Eşimin beni ailesine savunmaması konusunda nasıl çözüm bulabilirim?

Morelbise

Üfff çekil önümdeeen :-)
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2018
378
210
18
35
Eşim görümcemin saygısızlıklarına karşılık onun büyüyeceğini söyleyip duruyor (1 senedir) Bir kere patlayıp senin abin yok böyle devam edersen dedikten sonra kız ağlayınca kıyamayıp barıştı...ona kıyamıyor çok düşkün ama bana da büyüyecek büyüyecek diyip sus mesajı vermek istiyor...sana böyle davranmaya devam ederse beni kaybeder sonuçta sen karımsın artık dedi bana ama ben inanmıyorum.
Kv de laf soksa yine susar eşim.Kendisine bile bir şey dendiğinde susar.Eşim normalde hiç pasif değilken onlara çok pasif.Çok bastırmışlar ama kardeşini de bir o kadar şımartmışlar.Bazen eşimin ufak tefek çıkışları oluyor o zaman gıklarını çıkaramıyorlar ama her zaman değil genelde susar.Ama bana çemkirir benden çekinmez hiç.Kardeşinden bile kırılacak diye çekinir.
Patlasam uzun süre konuşmasam aklı başına gelir mi?
Yoksa her halukarda ben dış kapının dış mandalı mı kalırım?
Nasıl onu değiştiririm?kaybetme korkusu mu vermeliyim?
Kendin baş et demeyin onlar gibi patavatsız olamıyorum.

vala herkes hayatı, laf sokmayı, kurnazlığı böyle insanlar sayesinde öğreniyor. kocan gerektiği yerde ağızlarının payını veremiyorsa sen vermeyi öğrenmelisin. kocayı ailesine karşı değiştirmek, senin laf sokmayı öğrenmenden çok daha zor buna emin ol.
ayrıca sen kendini aman kocam beni savunsun diye geri çekersen millet seni ezik sanıp üzerine oynamaya devam eder.
hayat böyle maalesef çok acımasız.

Hep birlikte mi yaşıyorsunuz? Öyleyse susan sizin üzülmenize izin veren kişiyle nereye kadar... eşinizi değiştiremezsiniz ki kaç yaşında insanlarız çok zor.
Siz şartları değiştirin Kv görümce her nerdelerse az görüşün ya da görüştüğünüzde bir kahve için çıkın.
Eşinize yapacağınız tribi kv ve görümceye yapın. Kocamla aramı bozuyorsunuz diyin.

Valla kendimden diyeyim dış kapının mandalı kalıyor insan senin ki susuyormuş bizim ki onlar söyleyince beraber oluyor onlarla keşke sussa

Ben de kavgacı biri değilimdir.
Eğer eşinizin ailesi sizi üzüyorsa az görüşün ya da hiç görüşmeyin.
Ben olsam gittiğim zamanlarda sohbete katılmam,çizgimi bozmam. O da olmuyorsa eşim kendi gitsin,görsün ailesini. Görümce büyüyünce (!) belki görüşürüz dersiniz.

bende he yasarım benzer durumları eşim savunmaz diye cok tartışmış küsmüşümdür ne hakaretler azarlar yedim kaynan kaynata ıkısı birden hakaret ederken bile sustu sebeb düşük tehlikem olmasına ragmen onlara 3 gorumcenın yanına mantı yamaya gıtmemişim bukadar basit bi konuda yerden yere vururken dahi sustu ve bunun gibi nice 3 yılı geçti evliliğimz ne bacılarına ne anne babasına karsı savunmaz bıraktım bende en son bende baş kaldırıdm kendim şimdi bu aralar iyyiz

vala herkes hayatı, laf sokmayı, kurnazlığı böyle insanlar sayesinde öğreniyor. kocan gerektiği yerde ağızlarının payını veremiyorsa sen vermeyi öğrenmelisin. kocayı ailesine karşı değiştirmek, senin laf sokmayı öğrenmenden çok daha zor buna emin ol.
ayrıca sen kendini aman kocam beni savunsun diye geri çekersen millet seni ezik sanıp üzerine oynamaya devam eder.
hayat böyle maalesef çok acımasız.

Öyle yerde öyle şeyler söyleniyor ki..yani o mesajı sen alıyorsun ama dışarıdakiler sanki bir şey dememiş gibi görürler...yani tepki versem ben ne dedim ki şimdi?deseler haklı çıkarlar.ben onu beceremiyorum ki

Hep birlikte mi yaşıyorsunuz? Öyleyse susan sizin üzülmenize izin veren kişiyle nereye kadar... eşinizi değiştiremezsiniz ki kaç yaşında insanlarız çok zor.
Siz şartları değiştirin Kv görümce her nerdelerse az görüşün ya da görüştüğünüzde bir kahve için çıkın.
Eşinize yapacağınız tribi kv ve görümceye yapın. Kocamla aramı bozuyorsunuz diyin.

yok canım ayrı.aslında bayram seyran görüşüyoruz ama eşimin arkamda durmaması beni üzüyor az gün de olsa...
kocamla aramı bozuyorsunuz desem bence cesaretlenip devam eder görümcem...zevk alıyor.
kv ise olur mu kızım öyle şey der...o yine iyi arada laf sokuyor ama genel olarak iyi

bu erkeklere de üzülüyorum. eşi ile aile arasında kalmak zor. biri kardeşi biri eşi. kardeşi neler yapıyor bilmiyorum ama çok takmayın. yaptığı zamanda siz söyleyin lafınızı eşinizden beklemeyin

Öyle yerde öyle şeyler söyleniyor ki..yani o mesajı sen alıyorsun ama dışarıdakiler sanki bir şey dememiş gibi görürler...yani tepki versem ben ne dedim ki şimdi?deseler haklı çıkarlar.ben onu beceremiyorum ki

vala annemin bi arkadaşının sözü vardı tatlı tatlı s...ceksin diye. zaman içinde onu öğreniyorsun. cart diye laf yapıştırmayacaksın öyle tatlı tatlı lafını sokacaksın ki o anlamayacak senin ne dediğini. anladığında sen çoktaaan keyfini almış olacaksın. bunu bi dene bakalım.

Ben de kavgacı biri değilimdir.
Eğer eşinizin ailesi sizi üzüyorsa az görüşün ya da hiç görüşmeyin.
Ben olsam gittiğim zamanlarda sohbete katılmam,çizgimi bozmam. O da olmuyorsa eşim kendi gitsin,görsün ailesini. Görümce büyüyünce (!) belki görüşürüz dersiniz.

Son cümlenizi sevdim.Eşim bir daha büyücek dediğinde 1 senedir sabrım taştı taşacak taşınca görümce büyüdü diye haber isticem senden o zaman görüşmeye başlıcam ikinizle de dicem.
Ben konuşmuyorum muhattap olmuyorum aramızda soğukluk var.Mesela ben odaya girince görümcem çıkar o girince ben

Son cümlenizi sevdim.Eşim bir daha büyücek dediğinde 1 senedir sabrım taştı taşacak taşınca görümce büyüdü diye haber isticem senden o zaman görüşmeye başlıcam ikinizle de dicem.
Ben konuşmuyorum muhattap olmuyorum aramızda soğukluk var.Mesela ben odaya girince görümcem çıkar o girince ben
Eee iyi o zaman.
Soğukluk iyidir.
Size kötü davranan biriyle aranız sıcak olmasın zaten.
O istediği kadar laf soksun,duymayın,görmeyin,dinlemeyin.
Yani ben insanoğlunu hiç takmam kafaya,kendi çalar kendi dinler bana ne!
He siz ben beceremiyorum,kafama takıyorum diyorsanız görüşmeyin daha iyi.
Hiç anlamam şu işleri,size zarar veren insanları neden hayatınızda tutuyorsunuz?

Yanlış hatırlamıyorsam görümcen bardaktaki ruj izine bakıp "bana abinle öpüştük" demek istedin diye sanrılar gören bir kızdı.O kız hepsini keser haberleri yok

bu erkeklere de üzülüyorum. eşi ile aile arasında kalmak zor. biri kardeşi biri eşi. kardeşi neler yapıyor bilmiyorum ama çok takmayın. yaptığı zamanda siz söyleyin lafınızı eşinizden beklemeyin

Ben de üzüldüm inan...ama bana üzülen yok...eşim kardeşiyle artık ne konuştu 1 sene önce bilmiyorum..bana bak gör öyle davranmıcak sen bana güven dedi..dedi ama yine aynı...ağzı sussa bakışları mimikleri durmuyor..mimikleri dursa ağzı durmuyor...küçüklüğünü bilmiyor...beni eleştiriyor...kuzenlerine oturmaya gittik...eşime demiş ki gelin oturdu yardım etmedi...eşim de bunu övünerek kardeşim dikkat eder böyle şeylere dedi...o zamanlar safmışım bizde misafir çalıştırılmaz o yüzden yapmadım dedim.ne açıklama yapıyorsam...
bunları düşündükçe eşim arada kalıyor yazık diyemiyorum...sinirleniyorum yediremiyorum

Eee iyi o zaman.
Soğukluk iyidir.
Size kötü davranan biriyle aranız sıcak olmasın zaten.
O istediği kadar laf soksun,duymayın,görmeyin,dinlemeyin.
Yani ben insanoğlunu hiç takmam kafaya,kendi çalar kendi dinler bana ne!
He siz ben beceremiyorum,kafama takıyorum diyorsanız görüşmeyin daha iyi.
Hiç anlamam şu işleri,size zarar veren insanları neden hayatınızda tutuyorsunuz?

Canım eşimin ailesi ama...illa ki gidiyoruz kalıyoruz..o da evin kızı.Orada oluyor sonuç olarak.Şimdi ben orada kardeşin var gitmem diyemem ki...O da benim aileme gitmese...:oops:

vala annemin bi arkadaşının sözü vardı tatlı tatlı s...ceksin diye. zaman içinde onu öğreniyorsun. cart diye laf yapıştırmayacaksın öyle tatlı tatlı lafını sokacaksın ki o anlamayacak senin ne dediğini. anladığında sen çoktaaan keyfini almış olacaksın. bunu bi dene bakalım.

haha canım senin dediğin gibi bir arkadaşım var...öyle mükemmel laf sokar ki önce gülersin sonra dank eder sana ne dediği...nerde o yapı bende.....öğrenir miyim ki:dua:

Anlamadım ben...
Konu sahibinin eski konularına bakmadım belki de ben konuları karıştırmışimdir ama görümce sadece yaşının kucuklugunun verdiği bir toylukta davranmiyordu.Neyi niye yaptığı belli olmayan davranışları vardı

Back
X