esimin babasinin niyeti nedir?

broflovski

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2013
205
1
96
Diğer
Kizlar selamlar,biraz dayanin okumak icin,esime cok uzuluyorum babasinin yaptiklari icimize oturdu cok mutsuzuz,soyle bi sorunum var.Esimin annesi ile babasi yillar once ayrilmis bitek bizim dugunde gorustuler,normalde sadece merhabalari var.(Bu kisma tekrar donucem).Esim de gencliginden beri babasi ile calismis,kendi ortak restoran-barlari var ve 15 yil buraya emek etmis.Fakat esim bu ortaklikta hep kagit uzerinde kalan taraf olmus,baslangicta eski restoranda isler duzgun giderken maasini tam aliyormus sigortasi tam yatiyormus ama isler bozulunca ne sigortasi ne maasi ne de kar payi odendi.
Simdi bu mali sebeplerden restorani baska bir muhite tasimaya karar verdiler,yer bulundu edildi,babasi 3.bir kisi de buldu isi buyutmek icin.Bastan beri esime bu ortakla seni ortak yapalim benim payimi da sana devredelim,senin payin en fazla olsun sen birinci adamsin benim adim gecmeyecek sadece kardan payima duseni alayim ben vs diyordu...Biz de adam herhalde yillarca somurdugunu affettirmek istiyor diye dusunduk.Bir kac gun once ogrendik ki restoranin lisansi uvey anada oldugu icin yeni kurallara gore ortaklikta kesin gorunmesi lazimmis.Neyse olsun dedik,esim uvey ana 3.ortak adina sozlesme yapildi bugun.Malesef isin sorumlu kanadi esim olmak zorunda kaldi,lisans uvey annede oldugu icin o sorumlu taraf olamadi,3.ortagi da bilerek sorumlu kanat yapmadilar cunku kafasi kizarsa hazir is yerine konup bunlarla isi ayiramasin diye.Bunlar hep babanin fikirleri bu arada..
Gelgelelim kar payi dagitilmaya gelince baba dedi ki kar payini 3.ortak ve ben elli elli paylasacaz.Esime bisey yok.Agzimiz acik kaldi.Neymis esim yeni ortaklik icin para koymamismis ama onceki ortaklikta esim maas bile almamisti is yurusun diye ve isi kapatirken babasindan talep etmesi gereken paralari hic istemedi.O paralarin karsiligi olarak para odemeden ortak yap beni dedi babasi da kabul etti.O kadar sinirliyim ki bu adama,insan once evladini dusunur.Yani bizimki hem mali sorumluluk altinda hem de isci gibi calisacak kardan pay almadan,adam oyle guzel kandirdi ki inanamiyorum.Esim cok uzuluyo canim benim,neden benim babam beni kullaniyo diyo,icine oturdu yavrumun.
Eski ic ettigi paralarin hatirina kendini affettirecek dedik bi kazik daha atti.Zaten esim 12 yasindayken ayrilmis cekmis gitmis babasi baska kadina,hatta bosanmadan once cocuklari gezdiriyorum ayagina kiz kardesi ve esimi alip kadinin evine gidermis.Kayinvalidem nasil asil zarif bir insan kiyamazsiniz uzmeye gorseniz.Esim cok yarali bu konuda hep acisini cekmis bu anilarin ama bu konulari konusmuyo.Eger baslarsam konusmaya,ararim babami isin de batsin babaligin da derim diyor.Simdiye kadar sabretmesinin nedeni adamin bu isle elini kolunu daha kucuklukten baglamasi,sirf emekleri icin sabretti.Nasil babaymis bu doymadi kullanmaya somurmeye,bizimki baba dedikce biraz daha somurdu babasina olan acligini...Adam babaya ac,babasi paraya.Cok seviyorum esimi,canini yakanin etine geciririm tirnagimi,oyle buyuk ofkem var ki adama.Simdi ortaklik devam etse bizimkine borc odetecek bu,simdi yok mok diyo ama kesin yapar...Esimi nasil ikna ederim onlarsiz bir is hayatina?Sozlesme coktan yapildi malesef.

eşini bu işten kurtarmaya bak bıan once...bu ıslerr oyle ucuncu besıncı kışı gırıncee hıc ıyı bı yere varmıyor benımde dukkanım var yanlızım cok sukur ama goruyorum etrafta bu yüzden cok sıkıntı yasayanlar borçtan dolayı ıcerı gırenler cok...mutlaka esınnın aklına gır ve kurtar hatta esıne iş bul bulabılırsen eger...konuss az olsun sızın olsun böyle boşa kürek sallayacak yazık emeklerıne

Az cok tahmin ediyorum neler olacagini ben de ama esim babam o kadar yilimi aldi simdi geri vermesi lazim diyor,alana kadar bi yere gitmicem diyor...Adam gene bi sekilde kandirdi,borcu bari yikmasa...Cok isterim baska is bulmayi,maasi sigortasi ayni olur hic olmadi bunlar bana yanlis yapar mi diye dusunmez.Nasil bi adam ya agzindan girer burnundan cikar insanin anlamazsin,dugunumde bile kizlara bakiyomus halam soyledi.Altmis yasinda adam saclar uzun kupeli dovmeli,yasli desem daha anlamistir hatasini desem yasli demeye tip musait degil bi kere,hata anlayacak potansiyel yok,yasinin insani degil ki hurmet edelim,bildigi vardir diyelim soz dinleyelim.Benim icin bitti o taraf ama esimi uzmemek icin baski yapamiyorum.Emeklerim der baska bisey demez,kolay degil emek acisi.Ask acisi ceker gibi emek acisi cekiyo :S

yeni sözleşme ticari sicilden onay almadıysa henüz geçerli sayılmaz.
Bir avukata danışarak cayma hakkınız var mı araştırın derim.
Aman derim...kayınpeder gayet kurnaz gidiyor.sorumlu müdür eşiniz sanırım.yani orası batarsa eşiniz imza yetkilisi oldugu için herşeyinizi kaybedebilirsiniz.şirket ana sözleşmesini iyi okuyun.şirket mal varlığı ile mi kendi öz varlıklarınız dahilinde mi sorumlu eşiniz.?
Bence bu güne kadar çalıştıgı emeklerin hesabını yapacagınıza başka zarar görmeden çıkın oradan.
Kar payı hakkınızın verilmedigi-ssk primleriniz ödenmediği- için ortaklıktan ayrılma davası açabilrsiniz belki.
Ben derim ki vakit kaybetmeyin.eşiniz de boşa üzülmesin beterin beteri var.sadece sistematik bir biçimde işin içinden kurtulmaya bakın...

En hayırlısı ortaklıktan çekilme... İşletmede deneyimi varsa kendi işini kurması daha iyi
Baba baba değil :) mezar soyguncusu Allah yardımcınız olsun

En hayırlısı ortaklıktan çekilme... İşletmede deneyimi varsa kendi işini kurması daha iyi
Baba baba değil :) mezar soyguncusu Allah yardımcınız olsun

Aynen oyle bir baba,babaligi haketmemis bir baba...Amin,hepimizin.Yarin konusucam butun icimdekileri diyor,kiyamet kopmasa bari...

Aynen oyle bir baba,babaligi haketmemis bir baba...Amin,hepimizin.Yarin konusucam butun icimdekileri diyor,kiyamet kopmasa bari...

Kopmaz bence.... Yüzüne tükürse yarabbi şükür der.. En güzeli yolları ayırıp bidaha hiç görüşmemek

Kopmaz bence.... Yüzüne tükürse yarabbi şükür der.. En güzeli yolları ayırıp bidaha hiç görüşmemek

Kim sukur diyecek anlayamadim ama esime kac defa anlatiyorum haklisiniz diyor ama babasi iki dakikada tavliyor,esimin babasinin ilgisine olan ihtiyaci dolayisi ile galiba bilincaltindan midir nedense artik...Esim de sukur dese sasirmam yani,cok yumusak yureklidir.Tabi onlarin hesaba katmadigi bisey var;ben...Bitti artik oglum calis biz yiyelim donemi.Emin olun onlarin hakkini esim yese ona da yedirtmem ama onlarda bu vicdan yok.

zor durum vala umarım esınız zarar görmez....siz calısıo musunuzz? sız iş kursanız daha sonra esınız belkı sızın kurduğunuz ısın basına geçer az olsun öz olsunnn

bulundugum yerde is bulmak biraz zor,iki uc gun once is bulma ajansina gittim,umuyorum ki birseyler cikar.Egitimim dillerim program bilgilerim var ama is ayiracak halde degilim,yuvam icin merdiven silerim bulasik da yikarim hic problem degil.Ama esim de izin vermiyor,benim yuzumden yer silmek icin mi yillarca okudun diyor,agirina gidiyor.Elim kolum bagli su anda.Dunden beri mahvolduk uzuntuden,mide agrisi bas agrisi bitmedi.Cevap veren herkese cok tesekkur edeeim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…