eşimin bebek istememesi

minikyaramaz

Sabır-Şükür-Dua
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2010
1.047
36
158
günaydın kızlar...!

dün gece ağlamaktan gözlerim şişti.

1.5 ay önce düşük yapmıştım.doktorum korunmama gerek olmadığını ve yeniden bebek sahibi olmama hiçbir engel bulunmadığını söylemişti.

dün 6. ayımızı kutlamak için güzel bir sofra hazırladım.adetimde bitmişti.yeniden bebek sahibi olmak istiyorduk.herşey çok güzeldi.ancak eşim enaz 3-4 ay bebek istemediğini belirtti ve beynimden aşağı kaynar sular indi.ne olmuştu onu bebek isteksizliğine iten sebep?

ben pko luyum ve eşimde bunu biliyor.ilk bebeğimin olması bir mucize idi.çünkü doktorlarım bana asla evlat sahibi olamayacağımı söylemişlerdi.ancak Rabb'im bana ilaçsız tedavisiz evlat verdi.ancak kalp durması sonucu 3 aylıkken kürtaj olmak zorunda kaldım.

eşime bu rahatsızlığın sinsi olduğunu ve yumurtalıklarımı çatlatmasından hatta rahmimin alınmasından bahsetmiştim.bu nedenle bir tane olsun demiştik.

ancak dün gece fikrini değiştiren ne oldu bilmiyorum.borçlarımızı bahane etti.eeee dedim eğer bebeğimiz yaşasaydı şuan da 4.5 aylık olacaktı.

pko lu olduğum için zaman benim için çok değerli.

çok kötüyüm şuan.başağrısından duramıyorum.

sizce bir erkeğin çocuk istememesindeki sebep ne olabilir?

ben sağlıklı düşünemiyorum.ne olur bana akıl verin.

sadece 1.5oo liralık borç için bebek yapmak ertelenir mi?pko lu bir anne adayı için

ne olur yardımcı olun..!

ne yapmalıyım.?

eşinizin bu sebepten bebek yapmak istemediğini zannetmiyorum. belki sizin yıprandıınızı üzüldüğünüzü gördü ve bu yüzden size biraz zaman tanımak istiyor. yani sonuçta henüz 1,5 ay olmu. hem hiç çocuk istemiyorum dememişki. 3-4 ay sonra olsun demiş. bence kesinlikle sizi düşündüğünden böyle söylüyor

Son düzenleme:
öncelikle geçmiş olsun :( bebeğinizi kaybettiğinize üzüldüm.
şöyle düşün kaybettiğiniz bebek eşinin de evladıydı. onda nasıl bir yıkım yaratmıştır kimbilir.
senin çektiğin acılar görüp üzülmene dayanamıyor olabilir.
psikolojik olarak yıpranmış olabilir...
sana zarar geleceğini düşünüyor olabilir..
eşini de anla, babalığa hazır olmadığını düşünüyordur belki..

ben bu yönden hiç düşünmemiştim.

yaşadıklarım kolay değildi.bir de bebeğim evde düştü ve onu eşimde gördü.

inci gibi simsiyah gözleri vardı bebeğimin:43::43::43:

ewet.belki de eşim aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorda olabilir.

ama ilk gebelikte benim ısrarlarım sonucu olmuştu.

sonuçta pko luyum ve bu benim için ciddi bir sorun.

ısrarcı olmalımıyım yoksa ona zaman verip eşimin istediği zamanda mı bebek sahibi olmak istemeliyim?

Buna benzer bir durum yaşıyorum,
Durumunu anlıyorum ama ısrarcı olma.
Arkadaşların söylediği sebeplerden dolayı istemiyor olabilir.
Bende bunu düşünüyorum.
Senin ısrarın onu dahada soğutabilir.
Kendini baskı altında mecbur kalmış gibi hissetmesin.
Daha yeni, oda senin kadar üzülmüştür.
Diğerini atlatamadan yeni bi bebeğe hazır olmayabilir, onuda suçlama.
Bir süre bu konudan bahsetme,
Bence zamanla kendiliğinden isteyecektir.

off.bilmiyorum.

görümcemin 2 yaşında,eltimin 1.5 yaşında kızı var.görümcem eşinden ayrı kaynanamlarla oturuyor.

eltimde benim üstümde oturuyor.

kaynanamlara ya da bir yere gittiğimizde onlar çocuklarıyla ilgilenirken ben ortada kalıyorum.

bu nedenle kaynanamlara da çıkmak istemiyorum.çünkü herkes çocuklarla ilgileniyor anneleri de hep çocuklardan konuşuyorlar.bense...

eşime bu durumu da söylüyorum.görümcemin kzını çok seviyor.kendi çocuğunu sevmek varken diyorum...

belki de dediğniiz gibi zamana bırakmam gerek...(ama o zaman içerisinde pko larım förtler ve yumurtalıklarıma zarar verirse...! bu ihtimal beni ısrarcı kılıyor)

canım biz de 6 aylık evliyiz ve ben de çocuk istiyorum ama eşim önce düzenimiz otursun birbirimize doyalım sonra yaparız diyor. düşününce haklı da. çocuk sahibi olmak tabi ki çok güzel ama neden acele ediyorsun ki?
pko olayından endişeleniyorsan bunun tedavisi var ne kadar önce yaparsam o kadar iyidir diye düşünme bence sonuçta bu 2nizin de hazır olması gereken bir süreç.
eşin düşükten dolayı sarsılmış olabilir sana 2 sene sonra dememiş ki 3 ay sonra demiş :)
heyecanlısın anlıyorum ama bence üstüne gitme; bırak o yeterince heveslensin ve kendi teklif etsin.

PKO ile ilgili alıntı:
Çocuk arzusu olan bir kadında yumurtlamayı sağlayıcı ilaçlara başvurulur. Bu ilaçlar ağız yoluyla alınan tablet şeklinde ilaçlar olabileceği gibi, tedaviye yanıt alınamaması durumunda iğne şeklinde kullanılan daha güçlü, ancak yan etkileri daha fazla ilaçlara başvurulması gerekebilir.

Ayrıca kiloluysan kilo vermen lazım ve de şeker hastalığın varsa dikkat etmen.

Umarım yolunda giden bir hamileliğin olur ve güzel sağlıklı bir bebek alırısınız kucağınıza. :49:

haklısınız ama beni bu kadar aceleci yapan olay;

evlendikten 1 ay sonra halamın rahmi alındı miyomlar yüzünden.onu ziyarete gittiğimde

27 yaşında evli ve çocuğu olmayan bir bayanla tanıştım.

o da benim gibi pko luymuş.ve 3 kere ameliyat olmuş.

2010 mart ayında kontrole gitmiş ve pko ları gözükmemiş.

haziranda bir sancıyla uyanmış.kanaması varmış şiddetli.

acilen doktora gidiyor ve pko ları bi anda ortaya çıkmış yumurtasını çatlatmış.

doktorlar ameliyatta kadının rahmini de alıyorlar.

beni bu olay çok etkiledi ve aynısı benim başıma da gelebilir.

çünkü bu sinsi bir hastalık.

o nedenle bebğimin olmamasından çok korkuyorum.

3 -4 ay çok uzun bir zaman değilki;
hem belki daha iyi olur vücudunuz biraz dinlenir
yaşınızıda merak ettim,yaşınızdan dolayıda mı endişeleriniz var acaba?30 üzerinde değilseniz zaten yeterli zamanınız var diye düşünüyorum,belki probleminiz stres yaptığınız kadar büyük değildir ve öyle olmasınıda umuyorum
onlar çocuklarıyla ilgilenirken ben ortada kalıyorumbide bu sözünüz bana çok yanlış geldi kusura bakmayın
sırf birileriyle yarış yapar gibi çocuk istemek bana saçma geliyor,daha çok yeni evliymişsiniz üstelik,biraz rahat bırakmaya çalışın kendinizi

off.bilmiyorum.

görümcemin 2 yaşında,eltimin 1.5 yaşında kızı var.görümcem eşinden ayrı kaynanamlarla oturuyor.

eltimde benim üstümde oturuyor.

kaynanamlara ya da bir yere gittiğimizde onlar çocuklarıyla ilgilenirken ben ortada kalıyorum.

bu nedenle kaynanamlara da çıkmak istemiyorum.çünkü herkes çocuklarla ilgileniyor anneleri de hep çocuklardan konuşuyorlar.bense...

eşime bu durumu da söylüyorum.görümcemin kzını çok seviyor.kendi çocuğunu sevmek varken diyorum...

belki de dediğniiz gibi zamana bırakmam gerek...(ama o zaman içerisinde pko larım förtler ve yumurtalıklarıma zarar verirse...! bu ihtimal beni ısrarcı kılıyor)

Bahsettiğin hastalık tedavisi olmayan bi hastalık değil,
Ben 4 yıllık evliyim, yıllardır istememe rağmen eşim istemiyor diye sesimi çıkarmıyorum.
bizlerin olacağı bile belli değil, Rabbim hayırlı zamanda hayırlısıyla nasip etsin.
Nasıl sorumluluğunu birlikte üstlenecekseniz, birlikte büyütecekseniz ikinizinde kararıyla olmalı.
Onların var ben yalnız kalıyorum diye düşünmeni tuhaf buldum açıkcası, insan özenir tabi ama
sırf bu sebepten acele etme..
Ayrıca 3 ay çok bi zaman değil, bu konuyu gündeminizden uzak tutun bir süre.

canım öncelikle çok geçmiş olsun

erkekler bayanlar kadar dertlerini sıkıntılarını açık açık kimseyle paylaşamazlar hep içlerinde yaşarlar o yüzden bebeğinizi kaybettiğinizde üzüldüğünüzü gördükçe eşiniz sizden daha çok üzülmüş ve kahrolmuşdur. Bu nedenle hem kendisine hemde size zaman vermek istiyordur. Yani sonuçda evlat acısı kolay kolay atlatılamıyor bende pkolyum ve bende 24 haftalık yavrumu 22 eylülde kaybettim. Yanımda eşim vardı. çekdiğim acıyı dökdüğüm göz yaşlarında hep gördü şuan tam 62 gün oldu yavrum gideli ancak acısı halen içimde ve eşim ben bebek istiyorum yeniden dedikçe aynı sizin eşiniz gibi şuanda biraz dinlen kendini toparla çok zorlu 2 ay geçirdin der yani canım eşin senin yandığın kadar onunda canı daha çok yanmışdır. Bu yüzden kafanı meşgül etme daha çok strese girersin eşini sıkma sakın olur inşallah ne kadar şanslısın ki kendiliğinden hamile kalmışsın ben aşılamayla yavruma kavuşmuşdum ancak olmadı nasip değilmiş olucak inşallah yavrularımız ancak herşeyin zamnı var bu yüzden sıkmayın canınızı

Sanirim sen hep kötü örnekleri görmüssün ve kafanda sabitlemissin bu konuyu...

PKOlu bi cok kadin bebek sahibi olabiliyor kötü örnekleri düsünerek kendinide esinide bunaltma,senin durumunda olan arkadasim var cocuk sahibi oldu tedavi süreci var evet ama imkansiz degil biraz pozitif bakmayi dene. sonucta esin bebegi hic istemiyor degil sadece biraz zaman istemis ilk bebegi kaybetmek onun icinde yikim olmustur ...

herşey kısmet tatlım eşin istemeden olmas..bence sen de azcık sakin ol ve zamana bırak..benim yaşım 29 oldu eşim henüz istemediğinden yapmıyoruz ısrarcı olma,önceki bebişi de senin ısrarınla yapmışsınız bence eşin hazır değil beklemelisin.

belki yıpranmanı istemediği içindir hem 3. 4 ay fazla zaman değil üzülme canım hayırlısı olsun:58:

Son düzenleme:
haklısınız kızlar.

eşimin üzerinde baskı kurmayacağım artık.dediğiniz gibi zamanla o da isteyecek.

eşimin ailesindeki çocukların varlığı beni rahatsız etmiyor ve de kıskanmıyorum.sadece özeniyorum.ikisi de birbirinden şeker.benim de şeker gibi bir bebeğim neden olmasın diyorum sadece.bu sebepten dolayı çocukta acele etmiyorum.pko lu olduğumdan dolayı.

23 yaşındayım.

15 yaşında pkolu olduğumu öğrendim.
değişik doktorlara gittim ki hastalığımın boyutunu öğreneyeyim.
15 yaşındaki çocuğa;
hemen evlenip çocuk doğurman lazım yoksa ilerde çocuğun olmaz,
ölene kadar diane35 i kullanacaksın,
asla çocuğun olmayacak,
evlenene kadar diane35 i kullan...vs.... gibi bir sürü değişik teori üretti doktorlar.

belki de doktorların bu söylemleri zihnimde yer yaptı ve bende çocuğum olmazsa psikolojisi doğdu.

sonuçta 1 ay korunduk.korunmayı bıraktıktan sonra gebe kalmıştım.bu bana Allah ın bir lütfuydu.çünkü doktorların tezleri çürümüştü.

belki de şimdi yine aynı psikolojiyi yaşıyorum.sonuçta 15 yaşındaki bir çocuğa doktorların böyle söylemeleri demek ki ileride bu tür sorunlara yol açabiliyor.

ve de hep kötü örnekleri görmeme sebep oluyor.

canım henüz 6 aylık evlisi başbaşa olmanı keyfini çıkart...

elbette çocuğum olmazsa diye tasalanman normal. telaşını anlıyorum. ama mutlu bir evlilik her zaman temel şarttır.

evliliğinizin güçlenmesini bekle eşinin çocuk istemesini bekle.

herşey Allah'tan canım. bak hemen hamile kalabilmişsin. malesef sonu çok üzücü de bitse bu da bir lütüf

ben önceki gün öğrendim hamileymişim. çok da hayalimde olan birşey değildi eşim için istedim. şimdi alışmaya çalışıyorum. mutluyum elbet ama....

bebekle ilgili hiç bahsetme sen istekli oldukça o geri çekecektir. sen isteyinceye kadar kapandı bu konu diye belirt
dr. kontrollerini ihmal etme.

Canım bende 3,5 yıllık evliğim. Evliliğimizin 2. yılında bende çocuk istedim hemde çok ama eşim daha zamanı var deyip durdu tek konuşamadığımız konu bu idi hep kabga çıkardı bu konudan neyse bu sene Nisan ayında korunmayı bıraktık ve hala bebeğimiz olmadı ağutosda kimyasal gebelik yaşadım nasıl sevindik anlatamam hamile oluğumuza hatta çocuk istemeyen eşim daha 3 haftalık bebeği için ne planlar kurdu gözünün içindeki parıltıyı hiç unutamam doktor hamilesin dediği zaman neyse kısmet olmadı ve düşükle sonuçlandı, o benden daha çok üzüldü. Dedim ona sen sanıyordun ki bugün yaptık yarın hamile kalırım bak sen istemedin 2 sene rabbimde şimdi vermiyor senin benim değil rabbim istediği zaman olur diye.

yani kısaca emin olki eşinde bebek istiyordur, bebeğini kaybetmenin verdiği acıyla böyle bir karar almıştır, sonuçta onunda canı en az senin kadar üzülmüştür.

ilk bebişte 1 ay korunduk.korunmayı bıraktık hemen gebe kaldım.

şimdi de öyle düşünüyor olabilir.

korunmayı bırakırsak hemen hamile kalacağımı zannediyor galiba.

benim eşimde seninkisi gibi.o ilk bebeği de ben istediğim için istemişti.

ama daha 2 aylık bebeğe oyuncak almalar.ilerisi için hayaller kurmalar.

karnımda seviyordu.hergün kasrnımda değişiklik varmı diye bakıyordu.

ult. kağıdında da göbişimde de bebeğimizi seviyordu.

ne bileyim yawh... çok kötü oldum yine...

Allah bütün isteyenleri anne sahibi yapsın.istemeyen eşlere de bebek isteği versin.

Canım Pco olman çocuk sahibi olamıycan anlamına gelmez.Sana hangi doktor asla çocuğun olmaz demiş alnını karışlamak lazım.Ben de pco luyum 9 yıl doğum kontrol hapı kullandım.4 yıldır evliyim.İstemedik o yüdzdende ilaça devam ettim. Bebek için karar verdiğimizde çatlatma iğnesi ile ikinci denemde hamile kaldım.Ki sen ilaçsız kalmışsın bu senin hamile kalabildiğini gösterir.Daha çok yeni evlisiniz ve çok yeni olmuş olay Allah sana ve eşine sabır versin.Onuda anla kendininde seninde toparlanmanı istiyordur.Çok üztüne gitme.Kendini çok kasma yaşın daha küçük.Hem bedeninii hem beynini biraz nadasa bırak dinlen canım.Allah bebeğini kucağına almayı nasip eder inşallah ama olayları olumsuz yönünden düşünme olurmu.

haklısın.eşimin üstüne gitmiyorum artık.

hamile bayanları görünce tv de ya da dışarıda eşim bana daha çok dikkatli bakıyor.hissediyorum ve hemen o psikolojiden ayrılmam için elinden geleni yapıyor.

geçenlerde babamlarda çok güzel har. izliyorduk.orada hamilelik ve doğumla ilgili bi skeç vardı.

bende ne kadar yalanda olsa hamile oyuncuyu görünce kötü oldum.gözlerim doldu.

eşim benden kahve istedi o anda.anneme çok kötü oluyor anne hamileleri görünce demiş.

annemde oğlum senin desteğine hepimizden çok ihtiyacı var .sen onun yanında olursan o daha çabuk kurtulur demiş.

Back
X