esimin ailesinin maddi sorunlari

• Konu Sahibi Konu Sahibi iman
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

iman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2014
287
41
43
35
Gaziantep
Esim surekli annesine maddi yardimda bulunuyor. Hani bizdede olsa. Kendinin daha benle evlenmeden once olan borclari duruyor bende bu ay isi biraktim cunku calisamda calismasamda deyisen hic bisey yok istedigim gibi kendime harciyamiyorum ustume basima. Daha onceki hafta esim maasi gelir gelmez 100 Lira vermis annesine sonra biz alisverise gittik ve annesine de alisveris yapiyo eeeee daha biraz once para verdinnnnnn bunu yuzune bir kac kez soyledim alinganlik yapiyo ama inaninki bizdede yok olsa versin benim zoruma gitti calismak sabahin beslerinde yollara dusup gidip calisiyodum ve daha annesinede yardim etmem lazimmis temizlikte yemekte ahhhhhh ahhhh benden neler bekliyorlar bunlar

Esim surekli annesine maddi yardimda bulunuyor. Hani bizdede olsa. Kendinin daha benle evlenmeden once olan borclari duruyor bende bu ay isi biraktim cunku calisamda calismasamda deyisen hic bisey yok istedigim gibi kendime harciyamiyorum ustume basima. Daha onceki hafta esim maasi gelir gelmez 100 Lira vermis annesine sonra biz alisverise gittik ve annesine de alisveris yapiyo eeeee daha biraz once para verdinnnnnn bunu yuzune bir kac kez soyledim alinganlik yapiyo ama inaninki bizdede yok olsa versin benim zoruma gitti calismak sabahin beslerinde yollara dusup gidip calisiyodum ve daha annesinede yardim etmem lazimmis temizlikte yemekte ahhhhhh ahhhh benden neler bekliyorlar bunlar

Ahh ah kader arkadaşım :)) Aynı dert bizde de var. Ama ben hiç engel olamıyorum benden gizli ailesine yediriyor sürekli. Ben zaten öyle cimri bi insan değilimdir, elimde olduğunda herkese yardım ederim. Kendi ailemden çok ta onun yiğenlerine falan sürekli hediyeler alırım. Okul kazanırlar alırım, doğumgünleri olur alırım, çocuk doğururlar vs. Ama eşimin ailesi bizi sömürüyor resmen. Ben de sesimi çok fazla çıkarmıyorum. Allah'a havale ediyorum hep sen de öle yap. Biz verdikçe Rabbim bize daha fazlasını veriyor; ama o dilenenler hep yerinde sayıyor. Çok çirkin bi huy ama napıcaksın. Daha evlendiğimiz gün gelinliğim üzerimdeyken eşim annesine 1000 TL verdi düğün takımdan. Üstelik ne eşya ne düğün hiçbir kuruş yardımları da olmadı. Şu anda da abisinin kredi borcunu ödüyoruz her ay. Daha büssürü mesele var da hangi birini yazayım.

S.a Canım. Maddi yardımda bulunmaktan bahsediyorsun ne kadar bu mebla sizi zorluyor mu?

Renklendirdiğim kısım çok tuhafıma gitti inanın.. Eşiniz kendine mi calısıyor, o ev nasıl dönüyor o zaman? Hırsınız beni şaşırttı, sanki 100 tl sizi batıracak. İnsanın neden bu kadar zoruna gider anlamıyorum, evlenince aileyi bırakıyor muyuz? O insanlar anne-babamız olmaktan cıkıyorlar mı? Kız da erkek de mecbur yapacak bunu, aksi düşünceler benim tuhafıma gidiyo gerçekten.. Hani eşiniz maaşını oldğu gibi ailesine verse ancak böyle hayıflanılır, sorun edilir.. Olmayan insan üzerime başıma alamıyorum diye iş bırakmaz bence, sizdeki tamamiyle hırs.

Biz bulunmuyoruz ama benimde hep aklıma takılan bi konudur bu. Çünkü benim eşimin ailesininde maddi çok iyi sayılmaz.

Bizim düğünümüzü onlar yaptılar. Haklarını yiyemem. Bizden önce evlenen kardeşinde düğününü kv yapmış, evlenen kişi hiçbişeye el sürmemiş.

Ama bizde şöyle bi durum var. Bir ev içinde çalışan 4 kişi var, kendilerince çalışıp didiniyolar ama havayere yani. Ticaret kafası yok, ticaret yapmaya çalışıyoar kendilerince.

Kp alkol kullanıyor mesela.

Bende çalışıp-uğraşıp acaba 5 kuruş arttırıpta kendimize bir ev alabilirmiyiz diye el işlerinde didiniyorum. Sonuçta benide ailem onlara bakayım, yada yardım edeyim diye okutmadılar.

Bizde kendimizi kıt kanaat geçindiriyoruz. Durumlarına üzülüyorum ama, kimsenin sorumsuzluğunun cezasınıda ben çekmek zorunda değilim. Sonuçta bende kendi yuvamın geleceğini düşünmek zorundayım.

He am bi kv kp olur, çalışacak durumları olmaz, gelirleri yoktur ozaman asgari yardım etmeye çalışırım. Aç bırakacak halimiz yok. Ama ben sorumsuzluklarının cezasını çekmek istemiyorum.

alışveriş yapıyor derken mesela ne alıyor kendi zevki için alışveriş mi yoksa mutfak alışverişi mi

Senelerdir babam babaannemlere maddi destekte bulunur, faturalarını öder, market alış verişlerini yapar, ilaçlarını alır.... Maddi destek de demeyelim aslında çünkü ihtiyaçları yok, 2sinin de emekli maaşları var ve bankada senelerdir birikiyor. Ama bunca sene ne annemin ne de bizim yani evlatlarının aklının ucundan sizin düşündüğünüz gibi şeyler geçmiştir, annem de senelerce çalıştı kalkığ da bu sebepten hadi ben de çalışmıyım bakalım o zaman napıcaksın demedi. O yüzden yazdığınız şeyler bana inanılmaz derecede tuhaf geldi.

İnsanın nefsine sahip çıkması gerek. İyilik yapabildiğiniz kadar yapın, karşılıksız yapın, siz ne kadar karşılık beklemezseniz size o kadar pozitif geri dönüşleri olur. Benim hayattan öğrendiğim budur. Naçizane tavsiyem :42:

merhaba,yaşadığın sıkıntıyı ne kadar da olsa biz tam olarak iştirak edemeyiz fakat eşlerimiz elbette az çok ailesine yardım edecektir.ama eğer ki ailesinin maddi durumu iyi olduğu halde yaparsa bu saçma ve hatalıdır fakat ailesininde ihtiyacı varken paylaşmazsa vermezse kızarım ben kocama çünkü onlar büyüttü o insanı.senin de çocuğun varsa daha iyi anlarsın.biraz anlayışlı olmaya çalış.onlara veriyor da sizi aç mı bırakıyor.ya da sen çalışıyorsun kazanıyorsun bunu ona destek için yapmıyor musun?bilemiyorum valla bizim eşimin ailesine boş yere verdiği paralardan inan ki boğaza köprü olur ama söylenmedim çünkü onun ailesi onun kazancı beni açta açıkta mı bırakıyor hayır!ne diyeyim ki allah razı olsun bu insanı büyüttükleri için derim günahları da boyunlarına

Renklendirdiğim kısım çok tuhafıma gitti inanın.. Eşiniz kendine mi calısıyor, o ev nasıl dönüyor o zaman? Hırsınız beni şaşırttı, sanki 100 tl sizi batıracak. İnsanın neden bu kadar zoruna gider anlamıyorum, evlenince aileyi bırakıyor muyuz? O insanlar anne-babamız olmaktan cıkıyorlar mı? Kız da erkek de mecbur yapacak bunu, aksi düşünceler benim tuhafıma gidiyo gerçekten.. Hani eşiniz maaşını oldğu gibi ailesine verse ancak böyle hayıflanılır, sorun edilir.. Olmayan insan üzerime başıma alamıyorum diye iş bırakmaz bence, sizdeki tamamiyle hırs.

Arkadaşım sizde tek taraflı yorum yapmışsınız ama.
Bi sorun bakalım önce eşinin ailesinin maddi durumu nasıl mış?
Belkide evleri var arabaları var emekli maaşları var buna rağmen adam kendi rıskından kısıp veriyorsa kadın kızmakta haklı.
Evli değilsiniz, o yüzden bukadar rahat yorum yapıyorsunuz.
Ben bu ay sadece 200 lira mutfağıma ayırabildim mesela. Belki ihtiyacım olan onca şeyden kıstım. Benim kıstığım kısmı eşim annesine babasına veriyorsa elbet kızarı ama altını çiziyorum, ihtiyaçları olmadığı halde.

He ama insanların gelirleri yoktur, çalışma güçleri yoktur, buna rağmen 100 lira gözüne batıyorsa arkadaşın, ozamanda size hak veririm.
Anlamadan dinlemeden tek tip yorum yapmayın lütfen.

DenizinDuygusu bence cok yanlis dusunuyorsun insan evlendikten sonra kendi yuvasinida dusunmesi lazim benim esimin kendi borclari var once onlari odemeli once kendi evini dusunmeli tabi ki annesine yardim edicek ama bu bi huy halline gelmemeli bizim daha cocugumuz yok cocuk olduktan sonra daha yukumuz agirlasicak bence once kendi EVIM DEMELI

Esınız sizin aile hayatınızı zora sokacak sekilde mı para veriyor ailesine yoksa cüzi bir miktar yardım mı yapıyor. Burada açıklanması gereken kısım bu. Eger ilkiyse zaten ısı bırakarak bir adım atmissiniz geri kalanında da eşinize evi gecindiremediginizi somut olarak gösterin. Laf saymadan bırakın kendisi görsün.
Eger ikincisi gibiyse yazan bir arkadasa katılıyorum. Anne Babadir vefa vardır borç vardır yardım edilmesinde bir sakınca görmüyorum

bu duyguların bana çok yakın
zor durumda olan yedi kat yabancı bile olsa biz yardım eden insanlarız.

ama karşındakiler bunu huy bellemiş ve sizi kullanır hale gelmişse haklısınız.
eğer gerçekten zor durumdalarsa önce anne babaya yardım etmek evlatlık borcudur.
onlara karşı vefamız var...

lakin bizde de aynı durum nüksediyor. kayınpederimin 3 dairesi var.birinde kendi oturur.ikisi kirada. (dairenin birini bizim düğün takılarımızla aldı ) beş kuruş parası geçmez bize.
oraya gidince evin alışverişini yapsak bile dışarı çıkınca evde şu şu bitti alın der emri vaki olarak..
ayrıca emekli ve bir de çalışıyor.iki maaşlı yani.
ben evlendikten sonra çalışmadım.
ne zaman memlekete gitsek ailesi bi şekilde eşime acıtasyon yapıyor. para yok kardeşine mont alamadık,
defterlerini,kitaplarını alamadık. o kadar para verdiğimiz ayakkabısı çalındı tekrar alamadık,vs gibi şeylerle eşimin önce duydularını sonra maaşını sömürüyorlar...

bu da itici oluyor tabi. vereceğin varsa da veresi gelmiyor insanın.

eşinle konuşmaktan anlamıyorsa, kendi ihtiyaçlarını çekinmeden gider arkadaşım. hala parası kalıyorsa vermeye, senden kısmıyorsa bırak bi noktada o da anlayacaktır.

Son düzenleme:
Haklisiniz tabi ki yardim etmeli ama kayinim bile bile gidip calismiyir abiside paket paket sigarayi ayaklarina goturuyor bu yanlis o tabi ki bi evlat evlendikten sonra ailedinden el ayak cekmemeli ama kendi faturakarini birakipta ailesine veriyor peki benim gunahim ne her ay bu sorunlarla cebellesiyorum kaynanam resmen surat assiyor isi biraktim diye cunku biliyo ben calisirsam bizim evin giderlerini cogunlukla ben karsilicam ki oglu daha yardim edebilsin diye

Haklisiniz tabi ki yardim etmeli ama kayinim bile bile gidip calismiyir abiside paket paket sigarayi ayaklarina goturuyor bu yanlis o tabi ki bi evlat evlendikten sonra ailedinden el ayak cekmemeli ama kendi faturakarini birakipta ailesine veriyor peki benim gunahim ne her ay bu sorunlarla cebellesiyorum kaynanam resmen surat assiyor isi biraktim diye cunku biliyo ben calisirsam bizim evin giderlerini cogunlukla ben karsilicam ki oglu daha yardim edebilsin diye

ben sana hak veriyorum canım... muhtaç olmaktan çıkmış onların ki.. alışmışlık olmuş..
sende kendi alışverişini yap keyfine bak. bırak eşin düşünsün ay sonunu madem vermeye çok parası varsa...

DenizinDuygusu bence cok yanlis dusunuyorsun insan evlendikten sonra kendi yuvasinida dusunmesi lazim benim esimin kendi borclari var once onlari odemeli once kendi evini dusunmeli tabi ki annesine yardim edicek ama bu bi huy halline gelmemeli bizim daha cocugumuz yok cocuk olduktan sonra daha yukumuz agirlasicak bence once kendi EVIM DEMELI

Hiç de yanlıs düsünmüyorum valla.. İhtiyacı varsa tabiki de yardım edecek ya onu o yaşa getiren kim? 100 tlyle mi dönüyor ev Allah askına yapma.. Çocuğun olsun, o zaman çocuğunun rızkını götürürse rahatsız ol bence.. Bana çok abartı geldi, bunları bu kadar gözünde büyütürsen hasta olursun canım.. Sen hiç ailene yardım etme gereksinimi duymuyor musun? Kvnin maaşı var mı? eşi başında mı?

Eşinize bu durumu yansıttınız anladığım kadarıyla. Ne şekilde söylediniz peki? Bu çok önemli çünkü.

Eğer tam olarak burada bizlere yazdığınız tarzda konuştuysanız size karşı savunmaya geçmiştir muhtemelen.

Anlamaya çalışıyorum sadece.

Hiç de yanlıs düsünmüyorum valla.. İhtiyacı varsa tabiki de yardım edecek ya onu o yaşa getiren kim? 100 tlyle mi dönüyor ev Allah askına yapma.. Çocuğun olsun, o zaman çocuğunun rızkını götürürse rahatsız ol bence.. Bana çok abartı geldi, bunları bu kadar gözünde büyütürsen hasta olursun canım.. Sen hiç ailene yardım etme gereksinimi duymuyor musun? Kvnin maaşı var mı? eşi başında mı?

Bk kendinde diyorsun ''ihtiyacı varsa'' yani ihtiyacı olup olmadığını bilmeden yargılıyorsun direkt.
Bak söylüyor kız, kimse çalışmıyor diyor. Bile bile, çalışma imkanları varken.

Bk kendinde diyorsun ''ihtiyacı varsa'' yani ihtiyacı olup olmadığını bilmeden yargılıyorsun direkt.
Bak söylüyor kız, kimse çalışmıyor diyor. Bile bile, çalışma imkanları varken.

Çok ihtiyacı olan iş bırakmaz, üstüme başıma alamıyorm diye.. İş bırakabiliyosa kocası zaten her şeye yetebiliyo demektir, 100 tl kimseyi batırmaz, annedir yani.. sürekli annesinden dem vurunca ben dul olduğunu falan düşündüm.. dul olmasa da çok bişey değil. Sen yardım etmez misin annene evlendin diye? 100tl arkadaşlar, buraya konu açmaya değmez, açta açıkta olsa konu sahibesi anlarım da yani gözde büyütülcek bişey değil..

esinin erkek kardesi calismiyor ve kredisini esin oduyorsa haklisin bende cok yasadigim icin anliyorum...ben ailemle gorusmuyorum esinde rest cekse keske.yoksa cok gec anlar.

Bilmiyorum bu biraz duruma göre değişir
Annesinin durumu kötüyse, hiç bir evlat sadece kendi evinde pişeni düşünmemeli bence de
100 lira da çok değil, eğer gerçekten ihtiyaç varsa
Yüklü miktar ailesine kredilerden evlerden bahsedenlere en çok ben kızarım burda bilen bilir
Ama bir annenin ihtiyacı varsa oğlunun 100 lira yardım etmesi sorun olmamalı

Back
X