Dünkü konunu hatırlıyorum. Bu konuyu nişanlın ve ailesine açtın mı yoksa? Keşke hiç dile dökmeseydin ama neyse, olan olmuş. Eğer nişanlın konuşman iyi olur diyorsan konuş. Ama şunu unutma, annen olgun ve doğru sözler söylemiş. Bugün nişanlının annesi ile konuşacaksan bile eğer yarın fikrin değişip yine takı toka için surat asacak ya da dolduruşa geleceksen bu işin sonu iyi olmaz. Konuştuğunla kalırsın. Önce nişanlına "maddiyata gerçekten önem vermediğini" söyle. Benim için senin varlığın yeter de ve bunu sadece sözde bırakma. Bundan sonra da seni dolduruşa getirmek isteyen çok olacaktır. Düğün arifesinde "ay şunu da almalılar" diye boş konuşan çok olacaktır. Örnek veriyorum, sen sana alınan bir saten sabahlıkla mı değerleneceksin? Genelde seni dolduruşa getirenlere baktığında kendi evliliklerinin ya da ilişkilerinin iyi olmadığını da görürsün. Eşiyle, nişanlısıyla, k.validesi, görümcesi ile arası iyi olan birisi başkasına alınan saten geceliğin, takının takibini yapar mı sence?
Hep şunu düşün, altın bugün vardır, yarın bir kötü gün olduğunda satılır zaten. Sen Allah'tan kötü gün göstermemesi için dua et, altın için değil. Allah k.validene k.pederine sağlık versin ki kendi kendilerine yetebilsinler. Sen de nişanlınla bir ömür mutlu yaşa.