Eşimin analiz sonuçları

cigdem_85

Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2012
2
0
16
Amasya
Merhaba hocam, eşimin sonuçlarını değerlendirebilirseniz çok memnun olurum:

Absitans Süresi : 5.5 gün
Miktar : 6.5 ml
Viskozite: Normal
Likefaksiyon süresi : 25’
Ph : 7.8
Lökosit: 0.2
Aglütinasyon : Negatif
Konsantrasyon : 211.200.000 mil/ml
Canlı Sperm : %75

Motilite(60. Dakikada)
Hızlı Doğrusal : %13
Yavaş Doğrusal olmayan : %40
Yerinde Hareketli : %20
Hareketsiz : %20

Kruger:
Normal Form : %9
Baş Anomali %60
Akrozom : %6
Mid Pice : %17
Kuyruk :%6

Teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Merhaba sonuçlar normal. Sevgiler.

merhaba hocam, eşimin sonuçlarını değerlendirebilirseniz çok memnun olurum:

Absitans süresi : 5.5 gün
miktar : 6.5 ml
viskozite: Normal
likefaksiyon süresi : 25’
ph : 7.8
lökosit: 0.2
aglütinasyon : Negatif
konsantrasyon : 211.200.000 mil/ml
canlı sperm : %75

motilite(60. Dakikada)
hızlı doğrusal : %13
yavaş doğrusal olmayan : %40
yerinde hareketli : %20
hareketsiz : %20

kruger:
Normal form : %9
baş anomali %60
akrozom : %6
mid pice : %17
kuyruk :%6

teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Hocam merhabalar, eşimin sonuçları aşağıdaki gibidir..Değerlendirmenizi rica edebilir miyim? Şimdiden teşekkür ediyorum

Miktar: 3,5 ml
pH:8,0
Likefikasyon Süresi(37C):15 dk
Viskosite: Normal
Görünüm: Gri-Opak
1. Saatte hareketli: %40
Hızlı İleri Hareketli:10
Yavaş İleri Hareketli: %25
Yerinde Hareketli: %5
Hareketsiz: %60
Yoğunluk: 20.800.000
Anormal Morfolojili: %6
Yuvarlak Hücre: 1.000.000/ml
Lökosit:1.000.000/ml

merhaba sperm sonuçunuz normal. sevgiler

Hocam merhabalar, eşimin sonuçları aşağıdaki gibidir..Değerlendirmenizi rica edebilir miyim? Şimdiden teşekkür ediyorum

Miktar: 3,5 ml
pH:8,0
Likefikasyon Süresi(37C):15 dk
Viskosite: Normal
Görünüm: Gri-Opak
1. Saatte hareketli: %40
Hızlı İleri Hareketli:10
Yavaş İleri Hareketli: %25
Yerinde Hareketli: %5
Hareketsiz: %60
Yoğunluk: 20.800.000
Anormal Morfolojili: %6
Yuvarlak Hücre: 1.000.000/ml
Lökosit:1.000.000/ml

Hocam çok teşekkür ederim, bir türlü anlayamıyorum düzenli olarak kontrole giderim, tüplerimde yada yumurtlamamda hiçbir problem yok,yaşım 31, 3 senedir hiçbir korunma yöntemini kullanmıyoruz, bir aşılama deneyimimiz oldu ve sonuç alamadık. Doktorum eşiniz kısır değil ancak bu verilerde ziyadesiyle düşük diyor ve deneyebildiğimiz kadar aşılama denememizi öneriyor. Bir sonrak adımımın ne olması gerektiğine karar verebilmiş değilim. Lütfen yolumu aydınlatın, sonsuz teşekkürlerimle...

merhaba nedeni açıklanamayan kısırlık diye bir bölüm var siz bu gruba dahil oluyorsunuz. bu nedenle de önce aşılama tedavileri ile başlanasa da sonsuza kadar bu tedaviyle devam edilmez. 3 kez aşılama sonrası gebelik olmaz ise tüp bebek tedavilerine geçilmesi gerekeektir. sevgiler.

Hocam çok teşekkür ederim, bir türlü anlayamıyorum düzenli olarak kontrole giderim, tüplerimde yada yumurtlamamda hiçbir problem yok,yaşım 31, 3 senedir hiçbir korunma yöntemini kullanmıyoruz, bir aşılama deneyimimiz oldu ve sonuç alamadık. Doktorum eşiniz kısır değil ancak bu verilerde ziyadesiyle düşük diyor ve deneyebildiğimiz kadar aşılama denememizi öneriyor. Bir sonrak adımımın ne olması gerektiğine karar verebilmiş değilim. Lütfen yolumu aydınlatın, sonsuz teşekkürlerimle...

Merhaba Hocam
Dr'umuz eşimin sonuçlarına göre normal yolla hamile kalmamın zor oldugunu ve direk tüp bebek yapmamızı önerdi Eşimin sonuçalrını siden de değerlendirmenizi isteyeceğim Teşekkürler
Perhiz Süresi :4 gün
Viskozite :Normal
Likefaksiyon :20 dk.
Aglütinasyon :yok
Hazırlı Öncesi Değerler
Semen Hacmi (ml) : 2,5
Sperm konsantrasyonu (x10 üzeri 6/ml) :33
Total sperm sayısı (x10üzeri6):82
Motilite (% ):52
+4 motilite (%):12
+3 motilite (%):22
+2 motilite (%):18
Progresif motil sperm konsantrasyonu(x10 üzeri 6/ml): 4
Total progresif motil sperm sayısı ( x10 üzeri 6):10
Sperm dışı hücre (x10üzeri 6/ml):0,3

Morfoloji :kruger
Normal (%):1
Baş Anomalisi (%) :67
Boyun Anomalisi (%) :16
Kuyruk Anomalisi (%):16

Hazırlık SonrasıDeğerler
Hacmi (ml) : 0,5
Sperm konsantrasyonu (x10 üzeri 6/ml) :36
Total sperm sayısı (x10üzeri6) :18
Motilite (% ):72
+4 motilite (%):27
+3 motilite (%):24
+2 motilite (%):21
Progresif motil sperm konsantrasyonu(x10 üzeri 6/ml):10
Total progresif motil sperm sayısı ( x10 üzeri 6):5

merhaba sperm saysı ve hareketliliği normal sadece morfolojik yapısında bozukluktan bahsediliyor. sadece bu nedenle tüp bebek yapmak doğru olmayabilir. sizi evlilik süreniz yaşınız yumurtalık durumunuz vs gibi başka kıstasları da düşünerek tedaviye yönlendirmek doğru olacaktır.

Merhaba Hocam
Dr'umuz eşimin sonuçlarına göre normal yolla hamile kalmamın zor oldugunu ve direk tüp bebek yapmamızı önerdi Eşimin sonuçalrını siden de değerlendirmenizi isteyeceğim Teşekkürler
Perhiz Süresi :4 gün
Viskozite :Normal
Likefaksiyon :20 dk.
Aglütinasyon :yok
Hazırlı Öncesi Değerler
Semen Hacmi (ml) : 2,5
Sperm konsantrasyonu (x10 üzeri 6/ml) :33
Total sperm sayısı (x10üzeri6):82
Motilite (% ):52
+4 motilite (%):12
+3 motilite (%):22
+2 motilite (%):18
Progresif motil sperm konsantrasyonu(x10 üzeri 6/ml): 4
Total progresif motil sperm sayısı ( x10 üzeri 6):10
Sperm dışı hücre (x10üzeri 6/ml):0,3

Morfoloji :kruger
Normal (%):1
Baş Anomalisi (%) :67
Boyun Anomalisi (%) :16
Kuyruk Anomalisi (%):16

Hazırlık SonrasıDeğerler
Hacmi (ml) : 0,5
Sperm konsantrasyonu (x10 üzeri 6/ml) :36
Total sperm sayısı (x10üzeri6) :18
Motilite (% ):72
+4 motilite (%):27
+3 motilite (%):24
+2 motilite (%):21
Progresif motil sperm konsantrasyonu(x10 üzeri 6/ml):10
Total progresif motil sperm sayısı ( x10 üzeri 6):5

merhaba sperm saysı ve hareketliliği normal sadece morfolojik yapısında bozukluktan bahsediliyor. sadece bu nedenle tüp bebek yapmak doğru olmayabilir. sizi evlilik süreniz yaşınız yumurtalık durumunuz vs gibi başka kıstasları da düşünerek tedaviye yönlendirmek doğru olacaktır.

Teşekkürler Hocam :)

Ben 31 Eşimde 32 yaşında ve 3,5 yıllık evliyiz 11 aydır korunmuyoruz Aslında benim adet düzensizliğim de mevcut reglimin 2.gününde yapılan hormon testlerinde cok az bir sorun olduğu ciddi bir sorun teşkil etmediği söylendi rahim filminde yada yumurtalıklarımda her hangi bir kist durumu olmadığı belirtildi.Size bir sorum daha olacak Morfolojik yapısında ki bozukluğun herhangi bir tedavisi yokmu?Teşekkürler ..

Merhaba tekrardan morfolojik yapısı %1 olduğu için sorun olabilir ama ille tüp bebek tedavisi önerilemez bu durumdan ötürü. Aşılama tedavisi ile başlayabilirsiniz. Sevgiler.

teşekkürler hocam :)

ben 31 eşimde 32 yaşında ve 3,5 yıllık evliyiz 11 aydır korunmuyoruz aslında benim adet düzensizliğim de mevcut reglimin 2.gününde yapılan hormon testlerinde cok az bir sorun olduğu ciddi bir sorun teşkil etmediği söylendi rahim filminde yada yumurtalıklarımda her hangi bir kist durumu olmadığı belirtildi.size bir sorum daha olacak morfolojik yapısında ki bozukluğun herhangi bir tedavisi yokmu?teşekkürler ..

Merhabalar biz iki kere spermogram testi yaptırdık ikisinde de ortalama değerler aynı olmakla birlikte 8milyon spermimiz mevcut ileri hareketli%21 yavaş hareketli %10 morfojimiz ise %0 çıktı dr. karyotip testi yaptı ancak hiçbir tedaviye başlamadı şimdi karyotip testinin sonuçlarını bekliyoruz. Biz çapa tıp fakültesinde yaptrdık bu testleri ama duyduğuma göre tüp bebek merkezinde yapılan testler daha sağlıklı sonuçlar veriyormuş güvenmeyin dışarda yapılanlara diyorlar bende şaşırdım ama biz bu arada 4,5yıllık evliyiz ben 29 eşim 30yaşlarında 7aydır da çocuk istiyoruz bu şartlar altında ben ne yapmalıyım? bir de karyotip bozuk çıkarsa tüp bebek şansımız da olmuyormuş galiba yardımcı olur musunuz zaten morfoloji %0?

Morfoloji
Normal forum:%3
Baş anomalileri:%97
Orta parça anomalileri:%62
Kuyruk anomalileri %14
Globozoospermi:%5
Sitoplazmatşk artık:_ _ _
Semen
hacim: 3ml
Toplam sperm sayısı:204m/ej
Konsantrasyın:68m/ml
Toplam hareketlilik:%66
Progresif hareketlilik:%54
Non–progresif hareketlilik:%12
Hareketsiz:%34
Yorumlarsanız cok sevinirim.teşekkürler hocam.

Back
X