eşimin çocuğu yardımmmm:((

codulu

Guru
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2013
1.184
65
318
Ankara
Kızlar nolur yardım edin. Hiç kimseyle konuşamıyorum. Eşimle 14 subatta evlendik. Hiç kimsenin haberi yokken. haziran 14 de de cok güzel bi düğün yaptık. Herkes mutlu huzurluydu derken bide bu cıktı şimdi. Benim ilk evliliğim. Mühendisim ve 27 yasındayım. Eşimin ise bu 3. evliliği lise mezunu.Hiçbiri sorun değildi şimdiye kadar ama eşimin ilk eşinde olan bi çocugu var. Oda sorun değildi. Gidip gelirdi bize seviyorumda cocugu. Aramızda abla kardes ilişkisi var. Cok tatlı bi çocuk. 13 yasında. Annesi evlenecekmiş ve şehir değiştirecek. Oğlunuda götürmek istiyo eşimse bized kalmasını istiyo. Çocugunda gitmek isteyeceğini sanmıyorum. Eminim oda bizimle kalmak isteyecektir. Ne kadar cok sevsemde bizimle kalmasını istemiyorum. 13 yasında ama hala küçük çocuk gibi korkar herseyden. Evi cok dağıtıyor. Sürekli marketten hazır ürünler yemek ister cok yemek secer. Bunlarda neysede o geldiğinde bizim evliliğimizde kötü oluyo. Eşim bana soğuk davranıyo. Yeni evliyim ama özel gün ve tatillerde yalnız kaldıgımız nadirdir. Haberi bugun aldım. Ağlamamk için zor tutuyorum kendimi. Belki bencillik yapıyorum ama eşim evlenmeden önce bana onun bizim haytımızın içinde olmayacagını söylemişti. Böyle hersey y6olundaydı. Kadının evlenmeside cok normal. Cocugunu götürmek istemeside. Biiliyorum ama baska götürmek isteyince hersey degişiyo işte. Eşim oğlundan ayrılmak istemiyo. Bana sordu bende istemiyorum dedim. Şimdi evliliğim zarar görür mü? ama biliyorumki oğlu gelincede bozulacak. Off offf nolur yardım edin:((

kızım valla işin zor. ergen çocuğu olan eşinin arkadaşlarından yardım işte. benim 13 yaşında kızım var. hep derim ki Allah kimsenin çocuğuna bakmak zorunda bırakmasın. çünkü kızım bile bazen el gibi oluyor. defollar senden utanıyorumlar, ne biçim annesin senler .. çok zor işin. ben annesiyim göğüs geriyorum. sen onu bebekliğinden beri büğyütsen sen de gerersin. ama çocuk bakmaktan anlamadığın gibi ergende anne ile ayrılmak travma olur. işin çok zor. ergen çocuğu olan ortak arkadaşınız varsa akşam yemeğe falan çağır bayanla önceden konuş konuyu onlar açsın. ergende anneden ayrılma travması olur de ya da onlar desin. sen sadece ergen çocuğu olan arkadaşlarımla konuştuklarımı hatırlıyorum da anne oğul bile anlaşamazken ben nasıl anlaşayım de. tam tersi benden nefret eder diye konuşuyorum de. falan falan ama adam kararlıysa kadın da kaç senedir bende biraz da o baksın diyorsa işin zor. o zaman tek yapacağın oğlanla yüz göz olma bir arkadaşımın eski kocası kızını zorla aldı. ama asla kız ile ilgili hiçbir karara ya da sorumluluğa kadın katılmıyormuş. mesela bir yere gidecek adam götürüyor. ders çalışmıyorsa çalışmıyor. terbiyesizlik yaparsa kızmıyor babasına akşam söylüyor babasından fırça yiyormuş. başka türlü çok yüzgöz olursun aman evliliğim bozulmasın dedikçe o da kullanır. ergen çok iyi insan kullanır. kızımdan biliyorum. çok genç olduğun için anlamazsın.sen de kalacak derse şartını koy sömesrtrede ve tüm yaz tatillerinde annesinde kalsın şartı iste. HAAAA BAK AKLIMA YENİ GELDİ BU SENE 8. SINIF ÇOK ÖNEMLİ SENESİ TRAVMA OLUR BENİ DİNLEMEZ DERS ÇALIŞMAZ BEN SÖZ DİNLETEMEM ANNESİ KADAR FALAN DE BURDAN YIRTARSIN. SENEYE DE BİRAZ DAHA SENİ TANIR SEN DE ALIŞIRSIN. O ZAMAN BAKARSIN

Eşiniz evlenmeden önce söylemiş ya size bizde kalmayacak diye. Onu hatırlatın. Sakin bir şekilde başta böyle konuşmadığınızı anlatın. Şartlar değişmemiş ki. Hala bir annesi var çocuğunun ve o da vermek istemiyor zaten..

Dün akşam ona hatırlattım bunu. Surat yaptı bana. Zaten bizde kalmaz istemez burada rahat hissetmiyo kendi evi gibi göremiyo falan dedi. Bende bunun suclusu ben değilim o geldiğinde sevidiği yemekleri yapıyorum onunla ilgileniyorum o ne isterse onu yapıyorum dedim. Sonradan haklılıgımı gördü. Çocuk çok tatlı iyi biri ama ben 13 yasında birine bakamam ki. Onun dilinden anlamam. Ayrıca ben yeni evliyim eşimin ilgisinin bende olmasını istiyorum. Ama o gelince tüm ilgi ona kayıyor. Yani 2 gün sorun değilde sürekli napcam. Bide yeni evlendiğimiz için cok borcumuz var. Eşimin ailesi hiç yardım etmedi. Annemlere biz ilkinde elimizi tasın altına koyduk bunda yapamayız dediler. Annemlerde o söz yuzunden yardım etmedi. İstemediler evlenmemi. Bu kadar borcun içinde o çocugun ihtiyaclarını karsılamakda cok zor. Cunku cok fazla para harcıyo. Standartları cok yuksek. Kimsenin evinde olmayan bilgisayarlar laptoplar, ıpadlar bizim evde bozuk halde yatıyo. Offf offf eşimede kıymaıyorum. Bizde cocuk düşünüyoduk. Bu ay belkide hamile kalacagım. Evde sadece bir tane cocuk odası var. Ve ben kendi cocuguma oda yapmak istiyorum. O zamanda buyuk sıkıntı olacak eminim:((

Velayet annede değil mi?
Anne vermez bence çocuğu evlense de..
Ayrıca eşiniz bu sorunları görmüyor şimdilik kolay geliyor.
Eğer gelirse benden size tavsiye sesinizi çıkartmamaya çalışın.
Madem sorunlu bi çocuk eşiniz de anlayacaktır neyin ne olduğunu.
Tecrübeyle sabit...

Velayet annede değil mi?
Anne vermez bence çocuğu evlense de..
Ayrıca eşiniz bu sorunları görmüyor şimdilik kolay geliyor.
Eğer gelirse benden size tavsiye sesinizi çıkartmamaya çalışın.
Madem sorunlu bi çocuk eşiniz de anlayacaktır neyin ne olduğunu.
Tecrübeyle sabit...

Evet velayeti annede ve o götürmek istiyor cocugunu normal olarak. ama eşim istemiyor ve cocugun haberi yok suanda olursa istemez biliyoruz. Ama haklısınız sakin olmamda fayda var. Sonuçta cocuk bizim maddi sıkıntımızın farkında. Kimse cözemedi ama ben biliyorum cocuk cok bencil ve para duskunu. Bu yuzen bizde kalmayıda istemez.

Peki sizce ergenlik cagındaki bu cocugun babaya mı anneye mi daha cok ihtiyacı vardır. Bizim yanımızda ne olursa olsun üvey anne ile yasaması mı sıkıntılı yoksa üvey baba ile anne yanında mı? Cocuk biraz kız cocugu gibi. Böcek görünce bagırır mesela. Aşırı tembel. Halsı ile babaannesinin evinin arasında sadece bir cadde var.Caddenin sagında halası tam karsısında da kayınvalidemin evi var. Biz onu bu arada arabayla u çekerek götürdük düşünün yani.Onu otururken hiç görmedim hep yatar. Aşırı kilolu. Annesinin karakteriymiş aynı. Cocuk için düşünecek olursak sizce onu yanımıza almalımıyım?

Peki sizce ergenlik cagındaki bu cocugun babaya mı anneye mi daha cok ihtiyacı vardır. Bizim yanımızda ne olursa olsun üvey anne ile yasaması mı sıkıntılı yoksa üvey baba ile anne yanında mı? Cocuk biraz kız cocugu gibi. Böcek görünce bagırır mesela. Aşırı tembel. Halsı ile babaannesinin evinin arasında sadece bir cadde var.Caddenin sagında halası tam karsısında da kayınvalidemin evi var. Biz onu bu arada arabayla u çekerek götürdük düşünün yani.Onu otururken hiç görmedim hep yatar. Aşırı kilolu. Annesinin karakteriymiş aynı. Cocuk için düşünecek olursak sizce onu yanımıza almalımıyım?

Çocuk sonuçta anne baba ayrılığı yaşamış. Yani bu bir travma biliyorsunuz.
Anlayış göstermek sabırlı ve sakin olmak gerekiyor.
Ancak bunu yaparken dozu kaçırır fazla tolerans gösterirseniz ne yazık ki tepenize çıkıyorlar.
Daha fazla hadlerini aşabiliyorlar.
Sizinki de öyle görünüyor.
Benim de ayrıldığım eşimin bir çocuğu vardı. Benzer sıkıntılar yaşadık biz de.
Nihayetinde o bir baba.
Çocuğuyla ilgili gerçekleri görse de ne yazık ki dillendiremez ve çocuğunu kötüleyemez.
Durun bakalım bitaşlar yerine otursun.
Şartlar belirlensin.
Eğer sizde kalacakg ibi olursa bile öncelikle ters tepki göstermeyin.
Elbette ki başta böyle konuşulmadığını söyleyebilirsiniz ama, bu kadar problemli bir çocuk sizin evliliğinizi zorlayacak ve baba da olaya müdahale etmek zorunda kalacaktır.
Dedeiğim gibi ben annesinin çocuğunu bırakabileceğini düşünmüyorum.
Benim de çocuklarım var çünkü.
Bir gün evlenmeyi düşünürsem evlilik kararımı mutlaka çocuklarıma göre veririm.Benimle birlikte yaşayacakları şartları oluştururum.
Genelde anneler söyle yapıyorlar merak etmeyin.

Babayada hak veriyorum ben.Çocuğu nede olsa,düşünmek zorunda

Haksızlık mı ediyorum acaba:(

Bence haksızlık etmiyorsunuz.
Siz de evliliğinizde sorun istemiyorsunuz.
Üstelik baştan konuşulmuş çocuk annede kalacak diye.
Anne evlenirse çocuğumu alırım demedi değil mi eşiniz size.
Onunla birlikte yaşamayı tercih etmemek sizin insiyatifinizde..
Mahkemenin tahsis ettiği zamanlarda elbette ki çocuk sizde kalacak. Sizde asgari düzeyde o çocukla ilgilenmek durumundasınız.
Sadece babayla bu konuda çok tartışmaya girmemenizi tavsiye ediyorum kendi adıma.
O da haklıyken haksız duruma düşmemeniz için.
O sanırım tahmin etmediğ bi durum yaşıyor.
Onun da haklı olabileceği tek şey çocuğunun üvey babayla ilgili korkuları olabilir.
Kendi kontrolü altında tutmak isteyebilir.
Size de güveniyorsa çocuğu için en uygun yer olarak sizin evinizi düşünüyor olabilir.
Bekleyin bakalım biraz..

kendince haklısın bence hem erkek çocuğu ya küçük de sayılmaz kendimi yerine koyuyorum benim için yabancı sayılırdı evin içinde rahat dolaşamazdım yani akşam geliyorum giyiyorum geceliğimi kuruluyorum tv karşısına yani başka bi açıdan baktm olaya ama

Haksızlık etmiyorsunuz.Ancak ikinizde haklısınız.Çocuk sizin evde huzurlu olmayabilir.Annesinin yerine sizi görünce değişebilir,asabileşebilir vs vs.Tamam sizi biliyordur zaten ama bir arada yaşamak farklı olabilir.Ama babada haklı düşünmekde

haksızlık etmiyorsunuz haklısınız,

ama eşinizle inatlaşmadan direk kestirip atmadan atartışmaya girmeden usulca zorluklarından bahsedin bence

yeni evli olduğunuzu , daha evliliğe alışmaya yeni başladığınız,

oğluyla hakkıyla ilgilenemeyeceğinizi, o zaman çocuğun daha kötü etkileneceğinden falan bahsedin

iyi niyetinizi görünce o da düşünmeye başlar

Cevap veren herkese cok tesekkür ederim arkadaslar dediğiniz gibi yaptım. Eşimin üzerine gitmedim. Bazı şeyleri kendisi görsün istedim. Cocugun anneside bu sene değil seneye evlenmeye karar vermiş. Bu sene cocugun düzenini bozmayacak. Seneyede lise baslayacak cocuk kısmet bakalım. Umarım herşey gönlümüzce olur:5:

Cevap veren herkese cok tesekkür ederim arkadaslar dediğiniz gibi yaptım. Eşimin üzerine gitmedim. Bazı şeyleri kendisi görsün istedim. Cocugun anneside bu sene değil seneye evlenmeye karar vermiş. Bu sene cocugun düzenini bozmayacak. Seneyede lise baslayacak cocuk kısmet bakalım. Umarım herşey gönlümüzce olur:5:

Neyse ki sorununuz çözümlenmiş.
Benden size tavsiye.
Kesinlikle baba ile oğul hatta eski eş için yorum yapmayın.
Haklıs olsanız dahi.
Çünkü haklı olduğunuz bilinse bile özellikle evlat konusunda çok da haklı görünmeyeceksiniz.
İnsanlar evlatlarına herşeyi söylüyorlar da kendi anne babaları dahil kimseye laf söyletmiyorlar.
Arada kalmamak için hep mesafeli davranın.
Fikir istense bile fikir beyan etmeyin, siz bilirsiniz deyip geçiştirin.
Çocuk mahkemenin tahsis ettiği zamanlarda ya da diğer zamanlarda evinize geldiğinde de mesafenizi koruyun. Ama tavır olarak değil.
Güleryüzlü.. Sadece o kadar.
Gereksiz, abartılı hareketlerde bulunmayın rahat ettireceğim diye, ama burası da benim evim imajı da yaratmayın.
O ölçü ve sınırı korursanız evliliğinizde huzurlu olursunuz.

Neyse ki sorununuz çözümlenmiş.
Benden size tavsiye.
Kesinlikle baba ile oğul hatta eski eş için yorum yapmayın.
Haklıs olsanız dahi.
Çünkü haklı olduğunuz bilinse bile özellikle evlat konusunda çok da haklı görünmeyeceksiniz.
İnsanlar evlatlarına herşeyi söylüyorlar da kendi anne babaları dahil kimseye laf söyletmiyorlar.
Arada kalmamak için hep mesafeli davranın.
Fikir istense bile fikir beyan etmeyin, siz bilirsiniz deyip geçiştirin.
Çocuk mahkemenin tahsis ettiği zamanlarda ya da diğer zamanlarda evinize geldiğinde de mesafenizi koruyun. Ama tavır olarak değil.
Güleryüzlü.. Sadece o kadar.
Gereksiz, abartılı hareketlerde bulunmayın rahat ettireceğim diye, ama burası da benim evim imajı da yaratmayın.
O ölçü ve sınırı korursanız evliliğinizde huzurlu olursunuz.

Çok tesekkür ederim gercekten cok değerli bunlar benim için. Annemle bile kousamadıgım konular bunlar. İyiki varsınız:16:

konunun şimdilik çözülmüş olması sevindirici. seneye yne açılırsa net bi şekilde kararınızı söyleyin bence. yeni evlisiniz özel hayatınızolacak bir erkek çocugun yanında ne kadar rahat olabilirsiniz?? benim erkek kardeşim kaldı 6 ay yanımda inanın eşime yaklaşırken hep tedirgindim ki evim dublex ve biz üst kattayız. olmuyor yanı yalnız gibi.

konunun şimdilik çözülmüş olması sevindirici. seneye yne açılırsa net bi şekilde kararınızı söyleyin bence. yeni evlisiniz özel hayatınızolacak bir erkek çocugun yanında ne kadar rahat olabilirsiniz?? benim erkek kardeşim kaldı 6 ay yanımda inanın eşime yaklaşırken hep tedirgindim ki evim dublex ve biz üst kattayız. olmuyor yanı yalnız gibi.

Elbetteki eşlerin özel hayatı olacak.
Ben hiçbir zaman yeni evlilik falan diye bakmıyorum.
Ama unutmayın o çocuk eşinin evladı.
Net tavır falan konmuyor.
Net tavır konursa eşinin uzaklaşacağını hesaplayamadınız.
Kimse evladına ters ya da tavırlı davranılsın istemez..
Çocuk kaç sene daha kalır ki anne baba yanında.
Gerek var mı evinde kalmasın diye tavır yapıp sevimsiz bir insan olmaya.
Zaten ben annesinin çocuğunu bırakacağını zannetmiyorum.
Ancak hastalıklı insanlar sırf huzur bozsun diye çocuklarını gönderirler.
Bu durumlar da kısa sürede ortaya çıkar.
Çok olağan dışı bişey olmadıkça geride kalmak taraftarıyım ben.

Elbetteki eşlerin özel hayatı olacak.
Ben hiçbir zaman yeni evlilik falan diye bakmıyorum.
Ama unutmayın o çocuk eşinin evladı.
Net tavır falan konmuyor.
Net tavır konursa eşinin uzaklaşacağını hesaplayamadınız.
Kimse evladına ters ya da tavırlı davranılsın istemez..
Çocuk kaç sene daha kalır ki anne baba yanında.
Gerek var mı evinde kalmasın diye tavır yapıp sevimsiz bir insan olmaya.
Zaten ben annesinin çocuğunu bırakacağını zannetmiyorum.
Ancak hastalıklı insanlar sırf huzur bozsun diye çocuklarını gönderirler.
Bu durumlar da kısa sürede ortaya çıkar.
Çok olağan dışı bişey olmadıkça geride kalmak taraftarıyım ben.

Ben hep geride kalmayı tercih ettim zaten. Ama evliliğin özeli kalmadığıda doğru. Cocuk geldiğinde korkuyorum dediği için yatak odamızın kapısı açık yatıyorduk. Yanına yaklaşmayı bırak eşim cocugun cağırmalarından, korkuyormu acaba diye dusunmekten yanıma yatamıyordu bile. Annesi oyle psikopat biri değil. Huzursuzluğumuzu istemez yani sanmıyorum ama sanırım sevgilisiyle rahat vakit gecirmek için daha evlendiğimizin ilk haftasında bile çocugu tüm tatilllerde yanımıza gönderdi. Düşünsenize gelinlik bakmaya gittiğimde bile yanımızda cocuk yok dondurma yok su bunlarla ugrastık. Ama ben bişey söyleyince suçlu olurum biliyorum. Hiçbişey demedim hiç gık bile demedim. Ama unutulmuyo işte:((

Back
X