Esimin borcu

mihriah

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mart 2013
102
20
298
Ankara
Merhaba hanımlar bende bişey danısmak istiyorum sizlere esin gecen yıl martta bi arkadasına kredi çekmiş adam ödememiş ödeyecem diyo hiç bi sekilde ödemiyo eve haciz kagıdı falan hersey geldi benim sorum eskisi gibi evlere haciz gelmedigini biliyorum.esim avukatla konusmus avukat 20 milyarın 23 milyar oldugunu söylemiş hepsinin birden ödenmesi gerekiyormus gercekten faiz bu kadar az olabilir mi yoksa bankalar ne kurtarırsak k@r deyip ana parayımı almanın derdinde

Adınıza kayırlı ev araba vs bişey yoksa kolay kolay bişey yapamazlar uzlaşma yoluna giderseniz fiyattan bayağı düşerler

Krediye kefil olmuş olsa bile eşiniz kredi yapılandırması vs. herşeyi arkadaşı yapar eşiniz değil. Eşinizden talep etmeleri için arkadaşının ortadan kaybolması gerekir ve adresini bildirmemesi gerekir niye eşiniz gidiyor ki bankaya arkadaşı nerede ödemiyor bile olsa kendinin gidip konuşması lazım.

çekilin bankacı geldi..
bankalar alacaklarını tahsil etmek için dönem dönem kampanya yapıyor. bazen diyor ki ana para artı avukat masrafını öde temerrüt faizinden vazgeçeyim bazen diyor ki tüm borcunu taksitlendireyim yeter ki öde.
sanırım borç eşinin adına. üstünüze ev araba arsa vb taşınır/taşınmaz mal varsa haciz gelir. özel mülke haciz pek kalmadı kalsa bile eve gelirlerse 2 tv varsa 1ini alırlar 1 tane varsa almazlar hane halkının yaşam standardının altına düşüremezler.
sizin burada yapacağınız banka ile orta yol bulmaya çalışmaktır. bankaya gidip ben borcu ödeyeceğim yalnız taksitlendirmenizi istiyorum diye dilekçe ile başvurun, dilekçenin alındığından ve işleme konulduğundan emin olun bir örneğini de alın muhakkak. yapmak zorundalar bu sizin kanuni hakkınız. yapmazlarsa karşı dava açabilirsiniz. niyet giriyor çünkü işin içine. sen borcunu ödemek isterken banka almam derse sen haklı olursun.
sonra da borcu taksitlendirdiklerinde artık siz veya arkadaşı taksit taksit ödeyeceksiniz yapacak bir şey yok. hacizden icradan daha iyidir.
allah kolaylık versin.

Sizin haberiniz yok muydu bu borçtan?
Gizli saklı arkadaşına kredi çekiyor arkadaşı ödemiyor.
Tavrınız ne oldu bu durumda?

Kefil degil sanirim.esi kredi cekmis kendi adina arkadasina parayi toplu vermis arkadasida esine odeyecekti her ay parasini.

Esim kendi çekti krediyi avukat 23000 lira demiş kredi için heralde hemen ödenirse hani gercekmi diyorum bu kadar az faiz ödenmesi yoksa bi arkadasın dedigi gibi kredinin kapatılması bide avukat ücretimi bu para esin sigortasız calısıto su an haciz derdim yok ama kapatacakken bu kadarla mı kapanacak ben 40000i bulmustur diyordum acıkcası

2 eşya varsa birini alabilirler komşuma da geldi ana parayı alma derdine düşüyorlar sadece hepsini ödemek zorunda değilsiniz yani

hepsinin birden odenmesi gibib ir durum olamaz taksite bolerler ama ilk basta zorlarlar tabi koparabilmek icin..eve hacizde gelmiyor artık kolay kolay korkutma amaclı diyorlar tabi ama evde bulunan esyaların ikincisi olursa onu alıyor yasaya gore tabi onunlada ugrasmak istemiyorlar

Esimin cektigi 7 binlira kredi 2 yil odenmeyince karsimiza 45 bin olarak cikti( tek banka degil kapatmak icin farkli farkli bankalardan da kredi cekilmis hepsi toplam) yani velhasil ne olursa olsun 20 binin 23 bin olmasi bana pek mantikli gelmedi. Arada odemistir belki taksitleri anapara 15 e dusmustur atiyorum o yuzden 23 bindir kalan borcun faizli hali bilemedim

Sürekli icra kagıtları geliyorda esim sigortasız calısıyo üzerimizede hiç bişey yok ama o kadar cok faiz olurmuki avukat niye öyle söyledi o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…