• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin annesiyle konusmalımıyım?

bulusis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2011
602
3
0
İstanbul
arkadaşlar dün bi konu açmıştım ve siz değerli arkadaşlarım sayesnde fikirlerim daha netleşti...hatalıyım herseyı kafamda fazla buyutuyorum,fazla şeyler beklıyorum olmayınca değersiz hissediyorum insanların bana verdği değeri taktklarıyla kıyaslıyorum ancak böyle biri olma nedenim çevremden gelen eşetrler laf sözler...ne olursa olsun kulak tıkamalıydım ve bu konu yuzunden nişanlımla çok tartştık hatta nişan atlıyordu geçtğimz ramazn aynda neredeyse sırf benım bu kurutularm yuzunden,
şöyle bi düşünüyorum tamam nişanlımn ailesi bana sormuyolar ne alalım ne yapalım ne istersin gibi...bizde o adet yok bu yok diyolar..ama bana karşı hep iyiler özellkle kayınbabam..şeker gibi insandır,anneside tek oğlu bana fazla ilgi gösternce içten içe kıskandgnı hssetsemde bunu bana belli etmeyeye çalşıyor oda üzemeye gayret ediyor...
annemle konustuk kızım ellernde değil biraz cimriler...oğullarnı çok seviyolar yarın başnz skşsa yine onlar koşarlar yarmnza maddı manevi...seni tanımadkları için nişanlı oldgn için böyle elleri kıt..düğünde hersey düzelir dedi annem düzelmese bile sen hep iyi kal..kimseden etkelneme....kimsenin hayatın mukemmel değil dedi..
ve sizden bi konuda fikir almak isityorum...bu zaman zarfna kadar hiçbişeyi içimde tutumadım nişanlma tavrlarmla belli ettm sürekli...annesde az çok biliyor şimdi takı mezsnu sorun ettğimi...
annesyle karşlklı otorup konuşmak isitoyrum...sizi anasınz hakkınız ödenmez bende yeni gelin olacağım için elbet bazı isteklerim oldu...sonradan içimde kalmaması adına..bunu yanlış cümlelerle dile getirmiş olabilirm ama asla kötü niyetli değildim çevremin sözlerne çok taktım birde ailemle kıyasladım hep...amacım kmseyi incitmek değil bana gelin gibi değil kzınız gibi yaklaşın...sağa sola örnek olalım,bundan sonöra kocaman bi aile olucaz ben asyıp etsem sen üzerini kapat sen hatamı gör söyl de ama sadece bana söyle söyleki daha yapmıyım o hatayı...vbdaha başka kafamda kurdugm çok cümle var..bu tarz bi konuşma yapmak isityorum nişanlıma sordum annenle konuşmak isityorum özel dedim oda annem sevinr dedi hoşuna gider dedi...
daha önceki konmu okuyanlar bilirler...sizce konuşmam herseyı değştrrmi..?aramzdakı o soğuk mesafe kalkarmı en önemlisi benim ne anlatmak istedğimi anlarmı?
dün konu açtktan sonra sizlern yorumlarından sonra böyle birşey yapmaya karar verdim ve şimdi sizlerin tecrüsne ihtyacım var....sizce ne yapmalıyım yada nasıl konusmalıyım...yardımcı olurmusunuz bana yine...:)

Dünkü konunu hatırlıyorum. Bu konuyu nişanlın ve ailesine açtın mı yoksa? Keşke hiç dile dökmeseydin ama neyse, olan olmuş. Eğer nişanlın konuşman iyi olur diyorsan konuş. Ama şunu unutma, annen olgun ve doğru sözler söylemiş. Bugün nişanlının annesi ile konuşacaksan bile eğer yarın fikrin değişip yine takı toka için surat asacak ya da dolduruşa geleceksen bu işin sonu iyi olmaz. Konuştuğunla kalırsın. Önce nişanlına "maddiyata gerçekten önem vermediğini" söyle. Benim için senin varlığın yeter de ve bunu sadece sözde bırakma. Bundan sonra da seni dolduruşa getirmek isteyen çok olacaktır. Düğün arifesinde "ay şunu da almalılar" diye boş konuşan çok olacaktır. Örnek veriyorum, sen sana alınan bir saten sabahlıkla mı değerleneceksin? Genelde seni dolduruşa getirenlere baktığında kendi evliliklerinin ya da ilişkilerinin iyi olmadığını da görürsün. Eşiyle, nişanlısıyla, k.validesi, görümcesi ile arası iyi olan birisi başkasına alınan saten geceliğin, takının takibini yapar mı sence?
Hep şunu düşün, altın bugün vardır, yarın bir kötü gün olduğunda satılır zaten. Sen Allah'tan kötü gün göstermemesi için dua et, altın için değil. Allah k.validene k.pederine sağlık versin ki kendi kendilerine yetebilsinler. Sen de nişanlınla bir ömür mutlu yaşa.

valla nişanlın konuş demiş annesini tanıyor sonuçta. ve sende buraya yazdığın kadarıyla gayet iyi niyetli bir konuşma yapacağını söylüyorsun tabi küçük olarak bi adım atmaktan zarar gelmez ama annesine konuşmaya gittiğinde sakın onun seni eleştirdiği cümlelere karşılık verme barış kavgaya dönüşmesin biraz çabuk etkileniyosun çünkü eğer öyle olursa bu sefer oraya kavga etmeye gitmiş gibi olursun yani kaş yaparken göz çıkarırsın.

Back
X