• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin bitmeyen borçları ve boşanma kararımız

12 yıl çok düşündüm , ama işte hep vaatler.en son çiftlik bank ile borcuna borç kattı. Son çocuğum kazara oldu oda zaten 29 haftalık doğdu stresten. Keşke ilk günden bıraksaydım ama olmadı, bende kendime çoook kızıyorum . İkimizde memuruz , arabayı alacak ev bizde kalacak. 3 çocuk için nafaka ne kadar oluyor genelde? Benim ailemde yanımda çocuklarıma bakma konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum, zaten genelde ben ilgileniyorum.
Gönderin gitsin yahu bu nedir?
Evdeki 3 çocuğa ne de olsa eşim bakıyor diyerek girmediği borç batağı kalmamış adamın. Ciftlikbanka bile para kaptirmiş.
Hala maaşını ver diyor.
Avcunu yalasın.
Evi size bırakıyorsa hic düşünmeyin,ailenizde destekmiş,işiniz de var. Çocuklara zaten siz bakıyorsunuz,fatura ödüyormuş eşiniz onuda nafaka ile ödersiniz,belki elinizde üzerine bir miktar kalır,sizin açınızdan değişen birşey olmaz bence kayıp anlamında.

Bu adam bu kafayla maaşına haciz getirir size nafaka falan vermez. Arabada yine borçlar uğruna satılır gider. Bence zaten alamayacağınız nafakadan vazgeçip evi ve arabayı alın.

Borçları sizin için yapmamış bide kendini haklı görüyor ve bide maaşınızı ona verecekmişiniz niye onu da yedirsin diye mi. Bence kesin kabahatli gösterir çok anlamam hukuktan ama önce kişinin kendi karısı ve çocukları gelir diye biliyorum. Kardeşmiş kuzenmiş bunlar evlendikten sonra dış kapı olurlar bana göre

Nafaka almayın yazılmış ama neden almayacaksınız ? 3 tane çocuğun ihtiyacı kolay mı ? Araba kaç paralım bir araba , durduğu yerde masraf araba. Çocuklarınızın nafakasını alın .

Nafaka almayın yazılmış ama neden almayacaksınız ? 3 tane çocuğun ihtiyacı kolay mı ? Araba kaç paralım bir araba , durduğu yerde masraf araba. Çocuklarınızın nafakasını alın .
Borcu çokmuş eşinin, maaşa haciz gelirse istesede nafaka alamaz belki, arabayı alması daha garanti olur diye nafakadansa arabayı tercih edin dedik. Arabanın ne kadarlık olduğu önemli tabi, öyle zamlandı ki arabalar 200k olsa kaç aylık nafakaya denk gelir.

Arabanında 3 yıl kredisini ben ödedim, hepsi banka dökümanalrında çıkacaktır, ama çekişmeli olursa evinde yarısını alır diye korkuyorum açıkcası . Onun için arabadan vazgeçtim
Bence avukata danışın ve hiç bir şekilde vazgeçmeyin onlar çocuklarınız için lazım.

Ev ve araba borcu değilken 300.000 lil borç akıl kârı değil. Çok üzüldüm çünkü bizde 10 yıldır borç içindeyiz. Ama Bizim borcumuz ev ve araba almamizdan ötürü. Buna rağmen yaşadığım piskolojik çöküntüyu bi ben bilirim. Sizin yok yere üstünüze binen bu borç gerçekten kabuledilir gibi değil. Zaten boşanmayı akliniza koymuşsunuz. Çok bilmem bu konulari ama akıl yürütürsek böyle bir ihmalkarlik illaki mahkeme tarafindan sizin lehinize olur.. yapılacak en mantıklı şey çok iyi bir avukatla anlaşmanız olucaktir. Tüm bu süreci lehinize isliyeceğine eminim.

İyi akşamlar, uzun yıllardır takip ederdim,bu akşam yazmak bana nasip oldu malesef.12 yıllık evlilik ve 11-6-1 yaşlarında evlatlar. Eşimin yıllardır bitmeyen borçları var, azalma yerine sürekli artıyor.bugün 300.000 olmuş durumda. Ev ve araba kredilerini ben ödedim , bütün ihtiyaçlarımı kendim karşılarım.çocuklarımında üstüne başına ben alırım. Kendisi elektrk su ve internet faturasını öder , araba arıza verirse onu yaptırır. Bu biriken borçlarının neredeyse %90 nını kardeşleri ve yeğenleri nedeni ile oldu.kendisinin bu tavrı beni haliyle ailesinden soğuttu. Ve artık devam ederse hasta olacağımı fark ettim. Bugün konuştuk bu kadar borca rağmen hala kendisini haklı buluyor , borç yiğidin kamçısıymış ve aslında benimde maaşımı ona vermem gerekirmiş.
İşin özeti böyle biz boşanacağız ama nafaka konusunda netleştiremedik. Eğer işin ucu çekişmeli ayrılmaya giderse borçlarının olması, geçim sıkıntısı yaratması onun kabahtli olduğunu gösterirmi?
Aslında yazma ile ne kadar anlaşılabildim bilemiyorum ama sorularınıza cevap vermeye çalışacağım
Bizim şahıs da sürekli borca borc katıyordu,aşırı borçlanma eğilimi var kumar oynuyor olabilir dedik banka dökümlerini istedik,kumar çıkmadı siz de deneyebilirsiniz.Borclanmak tek başına kusur değil gibi geliyor sebep sunmak gerekiyor sanırım

Borcu çokmuş eşinin, maaşa haciz gelirse istesede nafaka alamaz belki, arabayı alması daha garanti olur diye nafakadansa arabayı tercih edin dedik. Arabanın ne kadarlık olduğu önemli tabi, öyle zamlandı ki arabalar 200k olsa kaç aylık nafakaya denk gelir.
Arabanın ne kadarlık olduğu önemli ucuz , dandik birseyse aldığına değmez.

Bu adam bu kafayla maaşına haciz getirir size nafaka falan vermez. Arabada yine borçlar uğruna satılır gider. Bence zaten alamayacağınız nafakadan vazgeçip evi ve arabayı alın.

++++++++++
Nafaka toptan yalan adam borc icinde. Konu sahibesi arabayi kurtarsin.

Back
X