Merhaba hanımlar bende bişey danısmak istiyorum sizlere esin gecen yıl martta bi arkadasına kredi çekmiş adam ödememiş ödeyecem diyo hiç bi sekilde ödemiyo eve haciz kagıdı falan hersey geldi benim sorum eskisi gibi evlere haciz gelmedigini biliyorum.esim avukatla konusmus avukat 20 milyarın 23 milyar oldugunu söylemiş hepsinin birden ödenmesi gerekiyormus gercekten faiz bu kadar az olabilir mi yoksa bankalar ne kurtarırsak k@r deyip ana parayımı almanın derdinde
Kefil degil sanirim.esi kredi cekmis kendi adina arkadasina parayi toplu vermis arkadasida esine odeyecekti her ay parasini.Krediye kefil olmuş olsa bile eşiniz kredi yapılandırması vs. herşeyi arkadaşı yapar eşiniz değil. Eşinizden talep etmeleri için arkadaşının ortadan kaybolması gerekir ve adresini bildirmemesi gerekir niye eşiniz gidiyor ki bankaya arkadaşı nerede ödemiyor bile olsa kendinin gidip konuşması lazım.
Esimin cektigi 7 binlira kredi 2 yil odenmeyince karsimiza 45 bin olarak cikti( tek banka degil kapatmak icin farkli farkli bankalardan da kredi cekilmis hepsi toplam) yani velhasil ne olursa olsun 20 binin 23 bin olmasi bana pek mantikli gelmedi. Arada odemistir belki taksitleri anapara 15 e dusmustur atiyorum o yuzden 23 bindir kalan borcun faizli hali bilemedim
Ne yazikki oyle oldu. İcra islemleri baslayacakti yoksa.Esimin arada bikaç taksit ödedigini bilüyorum peki siz 7bini 45bin olarakmı ödediniz
çekilin bankacı geldi..
bankalar alacaklarını tahsil etmek için dönem dönem kampanya yapıyor. bazen diyor ki ana para artı avukat masrafını öde temerrüt faizinden vazgeçeyim bazen diyor ki tüm borcunu taksitlendireyim yeter ki öde.
sanırım borç eşinin adına. üstünüze ev araba arsa vb taşınır/taşınmaz mal varsa haciz gelir. özel mülke haciz pek kalmadı kalsa bile eve gelirlerse 2 tv varsa 1ini alırlar 1 tane varsa almazlar hane halkının yaşam standardının altına düşüremezler.
sizin burada yapacağınız banka ile orta yol bulmaya çalışmaktır. bankaya gidip ben borcu ödeyeceğim yalnız taksitlendirmenizi istiyorum diye dilekçe ile başvurun, dilekçenin alındığından ve işleme konulduğundan emin olun bir örneğini de alın muhakkak. yapmak zorundalar bu sizin kanuni hakkınız. yapmazlarsa karşı dava açabilirsiniz. niyet giriyor çünkü işin içine. sen borcunu ödemek isterken banka almam derse sen haklı olursun.
sonra da borcu taksitlendirdiklerinde artık siz veya arkadaşı taksit taksit ödeyeceksiniz yapacak bir şey yok. hacizden icradan daha iyidir.
allah kolaylık versin.[/gercekten bankalar bazen faizden vazgecermi sadece avukatla ana parayımı alır yada faiziyle birlikte bir senede ne kadar olmustur bu borc lütfrn cevap yazın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?