Eşimin covid-19 testi pozitif

Kardelen000007

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2020
268
150
23
33
Merhabalar.Eşim üç gündür soğuk algınlığı gibi belirtiler yaşıyordu ve dün test yaptı sonucu gece geldi test pozitif çıktı.Korkarım bende de var.Çünkü aynı belirtıleri yaşıyorum.Vücuta sızı,eklem ağrıları,halsizlik,yorgunluk,baş ağrısı ve terleme var esimde,bende de boğaz ağrısı ile diğer eşimin geçirdiği belirtiler mevcut. Test yaparlar mı?Tek korkum iki çocuğum kendimi onlardan nasil korumalıyım, kızım 1 yaşında bana çok düşkün ve emziriyorum benim gibi olupta atlatan var ise fikirlerini paylaşabilir mi.Bu süreçte nasıl beslenmeliyiz, ev temizliği lnde neler yapmalıyım ,çocukları nasıl korumaliyim lütfen fikirlerinizi paylaşın teşekkürler şimdiden.

Geçmiş olsun.
Eşim pozitif ben ve çocuklar da belirti yok.
Maske ile yaşıyoruz.
Bol bol evi havalandırmak rutin banyo ev temizliğinin dışında ellerimizi dezenfekte ediyoruz.

Beslenmede ev yemeği mevsim sebzesi olmazsa olmaz kemik suyu ile yapılmış çorba meyve ıhlamur çayı kekik çayı diye sıralanan bol sıvı alımı su 2 lt den az olmamalı

Eşim verilen ilacı kullandı yan etkisinde belirti yaşamadı
Tekrar geçmiş olsun

Benimde esimde dün aksamdan beri vücut sizlamasi ve eklem ağrıları var korkmaya başladım dün ayrı ayrı yattık hamileyim bide korkuyorum rabbim bütün hastalara şifa versin inşallah 🤲

Geçmiş olsun.
Eşim pozitif ben ve çocuklar da belirti yok.
Maske ile yaşıyoruz.
Bol bol evi havalandırmak rutin banyo ev temizliğinin dışında ellerimizi dezenfekte ediyoruz.

Beslenmede ev yemeği mevsim sebzesi olmazsa olmaz kemik suyu ile yapılmış çorba meyve ıhlamur çayı kekik çayı diye sıralanan bol sıvı alımı su 2 lt den az olmamalı

Eşim verilen ilacı kullandı yan etkisinde belirti yaşamadı
Tekrar geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Sizede geçmiş olsun

Benimde esimde dün aksamdan beri vücut sizlamasi ve eklem ağrıları var korkmaya başladım dün ayrı ayrı yattık hamileyim bide korkuyorum rabbim bütün hastalara şifa versin inşallah 🤲
Amin inşallah.Biz belki üşütmüş tür diye umutlandık fakat bende de belirtiler olunca korktuk.Umarım eşiniz negatiftir rabbim yardımciniz olsun zor bir durum.

Eşiniz pozitifse sizin yaptırmanız gerekmiyor diye biliyorum eğer belirti gösteriyorsanız direkt temaslı olarak sizde karantinaya giriyorsunuz.
Ben ve eşimde öyle olmuştu
Emzirme hakkında bir bilgim yok malesef
Evde çift maskeyle gezip herşeye dokunmamak dokunulan yerleri kolonya veya dezenfektan ile silmek
Sebze yemekleri limon sarımsak soğan zencefil tüketmek
Kısacası bağışıklık güçlendirmek gerek

Eşiniz pozitifse sizin yaptırmanız gerekmiyor diye biliyorum eğer belirti gösteriyorsanız direkt temaslı olarak sizde karantinaya giriyorsunuz.
Ben ve eşimde öyle olmuştu
Emzirme hakkında bir bilgim yok malesef
Evde çift maskeyle gezip herşeye dokunmamak dokunulan yerleri kolonya veya dezenfektan ile silmek
Sebze yemekleri limon sarımsak soğan zencefil tüketmek
Kısacası bağışıklık güçlendirmek gerek
Teşekkür ederim bilgileriniz için.Kendimi geçtim de çocuklardan endişe ediyorum belki onlarada bulaştı.Cok zor bir durum

Merhabalar.Eşim üç gündür soğuk algınlığı gibi belirtiler yaşıyordu ve dün test yaptı sonucu gece geldi test pozitif çıktı.Korkarım bende de var.Çünkü aynı belirtıleri yaşıyorum.Vücuta sızı,eklem ağrıları,halsizlik,yorgunluk,baş ağrısı ve terleme var esimde,bende de boğaz ağrısı ile diğer eşimin geçirdiği belirtiler mevcut. Test yaparlar mı?Tek korkum iki çocuğum kendimi onlardan nasil korumalıyım, kızım 1 yaşında bana çok düşkün ve emziriyorum benim gibi olupta atlatan var ise fikirlerini paylaşabilir mi.Bu süreçte nasıl beslenmeliyiz, ev temizliği lnde neler yapmalıyım ,çocukları nasıl korumaliyim lütfen fikirlerinizi paylaşın teşekkürler şimdiden.

Siz emzirdiğiniz için ilaç kullanamazsınız ama yine de çocuklarınız olduğu için bir doktora gitseniz iyi olur sanki.Kızınızı emzirmeye devam edin bol bol emzirin. İkinizin de bağışıklığı için çok iyi. Kuzenim 2 aylık bebeği varken yakalandı. Doktor sadece emzirmesini söyledi. Bebeğin hafif ateşi yükselmiş ama başka bir şey olmadı. İkisi de hafif atlattı yani.
Bunun dışında önereceğim c vitamini ve devit 3 ampul. Çocukları da ayırmaya çalışmayın kendinizinden artık olan olmuş onlar daha hafif geçiriyor.

Pazartesi babam pozitif çıktı. Dün annemde belirtiler başladı. 184 u aradım aradım, onlar ilçe sağlık müdürlüğunun numarasını verdiler. Annem için çağırdım. Dün yetişmedi galiba, bugün gelecekler. Belirtiniz varsa arayın, test için gelsinler. Zor ama insalalh hafif atlatırsıniz.

Siz emzirdiğiniz için ilaç kullanamazsınız ama yine de çocuklarınız olduğu için bir doktora gitseniz iyi olur sanki.Kızınızı emzirmeye devam edin bol bol emzirin. İkinizin de bağışıklığı için çok iyi. Kuzenim 2 aylık bebeği varken yakalandı. Doktor sadece emzirmesini söyledi. Bebeğin hafif ateşi yükselmiş ama başka bir şey olmadı. İkisi de hafif atlattı yani.
Bunun dışında önereceğim c vitamini ve devit 3 ampul. Çocukları da ayırmaya çalışmayın kendinizinden artık olan olmuş onlar daha hafif geçiriyor.
Teşekkür ederim bilgileriniz için

Pazartesi babam pozitif çıktı. Dün annemde belirtiler başladı. 184 u aradım aradım, onlar ilçe sağlık müdürlüğunun numarasını verdiler. Annem için çağırdım. Dün yetişmedi galiba, bugün gelecekler. Belirtiniz varsa arayın, test için gelsinler. Zor ama insalalh hafif atlatırsıniz.
Esimi gece arayip pozitif olduğunu söyleyip bugün icin bir ekip geleceğinin bilgisini vermişler.Sizede gecmis olsun Rabbim herkesin yardımcisı olsun.

Korkmayın çocuklar çok hafif atlatıyorlar. Bu hastalıkta zaten çocuklar bulaştırıcı belirti cermeden geçiriyor başından seri söyleniyor bu. Arkadaşımın 1 buçuk yaşındaki kızı eşi ve kendisi geçirdi bu virüsü kızı sadece ilk gün biraz ateşlendi calpool vermiş geçti daha birşey olmamış. Hiç hasta değil gibi gecirdi dedi. Arkadaşım başta ilaç kullanmadı ama astım bronşiti vardı onu etkilemeye başlayınca mecbur ilaçları kullanıp kızını sütten kesti.. Eğer ilaç kullanacak durumunuz yoksa kullanmayın. Aslına bakarsanız normal gripte bağıyıklığınız için yaptklarınazı yapmanız iyi olur. Ihlamur, zencefil,
Kemik suyuna corba, sarımsak, bol bol meyve, d vikamini

Bogaz ağrısı ila baş agrim biraz yoruyor beni ama ilaç kullanmadan da yapabilirim.gercekten cok teşekkür ederim bilgileriniz için

Eger fazladan ilac birakmadilarsa gidip test yaptirin ilac kullanmak icin. Ama cocugunuzu emziriyorsaniz ve ilac kullanmak istemiyorsaniz test yaptirmayin bosuna. Bana ilac getirdiklerinde esime de belirti olursa hemen baslasin diye fazladan ilac vermislerdi esimde belirtiler olunca hemen kullanmaya basladi. Ama ben hic ilac kullanmadim. Hem belli bir sureyi atlatmistim hemde kizimi emziriyordum 20 aylik. Esim ve kızımda covidi gecirdi. Kizim 1-2 gun ates birazda burun akintisi seklinde oldu. Cocuklara zaten hic birsey yapilmiyor. Ates takibi yapiyorsun sakin dolven verme. Calpol verebilirsin. Ve solunumunu takip ediyorsun. Solunum sikintilari olursa sadece hastaneler kabul ediyor. Ayrica hem esin hemde sen coraspirin kullanin. C vit, d vit, propolis, kekik yagi, kekik-zahter cayi, udi hindi yagi veya tozu, bol meyve,yeşil sebzeler.. ayni evin icinde bir birine bulastirmadan sureci atlatmak neredeyse imkansiz. Hafif sekilde atlatirsiniz insallah

Esimi gece arayip pozitif olduğunu söyleyip bugün icin bir ekip geleceğinin bilgisini vermişler.Sizede gecmis olsun Rabbim herkesin yardımcisı olsun.

Amin. Ekip gelince belirti varsa size de test yaparlar, isteyin bence. Allah herkesin yardımcısi olsun. İnşallah hafif atlatırsıniz.

Çok geçmiş olsun canım mecbur yaptıracaksın sende sağlık bakanlığını ara söyle eşim böyle böyle bende belirtiler var gelip yaparlar birde bol bol sarımsak ve bol bol c vitamini al d vitamini ve propolis de kullan bağışıklığın yükselsın inşallah biran önce sağlığına kavuşursun

Back
X