• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinin tavırları...

kandilll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2012
1.231
243
163
Daha onceki konularimdan esimle yasadiklarimi az biraz biliyorsunuzdur.
Aramizda bir sey yokken sorun cikiyor olmasi vs, ablasiyla yasadiklarimdan mi diye kac gundur uzerinde dusunup duruyordum.
Birde 2hafta sonra tek basima Turkiyeye gidecegim. Esimin ailesiyle ilk kez basbasa vakit gecirecegim.
Ablasiyla karsilasma ihtimalimin de oldugunu bildigimden cok fazla gerilmistim.
3aydir gorusmuyoruz, konusmuyoruz cunku.
Esimle oturup her seyi konustum.
Bu durumdan rahatsiz oldugumu, arada sorun olmamasini istedigimi, ama yine de cokta yuz goz olmak istemedigimi, tum dusuncelerimi vs vs konustum.
Aslina bakarsaniz biraz politik davranmaya karar verdim.
Sonrada esim ablasini aradi, biraz sohbetten sonra bana verdi teli.
Gayet samimi konustu, esimin yaninda her zaman oldugu gb yani.
Aramadan once de esimle rahatsiz oldugum konularin tekrarlanmamasi konusunda anlastik.
Aramayi da o teklif etti, biz bir adim atalim, sonrasini bekleyelim gorelim dedi.
Yani bu meseleyi simdilik boyle hallettik bakalim. Bundan sonra ins her sey daha guzel olur.
Bunu paylasmak istedim sizinle.
Hatta esime buradaki folik asit eksikliginden rahatsizlanan bir bebegin durumunu okudum, uzuldu.
Ardindan doktorun bana verdigi ilaclari kullanmaya baslamami soyledi.
Hayirdir dedigimde, bebek yapacagiz ya dedi.
Elbette ben hemen dusunmuyorum ama yasadiklarimizdan sonra boyle demesinden hosnut oldum.

Simdi asil konuya geleyim.
Ben 7aylik evliyim ve kayinvalidemlerle sdc 3gun bir arada kaldik. O da esimle birlikte.
Simdi ben tek basima turkiyeye gidecegim. Acikcasi tavirlari nasil olur, bana nasil davranirlar kestiremiyorum.
Birde esimin ailesi ist da kendi ailem bursada. Annem babam calistigindan 2 haftalik surenin her iki haftasini da evimde gecirmek istiyorum.
Esime bunu soyledim. Onun tarafindan sorun yok.
Ailesi sorun yaratirsa diye cekiniyorum. Kaygilarim bunlar.
Sizce nasil davranmam gerekir?

Ortada herhangi bir sorun göremedim.
Daha önce görümcenizle olan sorunlari halletmek icin attiniz adim isabetli olmus.Esinizinde onayladigi gibi tatilinizi siz nasil istiyorsaniz öyle gecirirsiniz.
Esinizin ailesini gerektigi kadar ziyaret edersiniz.
Simdiden " nasil davranirlar? Nasil karsilarlar? tavirlari ne olur?" gibi sorularla kendinizi germeyin.
Oluruna birakin onlar nasil davranirsa sizde öyle davranirsiniz.

Haklisin, olan sorunu halletmeye yonelikte bir adim attim bakalim, bunu paylasmak istedim.
Biraz gerginim bu konu da, esimin ailesini tanimiyorum, bir arada vakit gecirmedik.
Bu yuzden biraz kaygiliyim.

İyi işte bu sayede biraz daha fikir sahibi olursun ailesi hakkında, bence çok çekinmene gerek yok kalma konusunda. Rahatsız olursan aileni bahane eder onların yanına geçersin, olmaz mı?

3gun Ist da kalip, sonra Bursaya gececegim zaten cnm.
10 gune yakin ailemin yaninda kalacagim.
Sonra tekrar ist a donup, 4gun daha orada kalip buraya geri donecegim.
Kendi ailemde bu tarz konularda cok sorunlar yasandigini gordugumden biraz kaygilaniyorum.
Birde esim yanimda olmayacagindan.

3gun Ist da kalip, sonra Bursaya gececegim zaten cnm.
10 gune yakin ailemin yaninda kalacagim.
Sonra tekrar ist a donup, 4gun daha orada kalip buraya geri donecegim.
Kendi ailemde bu tarz konularda cok sorunlar yasandigini gordugumden biraz kaygilaniyorum.
Birde esim yanimda olmayacagindan.

Böyle durumlarda en mantıklısı iyi düşünmek. İyi düşün iyi olsun:34:

ne diye tasalanaıyorsun.tatil süresinin yarını ailenle yarısını da eşinin ailesiyle geçir.yemekten sonra sofrayı kaldırmaya yardım et.çay koy sohbet et.bitti yeter.kafana takma o kadar:34:

kayınvalidene günübirlik git. eşin yanında yokken hiç uzatma bence, gerek yok. aileni bahane et, onların yanında olman gerektiğini söyle. herkes herşeyin doğrunu bilmek zorunda değil. dediğin gibi politik ol bence. 1 gün yeter onlara, çok bile.

politik olmak iyidir. ayrıca ablası ile olan sorunlardan bahsetme. çünkü hiç kimse evladım kötü, yanlış yapmış demez.

bir gözün kör, bir kulağın sağır olsun. rahat ol, sen tedirgin olursan mıknatıs gibi olayları çekersin.

2 haftalık tatilin tadını çıkarmaya bak...

Aynen katılıyorum arkadaşlara sen politik ol, güleryüzlu ama mesafeli ol yeter. Bu kadar tedigin olmana gerek yok bencede.

Back
X