuyor anladığım kadarıyla.
onunla da sağlam şöyle titretip kendine getirecek bir konuşma yap.
sana destek olsun ezdirmesin.
kocanı kendi tarafına alman lazım.
yoksa çok üzüleceksin.

Son düzenleme:
Belki cok zor, anneden babadan ayri kalmak ama ben yurt disi isi bulup esimle buraya geldim. Ya ayrilacaktik ya da uzak kalacaktik.
Ama biliyordum ki baska sehire gitsek de esimin annesi ablalari bizi rahat birakmayacakti.
Artik bosanmaya karar vermistim, cunku esim ailesinin etkisinden kurtulamiyordu.
Onlar devamli dolduruyordu.
Yurt isi isi cikti esimle bana, cok sevindim. Evet kendi ailemden ayri kalmak cok zordu ama ben kendi hayatimi kurtarmak zorundaydim.
Yeni evliydim ben de, daha kullanmadigim esyalarim bile vardi. Hepsini toplayip depoya koyduk ve Azerbaycana geldik..
Simdi her sey degisti...
Biraz da sesinizi cikartmaniz lazim, ben artik esime de ailesine de resti cekmistim, son olarak babam kayinbabamla konustu,
Ya kizima sahip cikin, sahip cikamayacak kadar acizseniz ben kizimin yanindayim, bir daha ezmenize musade etmem, bir daha beni bu sekilde konusmam dedi.
O benim kizim, onu uzemezsiniz dedi ve bitti...
Kizlar babanizdan destek alin, onunla konusun ve sizi savunmasini isteyin...
Siz sustugunuz zaman, aman deliyle deli olmayim dediginiz surece ezilen ve kaybeden siz olursunuz...
Size onlar gibi saygisizlik edin demiyorum, ama mutlaka uyarin....
Allah herkesin yardimcisi olsun...

nasil ya cocugun olmuyorsa kime ne?

esin sahiden dogum kontrol hapi mi aradi cantanda yani eminmisin??

canım arkadasım gercekten okurken üzüldüm durumuna.ama bence senden cok eşinin bişeylere hakim olması gerekiyor.seninde güçlü olman kendini ezdirmemen gerekior ancak eşin annesinin sözünden cıkmadıkca sen cok bişey yapamazsın üüzgünüm.eşin öncelikle gercek bir erkek olmalı seni ne olursa olsun savunmalı.dinen de sen ona verilmiş bir emanetsin sana iyi bakmalı. bence sen altta kalma cok fazla ezdirme kendini tabiki saygısızlık yapma ama gerekeni de yap yapmazsan onlar hiç bir zaman susmazlar.benm de sen gibi bi arkadasım vardı kızı alana kadar akkusum güzel gelinim dedi düğün oldu 1 haftalıkken kızı dövmeye baslamıs kocası korumamıs kocası da anası gibi dövmüş.3-4 ay sabretmiş bakmıs hayat değil boşanma evresine gelince adamın aklı basına gelmiş.şimdi evleri ayrı uzaktan seviolar birbirlerini.demek istediğim eşinle güzel güzel konus anlamazsa eger bi süre anlamasını bekle ama sen kendini yıpratma bu günlerin gececektir eminim.bu arada bence cocuk falan da yapma zaten.evliliğin oturduktan sonra cocuk daha iyi olacaktır senin için benim düşüncem böyle.hakkında hayırlısı olsun Allah yar ve yardımcın olsun dua edeceğim sana canım benm

ama öle oolmuyor işte en çok canımı yakan eşimin iki yüzlülük yapması bana qelince, ben seni ezdirmem ben sana inanıyorum sen haklısın dior. ama annesine qelincede onun tarafını tutuyor. adam gbi çıkıp şöle böle dese belki bişeler yoluna girecek ama yapmıyor konuştum hatta ya ailen ya ben dedim yine değişmedi değişmior :(

Allahtan hayırlısını dile bol bol dua et inş. Rabbim sesini duyar.cocuğunun olmadıgında da hayır vardır belki de neyin hayırlı neyin hayırsız oldugunu bilemeyiz.inş. hersey gönlüne göre olur hayatın yoluna girer

Belki cok zor, anneden babadan ayri kalmak ama ben yurt disi isi bulup esimle buraya geldim. Ya ayrilacaktik ya da uzak kalacaktik.
Ama biliyordum ki baska sehire gitsek de esimin annesi ablalari bizi rahat birakmayacakti.
Artik bosanmaya karar vermistim, cunku esim ailesinin etkisinden kurtulamiyordu.
Yurt isi isi cikti esimle bana, cok sevindim. Evet kendi ailemden ayri kalmak cok zordu ama ben kendi hayatimi kurtarmak zorundaydim.
Yeni evliydim ben de, daha kullanmadigim esyalarim bile vardi. Hepsini toplayip depoya koyduk ve Azerbaycana geldik..
Simdi her sey degisti...
Biraz da sesinizi cikartmaniz lazim, ben artik esime de ailesine de resti cekmistim, son olarak babam kayinbabamla konustu,
Ya kizima sahip cikin, sahip cikamayacak kadar acizseniz ben kizimin yanindayim, bir daha ezmenize musade etmem, bir daha beni bu sekilde konusmam dedi.
Siz sustugunuz zaman, aman deliyle deli olmayim dediginiz surece ezilen ve kaybeden siz olursunuz...

en iyisini yapmışsın babana da helal olsun zaten her baba senin babanın yaptıgını yapsa kızlar bu kadar ezilmez.sanırım hamişsin sen bi de Rabbim hayırlısıyla kavusmanızı nasip etsin :)

Daha yeni evlisin, herşey yeni, eşin ailesinin sana karşı kötü oldugunu kondurtamıyor,sen yine iyi olmaya devam et,kimse umurunda olmasın sen eşinin gözüne girdinmi tamamdır, eminim o da zamanla yapılanları görecektir ama umarım eşinin gözü erkenden açılır, sabret geçeçek elbeet, fakat kendini sakın ezdirme

herkese selam arkadslar, ben bçyle yaşanan evlilikleri duydukca evlenmekten korkuyor ve soğuyorum ama biliyorumki evlilklerin hepsi böyle değildr, ama bunlada yaşanıyo malesef üzüldüm canm senin yaşadığın duruma kolay değil Allah yardımcın olsun ama aşılamaycak sorunda değil eğer eşini sewiyosan isteyerek ewlendüysen ewliliğini sürdür, hemen boşanmayı düşünme bence gereken ne varsa elinden geleni yap şans ver ilişkinize eğer yıne düzelmıyosa ozamn sen yoluna o yoluna misali.. ayrılırsın anca ozamn. ama bna kalırsa konuş eşinle yalnız mantıklı düşün duygusal anlamda sana vaatlerde bulanabilir nede olsa elinde tutmaya calışacak eğer tatmin etmiyosa zamanla verdiğin şansları elinden geri alırsın ayrılırsın ama hem kendi içinde bi uhde kalmaması acısından en iyi karar konuşarak halletmek olsun eğer yinede olmuyosa ozamn .. sen bilirsin canm tercihin ne olursa olsun sen kararırnın arkasaında ol. bu arada cocuk yapmaktan vazgec. ve sakın işini bırakma kadının silahi kendi ayakları üzerinde durabilmesidr unutma onun için sakın işini bırakma kimsenn sözüne bakma.. düzelrse cok sukur dersın dewam edersın düzelmezse EYWALLAH. Allah yar.w yardmcn olsun canm.

arkadasım sakın ol ılk once...
evlılıgın ılk yıllarında bole problemler cıkabılıyor.sakın yılma evlenmek bı okadar zor bılırsın bosanmanın ne kadar kolay oldugunu bılırsın sabret sabretmek guzel bır erdemdır ha kendınıde ezdır demıyorum bırıyle ılgılı bı problemın oldugunda karsısına dıkıl ve sole bazı ınsanlar bole vesattır.ınsanları huzursuz etmek ıcın var olmuslar sankı..sen sımdı yuvana sahıp cık kocana anlayıslı ol al karsına konus zamanla oda gorur merak etme

esınle guzel zaman gecırmeye calıs...
kımsenın dedıgını takma..
bosver onlar konussunlar aman sallah arkana...
:emir_bebek:

hergün iş çıkışı kayınvalideye, haftada 1-2 eltiye, haftada 1 görümceye. neden kendinize bunu yapıyorsunuz?

mantıklı bir yan yok bunda. mantıklı olmayan şeyler yapmayın, kimsenin dayattığını hayatınızın doğrusu yapmayın.

okuyunca çok üzüldüm...kendim yaşıyormuşum gibi hissettim ama bence sende tepkini göster sen sesini çıkarmazsan eğer onlar senin daha çok üstüne gelir..ne hergün zşyarette bulunuyorsun bırak Allah aşkına işinden eve git yemeğini hazırla ye yat işin olmasın onlarla baktın olmuyor durumu anlat ailene baban gelsin konuşsun benim kızımı sahipsiz sanmayın desin arkanda ailen olduğunu bilsin

Canım benim ya çok dolmuşsun...Keşke baştan yüz vermeseydin,ne kayınvalideye ne görümceye ne eltiye gitmek zorunda değilsin.Kendini mecbur hissetme sakın.Baştan bu tavizi vermeseydin,saygısızlık yapmadan,sakin sakin kendini savunsaydın keşke.ÖYle yapmış olsaydın,şimdi hepsi senin ağzının içine bakardı,nasıl memnun ederiz diye..Yeni evleneceklere örnek olsun,başkaları memnun mutlu olsun diye,sınırlarınızdan kendinizden ödün vermeyin..

Çocuk olmuyorsa bir hayır vardır bunu unutma.Görüyoruz zaten bunu şuan burda..Ve daha çok yeni evlisin,çocuk için zaten erken.Olduğunu varsayalım çocuğun,hamilesin mesela,hamileliğinide stresle geçirtir bunlar sana..Birde çocuk olduktan sonrası var;ismine karışırlar ki en önemli şey bu,yemesine içmesine,sütüne herşeyine..Üstelik seni savunmayan bir eş var,bir değil bin düşün sonra pişman olmamak için....

Tavsiye olarak,onların seviyesine düşme ama oyunlarına da gelmemeye çalış...Çalışan bayansın senin için zor olacak belki ama bir haftasonu hepsini yemeğe davet et,çok şık bir masa kur,çeşit çeşit yemekler yap,hizmet ederken güleryüzünü eksik etme,laf arasında ohh ne iyi oldu geldiğiniz,zaten çalışıyorum haftaiçi çok yorgun oluyorum birşey anlamıyorum,şimdi keyfim yerine geldi,bunu sık sık yapalım annecim,her zaman buyrun gelin de;duysun eşinde,anlasın...Başka bir müsait zamanında da,komşuları çağır hani dedikodu yapıyorlarmış ya hakkında;yine onlara da aynı şekilde çok özenerek ikramlarda hoş sohbette bulun..Kayınvalidelenler uzun süredir ordalarmış,komşular az çok huylarını biliyorlardır zaten,senide davetinde anlarlar nasıl olduğunu,böylece inanmazlar dedikodulara..

Eşine gelecek olursak,ahh işte herşey eşte bitiyo ama çoğu erkek odun.Ama kadın da evi yönetendir aslında,kadın istediğini bir şekilde yaptırmasını bilmeli..Ailesini şikayet etme ona.Ama mümkün mertebe kayınvalidene,eşinle git..Huylu huyundan vazgeçmez,kayınvaliden onun yanında da laf sokacaktır mutlaka...Eve gelince de açma konuyu hiç ama üzüldüğünü göster,düşür suratını...Daha çok yenisiniz,herşey zamanla yerine oturur,herkes birbirinin huyunu öğrenir,ama geçen o zamanın seni yıpratmasına izin verme...Allah yardımcın olsun canım,huzur versin hanenize...

Böyle durumlarda yani herkesin iç içe olduğu durumlarda ilk kural yanına bir kaç kişiyi çekmendir. Maalesef böyle bir toplum tabakası var. Ve orda kurallar farklı işliyor. Ben böyle tabakalarla bir kaç kez karşılaştım ve oradan ayrılmayı tercih ettim. Ama madem sen evlisin ve bu kişilerle baş etmen gerek ben naçizane birkaç öğrendiğimi söyliyim belki işine yarar.
önce sana en yakın hissetiğine yanaş.
onunla güzel bir iletişim kur ve ona diğerlerinin sana yaptıklarını anlat.
Komşularınla karşılaştıkça sana yapılanları anlat.
sonra bu yanaştığın kişi sayısını arttır ve kendine taraftar topla.

Maalesef bu tarz insnalar Allah'tan değil toplumdan dışlanmaktan çok korkarlar. Aman komşularıma söyler diye yaptıklarını sınırlamaya çalışırlar. Ama sen susma en ufak bişey oldunmu bir iki sırdaşınla (ki bunlar en çok dedikodu yapanlar olsun ki herkese yayılsın) dertleşiyormuşsun gibi anlat. "ay sizi yabancı görmediğimden anlattım" de. Sonra kaynanan kızmaya başlıyacak beni şikayet ediyor diye ama bir taraftanda tırsmaya başlıyacak beni etraf artık sevmez diye. Maalesef bu tarz insanları çevresiyle korkutabilirsin. Çok amiyane biliyorum ama bu böyle. Allah yar ve yardımcın olsun..

Rabbimin bi bildigi varki vermiyor cocugu su an..benim nacizhane fikrim sakin ama sakin kocanla sorunlarin halletmeden ve oradan uzak bi yere tasinmadan cocuk yapma derim.. ayrica hap kullanmakta fena fikir degil..seni simdiden bu kadar sindirmeye calisiyorlar cocuk olsa hersey cok daha zorlasir..cok iyi dusun lutfen canim Allah yardimcin olsun! kendini ezdirme kimseye..saygi goster ama asla ezdirme..senin bu yillarin birdaha gelmicek..su andaki yasini birdaha yasamicaksin..bence bir an evvel tasinmaya bak..sonra bakarsin esinde duzelme varmi araniz duzeliyormu..sonra cocuk olur insallah..kib

Simdi her sey degisti...

kesinlikle katılıyorum. ailenle paylaşmalısın yaşadıklarını. hatta ailen bence direk eşinle konuşmalı ki bu onun için bi gözdağı olsun. kızlarının sahipsiz olmadığını bilsin. kaynananan eltin görümcen şu bu ne kadar kötü olursa olsun ( en şirretinden bende de var) eşin arayı bulmalı.o idare etmeli. ama malesef bunu yapabilen kocA çok az olan da bizde yok. :)

çok üzüldüm senin adına,bende k.valideyle altlı üstlüyüm çok zor daha doğrusu zordu şimdi rahatım çok şükür biz eşimle büyük bir kava ettik neredeyse boşanıyorduk,bu bana ve eşime çok şeyler öğretti ben eşimden o insanlar yüzünden ayrılamazdım zaten seviyordum hemde onların ekmeğine neden yağ sürim ,bende oyunu kuralına göre oynamaya başladım.k.valideme canımı sıkan herşeyi söyledim içime hiç bir şey kalmaı.önceen bunu bana k.valiem yapardı bende eşimi dırdırımla yerdim, suçsuzken suçlu olurdum ,artık ben söylüyorum o deliriyor oğlunun başının etini yiyor oğlu annesinin yanına gitmek bile istemiyor eşim bana birşey söylediğinde aaa alınmışmı gider özür dilerim diyorum eşime benden tarafta oluyor.ay ben bunları k.validemden öğrendim sağ olsun boynuz kulağı çeçer derlermiş.bide eşine annesini şikayet ederken başlangıç cümlen''annecim'' olsun eşin bu lafla mest olurken sende içinekileri sakin sanki iltifat eder gibi söyle emin ol işe yarıcak yani bende yariyo.8 yıl sonra huzura kavuştum şükür...:1::1::1:

Back
X